Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Βατραχοκλής Τηγανόλαδος PhD MD, Κβαντικός Ψυχολόγος - Η μακροοικονομία του βερνικωμένου κέρατου



Μπορεί να φαίνεται πραγματικά απίστευτο, πιο απίστευτο και από το παγκόσμιο ληστροοικονομικό ξεφτιλίκι που διαδραματίζεται με επίκεντρο τον ομφαλό του σύμπαντος την ΕΛ-λάδα, αλλά πριν γίνω διεθνώς διάσημος ιστολόγος με γυμνασμένους κοιλιακούς, τετράγωνο πηγούνι και Γκολφάκι γκομενιάρικο, ήμουν ένας γλίσχρα αμειβόμενος άνθρωψ, πτυχιούχος μεν, υπαλληλίσκος δε.

Αυτός που με βοήθησε να αλλάξω πορεία, ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμων και δίποδος πίθηξ, ο Βατραχοκλής Τηγανόλαδος με το όνομα, PhD MD Κβαντικός Ψυχολόγος. Η κβαντική πτυχή της πρακτικής του έγκειται στα τρία κουτιά που βρίσκονται πάνω στο γραφείο του. Μέσα σε κάθε ένα από αυτά, υπάρχει κατά δήλωσή του μία γάτα που μπορεί να είναι νεκρή ή ζωντανή, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ακριβώς συμβαίνει. Το ανωτέρω είναι αρκούντως ψαρωτικό δι όσους νομίζουν ότι κβάντα είναι μάρκα μπουζί. (το 95% του γενικού πληθυσμού).

Ο Βατραχοκλής με οδήγησε στον ορθό δρόμο του Λιακό που είναι η έκδοση ποιοτικών βιβλίων εκλαϊκευμένου μπαζοπολτού. (Δείγμα εδώ). Έτσι παράτησα την γλίσχρα αμειβόμενη εργασία μου και έγινα επιχειρηματίας με τετράγωνο πηγούνι, τετράγωνες πλάτες και τετράγωνους όρχεις.

Παρενθετικά, για τον Λιακό και τις σαχλαμάρες που πουλάει μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα, αλλά το μόνο που δεν μπορεί να πει κανείς είναι ότι είναι χαζός. Διότι πόσα λεφτά να βγάλει κανείς κάνοντας μαθήματα φυσικής σε ΕΜΟ σπυριάρικα βλαμμένα; Συγκρίνονται με το χρυσωρυχείο της ανθρώπινης βλακείας και αμορφωσιάς; Όχι. Αν ο άλλος είναι ηλίθιος και χάφτει ηλιθιότητες που τις πληρώνει κιόλας, ας τις χάφτει εις βάρος της τσέπης του. Εγώ δεν συγχύζομαι πλέον. Ας αναλάβει η φυσική επιλογή τα ρέστα. (Και τα ρέστα πακοτίνια ναούμ).

Θέλοντας λοιπόν να τιμήσω τον γίγαντα Βατραχοκλή, σας παρουσιάζω εδώ το τελευταίο του βιβλίο, στο οποίο έχω μάλιστα και συμμετοχή, με πραγματικό περιστατικό από την καραexciting ζωή μου. Περιστατικό αληθινό, διδακτικό και αδυσώπητο.

Ως γνωστόν ο άνθρωψ είναι ζώον μάλλον πολυγαμικόν και μόνον κατά σύμβασιν μονογαμικό. Και μην ακούω βλακείες από διάφορους ευτυχισμένως κρεμασμένους – κρεμασμένες. Αν είχατε 50 λεπτά του Ευρώ για κάθε φορά που κερατώσατε, ή θα θέλατε να κερατώσετε το στεφάαααανι σας, θα είχατε 12 μεζονέτες έκαστος. Είδη ζώων μονογαμικά ή πολυγαμικά υπάρχουν στην φύση αρκετά και δεν χρειάζονται ούτε παπάδες, ούτε μουλάδες για να παρουσιάζουν την συμπεριφορά που παρουσιάζουν. Η αδυσώπητη διαδικασία προσαρμογής στο τρέχον περιβάλλον με την διαδικασία δοκιμής και λάθους (trial and error) που συνεπάγεται θάνατο άνευ απογόνων των απροσάρμοστων και ονομάζεται φυσική επιλογή, καθαρίζει.

Έτσι παρ’ όλο που μια γιγαντιαία παρτούζα θα ήταν πιο φυσική κατάσταση από την τρέχουσα στον Δυτικό κόσμο, (μην λησμονούμε κάτι Ισλάμ και κάτι Μογγόλικες φυλές που έχουν πολυγυναικία ή πολυανδρία αντίστοιχα) έχουμε αυτό που έχουμε, με τις ευλογίες του εξουσιαστικού μηχανισμού των θρησκειών.

Μία παρενέργεια αυτού του είδους κοινωνικής οργάνωσης είναι ο αέναος φόβος του κερατώματος (που συνήθως επαληθεύεται, εκτός εάν το στεφάνι είναι μπουχέσας –ω).

Φυσικά η εν λόγω δραστηριότητα χρειάζεται πόρους, περισσότερους από την πρώτη σχέση, διότι υπάρχει η απαίτηση της μυστικότητας. Έτσι στον πόλεμο του κέρατου επιστρατεύονται ξενοδοχεία ημιδιαμονής, χαρτορίχτρες, μέντιουμ, το άθεο ίδερνετ και ιδιωτικοί δεδέκτιβς που θα βρουν τον / την ξενοπηδήκουλα –ούκλω. Όλα αυτά συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ και μαζί με την πορνεία αποτελούν σύμφωνα με τον Αλογοσκούφια και το Αγκρίνιον σκουλ οβ εκονόμικζ το 25% του Ελληνικού ΑΕΠ.

Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις χρεοκοπίας της χώρας (καλά ακόμα δεν το πήρατε πρέφα;) όπως η τωρινή, κακή ώρα; Ας δούμε τι μου εκμυστηρεύτηκε η Βησιγοτθία – Βεατρίκη (ψευδώνυμο για ξεκάρφωμα) στον χώρο εργασίας μου όταν ήμουν γλίσχρα αμειβόμενος υπαλληλίσκος πριν από χρόνια. Το περιστατικό περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Βατραχοκλή.

Βησιγοτθία – Βεατρίκη: Κάααρολε!!!

Κ. Ναι;

ΒΒ: Ξέρεις κάτι;

Κ: Τι;

ΒΒ: Εγώ θέλω ο άντρας μου να μην έχει φράγκο. Να μην έχει ούτε κινητό!

Κ: !!!Γιατί;;;!!!

ΒΒ: Γιατί αν έχει λεφτά, θα νοικιάζει γκαρσονιέρα και θα με κερατώωωωωνει!!!! (Ουίιιννν!!!!)

Κ: !!!!! ... (Βοήθεια γείτονες)

Άρα ποιο το συμπέρασμα; Εφ’ όσον δεν υπάρχει χρήμα σε περιόδους κρίσης, νιξ γκαρσονιέραι, νιξ ημιδιαμονή, νιξ βιζιτούδαι δια τους οικογενειάρχας.

Άρα; Μπορεί η Ελλάς να χρεοκόπησε και το ΔΝΤ να εξασφαλίζει την εσαεί υπερχρέωση της χώρας, αλλά χάρη στα οικονομικά εμπόδια στο κεράτωμα, η χώρα φτάνει σε νέα πρωτόγνωρα επίπεδα ηθικής.

Η Ελλάς είναι πλέον ΠΤΩΧΗ, ΤΙΜΙΑ και ΜΙΚΡΗ. (Άντε να δούμε ποιο κομμάτι εθνικής περιουσίας θα δώσουμε για ένα κομμάτι πανάκριβο δανεικό ψωμί).

30 σχόλια:

  1. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θες να πεις πως όσοι μένουν σε σπίτι (ασχέτως ιδιοκτησίας ή ενοικίου) θα μας τον φορέσει το ΔΝΤ και οι λοιποί παρατρεχάμενοι, με αποτέλεσμα να θεωρηθούμε από έτερον ήμισυ κερατάδες.
    Μμμμμμμ..... δεν μου φαίνεται και πολύ λάθος ως θεωρία, αν και με προβληματίζει ολίγον τι ο αριθμός όσων θα μας τον φορέσουν -καθώς και πόσες φορές ο καθείς εξ ων)... :):):)

    Πάντως οφείλω να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου, ότι ο Βατραχοκλής είναι όντως μέγας επιστήμων (είχα την εντύπωση ότι το πλήρες όνομα είναι Τηγανόλδος) και μάλιστα σχεδόν εφάμιλλος του γίγαντος Λιάκουρα (είπα, σχεδόν).
    Πάλι καλά που το έσωσες. Με όλες αυτές τις αναφορές σ'εκείνον τον Ηράκλειτο είχες χαμηλώσει πολύ το επίπεδο... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούνια που σε κούναγε που θα σταματήσουμε το κέρατο λόγω ΔΝΤ !
    Τώρα πια που σφίξανε τα οικονομικά θα κάνουμε πλέον παρτούζες ρεφενέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. του έλληνος ο τράχηλος (και άλλα μέρη του σώματος) ζυγό δεν υπομένει!

    Χωρίς θέρμανση, χωρίς λεφτά για άλλη διασκέδαση και χωρίς δουλειά (κατά το "δουλειά δεν είχε ο διάολος"...) η πλέον προσβάσιμη μορφή διασκέδαση θα αφορά άλλους ανθρώπους.

    Μάλλον για αυτό τα κάνει όλα ο γαπάκις, για την υπογεννητικότητα, να μου το θυμηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βασικά έχω δύο απορίες:

    α) Πως τετραγωνίσατε τους όρχεις σας; Θα με ενδιέφερε.

    βου) Στη Μογγολία δηλαδή είσαι ο πόρνος στο χαρέμι της εκάστοτε γκόμενας; Δηλαδή σε ποτίζει, σε ταϊζει, σε συντηρεί και σου τον παίρνει που και που (με το συμπάθειο);; Νέαι προοπτικαί μετανάστευσης ξανοίγονται μπροστά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Hades

    Τέρμα το αυτόβουλο κεράτωμα. Το βερνίκωμα ανέλαβε πλέον το ΔΝΤ.

    Ευτυχώς με τον Βατραχοκλή ανέβασα λίγο το επίπεδο, διότι αυτό το βλογ είχε αρχίσει να γίνεται σκέτη αηδία!

    @ αθεόφοβος

    Και θα μείνουν άνεργοι χαρτορίχτραι και δεδέκτιβς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ athinovio

    Μπορεί όμως αυτό "με τους άλλους ανθρώπους" να σημαίνει και φανατική θέαση των παρατράγουδων της Πάνια!

    @ ellinaki

    α) Μετά την τετράγωνη σιαγόνα ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο!

    β) Ελπίζω να σας αρέσει η κτηνοτροφία και το γιαούρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή η Freakonomic analysis του Δρος Βατραχοπόδαρου, αλλά διακρίνω ορισμένα κενά, μεγάλα σαν πόντους που έφυγαν από καλσόν τραβεστί της Συγγρού που δεν πρόλαβε να ξυρίσει μπούτι πριν πάει στη δουλειά (ομηρική παρομοίωσις).
    Διότι:
    Όλοι αυτοί οι άνεργοι που σε λίγο καιρό τάχα μου θα γυρνάνε ολοήμερα ψάχνοντας για δουλειά, μήπως δε θα βρίσκουν την ευκαιρία να σφυρίζουν έναν στην συνυποψήφια/ο μετά τη λήξιν της συνεντεύξεως;

    "Πενία τέχνας κατεργάζεται, έΛεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι", ω Λουκανικοπώλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χμ, ως γυνή οφείλω να ομολογήσω πως συμφωνώ με τη Βησιγοτθία: κάλλιο μία καλύβην με τον καλό μου, παρά παλάτια. Άσε που εις την καλύβην θα μπορώ να τον αποκαλώ με την ησυχία μου με χλευαστικά επίθετα τύπου "Αχαίρευτε, ανεπρόκοπε" και λοιπά. Ενώ επάνω στο σκάφος τι να του πεις; Ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ιερον βιβλιον του δοκτορος Βατραχοκλη, εδω και τωρα! Θελω θελω θελω λεμε :))) Πεφωτισμενος γαρ
    +ευλογησον+

    ..το ανεκδοτο για τα "4 και τετραγωνα" το ξερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχμ.. οσο για το ποιο κομματι να δωκουμε, ε, ας δωκουμε εκεινο εκει που ειναι πολυυυυυυυυυ μακριααααααααα απο την Ακροπολη. ε;

    το οτι το επισκεφτηκε ο κ. πρωθυπουργος δεν ειναι κατι σαν προειδοποιηση; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ undantag

    Ναι, αλλά δεν θα νοικιάζουν γκαρσονιέρα και τοιουτοτρόπως θα τιμούν το στεφάνι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Marianefeli

    E... μπορείς πάντα να τα χώσεις για την καρακίτς ταπετσαρία με τα φούξια χταπόδια στις καμπίνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Rodia

    Α, ως γνωστόν αγαπητή Ροδιά Χέλλας είναι ΜΟΝΟΝ η Αθήνα. Οι άλλοι να πα να συνουσιαστούνε με νέγρους της Αφρικής (όχι των ΗΠΑ είναι ιμιτασιόν και ουχί ορίτζιναλ).

    4 & τετράγωνα; Μπορείτε να το αναλύσετε ολίγον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια φορα, ενας οικονομικος παραγοντας πλησίασε τον Προεδρο της Κεντρικης Τραπεζας μιας χωρας και του ειπε εμπιστευτικα οτι τα εχει 4 και τετραγωνα και αν στοιχηματίζει 100 δις σε νομισμα της χωρας αυτης. Ο Προεδρος -σιγουρος για τη νικη του, φυσικα- δεχτηκε το στοιχημα, αφου ρωτησε αν υπαρχει τροπος να το διαπιστωσει ο ιδιος. Ο οικον. παραγοντας απάντησε θετικά, θα μπορουσε να του τα ψαύσει στην κεντρικη πλατεια της πρωτευουσας της χωρας αυτης την επομενη Κυριακη, ωρα 4:00 μμ.

    Πράγματι, την επομενη Κυριακη, στην κεντρικη πλατεια της πρωτευουσας, όπου ενα πληθος (μιλαμε για πανω απο 500 νοματαιους) απο ολα τα ηγετικα στελεχη ολων των εξουσιων της χωρας (πολιτικων, δικαστικών, κοινωνικων, οικονομικων, καλλιτεχνικων, εκκλησιαστικων, κλπ παραγοντων) ο οικον. παραγοντας στεκοταν ακίνητος όταν τον πλησίασε ο πρόεδρος της Κεντρικης Τραπεζας, γονατισε μπροστά του και έπραξε ό,τι έπραξε.

    Μετά την ψαύση, ο Προεδρος της Κεντρικης Τραπεζας σηκωθηκε και, με ενα χαμογελο ισαμε τα αφτια, φωναξε: «2 και στρογγυλα! Κερδισα το στοιχημα!» και ο οικον. παραγοντας τον πληρωσε επιτοπου.

    - Μα, αγαπητε μου, πού το βρήκατε αυτο το τεραστιο ποσο; ρωτησε ο προεδρος της Κεντρικης Τραπεζας.
    - Βλεπετε ολους αυτους εδω γυρω; Ε, λοιπον, στοιχηματισα με τον καθενα ξεχωριστα για 20 δις, οτι αυτη την Κυριακη, ωρα 4:00 μμ, στην κεντρικη πλατεια της πρωτευουσας, ο προεδρος της Κεντρικης Τραπεζας θα μου ψαυσει τα αμελετητα!
    _________________
    Παλιο μεν, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ εν θολοκουλτούρα αδελφέ Κάρολε, θα κρατήσω το σχόλιό μου σύντομο και επί του θέματος:

    ROTFLMAO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που μπορεί να παραγγείλει κανείς το βιβλίο έχω ψάξει παντού και έχει εξαντληθεί!!! Το έχω επειγόντως ανάγκη καθότι είμαι και εγώ γλίσχρα αμειβόμενος άνθρωψ, πτυχιούχος μεν, υπαλληλίσκος δε (και μπουχέσας καθότι δεν τα έχω φορέσει στην συμβία) και επιθυμώ να ξεφύγω.
    Αν έχει γάτα το κουτί δεν θα φανεί μετά από μερικές μέρες που θα βρωμήσει;(ζητώ συγνώμη από τους ζωόφιλους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλω να καταγγείλω τον Τηγανόλαδο, που έκλεψε το εξαιρετικό άρθρο μου "On the non-differentiable effects of post-humus integration of multi-dimensional manifolds for the cultivation of rainbow-colored cabbages and triethanolamine strengthened squirrel titanium armor" (Prophet et al ,Journal of Rejected Papers and Papars, Sflinger Verlag, 1999), για να γράψει το 4ο κεφάλαιο του πονήματός του. Και μάλιστα έχει παρανοήσει τις επιπτώσεις της κυματοσυνάρτησης πάνω στο τριημητόνιο και του βγαίνει το φα δίεση αντί για σι μπεμόλ και άστα γάματα απο δω παν και οι άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υποσημείωση : Αν η Βεατρίκη ήτο ωραίο γκομενίδιο, ελπίζω να σου κοψε και να το μαρκάλεψες άνετα. Τέτοια χαζομάρα δεν πρέπει να μένει αχούφτωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Διαγόρας ο Μήλιος

    Πολύ με χαροποίησε το γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Πτώμας

    Καλέ είσαι γάτα με τις γάτες! ;)

    Το βιβλίο διατίθεται στο www.ekdoseispolsemanoglou.gr.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Prophet Estarian

    Ση γιου ιν κορτ μαδαφούκα!

    Υποσημείωση : Ο φόβος του κερατώματος της Βεατρίκης δεν ήτο καθόλου αβάσιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ polse.
    Μετά από αυτήν σας την ανάρτηση, η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό φυσικά, θα θεσπίσει το γκομενόσημο.
    Διότι σου λέει, ρε μαδαφούκα με 750 ευρά μισθό, θέλεις και γκόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kράτησα ένα σχόλιο μιας συντρόφισσας - συνσχολιάστριας περί καλύβας και παλατιών. Το κράτησα δηλαδή για το μουσείο των απόψεων και γνωμών που θα δημιουργηθεί εν Ελλάδι απο τον υπουργό εξωτερικών Δρούτσα.
    ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ " ΕΛΑΤΕ ΚΟΥΤΣΑ ΚΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΡΟΥΤΣΑ ".
    Σημαντικότατη παρέμβασις και κοινωνικότατη μακράν εκ της φύσεως που είναι ο εχθρός του πορεύεσθαι λόγω κοινωνικοποίησησης.
    Θα το σκεφθώ απόψε πριν εμβαπτίσω το όργανον μου εις κορασίδα εκτός οίκογενειακής παγάνας και ελεημονήσω ατομικώς και κινήσω την οικονομία της κοινωνίας που έχει καταγεγραμμένη ύφεσιν. ΟΜΙΛΩ ΔΙΑ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ , ΗΘΕΛΕ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΕΙΣ ΠΡΩΚΤΟΨΕΙΡΑΣ. ΤΑΜΑΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λέω να προτείνουμε τον Λιακό στην Svenska Akademien, τόσα άσχετα βραβεία έδωσε, να μη δώσει κάτι και στον δικό μας περφόρμερ;

    Μία διόρθωση παρακαλώ: να αντικατασταθεί η λίαν προσβλητική γαλλική λέξις "παρτούζα" που παραπέμπει σε κιν/φους της Συγγρού 2 έργα σεξ η αίθουσα κλιματίζεται και τα παιδία ...μαλακίζεται, με την πιο τρέντυ έκφραση group sex!

    Läkaren

    Y.Γ. Αει σιχτίρ, θα πάω στο Ζαϊρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενημέρωση προς όλους τους διαχειριστές ιστιολογίων!
    http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_8396.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ mitsakos

    Ζαμπονάκι SPAM έχουμε σπίτι, ευχαρισΘώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...