Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αποτυχημένο micromanagement στην πλατεία Αττικής

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι και το γεγονός
ότι αποτελεί πύλη εισόδου μεταναστών από τον τρίτο κόσμο στην Ευρώπη.

Διότι ας μην κολακευόμαστε, οι τριτοκοσμικοί ταλαίπωροι ΔΕΝ έχουν όνειρο
να έρθουν στην Ελλάδα για να μαζεύουν φράουλες στην Μανωλάδα.
Θέλουν απαλό χαρτί τουαλέτας σαν αυτό που έχουν στα Στέητς, θέλουν να
δουν τον Κάρολο και την Καμίλα από κοντά, θέλουν να αγοράσουν φτηνή μπέμπα ή έστω γκολφάκι γκομενιάρικο.

Όμως οι αρχές των δυτικών, βόρειων τε και υπερβόρειων χορών, έχουν βρει πάτημα στην συνθήκη του Δουβλίνου, για να απελαύνουν όσους δεν γουστάρουν, πίσω στην πρώτη χώρα υποδοχής, δηλαδή την Ελλάδα. Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι η Ελλάδα θα τους παρέχει την ασφάλεια που ζητούν αναζητώντας άσυλο στην Δυτική Ευρώπη.

Η Ελλάδα βέβαια, δεν διαθέτει το κοινωνικό κράτος της Νορβηγίας ή έστω της Σουηδίας, έχει αυτό που έχει, που προτείνει ακρωτηριασμό των
διαβητικών ασφαλισμένων του ΙΚΑ γιατί τα ειδικά υποδήματα για διαβητικούς κοστίζουν πολύ
.

Οπότε τι περιμένει κανείς; Πρόνοια για τους Αφγανούς π.χ.; Δεν νομίζω.

Δέστε το ρεπορτάζ του Νορβηγού δημοσιογράφου Øystein Bogen στο Νορβηγικό TV2 αναφορικά με την κατάσταση στην πλατεία Αττικής
και συνεχίζουμε. (Παρόμοια ρεπορτάζ από την Πάτρα είχε κάνει και ο Σουηδός Bosse Holmström το 2007 για λογαριασμό του Σουηδικού TV4).



Όπως γίνεται προφανές νομίζω, δεν υπάρχει περίπτωση οι Ελληναράδικες ταρζανιές των κατοίκων της κάθε πλατείας Αττικής ανά τον κόσμο να φέρουν κάποια λύση στο πρόβλημα.

Πρόκειται για αναποτελεσματικό micromanagement του αίσχιστου είδους.

Μήπως μπορεί το υποδουλωμένο στους διεθνείς τοκογλύφους, καραχρεοκοπημένο ανάμεσα σε χρεοκοπημένους, Ελληνικό κράτος να κάνει κάτι;

Το ότι δεν μπορεί πλέον είναι το μόνο σίγουρο. (Διαβάστε ωραίες αναλύσεις εδώ, εδώ και εδώ - η τελευταία ρίχνει πάρα πολλά μπινελίκια, προσοχή στα αδέσποτα φλόκια).

Μπορεί και να μην θέλει κιόλας.

Παρέα με τους μετανάστες εξαθλιώνεται και η ντόπια πλέμπα και γίνεται ευκολότερα ελέγξιμη. Ζάχαρη και μέλι για τους ηλίθιους της ντόπιας ψωροκωσταινοελίτ, που νομίζουν ότι θα μπορούν να περνάνε ζάχαρη μέσα στα φρούρια τους όταν το 85% του πληθυσμού δεν θα έχει να χάσει τίποτα και πιθανώς να πιάσει τα στειλιάρια της κατεδάφισης.

Έχω όμως ένα προαίσθημα ότι οι δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές θα καταδείξουν ότι ο εκ Σειρίου περήφανος νεο-ΕΛ-λην αρέσκεται στο S/M σεξ, με έμφαση στο Μ, δίνοντας πάνω από 60% στους υποψήφιους των δυο κομμάτων εξουσίας.

Αυτών που ευθύνονται για το σημερινό μπουρδέλο δλδ.

Το πρόβλημα των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων μπορεί να λυθεί ΜΟΝΟΝ με διεθνή συνεργασία και συναίνεση, ή με μία παγκόσμια, δημοκρατικά εκλεγμένη, κυβέρνηση.

Μπορούν να γίνουν αυτά στην σημερινή οικονομική πολιτική και οικονομική συγκυρία;

ΟΧΙ. Με καμιά Χριστοπαναγία.

Πρώτα θα γίνει μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή, όπως εκλογή της Σάρα Πέιλιν στην προεδρία των ΗΠΑ, πυρηνικός πόλεμος, πείνα, δίψα, ανέφερα την εκλογή της Πέιλιν το 2012; Α συγγνώμη.

Τέτοια πράγματα.

Η λύση θα είναι βίαιη, βάρβαρη και απάνθρωπη, γιατί οι άτριχοι χιμπατζήδες δεν έχουν μάθει ακόμα να είναι άνθρωποι.

Καλό κουράγια στα ολοένα δυσκολότερα που έρχονται.

20 σχόλια:

  1. Ημείς δεν πτωούμεθα, ούτε από ανίκανες κυβερνήσεις, ούτε από μια χούφτα micromanagers! Έχωμεν τον Σεραφείμ Πειραιώς που μας φυλάει από τον Μ.Α.Τ.Σ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμαθα και το αλλο: τα κρανη των μοτοσυκλετιστων φορολογούνται ως ειδη πολυτελειας!!!!!
    με αυξημενο ΦΠΑ, που σημαινει όσο ακριβοτερο το κρανος, τοσο ανεβασμενη η τιμη του. Μαλιστα. Μετα, απορουμε για τους θανατους στους (απαισιους) δρομους...
    τι να πεις......................
    (τιποτα να μη λες, μονο να ουρλιαζεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεκιναω λιγο αναποδα, απο το σχολιο της αγαπητης Ροδιας.
    Γιατι να ΜΗΝ φορολογηθει το κρανος με αυξημενο φπα; Η ζωνη ασφαλειας και ο αεροσακκος τι φπα εχουν; Για να μη σου αναφερω δεκαδες αλλα παραδειγματα ειδων 1ης αναγκης η/και ασφαλειας που φορολογουνται με ψηλο φπα.

    Η διαφορα απο τον χαμηλο φπα στον ψηλο ειναι 10 - 30 εουρος για ενα καλο κρανος. Μη μου πεις οτι οποιος εχει να αγορασει μηχανη των 10.000 ευρω, δεν εχει να δωσει 30 παραπανω για να προφυλαξει το κεφαλι του.

    Ακομα και αν το κρατος εβαζε 50Χ φορο πολυτελειας θα επρεπε να κοβουν απο αλλου για να αγορασουν κρανος - αφου προκειται για την ζωη τους την ιδια.
    Και εμποδιστηκαν απο τα 30 παραπανισια ευρω του φπα; Δλδ. οσο κοστιζουν 25 λιτρα βενζινη (τα οποια καινε μονο μεσα σε ενα μετριο Σ/Κ) ;
    Ο φπα φταιει που δεν φορανε κρανος;

    * * * *
    Στα περι μεταναστων, συμφωνω δυστυχως με τις αντιληψεις του Καρολου. Σε γενικες γραμμες. Διαφωνω (ελαχιστα) πανω στο τι θα μπορουσαν να κανουν οι ΕΛληνες μονοι τους, χωρις πλανητικες καταστροφες οπως η εκλογη της Σαρας (και της Μαρας) στην προεδρια των ΗΠΑ.

    Οι ΕΛληνες θα μπορουσαν λοιπον - αν ειχαν μυαλο - να ενσωματωσουν αυτους τους κακομοιρηδες.

    Ενσωματωση, οχι σαν πλεμπα που τρεφεται απο ελεημοσυνες, μικροκλοπες και το ελληνικο κοινωνικο κρατος (τιιιιι; ).
    Αλλα σαν ισοτιμα μελη της κοινωνιας, γιατρους, δασκαλους, επιχειρηματιες και οτιδηποτε αλλο παραγωγικο ηθελε προκυψει.

    Το κερδος για το καραχρεωκοπημενο ΕΛ κρατος θα ηταν τεραστιο.
    Ειμαι π.χ. σιγουρος οτι ο σουδανος / πακιστανος / ουγκαντεζος γιατρος ΔΕΝ παιρνει φακελακι.
    Αυτο απο μονο του ειναι ενα τεραστιο βημα στον δρομο της Προοδου και της καταργησης της Εκμεταλλευσης Ανθρωπου απο Ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ellinaki

    Γι αυτό από δω και πέρα όλοι λέμε "μουτς" όχι "ματς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Rodia

    Δηλαδή θες τα Αφγανά να έχουν κράνη;
    Πώς θα τα βαράμε μετα; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Jolly Roger

    Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Σουδανος / Πακιστανος / Ουγκαντεζος γιατρος θα έτρωγε της χρονιάς του γιατί χαλάει η πιάτσα με το να μην παίρνει φακελάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλη δαπάνη να περάσουν από ένα σεμινάριο οι νεοεισερχόμενοι γιατροί για να μάθουν να παίρνουν φακελάκι.
    Πρέπει επιτέλους να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Jolly Roger, θα επιμεινω για το κρανος. Ενα φτηνο κοστιζει γυρω στα 150-180 ευρω, ενα καλο -με ευρωπαϊκες προδιαγραφες, αυτο που κοστιζει χαμηλα στις χωρες των εταιρων μας- κοστιζει εδω περα γυρω στα 700-800 ευρω. Ο ΦΠΑ πολυτελειας ειναι περιπου 25%. Μετα το δυστυχημα που στερησε τη ζωη ενος νεου στη γειτονια μου --ο οποιος εδωσε το καλο κρανος να το φορα ο συνεπιβατης (στο μηχανακι) αδελφος του και εκεινος φορεσε το παλιο, το οποιο δεν τον προστατεψε-- μερικοι νεαροι προμηθευτηκαν τα κρανη τους απευθειας απο αλλες χωρες της ΕΕ, όπου τα κρανη εχουν τη μικροτερη δυνατη επιβαρυνση, δεδομενου του σεβασμου προς την ανθρωπινη ζωη -ιδιως των νεων ανθρωπων.

    Εμεις ειμαστε υποκριτες: οσο και να διατυμπανιζουμε το αντιθετο, ΔΕΝ αγαπαμε ουτε τα παιδια μας, ουτε τους αδυναμους.. Ισως επειδη δεν μαθαμε να αγαπουμε τον εαυτο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοια βλέπω κι απογοητεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διάβασα ένα σχόλιο παραπάνω " περί προσπάθειας απορρόφησης των μεταναστών". ΜΑ ΟΣΟΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ. Υποθέτω οτι ο Κάρολος μιλάει για τον αριθμό που δεν είναι δυνατόν να ενσωματωθούν ( εδώ σε λίγο ούτε οι Έλληνες δεν θα αισθάνονται ενσωματωμένοι) και μοιραία στρέφονται αλλού.
    Τέλος πάντων, το πρόβλημα είναι μεγάλο και μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πείθει τον κάθε έναν. Πολιτικά κι εκλογικά δεν υφίσταται καμία λύσις παρά μόνο η εξής: ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΛΙΝΟΣΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το λεπόν, άκου να δεις (μέγιστη έκφραση) τι με προβληματίζει εσχάτως.
    Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπίσας υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση, παρομοίως και προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Τα δε ποσοστά αμφοτέρων πιάνουν ιστορικά χαμηλά.

    Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι που με φοβίζει διότι συνήθως μετά από ιστορικά χαμηλά έρχονται τα ιστορικά υψηλά. Πόσω δε μάλλον όταν οσμίζομαι (όταν θα έρθει η ώρα, δηλαδή μετά από μια τριετία λογικά) γενναιόδωρες παροχές τύπου αυξήσεων (που και πάλι κάτω από τα προηγούμενα θα είναι) κλπ, κλπ. Και τελικώς ο μαλάκας της διπλανής πόρδας.. εχμ, πόρτας πως να πω, θα την πατήσει εκ νέου.

    Στο κυρίως θέμα τώρα, θα πω κάτι με πλήρη επίγνωση της σκληρότητος: αυτήν την στιγμή όποιος μετανάστης κάθεται στην χώρα μας, όσο απελπισμένος κι αν είναι, είναι άξιος της μοίρας του. Το ελληνικό κράτος χρεωκόπησε προ πολλού προπάντων κοινωνικώς -η οικονομική χρεωκοπία ήρθε μετέπειτα. Εδώ μιλάμε ότι έχουν αρχίσει να πιάνουν κόκκινο οι μεταναστεύσεις Ελλήνων προς το εξωτερικό.
    Οπότε για ποια μέριμνα να μιλήσουμε, για ποια ανθρωπιά, για ποια κοινωνική πολιτική.
    Τα πράγματα έχουν πιάσει απόπατο. Το κακό είναι ότι προσφάτως απεκαλύφθη και άλλος απόπατος πιο κάτω από τον απόπατο.

    Εδώ οι άνθρωποι (;;;) αυτοί που μας κυβερνούν δε δείχνουν κανένα έλεος σε ηλικιωμένους και αρρώστους που τουλάχιστον είναι.. επίσημος πληθυσμός. Θα δείξουν έλεος στον πληθυσμό που... επισήμως δεν υφίσταται; Ρε πλάκα κάνουμε;

    Γάματα με μεγάλα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Σωκράτης

    Δραστικές λύσεις!

    @ Kelsos

    Και που 'σαι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ steven

    Εδώ έχουν αρχίσει οι μετανάστες που είχαν αποκτήσει επιχειρήσεις και οικογένειες στην Ελλάδα να την κάνουν με ελαφρά, σε λίγο η σειρά των ιθαγενών για του Βελγίου τις στοές, ή της Κίνας γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Hades

    Σωστά λες.

    Από τα 100€ ο μέσος ΕΛ θα πέσει στα 55€ μέσα σε 3 χρόνια και μετά όταν του τα κάνουν 60€ θα αρχίσει τους πεοθηλασμούς σε κάτι φυντάνια τύπου Θόδωρα "μαζί φάγαμε τον πατσά" Πάγκαλου.

    Ότι σχετικώς ικανό χωρίς βύσματα άτομο υπάρχει στην Ελλάδα θα την κάνει με ελαφρά και θα απομείνουν μόνο τα λαμόγια μαζί με την ανειδίκευτη πλέμπια ντόπιων τε και απελπισμένων τριτοκοσμικών.
    (Σιγά μην μείνουν Ελλάδα οι Ανατολικοευρωπαίοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόνοι τους οι μετανάστες διάλεξαν την πλατεία Αττικής και τον άγιο παντελεήμονα;
    Ή ήταν όνειρο ζωής των μεταναστών να περιφέρονται σαν άδικε κατάρες στις ελληνικές πλατείες;
    'Η μήπως οι ντόπιοι φεουδάρχες έχουν κάποια σχέδια γι αυτές τις περιοχές;

    Πάντως, η ξανθομαλλούσα άρια κυρία που πασχίζει να προστατέψει τα αριόπουλα, μόνο σούζα δεν έκανε στην πλατεία με το μοτοσακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ tiktos

    Ήζι ράιντερ η δικιά σου, όχι αηδίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ti aporrofisi lete? Kserete posoi mpainoun kathe mera stin Ellada? Kanena koinoniko kratos den mporei na prolabei tin eisroi afti. Akoma kai megala krati adynatoun na to kanoun afto, poso mallon i ellada !!!

    Na stamatisoun tous polemous se asia kai afriki, na moirasoun dikaia tous porous, kai meta den tha xreiastei para na perimenoume na epistrepsoun apo monoi tous sta spitia tous.

    Poly realistiko to sxedio mou, e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ athinovio

    Μωρέ και σωστό και ηθικό είναι το σχέδιο σου, ρεαλιστικό όμως όχι, λόγω της ανθρώπινης φύσης όπως αυτή έχει εκδηλωθεί κατά την διάρκεια της παρουσίας του homo sapiens sapiens στην γη.

    Τελικά η λύση θα περιλαμβάνει Σάρα Πέιλιν με ότι αυτό συνεπάγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως πόλσε και η νορβηγική tv το σκηνοθέτησε έτσι ώστε να φαίνεται η ελλάδα ως ο μόνος κακός δαίμονας. Το ότι στη Νορβηγία και αλλού δεν θέλουν μετανάστες και πρόσφυγες ούτε στα ψιλά γράμματα τα πέρασαν. Είναι εύκολο να καταδυκνείεις και να κατηγορείς εκ του ασφαλούς. Για να φτάσουν μετανάστες στη Σκανδιναβία και μάλιστα οι παράνομοι πρέπει να περάσουν τόσες χώρες, κομματάκι δύσκολο αλλά το να μπούνε σε ένα χωράφι όπως η Ελλάδα είναι πανεύκολο. Τι έκανε η Νορβηγική τηλεόραση; Βλέπει από μακριά και μας τη λέει παραβλέποντας ότι θέλει να παραμείνει άρια φυλή η ράτσα που κατοικεί εκεί πάνω. Να μην ξεχνάμε ότι πολλοί υπερβόρειοι λαοί συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ στο β' παγκόσμιο πόλεμο. Είναι γνωστό ότι εκεί πάνω τα παιδιά του Γ' ράιχ οι νεοναζί είναι ουκ ολίγοι. Δε δικαιολογώ τίποτα στους έλληνες. Θα μπορούσαν να κάνουν μια καμπάνια με διαφημιστικά μυνήματα και φυλλάδια και τηλεοπτικά σποτ στις χώρες απ' όπου προέρχονται οι μετανάστες και να λένε την αλήθεια ότι εδώ δεν είναι η γη της επαγγελίας και να δείχνουν τέτοιες σκηνές από την καθημερινή ζωή. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η κίνηση θα επέτρεπε πολλούς να μπούνε στον κόπο να κυνηγήσουνε το άπιαστο όνειρο. Πάντως οι βόρειοι δεν πρέπει να μιλάνε ή τουλάχιστον να μη λένε τόσα πολλά. Δεν πάνε πολλά χρόνια όπου αν κάποιος κακομοίρης ειχε χαλασμένο δόντι έτρωγε πόρτα εκεί (όπως αμερική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ hackaday

    Καταγγελία εκ του ασφαλούς;

    Σαφώς και ναι!
    Άλλωστε πέρα από τον Νορβηγό ήταν και ο Bosse Holmström το 2007. Οι κυβερνήσεις των πλουσιοτέρων χωρών πουλάνε τρελίτσα και πατώντας πάνω στην συνθήκη Δουβλίνο-2 επαναπελαύνουν τους ανεπιθύμητους στην πρώτη χώρα άφιξης (Ελλάδα).

    Ρατσισμός Βόρεια, Νότια, Ανατολικά και Δυτικά;

    Σαφώς και ναι! O Homo Sapiens Sapiens είναι τα ίδια σκατά παντού και ανάλογα με τις συνθήκες είναι ικανός για τις μεγαλύτερες θηριωδίες ή για τις μεγαλύτερες πράξεις αλτρουισμού. Όσο για την Σουηδία ας μην λησμονούμε το Rasbiologiska institutet και τις κρανιομετρήσεις!

    Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το θέμα μόνη της;

    Όχι! Με καμιά Χριστοπαναγία!
    Η λύση μπορεί να έρθει μόνο με έντιμη συνεργασία όλων των εθνών και παύση των πολέμων και της εκμετάλλευσης που δημιουργούν ρεύματα προσφύγων.

    Πρόκειται να γίνει αυτό ποτέ;

    Όχι!
    Μόνο στην κοινωνία του Star Trek γίνονται αυτά! Δυστυχώς είμαστε πολύ ανώριμοι σαν είδος και δεν βλέπω σημάδια ωρίμανσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...