Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η αλήθεια ως ελέφας εις καλυβάκιον διοπτροφόρων τυφλών.


Σε αυτή την ασήμαντη ανθυποκουκκίδα άμμου μέσα στο αχανές σύμπαν που οι καλαμοκαβλημένοι άτριχοι χιμπαντζήδαι κάτοικοί της φορώντας AXE Africa ονομάζουν γη, υπάρχουν διάφορα δεδομένα, δυο από τα οποία είναι τα παρακάτω:

1. Το νερό τσουλάει στην κατηφόρα.

2. Οι άνθρωποι βαριούνται θανάσιμα την πνευματική βάσανο και ως εκ τούτου ψάχνουν να βρουν έτοιμες ρετσέτες που θα τους απαλλάξουν από το άλγος της χρήσεως της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου τους. (Όχι, δεν βγαίνει ση μπηζάκη).

Έτσι λοιπόν ασπάζονται διάφορες ρετσέτες, οι οποίες είτε έχουν την μορφή θρησκειών, είτε πολιτικών συστημάτων, είτε την μορφή συνωμοσιών του τύπου «για όλα φταίνε οι Οβριοί». (Σημ. Όντως πολλά άτομα της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ που λυμαίνεται τον πλανήτη είναι Εβραίοι. Αλλά το να φορτώνεις τις δικές σου μαλακίες και ανικανότητες στους «Οβριούς» γενικώς και αορίστως, από τον Ρότσιλδ μέχρι τον Αβεσαλώμ τον τσαγκάρη, είναι αυτισμός και διανοητικός αυνανισμός).

Πρόσφατα κόντεψα να πάθω συγκοπή βλέποντας ένα βίδεο ενός Κύπριου γεννημένου στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά δήλωσή του άθεου και φιλελεύθερου (libertarian), όταν με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου δήλωσε ότι «Όλοι ξέρουν ότι η απόλυτη αλήθεια είναι ό,τι έχει πει η Ayn Rand!”.

Κατάλαβα.

Η Ayn Rand στη θέση του Γιαχβέ. Ό, τι να ‘ναι.

Βέβαια άτομα χαμηλότερης διανοητικής στάθμης, μπορεί να ικανοποιηθoύν απλά με την ένταξή τους στην κοινότητα καταναλωτών ενός προϊόντος, όπως ποδοσφαιρική ομάδα, ή ακόμα και μπύρας όπως στο παρακάτω παράδειγμα.


Schweinpisser. H μπύρα του Δυτικού Άντρα.

Έτσι, οι προκατασκευασμένες ρετσέτες, συν οι περιορισμοί των αισθήσεών και των διανοητικών ικανοτήτων μας, μας δίνουν ένα ζεύγος κατάμαυρα γυαλιά και κατά την γνωστή ιστοριούλα με τους τυφλούς και τον ελέφαντα, κάθε ένας μας ψηλαφεί ένα τμήμα του ελέφαντα και δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Αν πάρουμε για παράδειγμα τις καλοκαιρινές εξεγέρσεις του Λονδίνου και άλλων Βρετανικών πόλεων, θα δει κανείς ακριβώς αυτό το πράγμα.

Ο συντηρητικός υπηρέτης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος Κάμερον έλεγε ότι επρόκειτο απλά για πλιατσικολόγους, λες και δεν υπάρχουν μεγάλα περιθωριοποιημένα στρώματα με περίσσευμα οργής στην Βρετανική κοινωνία .

Κάποιοι άλλοι αριστερούκλες έβλεπαν την «Αγγλική άνοιξη» με διαφορά φάσης από την «Αραβική Άνοιξη», λες και η απαλλοτρίωση iPhone και Nike είναι το ροδόσταγμα της κοινωνικής επανάστασης.

Κάποιοι φασίστες έλεγαν ότι στην Σκωτία δεν έγιναν εξεγέρσεις, διότι εκεί «δεν έχει τόσους αράπηδες». Λες και στην Σκωτία δεν είναι περίπου τα ίδια σκατά με την Αγγλία.

Κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι φταίει το κοινωνικό κράτος και ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα επιδόματα, γιατί αυτές οι κουφάλες τα κάνουν όλα αυτά διότι παίρνουν επιδόματα ανεργίας. Ας γίνουμε λοιπόν όλοι σαν τις διανοητικά καθυστερημένες όρθιες κουράδες του Tea Party στις ΗΠΑ που γκάριζαν σε ασθενή με Πάρκινσον «No free handouts!». Ρε κουφάλες σας αξίζει να φάτε ΌΛΗ την όποια περιουσία σας στα νοσοκομεία, γιατί τα παιδιά σας θα έχουν κάποιο καρκίνο που δεν καλύπτει η κουραδοϊδιωτική «ασφάλεια» σας.

Οπότε θα ρωτήσει κάποιος:

«Δηλαδη ρε Κάρολε, εσύ τα ξέρεις όλα;»

Και ευθαρσώς απαντώ:

- Μα φυσικ... εεε... προφανώς όχι. Έχω και εγώ τους διανοητικούς περιορισμούς μου και ένα υπέροχο ζευγάρι μαύρα ματογυάλια. Την παλεύω όμως, προσπαθώντας να ψαχουλέψω όσο μεγαλύτερο τμήμα του ελέφαντα μπορώ.

Και για να έρθουμε στον ελέφαντα που έκατσε απάνω μας και κατ’ επέκταση στον ομφαλό του σύμπαντος έχω να πω τούτο:

Μέσα στην πιθανώς τερματική κρίση αυτής της μορφής καπιταλισμού (επόμενος σταθμός παγκόσμια νεοφεουδαρχία;), ή έχουμε πέσει σε σκιτζήδες, ή έχουμε πέσει σε μεγάλη συνωμοσία εναντίον μας.

Ο χρόνος θα δείξει ποιο από τα δύο ισχύει, αλλά ούτως ή άλλως την έχουμε πουτσίσει. Όπως γράφει και ο apos argentino, θα βλέπουμε σε επανάληψη Ελληνικές σειρές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και το 2008 και θα λέμε «Αχ. Η μπελ επόκ!».

ΥΓ.

Ο γίγας Άλεξ Τζόουνς παίρνει θέση για την αναβολή του ταξιδιού του ΓΑΠ εις ΗΠΑ.

17 σχόλια:

  1. Polse πραγματικά είναι ένα κείμενο από τα λίγα που έχω διαβάσει και θέλω να το τυπώσω να το έχω πρόχειρο. Όλη η κοινωνιολογία σε λίγες παραγράφους. Με έστειλες, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εις την Ελλαδάραν φοράμε όλοι rayban και gucci και κάτσε καλα, δι αυτό γαμώμεν και δέρνωμεν, και γνωρίζουμε τα πάντα για τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς τα ξέρουμε όλα!
    Εμείς είμαστε οι παντογνώστες!
    Τελείωσε!
    Είσαι σίγουρος ότι το νερό τσουλάει στην κατηφόρα. Αναρωτήθηκες όμως γιατί; Πρόκειται για συνομωσία κρυφή και κρυμμένη που κρύβεται μπλα μπλα μπλα μπλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που κάνουν πως τα ξέρουν όλα, την δίνουν στα νεύρα σε μας που τα ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν το γνωρίζετε και έχετε τον χρόνο ένα εξαιρετικό κατά την γνώμη μου ντοκιμαντέρ που φωτίζει την σκοτεινή πλευρά του ελέφαντα (τα οπίσθια του) είναι το "The Trap: What Happened to Our Dream of Freedom" του Adam Curtis που τα ρίχνει όλα στον άτιμο τον Russell Crowe και τις ψυχώσεις του. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δεις την εξέλιξη του νεοφιλελευθερισμού στον κόσμο. Κυκλοφορεί σε torrents.
    Τελικά έπρεπε να παραμείνουμε στα δέντρα ή ίσως η έξοδος από την θάλασσα να ήταν λάθος κίνηση για τους προγόνους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Maria

    Ω, ευχαριστώ!

    @ ellinaki

    Μη σου πω και Ρέη - Ραν απο το περίπτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Πρόεδρος Α.Π.Ι.

    Εμείς οι παντογνώστες ξέρουμε γιατί το νερό τραβά την ανηφόρα!

    @ tiktos

    Μεγάλη τσαντίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ptomas

    Και τι καταλάβαμε που βγήκαμε από την θάλασσα; Τώρα πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για να επιστρέψουμε εκεί κάθε καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mην ξεχνάς φίλτατε, ότι και εις την δικήν περίπτωσιν είχαν εμφανισθεί διάφοροι αλέκοι, οι οποίοι έσπευσαν να βαφτίσουν τα γεγονότα του 2008 ως «οι νέοι που εξεγείρονται». Με τα γνωστά -για τους ίδιους αποτελέσματα.
    Η άποψή μου συμπίπτει με την δικήν σας: έχουμε πέσει σε σκιτζίδες. Τόσο σκιτζίδες που ακόμα και ο εξαίρετος Γιάννης Βογιατζής σε εκείνη την ελληνική ταινία που -ως ψυχίατρος- μιλούσε για τον καθηγητή Muller, μοιάζει με ιδιοφυία.
    Και μην ξεχνάτε: εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε σαν τους ξενέρωτους Σουηδούς να κάνουμε γυμνισμό και να αγοράζουμε την καρέκλαν 1,5 ευρώ. Είμεθα λαρτζ και θα την πληρώσουμε 500 ευρώ.

    (με δανεικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μοναδική μου ένσταση έχει να κάνει με το κλείσιμοτο οποίο θεωρώ εξαιρετικά μετριοπαθές: θα βλέπουμε τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες του 60 και θα λέμε "μα καλά, 60 χρόνια έχουν περάσει και η Ελλάδα δεν άλλαξε καθόλου". Σε όλα τα υπόλοιπα δυστυ-χέστα-τα θα συμφωνήσω. Είναι οι κλασικές ταμπέλες που μας έχουν φάει με αποτέλεσμα να καταφέρνουμε κάθε φορά το ανεπανάληπτον να μη βλέπουμε ούτε το δέντρο, ούτε το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αλήθεια απεκαλύφθη στα πρώτα επεισόδεια του "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" όπου επεμβαίνει η "Μυστική δύναμη που κρύβεται πίσω από τα πάντα".

    Μπτγ, επειδή ως κλάσσισκε γκρέκερ σκεφτόμαστε μόνο το υπεροχότατο τομάριόν μας, εσύ τι λες να κάνεις με το δικό σου; Θα κάτσεις να πολεμήσεις στα ερείπια* του post-troikalyptic Γκρέκλαντ η θα την κάνεις για την αποχαυνωμένη μεν, συγκριτικά πλούσια δε βόρεια πατρίδα σου;



    *
    Μιλάμε για τοπίο που να θυμίζει σκηνικό Matrix/Blade Runner με τον GAP να είναι είναι ανδροειδές που τρέχει Pasoklinux 3.0 ,Troikabots να περιπολούν τους έρημους δρόμους, επίσημες γλώσσες του κράτους Αλβανικά και Κινέζικα κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ apos

    Ξεβράκωτοι άνθρωποι που να βρουν πάνω από 1,50 Ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Hades

    Βρε μην πούμε "Κοίτα μεγαλεία η Γεωργία Βασιλειάδου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ fileasphogg

    Πάντα ήθελα να παίξω σε live 3D το παρακάτω post apocalyptic RPG:

    Fallout IV: Operation Athens!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @pølse: Είσαι σαφής. Σου εύχομαι μπουένα σουέρτε. Τιπς: Όταν βλέπεις στο δρόμο έναν αιωρούμενο κύβο με το σήμα του Μέγα Σουβλακέα στις έδρες του, πήδα προς τα πάνω και δώστου μια κεφαλιά. Θα εξαφανιστεί και θα αποκτήσεις αμέσως +100 Health!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΤΑΤΟΣ. ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ. ΟΤΙ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 60. ΚΑΙ STRING ΕΧΟΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BRAZILIAN. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΜΕΝ ΤΑΓΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ. ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΜΕΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΜΕΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΊΚΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ.
    ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΒΛΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΙΝΗΜΑ. ΜΕ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΠΑΝΑΠΛΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΝ. ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΜΕ ΒΙΑΓΚΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ steven

    Δώστε πράσινα πρόζακ και γαλάζια βιαγκρα στον λαουΝτζίκο να ξεχαστεί, ή να ξεχεστεί (ό,τι έλθει πρώτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...