Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη το δανεικό έπος;


Φίλος του Λαού, φύλλο 231, 14-2-1844 Πηγή: Ράκος "Lumpen" Κουρελάριος.

Πραγματικά έχει πολλή πλάκα όταν ακούω ότι η Ελλάς είναι «η τελευταία χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού» από πολλούς και διάφορους περίεργους που οραματίζονται νεοκαπιταλιστικά μεγαλεία χρηματιστηριακών καζίνων.

Ποιος σοσιαλισμός ωρέ;

Είχε καμιά σχέση η κατάσταση στον ομφαλό του σύμπαντος με την Σοβιετία του ΞανΦού ΓΚένους; Αν είχε, οι συγκεντρώσεις των Μάο – Μάο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα ήταν εξ’ ίσου πειθαρχημένες με αυτές του ΚΚΕ.

Η Νεοελλάς μέχρι τώρα είχε ένα πολίτευμα:

Τον Υπαρκτόν Μακρυγιαννισμόν που λέει και ο Ράκος Κουρελάριος.

Κύριο σύνθημα και κορωνίδα της ιδεολογίας, η φράση:

«Εάν είναι να πεινάσωμεν, στα διάλα η ελευθερία. Ήρθε η ώρα να φάμε εμείς τώρα».

Έτσι, στην χώρα όπου τα πρώτα κόμματα ήταν το Αγγλικόν, το Γαλλικόν και το Ρωσικόν, προς δόξαν της εθνικής ημών μαγκιάς, κατέληξε οι κυβερνώντες να είναι απλά οι διαχειριστές των υπέρογκων δανείων και παράλληλα βομβιστές κάθε παραγωγικής προσπάθειας.

Άρα;

Υπήρχε περίπτωση να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Όχι.

Πιθανώς αυτή η εξέλιξη να σημαίνει το τέλος του υπαρκτού Μακρυγιαννισμού, αλλά παράλληλα σημαίνει και την είσοδο σε μία πολύ μακρόσυρτη στενωπό για τον πολύ κόσμο, πλην καβαντζωμένων ραντιέρηδων.

Και επειδή ακούω συνεχώς από διαφόρους ότι οι δόσεις του μνημονίου ΔΕΝ είναι για τους μισθοί και τις συντάξεις:

Μανδάμζ ε Μοσιού (Προφορά Μπύθουλα) οι προτεραιότητες πληρωμών του ΕΛ δημοσίου είναι οι παρακάτω:

1) Τοκοχρεολύσια.

2) Μισθοί, συντάξεις, μίζες, κωλόχαρτα, σοκοφρέτες.

Όπερ, αν δεν υπάρχουν λεφτά για το (1), θα την πληρώσει το (2) κι ας υπάρχει ρευστότητα να πληρωθεί το (2), διότι το (1) είναι ιερόν σαν τα ευωδιάζοντα οστά του Όσιου Ποτάπιου.

Μανδάμζ ε Μοσιού: Έχουμε δύο σκατένιες επιλογές. Ή τα τωρινά, ή δραχμή και επιστροφή σε επίπεδο Αλβανίας, αλλά με κούτελο καθαρό.

Ευκαιρία θα ήταν και για μια πολιτική ένωση με την Αλβανία, άλλωστε έχουμε πολύ περισσότερα κοινά από όσα θέλουν να παραδεχτούν τα εθνίκια και των δύο πλευρών.

10 σχόλια:

  1. Γαματος, πλην πορισματος. Υποστηριζομεν τον τριτο δρομο προς το σουρεαλισμο. Ητοι, ευρωπαιοι μεν, αλλα οχι και να μας γαμησουσι τα χρεη δε. Πως; Ελα ντε! Εδω ειναι η μαγκια! Θα...το βρουμε στην πορεια, η πολιτική μας θεση (εξωμνημονιακια) παντως ειναι αυτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό κείμενο. Μόνο π[ου ο Μακρυγιαννισμός πέθανε όταν απομυθοποιήσαμε το Μακρυγιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Zaphod

    Τρίτος δρόμος ρε μουνιά, που λένε και στα Τρίκαλα Κορινθίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο μόνος πού απομυθοποιεί τόν μακρυγίαννη καί τόν παλαμήδη είναι ο γεράσιμος κακλαμάνης στό βιβλίο του " Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΊΟΥ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κακομοίρης ο Μακρυγιάννης απλά λέει αυτό που όλοι φοβούνται να πουν. Καλά τα εθνικά ιδεώδη των Ελλαδέμπορων και των τραπεζολατρών αλλά νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Ελευθερία δεν σημαίνει να πουλιέσαι σε κάθε είδους αφεντικά ντόπια και ξένα. Όσο για τις επιλογές μεσοπρόθεσμα καταλήγουν στην εξής μία: επίπεδο κατώτερο της σημερινής Αλβανίας, και από δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλεια κλπ τίποτα. Το κράτος μόνο εισπράκτορας για τα χρέη. Τα υπόλοιπα "αποκρατικοποιούνται" - και γ@#& τις λέξεις όπως λέμε δεν σε σκοτώνω αλλά σε αποζωώ. Αλλά μόνο με εγκεφαλικό reset θα ξεφύγουμε από την λούπα που έχουμε πέσει - ψόφησε και ο watchdog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H ΒΜW Ή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ Ο ΓΙΓΑΣ ΛΑΟΣ; ΧΙΔΑΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Ή ΠΤΩΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ptomas

    Αχ, δεν είσθε πατριώτης ωσάν τον υφυπουργόν εμβορικής ναυτιλίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ steven

    Χλιδάτη δικτατορία βέβαια, αβλεπάουα, αλλά με Κινεζικό Geely αντί για BMW για να πολεμήσουμε την παλιο-Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...