Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Είδα ψες βράδυ στ’ όνειρο μου έναν πλούτο ορυκτό... Τον λέγανε Σωτήρη!


Πραγματικά, από τότε που με την βοήθεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η φούσκα του πελατειακού κράτους της Νεοελαδεζίας έσκασε με πάταγον, οι Νεοελλαδέζιοι βομβαρδίζονται ανηλεώς με πληροφορίες για τον ανεκμετάλλευτον ορυκτόν πλούτον της Ελλάδος.

Ένας ορυκτός πλούτος που θα μας βγάλει από την κρίση τσακ - μπαμ. Ούτε ανάπτυξη, ούτε παραγωγή ειδών προς εξαγωγή, ούτε καινοτομία, ούτε άλλες τέτοιες πίπες, τσιμβούκια και άλλα είδη καπνιστού. Αυτά θέλουν χρόνο ωρέ. Εμείς θέλουμε λύσεις φραπόγαλο. Τσακ –μπαμ. Πάτα - κιούτα. Ρε μάνα τι γίνεται ο καφές;

Ένας ορυκτός πλούτος που σύμφωνα με κάποιους συμπλεγματικούς μικρόνοες καταδεικνύει ότι εμείς οι Έλληνες αξίζουμε. Ω ναι. Αξίζουμε, όχι για τις ικανότητες και τα προτερήματά μας, αλλά διότι έχουμε κοτρόνες κάποιας αξίας κάτω από τα πόδια μας ή ακόμα καλύτερα πετρέλαιον, ήτοι συμπιεσμένα δένδρα ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Αριστούργημα. Όπερ Έλληνες = Κοτρόνες. Α, ρε βόδια δεν ντρέπεστε λιγάκι.

Όμως, παρ’ όλο που λέω αυτά, με τέτοιο βομβαρδισμό μπούρδας, είδα ψες στον ύπνο μου έναν μετεωρίτη παρκαρισμένο πάνω από την Ελλάδα. Αποτελούνταν από σπάνια ορυκτά. Μου συστήθηκε ως Σωτήρης (Σώτος) και μου ορκίσθηκε ότι θα προσγειωθεί στην Ελλάδα για να προσφέρει την ορυκτή κορμάρα του προς εκμετάλλευση από τους απ’ ευθείας απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα. Λέω να πάω στον Χαρδαβέλλα, ή τον Τριανταφυλλό, ή έστω τον Λιακό για να κηρύξω το προφητικόν μου όνειρον.

Όμως…

Έχετε σκεφτεί κάτι;

Έστω ότι έχουμε πολύ και εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο, αδάμαντες , τιτάνιο, χρυσό, ουράνιο, πλατίνα, βοθρόνιο και Πολσεμάνιο (Υπερ-υπερουράνιον στοιχείον).

Ποιος θα επωφεληθεί τελικά;

Διότι, ναι μεν υπάρχει η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία που χάρη στο πετρέλαιο και την Σκανδιναβική δομή της κοινωνίας της, κατάφερε να μοιράσει τον πλούτο σε όλους τους Νορβηγούς, αλλά υπάρχουν και η πετρελαιοπαραγωγός Νιγηρία, Ινδονησία, Ιράκ, Ιράν…

Ποιος κονομάει εκεί; (Λίστα χωρών παραγωγών πετρελαίου εδώ. Είμαστε και εμείς μέσα!)

Πάντως όχι ο απλός κόσμος που μπορεί ακόμα και να ψωμολυσσά.

Σε κάτι τέτοιες χώρες, δεν θα μπορούσε ο Σουηδός δημοσιογράφος Olle Palmlöf ντυμένος Σουηδός λούστρος, με πανί γυαλίσματος μπλε ρουά με κίτρινες κορώνες (πολύ Σουηδικό) να ρωτήσει το 2005 τον Χ μπάρμπα «Πόσο βοήθησε το πετρέλαιο την χώρα σας οικονομικά;»

Παρενθετικά ο Νορβηγός μπάρμπας δήλωσε: «Την δεκαετία του 1970 είχαμε κόμπλεξ με τους Σουηδούς που είχαν τα Βούλβο (Νορβηγική προφορά) και τα Σάαμπ, αλλά τώρα κονομήσαμε με το πετρέλαιο και έρχονται τώρα αυτοί σε εμάς μετανάστες! Χα χα!».

Λοιπόν, που βρίσκεται αυτήν την στιγμή εγγύτερα η Ελληνική κοινωνία σαν νοοτροπία, σαν οργάνωση, σαν ποσοστό διαφθοράς και νεποτισμού:

Στην Νορβηγία ή στην ψωμολυσσούσα Νιγηρία;

Αν είμαστε ειλικρινείς, θα πούμε «Νιγηρία» αβλεπάουα, όπερ τα όποια οφέλη από την εκμετάλλευση του όποιου ανεκμετάλλευτου Ελληνικού ορυκτού πλούτου θα τα καρπωθούν κατά σειρά:

1) Ξένες πολυεθνικές. (Ελληνικές εταιρίες; Κάτσε κάτω ρε τυρούμπα, έρχεται τώρα η «μάνα» Μέρκελ με τον «υιό» Ρέσλερ να κάνει κουμάντο).

2) Ντόπιοι κοτζαμπάσηδες, αγάδες, πασάδες, και λοιποί προεστοί του πρωκτού εν Ελλάδι.

3) Όσοι Έλληνες εργασθούν εκεί στα ορυχεία / πετρελαιοπηγές για μισθούς της πλάκας.
(Τουλάχιστον θα μπορούν να ταΐζουν την οικογένεια με φακές Τουρκίας διότι η Ελλάς παράγει μόνο το 1/7 της ζήτησης της σε φακές. Και έχουμε όλο τον κάμπο στην Θεσσαλία να παράγει ακριβό επιδοτούμενο μπαμπάκι για την χωματερή. Α ναι. Η Τουρκία είναι 3η στον κόσμο σε παραγωγή φακής. Ζήτωσαν η Ελλάς που δεν έχει παλικάρια της φακής).

4) Οι υπόλοιποι Έλληνες που θα ευχαριστηθούν δεκάρικους από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης περί ανάπτυξης της Χελλένικ Εκόνομυ σύμφωνα με τας προβλέψεις του Αγκρίνιον Σκουλ Οφ Εκονόμικς (ΑΓΚΣΟΕ).

ΟΚ μάγκες & μαγκίτισσες…

Να πάω τώρα στον Χαρδαβέλλα, ή τον Τριανταφυλλό, ή τον Λιακό, ή τον Βελό, ή τον Μπουμπουκίδα, να περιγράψω το προφητικόν μου όνειρον με τον Σώτον τον Ορυκτόν;

13 σχόλια:

  1. 1) Ξένες πολυεθνικές + μίζες πολιτικών για να μη λέμε ότι τους τα δίνουμε χωρίς αντάλλαγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Πρόεδρος Α.Π.Ι.

    Ε του κερατά, αν δεν αφήσει κανείς πουρμπουάρ στο παιδί που κουβαλά τις βαλίτσες, τον αποκαλούν "γύφτο", "σπαγκοραμμένο" και άλλα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τριανταφυλλό δεν είναι διαθέσιμος αυτόν τον καιρό γιατί ασχολείται με την πώληση του γιλέκου του και της μπαντάνας που σε κάνουν από απλό μαλάκα σούπερμαλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΤΕΡΑΝ ΦΟΡΑΝ ΕΙΣΕΤΙ, ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ; REAL ESTATE ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ;
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ; ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ; ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΚΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΗΜΑΣ. ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ;
    ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ. ΣΕ ΔΥΣΘΕΟΡΑΤΟ ΥΨΟΣ. ΚΑΘΟΤΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΩΣΗΣΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ. ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΣΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΤΙ; ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ; ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟ; ΑΙΣΧΟΣ.
    ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΤΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΤΑ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΚΙ ΟΡΙΟ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ορυκτός πλούτος
    και πολύς και εκλεκτής ποιότητος.
    ε,και;
    όλος αυτός ο πλούτος έχει ξεπουληθεί με την σύμβαση Cooper μετά την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
    Δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε αυτάρκεις στην ενέργεια ούτε να φτιάξουμε βαριά βιομηχανία ώστε να τον εκμεταλλευτούμε.
    Αλλά και να μπορούσαμε να τον εκμεταλλευτούμε αν δεν υπάρχει μια λαϊκή δημοκρατία,ώστε τα οφέλη να πηγάζουν και να προορίζονται για τον λαό, τότε μάλλον για ανθυποΝιγηρία μας βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ αθεόφοβος

    Μλκ μου, σκέφτομαι να πάρω ένα ση μπηζάκη - ροαζάκη και να γίνω τιμωρός του εγκλήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ steven

    Φραπόγαλο ξέρουν να φτιάχνουν; Αλλιώς το ντηλ δεν έχει νόημα! Διότι τι να τα κάνεις τα διαμάντια κάτω από τον κώλο σου, αν δεν σου φτιάχνουν και κάνα φράπo;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ tiktos

    Αν υποψιαστώ ότι υπαινίσσεσθε ότι η Νεοελλάς είναι προτεκτοράτον θα μουτρώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τη Νιγηρία την έχει ήδη προτείνει ως πρότυπο: http://youtu.be/sgwkfgBWFmk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Rodia

    Τραγκούντια Νατάτα Τοντορίντο που λένε και οι "Αρβύλες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτιμώ ότι το πλήρες όνομα ήτο Σωτήρης του Φωτός, διότι η Ελλάς παράγει Φως, εξ ου και ο ήλιος του pasok! Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι η σωτηρία θα έρθει μόνο μέσα από το pasok κιόλας αλλά δεν το βλέπω.
    Ως προς το Νιγηρία πάντως δεν ξέρω αν θα φτάσουμε εις το δικό τους επίπεδο. Για πιο ανεπτυγμένη χώρα ούτε να λέγεται.
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα... μήπως θες να στα πω στα αμερικάνικα; Ξέρω και τεξανά όου γιου μαδαφάκα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Hades

    Όου φακ. Έχει γούστο η μόνη μας ελπίς για Σωτηρία να είναι η Βάσω η Μαγδαληνή.

    "Βάσω άσε την Καβάσω και γύρνα στον Θανάσω". Ιστορικό σύνθημα από μάντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να πας! Να πας! άξιος!!!!!
    Μην περιοριστείς μόνο σ' αυτούς όμως, να πας και στον αντιπολευτουά Τσίπριζα που θα ...θα ...θα (αλά παπανδρεουλέ) χωρίς ποτέ κι αυτός να μιλήσει για παραγωγή!
    Γιατί τι να την κάνουμε οποιοαδήποτε παραγωγή; αφού παράγουμε δημοκρατία κι άλλες τέτοιες πίπες! Εμείς έχουμε επαγγελματίες παραγωγούς δημοκρατίας μέσα στο χοιροβούλιο! Τι νομίζεις ότι παράγουν τα μπουμπουκίδια κι οι blogoγλείφτες τους;
    Να πας σε όλους να πεις το προφητικόν σου όνειρο. Και πού ξέρεις; α αν το πεις καλά και επικερδώς μπορεί να σε βολέψουν και σε καμιά θεσούλα σε κανα υπουργείο δίπλα στα γκομενάκια τους!

    Μ' αρέσει ο Σώτος κι οι λύσεις της δημοκρατίας του φραπόγαλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...