Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Hellenic Mageiradiko League.


Το φαγητό, πέρα από βασικότατη ανάγκη για να διατηρούμε τις καρακορμάρες μας στην ζωή είναι και μια μεγάλη απόλαυση. Όχι τυχαία άλλωστε, τα πράγματα που βοηθούν την διατήρηση και την διαιώνιση της ζωής είναι απολαυστικά, όπως μια ζόρικη μακαρονάδα ή το σεξ. Αντίθετα, πράγματα που δεν ευνοούν την διατήρηση της ζωής, όπως το να χτυπάς την κεφάλα σου στον τοίχο, ή να τρως κόπρανα, τείνουν να μην είναι απολαυστικά.

Στις ανθρώπινες ομάδες / κοπάδια(μπέεε) / κοινωνίες, υπάρχει η τάση, κάποιοι μαγκιώροι ή απλά λαμόγια, να καταφέρνουν εν τέλει να κάθονται στον σβέρκο των λιγότερο λαμογίων, που βρίζουν την πΟτάνα την κΕνωνία που δεν αξιώθηκαν να είναι στην κορυφή της πυραμίδας του κοπαδιού (ξαναμπέεεε).

Βέβαια, οι από πάνω ξέρουν ότι δεν μπορούν να παραζορίσουν τους από κάτω, διότι κάποια στιγμή βγαίνουν οι κρεμάλες και οι γκιλοτίνες. Οπότε καλού – κακού είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου ξεροκόμματου (άρτος) και αποβλάκωσης (θεάματα) ώστε να παραμένει το στάτους κβο. Οποιαδήποτε δικτατορία στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει τις σωστές δώσεις άρτου και αποβλάκωσης μπορεί να κάτσει στην εξουσία θεωρητικά επ’ άπειρον. Όμως στην πράξη φαίνεται ότι αυτό είναι δύσκολο, όπερ και τόσες μακαρίτισσες δικτατορίες και αυτοκρατορίες.

Αυτή την εποχή, το Χέλλας ζει κατά την Κινέζικη κατάρα «ενδιαφέρουσες εποχές».

Εποχές ανακατατάξεων όπου η δυστυχία θα πλήξει πάρα πολύ κόσμο.

Ο άρτος δύσκολα βγαίνει και τα θεάματα υποβαθμίζονται. Έτσι φαντάζομαι προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία ποδοσφαιροποιημένων ρηάλιτι μαγειράδικων.

Φτηνό θέαμα που συνδυάζει ποδόσφαιρο (αρένα, αίμα) και μάσα περιωπής. Φρίκη, φρίκη ανείπωτη για τα δικά μου γούστα, που το μόνο που μπορώ να δω στην τηλεόραση είναι ντοκιμαντέρ, αλλά θα μου πείτε:
«Ρε Σουηδέ, αυτοί οι πατριώτες σου, οι γίγαντες του 2,70 που κλάνουν βροντές και ρεύονται αστραπές δεν έχουν μαγειράδικα;»

Όχι μόνο αγωνιστικά μαγειράδικα (ναι, στην κρατική τηλεόραση) έχουν, αλλά μέχρι και ρηάλιτι ονόματι «Το Βασίλειο» έχουν δείξει στην κρατικήν τηλοψίαν. Φρίκη, φρίκη ανείπωτη, μα τον φρεσκοπρίγκηπα Δανιήλ.

Απλά, μάλλον η πληθώρα των Ελληνικών τηλεμαγειράδικων (15; 17; 312; Έχω χάσει τον λογαριασμό) έσκασε με την ίδια ένταση που έσκασαν οι ποταμοί των πιτσαριών την δεκαετία του ’70, των βιντεοκλάμπ την δεκαετία του ’80, των κινητών την δεκαετία του ’90 και των πιστωτικών την δεκαετία των ’00.

Κάνε ότι κάνω, ακριβέστερα μαϊμουδίζω ότι κάνεις, monkey business εντελώς.
Όπως φαίνεται και στο εκπληκτικό βίδεο από κάτω που δείχνει πόσο πολύ μοιάζουμε με τα πιθηκοειδή, ακόμα και στην οικονομική συμπεριφορά. Πρώτη φορά το είδα σε κάποιο ποστ της e-diva Ειρήνης Βούτσκογλου. Δείτε το, αξίζει τα 20 λεπτά της ζωής σας που θα φάει.


Ωστόσο, τώρα που ο άρτος έχει πάρει την ανηφόρα επειδή τα λαμόγια που παίζουν με τα διάφορα μαϊμουδοπαράγωγα, γουστάρουν να κάνουν εκατομμύρια να πεινούν (Ινδία, Αίγυπτος, Τυνησία κ.α.) για να αποκτήσουν το 7ο γιοτ τους, φοβάμαι ότι μπορεί να έρθει και εις τας Ευρώπας των τηλεμαγειράδικων το παρακάτω παλαβό που μπορεί όμως να είναι και μούφα:
Μαϊμού ρύζι από πατάτα, γλυκοπατάτα και βιομηχανικές ρητίνες στην Κίνα. Τρία μπωλ από αυτό το ρύζι αντιστοιχούν με μία πλαστική σακούλα. (Σλουρπ).
Καλά, δύσκολο πράμα θα ήταν να φάνε οι Κινέζοι και καμιά πατάτα ή γλυκοπατάτα αντί για ρύζι;

Αμάν.

Άιντε και στα δικά μας.

Καλή χώνεψη.


10 σχόλια:

  1. Οι Κινέζοι τελικώς είναι πολύ μπροστά: μετά το γάλα με μελαμίνη (αυτό που βάζουν στα έπιπλα) έχουν τώρα και ρύζι; Προτείνω να το εξελίξουν (π.χ. με πλαστικόν από σακούλες σκουπιδιών για να πάρει και γεύσιν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aϊντε και του χρόνου μπριζόλα από ροκανίδια!!!!


    Ποσες φορες δεν εχει τυχει να πα να φαω μια σουβλογημένη μπριτστόλα και να λεω "φτου ρε γμτ μου σαν, ξύλο ειναι!"

    Μηπως απλα μίλαγε ο προφήτης μέσα μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι η κοπέλα στο βίντεο ΔΕΝ έχει το γονίδιο Αίπσηλων! Ακου εκεί περιορισμοί, ποιοι περιορισμοί; Εμείς μπορούμε να κάνουμε/ξέρουμε να κάνουμε τα πάντα!!! Μήπως κάποιος να της πει για τους ΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΟΣΑΝΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΝΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
    ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΛΑΓΝΟΙ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΣΤΕΡΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΒΑΣΤΙΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

    Nα τους δώσουμε και πλαστικές σημαίες Ελληνικών κομμάτων για να φτάσουν σε νέα επίπεδα πλαστικοποίησης!

    @ Zaphod

    Προφήτης! προφήτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ESKARINA

    Είναι εχθρός του έθνους μας!

    @ stevenavramidis

    Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί κονσέρβα είναι θεσμός του έθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααχ... Αρχίζω να αναπολώ εκείνες τις στιγμές δόξας του νεοΕΛ έθνους μας, όπου η κυράτσα νοικοκυρά μίλαγε στην κάμερα έξω από τη Βαρβάκειο, και με το τουπέ υφάκι έλεγε:

    "Α! Όλα κι όλα! Αν το αρνάκι δεν έχει βοσκήσει στην Άνω Ραχούλα Ημαθίας, αλλά στο Ντοργιεβιτς Βουλγαρίας, εγώ ΔΕΝ το βάζω σπίτι μου!" ... και με μία αίσθηση αηδίας απομακρινόταν για να αγοράσει το αρνί Αίπσηλον.

    Φάτε τώρα σανό Μολδαβίας μεταλλαγμένο σε ψαρονέφρι, παρακολουθήστε και μπουμπούκα για να δείτε πως το μαγειρεύουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ σεφ, και σουτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ellinaki

    Kαλά, να φας πλαστική σακούλα από τα χέρια της Mπουμπούκας... Άλλο πράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αξιότιμε polse, διαβάζοντας το πολύ ενδιαφέρον πόνημά σας μου δημιουργήθηκε ένα θεμελιώδες ερώτημα: αν οι από πάνω φάνε ξύλο, θα μπορεί να εκληφθεί ως νέο τηλεοπτικό μαγειράδικον;
    Διότι ήδη πολύς κόσμος έχει αρχίσει να μασάει υφάσματα έως και οδοντογλυφίδες και περιτυλίγματα τυρόπιτας αντί για φαγητό, οπότε γιατί να μην εκληφθεί και το ξύλο ως φαγητό;

    Πάντως ωραίο πράμα αυτές οι εκπομπές. Ειλικρινά ακόμη απορώ πως δεν έχει κάνει κι ο προφέτας μία. Τουλάχιστον με αυτήν δεν θα μας έμενε και άντερον από το γέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Hades

    Ο Μέγας Σουβλακέας κινδυνεύει να γίνει ο Μέγας Πριονιδέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...