Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

På ministertaburetterna. (Στα υπουργικά έδρανα)



Πριν 4 αιώνες ιντερνετικού χρόνου (4 χρόνια πραγματικού), είχα παρουσιάσει στο παρόν ιστολόγιο ένα τραγούδι του Σουηδού καλλιτέχνη Björn Afzelius με τίτλο ”μαύρη συμμορία”, καθώς και τους στίχους στα Σουηδικά και τα Ελληνικά.

Το τραγούδι αναφερόταν στο κατ εξοχήν κόμμα της Σουηδικής δεξιάς, τους ”Μετριοπαθείς” (Moderaterna), αλλά έδειχνε να ταιριάζει γάντι και στο νεοπαγές μόρφωμα του Λάος.

Έτσι ένα παλιόπαιδο θολοκουλτουριάρης, ο Σπάει με το όνομα, πήγε και έφτιαξε το βίδεο που φαίνεται στην αρχή του ποστ. Όμως επειδή είναι λογικός άνθρωπος, θεώρησε επιστημονική φαντασία το να φτάσει ο Βορίδας π.χ. στα ministertaburetterna (υπουργικά πόστα) και έτσι έγραψε βουλευτικά έδρανα στους υπότιτλους.

Κούνια που τον κούναγε όμως τον Σπάουλα, η Γόλδμαν Σακς το εποίησε και αυτό.

Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει αλυσοδεθεί και πορεύεται έναν δρόμο γεμάτο αίμα, ιδρώτα και δάκρυα, με αμφίβολο αποτέλεσμα για την ίδια, αλλά αρκετά καλό για τους διάφορους πιστωτές και χρηματιστηριακούς τζογαδόρους.

Ο Αδώνιδας στην κυβέρνηση υπάρχει για να μπορεί ο μέσος Έλλην να σκάει κάνα χαμόγελο με το καλαμπούρι, αφού η προοπτική του σε 10 χρόνια είναι είτε να πάει στον Καναδά λατζέρης, είτε να μείνει άστεγος και να τρώει σκουπίδια. (Εγώ πάντως τον ήθελα στο Παιδείας. Πιο καλό καλαμπούρι).

Δυστυχώς και η εναλλακτική (επιστροφή στην δραχμή) θα έχει εξ ίσου δυσάρεστα αποτελέσματα στο βιoτικό επίπεδο πριν την όποια ανάκαμψη.

Όπερ, οι εκλογές όποτε γίνουν, δεν θα αλλάξουν την προκαθορισμένη ρότα της χώρας. (Όχι, ο Σαμαράς δεν θα κάνει μιζανπλί και ανάπτυξη, ώστε να διορίσει τα 11 εκατομμύρια του πληθυσμού με αργομισθία στο δημόσιο. Άμα είναι να περιμένετε τέτοια, καλύτερα ρίξτε το στους μπάφους).

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει κάτι (όχι θετικά πάντως) θα είναι η πλήρης κατάρρευση του Ευρώ λόγω Ιταλίας, ή η έναρξη του Γ’ παγκόσμιου πολέμου με τον βομβαρδισμό του Ιράν.

Δυστυχώς, κατά τον Κινέζικο αφορισμό, ζούμε σε “ενδιαφέροντες καιρούς”.

Καλό μας κουράγιο.

2 σχόλια:

  1. Ρε εμείς έχουμε δημοκρατία... Δίνουμε υπουργικό θώκο και σε όποιον ακόμα επιβουλεύεται τη δημοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ο δείμος του πολίτη

    Είμεθα λαρτζ όπως και να το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...