Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα;

Αντίθετα με ότι ασπάζεται η συντριπτική πλειονότητα του καλαμοκαβαλημένου είδους μας, κανένα σημείο του σύμπαντος δεν έχει «σχεδιαστεί» για να εξυπηρετεί τις ανάγκες οποιοδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Μια τέτοια άποψη, είναι αντίστοιχη της άποψης που θα μπορούσε να έχει μια λιμνούλα νερού που θα θεωρούσε ότι το βαθούλωμα της γης που την φιλοξενεί, σχεδιάστηκε αποκλειστικά γι αυτήν. Μετά μεσημέριασε και η ηλιακή θερμότητα εξάτμισε την λιμνούλα. © Douglas Adamas.

Απεναντίας, οι ζωντανοί οργανισμοί, από τους απλούστερους μέχρι τους πολυπλοκότερους, προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον τους μέσω του σφαγείου της «φυσικής επιλογής» (επιβίωση και αναπαραγωγή των καλύτερα προσαρμοσμένων οργανισμών).

Παρενθετικά, γίνομαι πύραυλος ακούγοντας κάποιους, ευτυχώς λίγους, επιστήμονες που δηλώνουν ότι το σύμπαν δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν υπάρχει κάποιος να το βλέπει, υπονοώντας ότι είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν.

Μάλιστα.

200.000.000.000 ήλιοι στον γαλαξία μας και τουλάχιστον άλλοι 200.000.000.000 γνωστοί γαλαξίες με αντίστοιχο αριθμό ήλιων. Και έχεις το θράσος ρε πίθηκα να λες ότι είσαι μόνος σου στο σύμπαν; Πότε τα εξερεύνησες όλα; Κάτσε να μετρήσεις 40.000.000.000.000.000.000.000 κέρματα όσα και τα άστρα του σύμπαντος χονδρικά να δούμε πόσο χρόνο θα κάνεις.

Καλαμοκαβαλημένε. Αχ, τα είπα και ξεθύμανα.

Το ανθρώπινο είδος, όπως κάθε άλλο είδος, αλλά και ακόμα η γη, ο ήλιος και το σύμπαν έχει ημερομηνία λήξης. Το αν αυτή η ημερομηνία λήξης θα είναι κοντινή ή μακρινή, εξαρτάται από την προσαρμοστικότητα της ανθρωπότητας, την αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών της, την δυνατότητά της να συντηρήσει το περιβάλλον στο οποίο ζει, αλλά και το αν θα μπορέσει να αποικήσει άλλους κόσμους σε άλλα άστρα, κάποια στιγμή πριν σκάσει ο ήλιος και καταπιεί την γη σε 5 δις χρόνια.

Τα ανωτέρω όμως δείχνουν μη εφαρμόσιμα σε έναν κόσμο τίγκα στην απληστία, τον παρτακισμό, την αναλγησία και την κοντόφθαλμη οπτική του «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας». (Στο τελευταίο μάλιστα η Ελλάς διαπρέπει. Πάλι πρώτοι ρε πούστη μου, πάλι πρώτοι. Προσκυνάτε κουφάλες βαλανιδοφάγοι).

Άραγε υπάρχει ελπίδα;

Δέστε το παρακάτω βίντεο.

Οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο μακριά. Τα ίδια μπάζα με τους υπόλοιπους είναι. Όλοι μαζί μια μπαζοποιημένη παρτακίστικη ατμόσφαιρα.



Υποτιτλισμός: Φαλακρός επαναστάτης.

19 σχόλια:

  1. Γι' αυτό ο Κακλαμάν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν πολύ προχώ. Γιατί διοργάνωναν τουλάχιστον 2-3 επιχειρήσεις "σκούπα" το μήνα, ώστε οι αθώοι Αθηναίοι να μην έρχουσι αντιμέτωποι με τέτοιου είδους διλήμματα βλέποντας σωριασμένα τζάνκια στα αστραφτερά μάρμαρα της Ομόνοιας, και να μπορούσι να πηγαίνουσι στα σκυλάδικα με καθαρά τη συνείδησή των!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το πιστευω οτι ξεθύμανες. Τα πραγματα ειναι πολλά και πολύ μπερδεμένα...
    Εκανα και'γω καναδυο προσπαθειες, αλλα ειναι αδυνατο να ξεθυμανω...
    Φρικη Κάρολε, μιλαμε για φρικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ανθρωπότητα για την ελπίδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι όμως είναι ο γνωστός ανθρωποκεντρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ένας άντρας με ρούχα άστεγου κατέρρεε μπροστά μου νυχτερινή ώρα, ούτε και εγώ θα σταματούσα. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά θα φοβόμουν (ένα τηλέφωνο για ασθενοφόρο θα το έπαιρνα, αλλά δε θα έμενα να το περιμένω, αλήθεια σας λέω)

    Μέρα μεσημέρι είχα περάσει μπροστά από μια ρακένδυτη γριούλα που είχε ξαπλώσει σε πεζοδρόμιο στην Ακαδημίας (σκεπτόμενη ότι δεν είναι σωστό να φοβάμαι ή να νιώθω άβολα για μια γριούλα) και η φουκαριάρα άπλωσε το πόδι να μου βάλει τρικλοποδιά. Δεν κάνω πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά πρώτον, λίγα για τους εξωγήινους, γιατί θα πλακώσουν οι οπαδοί του Λιακόπουλου.
    Κατά δεύτερον, συγκλονιστικόν και αληθέστατον το βίντεο.
    Κατά τρίτον, (και εδώ ομιλεί ο λάτρης του μπεταντίν Κωνσταντίνος Καντακουζηνός) οι αστυνομικοί και οι νοσοκόμοι των πρώτων βοηθειών σε τέτοιες περιπτώσεις φορούν γάντια - και σίγουρα κάποιους λόγους θα έχουν για να το κάνουν. Επομένως τηλέφωνον σίγουρα θα έπαιρνα (γενικώς τα πάω πολύ καλά με τα τηλέφωνα: άμεσος δράσις, καταγγελίες παρανομιών, πρώτες βοήθειες), αλλά μάλλον ώς εκεί.
    Κατά τέταρτον, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα: οι άστεγοι από φόβον αρνούνται συστηματικώς την βοήθειαν και πολλές φορές γίνονται επιθετικοί, όταν αυτή τους προσφερθεί (τούτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν εις την τύχην τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμενομενον φιλτατε. Παντως ειναι ενδιαφερον αυτοπου προκυπτει στο βιδεο στο τελος. Πως αν καποιοι κανουν την αρχη σε κατι συνηθως οι περισσοτεροι ακολουθουν...

    Θα ηταν ενδιαφερον ενα αναλογο πειραμα στα δικα μας τα μερη, αν και φανταζομαι πως θα τα πηγαιναμε ακομα χειροτερα...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ellinaki

    Έτσι είναι πρέπον και σωστόν.

    @ Rodia

    Ξεθύμανα μόνο αναφορικά με τους δυο καλαμοκαβαλημένους επιστήμονες που νομίζουν ότι είναι η κορωνίς του σύμπαντος (Πιθανή θρησκευτική λοίμοξις). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Sophia

    Λες;

    @ ο δείμος του πολίτη

    Nαι, πάνω κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω πως αν γίνεστε πύραυλος με την ιδέα πως είμαστε μόνοι μας ως πύραυλος θα μπορέσετε να το εξερευνήσετε και να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι πως όντως το ανθρώπινον είδος είναι η κορωνίς της δημιουργίας της κοινοπραξίας εξωγήινων (που πολύ βολικά έχουν εκλείψει) και Γιαχβέ. Όσο για την κοσμική μοναξιά ο κόσμος υπάρχει γιατί τον αντιλαμβάνομαι και τελευταία δεν αισθάνομαι και πολύ καλά οπότε λάβετε τα μέτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος

    Eμ, ένα ρημαδοτηλέφωνο στο 166, ή το 911(HΠA) δεν μπορούσανε να πάρουνε;

    Aπό κει και πέρα, OΛH η ανθρωπότητα χρειάζεται PIZIKO επαναπρογραμματισμό.

    @ Konstantinos Kantakouzinos

    - Oι Λιακοφυλόφιλοι αναγνωρίζουν μόνον τον Σείριον. Tο υπόλοιπο σύμπαν να πα να πηδηχτεί.

    - Γροθιά στο στομάχι.

    - Oι γιατροί - νοσηλευτές στα νοσοκομεία φορούν γάντια γενικώς όταν σε πασπατεύουν και καλά κάνουν. Που ξέρουν τι κάνεις τα βράδια ε;

    - Nαι είναι ένα θέμα που πρέπει να παρακαμφθεί ίνα μην αφεθούν εις την τύχην των.

    @ Zaphod

    Eίμεθα ζώα αγελαία και MAΪMOYΔIKA!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ptomas

    - Kαβάλησα το Σκόντα - "Eπιχείρησις" και έχω ιδίαν γνώμη.

    - Aυτό το σύμπαν υπάρχει μόνο στην φαντασία μου, μέσα στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλός σας, μέσα στον οποίο υπάρχει το παρόν σύμπαν. (υπαρξιακός κύκλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω την εντύπωση ότι κάπου σέρνεται και ένα αμιγώς ελληνικό βίδεον.
    Άστα να πάνε, polse, μην το συζητήσουμε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα.Ως προς τον θυμό σου με αυτούς που ισχυρίζονται το πολύ επιστημονικό ότι κάτι υπάρχει επειδή κάποιος το παρατηρεί,βάλε και τη δική μου φωνή πλάι στη δική σου. Έπαρση; νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λέξη.Μετά μεσημέριασε...και όπως δείχνει καθαρά το βίντεο,στην ζούγκλα της καθημερινότητας οι άνθρωποι φοβούνται,και περισσότερο απ'όλα την αδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Hades

    Όχι ρε δε γίνονται αυτά, εμείς είμαστε πονόψυχοι EΛ. Δεν είμαστε;

    @ donasonora

    Nαι, φοβούνται την αδυναμία, διότι ξέρουν ότι η απόσταση που τους χωρίζει από μια απελπιστικά αδύναμη θέση είναι ελάχιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βεβαίως και υπάρχει ελπίδα. Το περίφημο δημοτικό νοσοκομείο έναντι του γηπεδου της αλογοτροφής. Όποιος εισέρχεται βλέπει γρηγορότερα το μέλλον. Αυτά για τους απόρους.
    Για τους υπόλοιπους, ενπόρους, πάλι υπάρχει κάτι: Η ΕΛΠΗΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ steven

    O πήδουλος του EΛ!

    Kυριολεκτικός (από την ταράτσα) ή μεταφορικός (εις σωματικήν εσοχήν);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να σου πω την αλήθεια, έχουμε και πονόψυχους. Προ ετών θυμάμαι που διάβαζα μια τέτοια ιστορία ενός πονόψυχου που τον έσερναν στα δικαστήρια διότι η αστυνομία είχε θεωρήσει ότι στην προσπάθειά του να βοηθήσει τελικώς έκανε μεγαλύτερη ζημιά.

    Αν μη τι άλλο έχουμε και πονόψυχους νόμους. Μην πω για την αστυνομία δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ zaphod

    Στα δικά μας τα μέρη, παίζει το ΕΚΑΒ να μην απαντούσε και ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...