Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Τάνι - Τάνι ή πετάνει;


Ναι βρε παιδιά, καλά τα μνημόνια και οι αγανακτισμένοι που έγιναν εξαφανιζόλ μόλις εξηφανίσθη από το προσκήνιον ο δράκων Γεωργάκις και ήρθεν ο άγγελος Κυρίου Λουκάς, καλά και ο επικείμενος μπομπαρδιζμός του Ιράν που θα αφήσει την χρεοκοπημένη Ελλάδα χωρίς πετρέλαιο επί πιστώσει, καλές οι ΑΟΖ που δεν θα τολμήσουμε ποτέ να χαράξουμε γιατί είμαστε ΧΕΣΤΗΔΕΣ, αλλά:

1. Το παρόν ιστολόγιον γουστάρει πέρα από τα άλλα, διάστημα, αστροφυσική και αέναες συζητήσεις για την ύπαρξη ζωής ευφυούς ή μη αλλού σε αυτό το απέραντο σύμπαν.

2. Έρχεται το 2012 όπου θα έχουμε χοντρά σκηνικά από διάφορους πυροβολημένους που περιμένουν το τέλος του κόσμου επειδής οι Μάγια σκάλισαν διάφορες πίπες σε μια κοτρόνα που δεν χωρούσε άλλους χαρακτήρες. Έλα όμως που δεν προέβλεψαν τους Ισπανούς και τον Cortez που έκανε τους πολιτισμούς της κεντρικής Αμερικής μία από χόρτα, χρησιμοποιώντας μόλις 1500 φαντάρους. Εγώ προσωπικά δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν βρεθούν εκατοντάδες που θα αυτοκτονήσουν μέσα στο 2012 για να μην τους βρει το τέλος του κόσμου. (Ποιου κόσμου; Αυτής της ασήμαντης γαλάζιας κουκίδας; Σε παρακαλώ βρε φίλε).

3. Το σύμπαν δεν είναι το 3αρι στον Χολαργό (γουάου) και το εξοχικό στην Λούτσα (ξαναγουάου). Για να μετρήσει κανείς τα 100 δισεκατομμύρια άστρα του γαλαξία μας με ρυθμό ένα το δευτερόλεπτο, θα χρειαστεί περίπου 3171 χρόνια. (Χώρια τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια άλλους γαλαξίες αναλόγου μεγέθους που υπάρχουν. ΟΕΔ).

4. Το πιο κουφό που μπορεί να συμβεί το 2012 είναι να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα υπό την ηγεσία του πατρό-Κωστέ, ή να ξεκινήσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος, ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας & Κίνας με αφορμή τον μπομπαρδισμό του Ιράν. Καμία πρωτοτυπία δηλαδή, διαβάστε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας που είναι γεμάτο πολέμους, ή ρωτήστε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Τάκη Καραγκοζόπουλο.

Πριν προχωρήσουμε όμως, ένα ιερό βίδεο για την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη σε απόσταση 600 ετών φωτός που μπορεί να έχει παρόμοιες συνθήκες (πλην βαρύτητας) με την γη.Ας υποθέσουμε την ύπαρξη ενός είδους ευφυούς ζωής με πάθος για εξερεύνηση, που έχει αναπτύξει τεχνολογία τέτοια, που να τους επιτρέπει την διάσχιση διαστρικών αποστάσεων σε λογικό χρονικό διάστημα σε σχέση με το εύρος της ζωής τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι και εξαιρετικά μακρόβιοι χάρη στην τεχνολογία τους και πιθανόν μια δικιά μας χιλιετία να την έχουν σαν όριο συνταξιοδότησης.

Επίσης θα σημαίνει ότι έχουν διαχειριστεί σοφά τόσο τις ανανεώσιμες όσο και τις πεπερασμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές τους, ώστε να μην έχουν τεχνολογικά πισωγυρίσματα.

Ακόμα θα έχουν λύσει όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις βλακείες που διχάζουν εμάς τους ανθρώπους, όπως εθνικισμοί, ρατσισμοί, θρησκείες, ποδοσφαιρικές ομάδες και άλλα.

Συνεπώς ένα τέτοιο πεφωτισμένο είδος, που δεν θα χρειάζεται πορτατίφ γιατί η γκλάβα τους θα φωτίζει τον τόπο με ισχύ 100 W από την πολλή φώτιση, δεν θα είχε ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να έρθει σε επαφή μαζί μας, παρά θα μας παρατηρούσε εξ αποστάσεως χωρίς να αναμιχθεί στα δικά μας διότι:

Α. Δεν θα είχε κανένα όφελος από μια τέτοια ανάμιξη.

Β. Θα προκαλούνταν τεράστια αναστάτωση στην ανθρωπότητα αφού θα κατέρρεαν θρησκείες, κυβερνήσεις και το εν γένει καλαμοκαβάλημά μας. Άντε τρέχα τώρα να μαζέψεις τον Πάπα Βενέδικτο που θα έχει πάθει συγκοπή. Μην πω και την θεία Bερυκοκούλα του apos.

Όμως κάτι τέτοιο, λογικό μεν, δεν έχει καθόλου λογοτεχνικό ενδιαφέρον.

Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν οι εξωγήινοι να ήταν άπληστοι λήσταρχοι και δολοφόνοι σαν τον Cortez και τους φαντάρους του και εμείς σαν τις φυλές της κεντρικής Αμερικής. Κάτι τέτοιο που είχε πει κάποια στιγμή και ο Χώκινγκ.

Φανταστείτε στρατιές από ερπετόμορφους (τρομακτικό ε; Θα έβαζα κατσαριδόμορφους αλλά μόλις έφαγα, οπότε άστο) ιεραπόστολους και ιεροεξεταστές υποστηριζόμενους από άτρωτες πολεμικές μηχανές, να θέλουν ντε και σώνει να τους δώσουμε το σύνολο των οικόσιτων ζώων μας για χρήση στην δική τους βιομηχανία καλλυντικών, θέτοντας μας το δίλημμα:

«Τάνι –Τάνι ή πετάνει;»

Όπου Τάνι –Τάνι κατ αυτούς, η υπερδιαστατική σαύρα που περδόμενη φορές δύο και τεσσαράκοντα δημιούργησε το πολύ-σύμπαν. (Η δικαίωση του Ντάγκλας Άνταμς). Ή ασπαζόμαστε την θρησκεία τους προσκυνώντας την υπερδιαστατική μεγα-σαύρα ή γινόμαστε κεμπάμπ.

Παράλογο;

Μπα. Μάλλον λογικό.

Φίσκα η ιστορία μας από τέτοια.

Όσο ομφαλοσκοπούμε και δεν έχουμε ευρύτητα πνεύματος τόσο αυξάνουν οι ήδη αυξημένες πιθανότητες να τα κάνουμε όλα θάλασσα σαν είδος. Το μέλλον ΔΕΝ θα έχει αστρόπλοια και τέτοιες πίπες, θρησκευτικό Μεσαίωνα και δυστυχία θα έχει, αν δεν εξαφανιστούμε τελείως.

Αλλά καλύτερα τα λέει ο αείμνηστος Κάρλ Σέηγκαν στο παρακάτω βίδεο:

12 σχόλια:

 1. Εσχρών...
  Κατ' αρχήν, ποιος είναι αυτός ο Χώκινγκ που αναφέρεις κάπου; Φατσικά και μόνο δεν μου είπε και πολλά η μάπα του. Κατά δεύτερον, και μόνο που πιστεύει τόσος κόζμοζ στην συντέλεια το 2012, ποιος είσαι εσύ που θα του καταρρίψεις τον μύθο; Και τρίτον και σημαντικότερον -και φυσικά εξοργιστικότερον- πως ντολμάς να κάνεις λόγο για ευφυή ζωή όταν από μόνος σου γράφεις πόσοι πιστεύουν στο 2012; Υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν κάτι περαιτέρω;
  Δεν διαθέτουν τα
  +
  +
  +
  ΣΚΕΠΤΟΝΙΑ
  +
  +
  +
  οι άνθρωποι (χέηλ δωδεκάθεος!).

  Άι ρεστ μάι κέης μιλάμε.
  Πραγματικά οι ρυθμοί μετάλλαξης προς το βλακωδέστερο είναι κάτι το εξωπραγματικό. Σε σημείο να απορώ πως τα έχουμε καταφέρει μόνοι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Hades

  Περιττό να σου πω ότι τα ΣΚΕΠΤΟΝΙΑ καλύπτουν την απόσταση από την μια άκρη του γνωστού σύμπαντος στην άλλη σε 3,42 sec!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι Μάγια ξέρουν την αλήθεια και όλοι οι άπιστοι θα καείτε στο πυρ το εξώτερον! Ρωτήστε και την τελευταία απόγονό τους, τη Μάγια τη μέλισσα να σας τα περιγράψει με λεπτομέρειες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγω δεν ξερει Σαγκαν και Χωκινγκ και τέτοια.

  Η Λιτσα Παπαπατερα τι λεει για το ζήτημα;;

  (κοινως: δεν υπάρχει ελπίς φίλτατε!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οικοδεσπότα!

  Έχων -κατά το κοινώς λεγόμενον- φάει στη μάπα πρόσωπα, πράγματα, και καταστάσεις, κατέληξα εις το οριστικόν και αμετάκλητον συμπέρασμα, ότι η όποια τυχούσα μορφή ζωής στο υπόλοιπον Σύμπαν θα είναι μη-ευφυής.

  Εργοδότης Δημοσίων Έργων

  Υγ: Όθεν, εάν μας τελειώσει το χοιρινόν, μπορούμε να τη φάμε τη ζωή αυτή (του υπολοίπου Σύμπαντος) ως γύρο με πίττα (και απ' όλα), άνευ τύψεων.
  Αρκεί να μη μας χρεώνουν υπερβολικά κόμιστρα τα διαστημόπλοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Πρόεδρος Α.Π.Ι.

  Η Μάγια η μέλισσα ε; Γερμανική σειρά νομίζω ήταν αυτή. Ο Φίλιπ και ο Βίλυ δεν ήταν οι κολλητοί της;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Zaphod

  Δεν συμβιβάζομαι με κάτι λιγότερο από Χορταρέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ εργδημεργ

  Ή μπορούμε να το θέσουμε πιο σκληρά:

  Είμαστε τελικά εμείς, οι άνθρωποι οι ονομαστοί, ευφυές είδος ζωής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. επιέλους ! βρήκαμε καινούργιο πλανήτη να γ@μήσουμε !! γιουπιιιιι !

  α ρε καρλ.. αν ζούσες, σίγουρα θα χαιρόσουν πολύ για την είδηση !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. " Είμαστε εμείς οι άνθρωποι, ένα ευφυές είδος ζωής;" Μη δυνάμενος να απαντήσω, θέτω ερώτησιν: Οι Μάγια ήταν άνθρωπες σαν εμάς; Με τρομοκρατεί η απάντησις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ stevenavramidis

  Όχι, γιατί δεν έτρωγαν σαντζίκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...