Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Από την χούντα των γελοίων στην κατοχή του ΔΝΤ. Θα υπάρξει νέο Πολυτεχνείο;


Νοέμβριος 2010.

Το αντιπαραγωγικό Ελληνικό κράτος (failed state του κερατά δλδ) έχει εκχωρήσει την διαχείριση των οικονομικών του στους εκπροσώπους του διεθνούς καρτέλ των τοκογλύφων. Η κυβέρνηση έχει περίπου τις ίδιες εξουσίες που είχε η κυβέρνηση Τσολάκογλου το 1941 μετά την συνθηκολόγηση στους Γερμανούς.

Μέσα στην επόμενη τετραετία η Ελλάδα ετοιμάζεται να δώσει τις σάρκες της στους υπερεθνικούς Σάυλοκ, μην μπορώντας να ξεχρεώσει ΠΟΤΕ, διότι ουδείς σε αυτό το σύμπαν τουλάχιστον, ξεχρέωσε με δανεικά. Τα λογοδοτούντα στους Σάυλοκ Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης αναρωτιούνται εάν θα ληφθούν σκληρά μέτρα το 2011, την στιγμή που υπάρχει το σχετικό ΦΕΚ όπου αναφέρονται τα σχετικά τεμάχια σάρκας που πρέπει να αποχωριστεί η Ελλάς μέσω του μνημονίου. Η τηλεορασόπληκτη πλέμπα σοδομίζεται διατελούσα εν αφασία.

Το ιστορικό έθνος των γλωσσικών κληρονόμων της αρχαίας Ελλάδας μετά τις δημοτικές εκλογές που συγκλόνισαν την γκαρδιακή μου φίλη την Ανθιμάουα και κανέναν άλλον, άντε και τον Ψινάκη, χαίρεται που έκλασε τους τριχωτούς και άπλυτους όρχεις του συστήματος κάνοντας αποχή 65%. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι και 90% να ήταν η αποχή πάλι οι πρασινοβένετοι θα ήταν στα πόστα κομπόστα. Αντί ο μάλαξ Ελληνικός Καζαντζιδόπληκτος λαουντζίκος να δώσει συνολικά 80% σε Δελαπατρίδηδες και μικρά κόμματα, για να δείξει ότι είναι απρόβλεπτος και καλά θα κάνει το σύστημα να προσέχει, έπεσε στα 4.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έπεσε σύρμα και οι μεγαλύτεροι ειδικοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα της αποχής.


Και έτσι φτάνουμε στην χιλιοταλαιπωρημένη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Του αντιστασιακού άλλοθι του συμβιβασμένου Ελληνικού λαού απέναντι σε μια ομάδα γελοίων πρακτόρων και μασονίσκων της κακιάς ώρας (Βλ. Πατακός),αλλά και εφαλτήριο για πολλούς βολεμένους της σήμερον.

Τηρώντας τις παραδόσεις ρίχνω το παρακάτω παραδοσιακό βίδεο πριν την συνέχεια:


«Μαζί τα φάγαμε» δήλωσε ο ευφυής και κυνικός κατηγορίας μίνι μάρκετ προς μπάγκαλοου Θ. Παγκαλος. (Ο Βενιζέλος π.χ. είναι κατηγορίας περιπτέρου).

Έχει δίκιο;

Ναι, εν μέρει.

Η πλέμπα βέβαια δεν έφαγε αυτά που έφαγαν οι χίλιες οικογένειες και οι κολαούζοι τους που διαχειρίζονται την κληρονομική δημοκρατία μας. Ένα ξεροκόμματο, ένα κόκκαλο, έφαγαν πολλοί, που σαν τους πληβείους της αρχαίας Ρώμης πούλησαν τους ψήφους τους στους πρασινοβένετους έναντι διορισμού στο δημόσιο ή και ακόμα μικρότερου ρουσφετιδίου. Άσε που πάρα πολλοί ακόμα και μετά το 1981 έμειναν στην απέξω από την διανομή κοκάλων με δανεικά από το εξωτερικό.

Παράλληλα η παραγωγική βάση της χώρας, η πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή, ξεπατωνόταν συστηματικά, με αποτέλεσμα το όνειρο του δημοσίου να είναι η αξιοπιστότερη προοπτική αποκατάστασης.

Ας θυμηθούμε το εργοστάσιο της ΤΕΟΚΑΡ στον Βόλο που συναρμολογούσε τα Nissan Cherry και Sunny από το 1981 μέχρι το 1995. Τα κατάφεραν και το έκλεισαν, με αποτέλεσμα σήμερα να ακούμε μπούρδες στα ΜΜΕ περί «κρίσης στον χώρο του αυτοκινήτου», την στιγμή που ο χώρος είναι οι εισαγωγείς και επισκευαστές και μόνον. ΟΛΑ τα αυτοκίνητα εισαγόμενα την στιγμή που η ΤΟΥΡΚΙΑ έχει εργοστάσια της Opel, Renault, Ford, Fiat και... Tofas (Τουρκική μάρκα που κατασκευάζει παλαιά μοντέλα της Fiat κατόπιν αδείας).


Λοιπόν...

Υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να αντιδράσει σοβαρά στην σημερινή διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση, να κάνει ένα «Πολυτεχνείο» για την τιμή των όπλων έστω;

Όχι.

Με τίποτα.

Με καμιά χριστοπαναγία.

Τουλάχιστον το τίποτα είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Θα κλάψει, θα πεινάσει, θα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ, αλλά αντίσταση ΔΕΝ θα κάνει.
Το παίζω στανταράκι.

Θα βλέπει νηστικός το «Τοπ Κεμπαπερί» στο χαζοκούτι και θα βρίζει ιδιωτεύοντας.

Από ότι φαίνεται η ανερχόμενη παγκόσμια νεοφεουδαρχία που θα ξεπατώσει οποιαδήποτε υποψία κοινωνικού κράτους, δεν έχει κλείσει την κύκλο της, για την ακρίβεια δεν τον έχει αρχίσει ακόμα.

Εύχομαι το στανταράκι μου να πάει άπατο και ας έχω παίξει 10 ολόκληρα Ευρά απάνω του... :-Ρ

Η οδός Καρλ Μαρξ είναι... μονόδρομος προς τα δεξιά. Την κάτσαμε την βάρκα πατριώτη!

33 σχόλια:

  1. το στανταράκι σου είναι τρελό όβερ. Επίσης ως γάτος μπορώ να επιβεβαιώσω πως οι συνγάτες του βιδεου είναι απλά δυσκοίλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω ρε polse, δεν ξέρω. Εγώ πάντωςέχω ρίξει ένα δεκαρικο στο στανταράκι ότι θα γίνει της πορνάρας, αν και σε βάθος χρόνου κι ο λόγος είναι ο εξής: πριν μερικούς μήνες που ήδη μας τον είχαν φορέσει οπισθίως και είχε φτάσει σε επίπεδα στομάχου, αρκετοί έλεγαν "ντάξει, θα περάσει και θα τους την φέρουμε όπως τις άλλς φορές". Μοναχά όταν έφτασε στο ύψος πνεύμονα και οδεύοντας προς τις αμυγδαλές για να συνδυάσει οθωμανικό και στοματικό με ένα μόριον, συνειδητοποίησαν ότι κάτι διαφορετικό από τις άλλες φορές θα υπάρξει τώρα.
    Ε, κάπως έτσι θα πρέπει να φτάσει ο κόσμος στα υπέρτατα επίπεδα εξαθλίωσης και ανέχειας (τα οποία προβλέπονται εγγράφως από το μνημόνιο) για να συνειδητοποιήσει ότι κάτι θα πρέπει να κάνει.
    Και λογικά θα κάνει, διότι όταν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να μεταναστεύσει, δεν θα έχει λεφτά για να το κάνει (άσε που πιθανώς να είναι και κλειστά τα σύνορα ένεκα χρεών στις τράπεζες).

    Βέβαια το έτερον ερώτημα είναι, και που θα αντιδράσει, ξέρει πως να αντιδράσει; Απάντηση: όχι. Αλλά με τον δύσκολο ή τον πιο δύσκολο τρόπο, θα μάθει. Μέχρι να μάθει όμως φοβάμαι ότι θα έχουμε χοντρά έκτροπα. Πολύ χοντρά...
    Θα δείξει...

    ΥΓ. Εκ νέου τον αμέριστο σεβασμό μου προς την εκπληκτική ανάλυση από τις 2 πούσιζζζ, η οποία είναι μακράν ό,τι αντικειμενικότερο έχω δει για τις πρόσφατες εκλογάς... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκοντ μπλες το φριντομ. Όταν πας στο παραβάν ρίξε κόκκινο/μαύρο/κτλ. Πριν 40 χρόνια μπορούσες;
    Εν μέσω της κρίσης που διέρχεται η χώρα η ελλάς ΔΥΝΑΤΑΙ να καταληφθεί από τον κομμουνισμόν το 2010.
    Το πολυτεχνείου είχε να κάνει για τις ελευθερίες των πολιτών όχι για τα φράγκα μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαστόν το πόστιον, αγαπητέ Κάρολε, αλλά λησμονούμε οτι δεν υπαρχει μονο η τηλεορασοπληκτη πλέμπα αλλα και το νεο αιμα, οι νεοι ανθρωποι (μεσα κι εξω νεοι) που τρέχουν στους δρομους. Υπαρχουν και οι μουδιασμενοι ανθρωποι, που προσπαθουν να καταλαβουν τι ακριβως συμβαινει. και αυτο που συμβαινει -νομιζω δλδ, με οσα εχω παρακολουθησει ισαμε τωρα- ειναι οτι οι βρυξελλιωτες δοτοί αρχηγοι και διεκπεραιωτες πιαστηκαν στον υπνο απο τους τραπεζιτες και τις λεγομενες "Αγορές". Και διακυβεύεται (=παιζεται στα ζαρια) τωρα το μελλον της Ευρωπης και των πολιτικων ηγεσιων της Ευρωπης και των λαων της Ευρωπης. Και υπαρχει περιπτωση, αν η κυρά-Μερκελ υπερισχυσει, να εχουμε προεδρο Αγοραπωλησιων αντι για Προεδρο Δημοκρατιας και αντι για πρωθυπουργο πρωτοσύγγελο βιομηχανων. Και η Ελλάς, πτωχη πλην τιμία όπως πάντα, βρισκεται αυτη τη στιγμη στην πρωτη γραμμη του οικονομικου πολέμου, τρισχειροτερου ενος κανονικου πολεμου με οπλα κλπ συμπράγκαλα, επειδη αυτος ο πολεμος ειναι που αφανιζει ολοκληρωτικα τους ανθρωπους -στον κανονικο, μερικοι σκοτωνονται, καποια κτιρια γκραμιζονται και ξανα προς τη δοξα τραβα τραβα τραβα.. Στον οικονομικο, κατα τα φαινομενα, εκτος που θα πεθανει το 90% απο πεινα και αρρωστεια, καθε ιχνος αξιοπρεπειας, ανθρωπιας, κλπ, θα παει περιπατο...

    Για τουτο, λεω πριν κρεμασουμε (ασε, τους κρεμαμε λιγο αργοτερα) τους προδοτες που εδιωξαν το Θεοχαρακη, κλπ επιχειρηματιες απο τη χωρα, να βαλουμε χερι σε αυτους που εμειναν εδω κι εξακολουθουν να τρωνε χωρις να παραγουν τπτ, εκτος απο... επιδοτησεις για νεες θεσεις εργασιας!

    (ελπιζω να ειμαι εντος θεματος) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ποιος σας είπε αγαπητέ ότι το Πολυτεχνείο ήταν μία μαζική κίνηση; Ποιος σας είπε ότι επί δικτατορίας, ο ελληνικός λαός σύσσωμος έκανε αντίσταση; Ακόμα και το ΚΚΕ έκανε τουμπεκί την οποιαδήποτε εξέγερση. Το ΠΑΜ και το ΠΑΚ είχαν κολήσει στη θεωρία και ο κοσμάκης κοίταζε απλά τη δουλειά του.

    Ε... έτυχε καί κάποιοι νεολαίοι να προβάλλουν πραγματική αντίσταση, να κάνουν μία κατάληψη και τελικά να σηματοδοτήσουν την "εξέγερση του Πολυτεχνείου". Αυτή που επικαλούνται διάφορα σημερινά μηδενικά.

    "Ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου", λέει με στόμφο ο κ. Πολιτικός Πλέμπας, χωρίς να προσθέτει στη φράση του "... αλλά στη δικτατορία απλά πήγαινα στο καφενείο και κόζαρα γκομενάκια για να τους πουλήσω και καλά ιδεολογία". Για να επιβεβαιωθεί ότι ως λαός στα λόγια είμαστε οι άρχοντες του σύμπαντος, και στην πράξη κοιτάμε ο καθένας την πάρτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ellinaki,
    εκτος χρονου! Ολα τα "επικινδυνα στοιχεια" βρισκοντουσαν στα ξερονησια (κομματα γιοκ, ασε που η αριστερα γενικα ηταν εκτος νομου) εκεινη την εποχη και το Πολυτεχνειο ξεκινησε ως αντιδραση των φοιτητων στο νομο της χουντας περι στράτευσης φοιτητων -στον κουρεα γουλί και στα συνορα. Ισως για τουτο (με τo 1/2 του ενεργου πληθυσμου να απουσιαζει) να ειχαμε και μειωμενο δεικτη ανεργιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Πλέμπα ρεμάλια... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Rodia

    Ναι, αλλά ο λαός γενικότερα δεν ήταν κατά πλειοψηφία ούτε ΚΚΕ, ούτε φοιτητές. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μαζικότητα.

    Η ίδια πολιτική απάθεια που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή, χαρακτήριζε και εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ mahler76

    Ζωόφιλοι προσοχή!

    Η αποχή στις Ελληνικές εκλογές προξενεί δυσκοιλιότητα στις γάτες!

    @ Hades

    Φίλε τα πούσιζ είναι από το θινκ τανκ της NSA!

    Θα δούμε πότε και πώς και αν θα υπέρξει αντίδραση. (Όταν το φιδάκι ο Διαμαντής κάνει τζα από το στόμα φαντάζομαι). Μπορεί να κονομήσουμε και μεις κάνα κόκαλο από το στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμος

    Ψωμί Παιδεία Ελευθερία το σύνθημα του 1973, οπότε αναφερόμενοι στο 2010 το "Πολυτεχνείο" οφείλει μάλλον να είναι εντός εισαγωγικών.

    @ Rodia

    Μάλλον είμαστε ακόμα λίγοι. Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η κρίσιμη μάζα ανθρώπων που θα προκαλέσει την κατάργηση του υπάρχοντος διεφθαρμένου συστήματος.

    θα ρωτήσω την Ανθιμάουα που μετά την ήττα κάνει συνεχώς διαλογισμό και μιλάει με τον Μεγάλο με MMS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ellinaki

    Σαφώς και ναι. Η πλειονότητα του πληθυσμού είχε συμβιβαστεί με την "τάξη και ασφάλεια", γεια σου Γιώργη καραμπουζουκλή, νεραντζούλα φουντωτή.

    Έχεις αποδείξεις ρε ότι ο Πλέμπας δεν ήταν στο ΕΜΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ellinaki και Polse,
    Δεν θα το έλεγα "πολιτικη απάθεια" τότε, όπως δεν το λεω και τωρα. Μάλλον ένα μούδιασμα ειναι. Το νοιωθω και'γω. Ενα πάγωμα μπροστα στο απιθανα παραλογο που ζει κανεις...
    (η διαφωνια με όλο το σεβασμο, εννοειται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξερω για τι πραγμα μιλας αγαπητη Ροδια.
    Τυχαινει να ζω στην περιοχη Θησειο - Ψυρρη. Σε / σας πληροφορω οτι δεν εχει αλλαξει απολυτως τιποτα. Καθε παρασκευοσαββατοκυριακο συνωστιζονται χιλιαδες ΝΕΟΛΑΙΟΙ στα προαναφερθεντα σοκακια, πληρωνοντας 6 ευρω για ενα μπουκαλι μπυρα και ξενυχτωντας μεχρι πρωιας. Αυτοι ειναι οι φτωχοι ανεργοι;

    Δεν ξερω, δεν μπορω να κανω αναλυση της νεοΕΛληνικης κοινωνιας. Ισως να ισχυει το αναρχικο συνθημα "εξι μερες τρως αγγουρι και την εβδομη εισαι μουρη". Ισως να κρινω μονο απο τους μουρατους που βλεπω και να αγνοω την καθημερινοτητα.
    Απο αυτα τα λιγα που βιωνω, δεν νομιζω οτι οι ελληνες (στην γενικοτητα τους) υποφερουν οικονομικα.
    Ισως ερθει αυτη η στιγμη στο εγγυς μελλον.

    Για το Πολυτεχνειο: εναντιον τινος να κανει αντισταση ο ελληνικος λαος; Εναντιον του ψινακη και του ανθιμου;
    Εναντιον των μεγαλοιδιοκτητων των ΜΜΕ;
    Τουλαχιστον το 1974 ηξερε καποιος ποιος ειναι ο εχθρος του λαου και της δημοκρατιας. Μπορουσε να αποφασισει αν θα κατσει στον καναπε του η αν θα ξεσηκωθει. Αλλα αν ξεσηκωνοταν, ο αντιπαλος ηταν γνωστος.
    Σημερα το μονο που ξερουμε ειναι το "μαζι τα φαγαμε". Ακομα κι αν θελεις να ξεσηκωθεις, ποιον θα πολεμησεις;

    Για τον Θεοχαρακη: ναι μεν τον εφαγαν οι ιντριγκαδοροι της πολιτικης. Αλλα κι αν δεν τον ετρωγαν αυτοι, θα τον ετρωγε η σκληρη πραγματικοτητα.
    Μια τετοια εταιρεια θελει εξειδικευμενους μηχανικους, θελει προμηθευτες, θελει υποδομες (δρομους π.χ. ) κλπ. Που θα εβρισκε τους μηχανικους ο Θεοχαρακης; Στα κλειστα πανεπιστημια που παραγουν μαζικα αχρηστους; Που θα εβρισκε τις υποδομες;

    Υ.Γ. Διαβασα στον Πασχο Μανδραβελη, οτι τωρα που το κρατος δεν εχει λεφτα για διορισμους, θα σταματησουν αναγκαστικα και οι πελατειακες σχεσεις.
    Νιξ ρουσφετι (λογω ελλειψης ρευστου), νιξ πελατης.
    Ισως αυτο εξυγιανει τα κριτηρια για το που θα ριξουν την ψηφο τους τα προβατα την επομενη φορα.

    Υ.Υ.Γ. Μην μιλας ασχημα για τον Σαυλωκ. Ο Σαυλωκ ηταν ενας αξιοπρεπεστατος και τιμιοτατος κυριος.
    Απεχει ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ απο τους διεφθαρμενους λακεδες που παριστανουν την κυβερνηση της Ελλαδας. Αλλα και απο τους πατρωνες τους.

    Το μονο "λαθος" του Σαυλωκ ηταν οτι απαιτησε να πληρωθει για τις υπηρεσιες του - ακομα και αν αυτο θα κατεστρεφε τον συνανθρωπο του.
    Σε συγκριση με τα σημερινα αποβρασματα που καταστρεφουν τον συνανθρωπο τους για την πλακα τους, ο Σαυλωκ ηταν σωστοτατος.

    Υ.Υ.Υ.Γ Συγνωμη για το διπλοσεντονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΑΝΤΑΡ! Μόνο, που δεν το παίζω, διότι δεν πιστεύω ότι οι άλλοι θα μπορέσουν να πληρώσουν, όταν επιβεβαιωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Jolly Roger

    - Το "εξι μερες τρως αγγουρι και την εβδομη εισαι μουρη" θα γίνει 7ήμερος αγγουροφαγία για το 80% του πληθυσμού +λίαν εγγύc+

    - Σωστό. Ο εχθρός δεν φοράει άρβυλα πλέον. Αν τσαντιστούν τα πρόβατα από την αγγουροδίαιτα πιθανόν να υπάρξει de facto συγκεκριμενοποίηση / αποκάλυψη του αντιπάλου.
    Εκτός βέβαια εάν το σύστημα καταφέρει να φτιάξει χωρίς θανάσιμες αναταράξεις τον "Βrave New World" του Χάξλεϋ με την κρατική μαστούρα και τις γενετικές επεμβάσεις να δίνουν και να παίρνουν.

    - Σωστά επισημαίνεις για τις υποδομές και τους μηχανικάρες (εδώ Στυλίδα - Καραβόμυλος είναι ακόμα χωρίς νησίδα μη χέσω τον Ε-65 σας). Αλλά είναι μία περίπτωση που φαίνεται η αντιπαραγωγική λύσσα του ραντιέρικου (εκ του rent από τα ακίνητα) κεφαλαίου που έλεγχε μέχρι πρόσφατα τις κυβερνήσεις της Ψωρογιώργαινας, τέως Ψωροκώσταινας.

    - Νιξ ρουσφέτι, η μόνη λύση για σαπωνοποίηση του πρασινοβένετου κατεστημένου. (Με κυανούς και πράσινους κόκκους).

    - Ναι, αλλά ο Σάυλοκ ήτο Οβριός! Δρακονιανός! Α; Α; Δεν είναι οι Εβραίοι αυτοί που φταίνε δια όλα τα δεινά των ΕΛ, από την εποχή ήδη του Σειρίου; :-ΡΡΡΡΡ

    Προφανώς και οι σημερινοί τοκογλύφοι είναι χειρότεροι. Διασκέδασή τους είναι η δυστυχία και ο θάνατος των άλλων.

    - Συγχωρεμένος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Αγησίας

    Να τις βάλουμε να πληρώσουν σε είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι όμως αγαπητέ, παράγουμε και εμείς κάτι εδώ: συνθήματα. Σε όλα τα χρώματα, ποσοστά και μεγέθη. Απορώ πώς δεν γίναμε ακόμα πλούσιοι να ξεπληρώσουμε τα βερεσέδια.

    Θα συνεισφέρω στο στοίχημά σας, καμιά 500 pesos. Τα κέρδη από το στοίχημα του φιλικού ARG-BRA.

    (Και μην ξεχνάτε: εις την ετέραν πατρίδαν, η εν χριστώ αδελφή Χριστίνη, χήρα Νέστωρος, έχει ξεπατωθεί να εγκαινιάζει εργοστάσια της Renault και της Peugeot. Τυχαίο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με συγχωρείτε, αλλά τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά κτλ. προβλήματα της χώρας ουδόλως με απασχολούν:
    θα γίνω μοναχός ν'αράζω διαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eξαιρειτικ!!

    Περι κινήσεως που αναφερει ο hades μενω με την ελπιδασ που λες στο βιντεο... ακομα και ο πιο συμηιβασμενος λαος καποτε...κτλ κτλ


    Οι εκλογες, ειδικα ο Α γυρος, ήταν ιδανική ευκαιρία σφαλιάρας. Να βγάλει το ΚΚΕ 30% και να γίνει ΔΗμαρχος Αθηνας η ...Πορτάλιου!


    Θα μου πεις μνημονιακα θα άλλαζε τίποτε; ΟΧΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Αν ειναι δυνατον. Μονο απογονοι πιθηκων απο την Ζαμπια (και όχι απο την Ζιμπαμπουε που ειμαστε εμεις) θα εχαφταν αυτο το στορι!

    Η μοναδικη ελπιδα ειναι να αλλαζε κατι στο μυαλο του κοσμακη και να καταλαβαινε πως μπορει, ισως κτλ να ειναιδυνατοι και αλλοι τροποι (αν και μεταξυ μας, οπως τα εχει κανει η αριστερα καλα να παθει)


    Α, εννοειται πως ΔΕΝ υπήρχε καμία μαζικοτητα στον "αντιδικτατορικο αγωνα" . Αϊντε να εξαιρεσουμε τον κοσμο που πήγε στο Πολυτεχνειο για 3 μερες μετά απο χούντα 6 ετών! Μα και παλι η χουντα δεν έπεσε. ΤΟ προσωπείο Μαρκεζινη επεσε. Η δικια μας χουντα ειναι απο τις λιγες που δεν την εριξε κανενας αλλα η δική της ανικανότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ apos

    Aχ. che apos, η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων είναι δύσκολη.

    ¡Felicitaciones! Kαλά μιλάμε θα τους τα πάρουμε χονδρώς, αβλεπάουα. Στανταράκι.

    (Kαλά για Kωστακογιωργάκαινα την περάσατε την Xριστίνη;)

    @ Konstantinos Kantakouzinos

    Aυτό το τελευταίο μην το πολυδιαδίδετε, θα πλακώσει η πλέμπα και οι θέσεις είναι περιορισμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Zaphod

    E μα, αυτές οι βλαχάρες από την Zάμπια έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ...

    Mη σε πω και δήμαρχος ο Aλαβάνας στον... 15ο γύρο (Pόκυ ο δικός σου).

    H γελοιοδέστερη χούντα του πλανήτη, ίσως και του γαλαξία.

    Γουη αρ νάμπερ ουάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ pølsemannen

    ωραιο το πορτρετο που μας ζωγραφισες! αλλα εσυ ρε φιλαρακο γιατι δε βαζεις φωτια στα τοπια να μας δειξεις πως γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχεις απολυτό δίκιο δεν θα ξεσηκωθεί κανένας
    1 εκατομμύριο περίπου είναι βολεμένοι στο δημόσιο , η εργατιά παλεύει για το μεροκάματο δεν προλαβαίνει …. Άστα να πάνε ….
    Ψάχνω για δουλειά Γερμανία εκεί πιο βόρια έχει τίποτα ?
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

    Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και δημιουργός του Ομίλου ΙΖΟΛΑ (8 βιομηχανικές μονάδες) Γ Π Δράκος στο βιβλίο «Η βιομηχανία στην Ελλάδα» αναφέρει την συμμετοχή της βιομηχανίας στην μεταπολεμική περίοδο:

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1946-1950 (Λαϊκό Κόμμα κλπ)
    Μόνο για το 1950 11,7%

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1950-1952 (Φιλελεύθεροι κλπ)
    11,3% δηλαδή -0,4 μονάδες

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1952-1955 (Ελληνικός Συναγερμός)
    12,7 % δηλαδή 1,4 μονάδες

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1955-1963 (ΕΡΕ)
    13,9% δηλαδή 1,2 μονάδες

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1963-1967 (ΕΚ, Αποστάτες)
    15,3% δηλαδή 1,4 μονάδες

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 (Δικτατορία)
    20,3% δηλαδή 5 μονάδες

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1974-1979 (ΝΔ)
    21,5% δηλαδή 1,2 μονάδες


    ΠΗΓΗ
    «Η βιομηχανία στην Ελλάδα» του Γ Π Δράκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

    Είναι σταθμικός δείκτης (ΔΤΚ) του επιπέδου των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών κατά χρόνο και τόπο, στον τομέα του λιανικού εμπορίου

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1957-1966 (ΕΡΕ-ΕΚ Αποστάτες)
    Μέση Ετήσια Ποσοστιαία Μεταβολή Τιμαρίθμου (ΜΕΠΜΤ) έναντι προηγουμένου έτους :
    ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 2,10
    ΟΟΣΑ (ΜΕΠΜΤ) : 2,37



    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1972 (Δικτατορία)
    ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 2,45
    ΟΟΣΑ (ΜΕΠΜΤ) : 4,58

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 (Δικτατορία)
    ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 4,31
    ΟΟΣΑ (ΜΕΠΜΤ) : 5,04



    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-1981 (ΝΔ)
    ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 17,13
    ΟΟΣΑ (ΜΕΠΜΤ) : 9,97


    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 (ΠΑΣΟΚ)
    ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 18,19
    ΟΟΣΑ (ΜΕΠΜΤ) : 5,30

    ΠΗΓΕΣ
    1. «50 χρόνια ΤΕ» σελ 518,649, 716
    2. ΟΟΣΑ Press Release on Latest Trends in Consumer Prices Nov 9, 1978
    3. OOSA Economic autlook June 1989 και ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ athriskos

    Εύκολα δεν είναι, αλλά από την Ελλάδα καλύτερα.

    Επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σημερα επεσε και η Ιρλανδια.

    Το θυμοσαστε το ΔΕΥΤΕΡΟ δημοψηφισμα που τους υποχρεωσε ο πρωθυπουργός τους ο Κοέν μεσα σε ενα χρονο για να υπερψηφισουν την Συνθηκη της Λισαβονας και να υποδουλωθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Theoprovlitos

    Εβραίοι, Εβραίοι, Εβραίοι παντού;

    Κοίτα, αν όντως ελέγχουν κάθε κυβέρνηση, κάθε πολυεθνική, τα πάντα όλα, τσιφτιά τους και μαγκιά τους.

    «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.», (Α. Κάλβος)

    «Άμα δεν κάνεις τα κουμάντα σου μόνος σου μάΝγκα, κανείς δεν θα τα κάνει για σένα.»(Κάρολος Πολσεμάνογλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός του ΑΕΠ της Ελλάδος:
    Ελληνικός 69-73 ήταν 7.8% κοινοτικός 4,6%

    Την περίοδο μετά την πρώτη πετρελαϊκή κρίση (73-80)
    Το ΑΕΠ από 21,3% το 1980 πέφτει στο 18,7 το 1985 (στα επίπεδα του 1972).

    Το ΑΕΠ κινήθηκε ως εξής:



    1967 4,2%

    1968 4,5%

    1969-1972 7,5% ανά έτος

    1973 10%

    Aυτά τα παραθέτω έτσι ενδεικτικά για να δούμε πόσο γελοία ήταν η χούντα του 1967.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ aiolos

    Nαι, ένα μάτσο πρακτόρια και ποδίτσες (μασόνοι βλ. Παττακός) που δώσαν την Kύπρο. (Mην ακούω για το "Kύπρος μακριά" του φρύδια, και τον Mπαμπαδόπουλα που τον ανέτρεψε η Aρσακειάς. Tα ίδια σκατά ήταν όλοι τους).

    Περί οικονομικών κλπ. σας παραπέμπω εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Aναρωτιέμαι γιατί η μεταπολίτευση επί 36 χρόνια αρνήθηκε να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου;

    Τι δεν ήθελε να φανεί;

    Προσωπικά πιστεύω ότι για την υπόθεση της Κυπριακής τραγωδίας έχει σοβαρότατες ευθύνες η χούντα του Ιωαννίδη, η οποία εμπαίχτηκε από τους όποιους συμμαχικούς κύκλους, άλλο όμως Χούντα Ιωαννίδη και άλλο Χούντα Παπαδόπουλου.

    Όσο αφορά τα οικονομικά θα τα μελετήσω σε πρώτη ευκαιρία.

    Θα θέλαμε σήμερα να είχαμε τις χουντικές επιδόσεις;
    36 χρόνια μεταπολίτευση οδήγησαν την χώρα στο ΔΝΤ κια τον λαό στην εξαθλίωση, δες λοιπόν τι έλεγε την εποχή εκείνη το ΔΝΤ για την Ελλάδα και σύγκρινε

    http://igaiolos.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. μαζί στο στανταράκι, τα ίδια νομίζω!

    τρομερή η φώτο στο τέλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...