Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Alles in Ordnung


Είχα συναντήσει κάποτε έναν καραβανάν, κατώτερον αξιωματικόν (όχι από σχολή ευελπίδων δλδ.) που όποτε κάποιος του απαντούσε «εντάξει» ανταπαντούσε «εντάξει πάει να πει ότι όλα είναι σε τάξη». Ή Alles in Ordnung, κατά την γλώσσα των τωρινών (μέχρι νεωτέρας) οικονομικών επικυρίαρχών μας. Βλέπετε η Ελλάς πήρε την κούπαν του Πη - Ες – Άει, κάτι σαν το Γιούρον ένα πράγμα και άπασα η φύσις και η κορωνίς της δημιουργίας, οι άνθρωποι οι ονομαστοί, αγαλιάζουσι, ευφραίνουσι τε και χοροπηδώσι από πηγαίαν και ανόθευτον χαράν. Την ίδιαν ανόθευτον χαράν που θα ένοιωθε και εις καταχρεωμένος Νεοέλλην με 12 τιγκαρισμένας πιστωτικάς κάρτας και στεγαστικό δάνειο (με εξόφληση εντός 25 ετών) όταν θα του έδιναν μια ολοκαίνουργια Platinum Visa με ετήσιο επιτόκιο 35%.

Βλέπετε η Ελλάς δεν εσώθη ακριβώς με το θρυλικόν Πη – Ες – Άει. H ενεργοποίηση των CDS (ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας του δανειζόμενου) διέδωσαν εις όλον το γλόμπον, ενδεχομένως και τα αστρικά συστήματα του Σειρίου και Zeta Reticuli, το μαύρον μανδάτον ότι ο ομφαλός του σύμπαντος Ελλάς, χώρα των γιγάντων που κλάνουν βροντές και ρεύονται αστραπές, χρεοκόπησε.

Συντεταγμένα μεν, χρεοκόπησε δε. (1) (2).

Και φυσικά αν κανείς πιστεύει στα σοβαρά ότι η Ελλάδα θα έχει το 2020 χρέος ίσο με 120,5% του ΑΕΠ, ανατρέποντας αμέσως το –7% της ύφεσης το 2011 και κάνοντας και εγώ δεν ξέρω συν πόσο τοις εκατό ανάπτυξη ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, με μόνη ενέργεια το συνεχές παρλάρισμα περί αναπτύξεως, μάλλον χρήζει μεταμόσχευσης εγκεφάλου.

Ωστόσο, το παρόν ιστολόγιο στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί (στο μιλητό πάντα, σύμφωνα με τας Νεοελληνικάς παραδόσεις, ήθη και έθιμα) προσφέρει πλούσια δώρα στην γενιά των 400 Ευρώ και των φαλιρισμένων μικροεπιχειρηματιών, σε συνεργασία με την κολόνια Μυρτώ. (Σε λεμόνι, λάιμ και ξυνισμένο βατόμουρο).

Προβλέψτε το επόμενο επεισόδιο του δράματος και κερδίστε πλούσια δώρα – έκπληξη:

1) Η Ελλάς χρεοκοπεί ατάκτως πριν το τέλος του 2013 όπως Argentina.

2) Μέχρι το τέλος του 2013, οι ΗΠΑ και το Ισράηλ επιτίθενται στο Ιράν, προκαλώντας αντίδραση της Κίνας και της Ρωσίας και την έναρξη του Γ’ παγκοσμίου πολέμου. Οπότε στα τέτοια μας τα δανεικά. Μπόλεμος, αίμα, τιμή, μοσχαροκεφαλή.

3) Οι Τούρκοι προκαλούν τσοκ μπουγιούκ τσαμπουκά στο Αιγαίο με αφορμή την έρευνα της Ελλάδας για πετρέλαιο στο Ιόνιο, στο Κατάκολο και νότια της Κρήτης. Μπόλεμος, αίμα, τιμή, μοσχαροκεφαλή. Οι Ισραηλινοί σύμμαχοι μας ρίχνουν ατομική μπόμπα στην Κωνσταντινούπολη. Οπότε, πάλι στα τέτοια μας τα δανεικά.

4) Η Ελλάς κατακτά τα Euro 2012 και 2016, τα Μουντιάλ 2014 και 2018 και φθάνει το χρέος της στο μη βιώσιμο 120,5% το 2020. Ο μισός πληθυσμός έχει πάει μετανάστης στην Αυστραλία, ενώ οι Γερμανοί μας λένε ένα μεγάλο μπράβο για τις κούπες.

5) Άλλο. (Συμπληρώνετε στα σχόλια).

Χεσμένος από εθνική υπερηφάνεια για το Βρετανικό δίκαιο που πλέον διέπει τα Ελληνικά ομόλογα, άδω ανερυθριάστως “Rule Britannia”.

We are British old chap; we’ve won two World Wars and one World Cup!

18 σχόλια:

  1. Η λέξη επιτυχία είναι ελληνική (και η success αγγλική, αλλά δεν πειράζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείμε, σίγουρα είναι Αγγλική; Τον Μίστερ Πορτοκάλος τον ρωτήσατε;

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ η πλάκα μπορεί να είναι τοιαύτη, ως περιγράφετε υμείς ή ως περιγράφεται η ιδία λόγω των παγκόσμιων ΚΑΚΣ, αλλά ήδη κάνατε πρόταση για ανάπτυξη: Την ελληνική βιομηχανία μεταμόσχευσης εγκεφάλων, που θα ανοίξει τόσας θέσεις εργασίας και θα έχει και τόσα παρελκόμενα αναλώσιμα τα οποία θα αποπληρωθούν όχι πλέον με ομόλογα αλλά με cds ( μαθαίνει ο Έλλην πάραυτα ). Μετά, η τεχνολογία θα εξαχθεί abroad και ειδικά σε χώρας που τρώγαμε παέλιες και σπαγγέτι και παρακολουθούσαν άναυδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. För f****an πώλσε! Βιλκεν οπτιμισμ!

    Θεωρώ πιθανότερη μια παραλλαγή του σεναρίου 1 με φουνδάρισμα του γκριέκισκτ νέρινγκσλιβ κατα το 2015-16 και ολοκληρωτικόν σουτάριζμα από το Γιουργιαζωον. Οι ΠΣΑΗδες θα σηκώσουν τους ώμους και θα πουν "Ε σορρυ αλλά τελικώς πέσαμαν έξω εις τας παραδοχάς μας. Πάρτε τον μπουλον τώρα. Det räcker".

    Τα σενάρια περι ατομικών βομπών εις την ΜΠΟΛΗΝ και WW3 τα βρίσκω τετραβηγμένα εκ των μαλλίων. Μια χαρά τα βγάζουν πέρα οι σουπερπάουερς από το 1950 Μπολεμώντας μέσω τρίτων, μια χαρά θα τη βγάλουν και τώρα. Είπαμε είναι σάπιοι και άπληστοι αλλα δεν είναι και τόσο ηλίθιοι.

    Εσ μπεστέετ νεμλιχ κάηνε Γκεφάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ phoggfileas

      Και θα βγάλετε ψεύτην τον γέρονδα Παΐσιον, που είπε ότι θα μας δώσουν την ΜΠόλη μπαξίς, διότι έχουμε μάτια λάγνα και τσακίρικα;

      Διαγραφή
  4. βασικά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αντέξουμε ως το 12; Μέχρι τον σεπτέμβριο το κόβω προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. @ athinovio

      Ωχ αμάν! Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει! 21-12-2012 μαζί με τις εξωγήινες σαύρες που έρχονται, χρεοκοπούμε ατάκτως!

      Διαγραφή
  6. Ξέρεις πολύ καλά φίλτατε ότι ιδίως στα δικά σου κείμενα γουστάρω να κάνω και λίγο (αρκετό) χαβαλέ, αφενός επειδή κι εσύ τον σηκώνεις, αφετέρου και για άλλους λόγους. Πλέον όμως, δεν έχω κέφια. Είναι η διάχυτη βλακεία γύρω μας που με έχει συνεπάρει. Ειλικρινώς πιστεύω ότι η χώρα μας (της οποίας το καντήλι έσβησε, είτε θέλουμε να το αποδεχθούμε είτε όχι) πρέπει να τεθεί ως μάθημα σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, ή εστω τα πολύ σοβαρά: αποτελεί θαύμα πως τέτοιο καφενείον επιβίωσε τόσο πολύ.
    Το κεγαμό της υποθέσεως ξέρεις ποιο είναι; Ότι όπως το λες, τω όντι χρεωκοπήσαμε συντεταγμένως με τρόπον τέτοιον ώστε να χρεωκοπήσουμε και ατάκτως όταν θα έρθει η ώρα. Είναι πραγματικά ασύλληπτο πόσο πήδημα μπορεί τελικά να φάει ο άνθρωπος. Απλώς για στατιστικούς λόγους θέλω να δω όλοι οι βλάκες του σήμερα τι θα λένε στο τέλος του δρόμου. Βέβαια από την άλλη, τέτοιοι βλάκες που είναι πάλι κάποια δικαιολογία θα βρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Ακριβώς έτσι. Το σχέδιο πολύ απλά δεν είναι ρεαλιστικό και μετά την συντεταγμένη χρεοκοπία περιμένει η ασύντακτη, ίσως παρέα και με τα άλλα γουρουνάκια, ίσως παρέα και με την κηδεία του Ευρώ με την τρέχουσα μορφή.

      Για δικαιολογία;

      Νομίζω θα φταίει μια γριά απ' την ΜΠόλη που θα φέρει το χάσει - χάσει.

      Δες και το δυσοίωνο κείμενο του Greek Rider για τον πιθανό τσοκ μπουγιούκ τσαμπουκά των Τούρκων.

      http://greekrider.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html

      Διαγραφή
  7. Ξέχασες και τις συνεχείς πρωτιές μας στην Γιουροβιζιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ αθεόφοβος

      Ωχ! Πώς μου ξέφυγε αυτό; Ο Ρακιντζής θα πάρει εκδίκηση με το S.A.G.A.P.O. -2!

      Διαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος13 Μαρτίου 2012 στις 10:52 π.μ.

    Όσον αφορά την ευρωμουσο-show-εμποροπανήγηρι ο πάλι με χρόνια με καιρούς...δεν αισιοδοξώ στρατηγέ μου. Καθότιν διάγομεν εν καμίνω των CDS, ΚΑΚΣ, HF, ΕCB, το "κρατικόν" τσάνελε έχει μείνει στον άσο, αφού ακόμα ξεπληρώνει τα τσου λου (που μπήκε με 11 χαρτιά, αν δεν κάνω λάθος, όταν οι έτεροι ιδιωτικοτσανέλοι μπούκαραν με κάνα 2 έκαστος...είμεθα λαρτζ ε?) και τα δικαιώματα της ομάδος της τρούμπας (με τον πουρουπουπου να σκούζει σε κάτι γκολ που τρώγαν από κάτι άλλες τουρκομερίτικες ομάδες). Ως εκ τούτου forget my friend συνθέσεις από τον Φοίβο και τον Καρβέλλα ή στρατιές χορευτάδων από τα μπαρ που σε κερνάνε μόνο άντρες (αν είσαι άντρας) με σχεδισαμό ενδυμασία Κωστέτσο με το τσιάουαουα το γαμάουα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ωφ αμάν, θα στείλουμε τους συμμετέχοντες ανευ κοσμητικών επεμβάσεων. Θα πετάγονται τα love handles από το λάστιχο του φορμακίου αγορασθέντος εκ μπουτίκ λάικα και οι μηροί και οι γλουτοί θα έχουν εκείνο το μεσογειακό και μπάλκαν (μπλιαχ! μπλιαχ! ανήκωμεν εις την Δύσιν εμείς! οι γυνάικες μας ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να διαθέτουν νιμπελούγκεν κάλη και υπερβόρειες αναλογίες!) στρώμα λίπους μετά επιδερμίδος υφής πορτοκαλέας. Φυσικά, εφόσον προχωρήσωμεν εις την πρόβλεψην σου για διαρκή αγαστή συνεργασία, μετά από 3-4 χρόνια, τέλος τα αφράτα κορτσοπά, ακόμα και για το γιουρο-βύζιον. Αποστεωμένα θα τα στέλνωμεν αφού θα υποστούν την υποχρεωτική δίαιτα "Χειμώνας του '42". Ωχ, αγχώθηκα τώρα...τι θα κάνουμε γιαχβέ μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος13 Μαρτίου 2012 στις 11:08 π.μ.

    Ελύθη το πρόβλημα! οι κορασίδες μας θα πηγαίνουν ευτραφείς και προσηνείς εις γιουρο-βύζιον...οι νεφελίμ με καθοδήγηση της ραβδοσκόπου του γιαχβέ θα ξαναματανακαλύψουν το μάννα εξ υπεδάφους, όπως έχουν ηδη κάνει στην Τζύμπρον και θα μας εδώσουν και ημάς τα ψιχία από τη λεκάνη του Ηροδότου ναούμε! Οι αυτοί θα ρίξουν μετά την κιβωτό του Indiana Jones εις την Πόλιν και θα μετατραπούν τα μεμέτ εις στήλες άλατος ή εις καραμανλήδες, όστεις θα επανέλθουν στις αγκάλες της ημών μετά Ανθίμου ορθοδόξου πίστεως ή εις τον προ της μογγολικής εισβολής στις στέπες της Xinjiang ασκούμενον σαμανισμό. Τοιουτοτρόπως θα επαληθευθούν οι προφητείες του Πατρός Παισίου και θα πάρομεν την Πόλιν, καθώς και της Δάφνης Μπόκοτα και θα ματαπορθήσωμεν και την Γιουροβύζιον. Εις το λογικόν ερώτημα σου "και γιατί οι νεφελίμ να μας κάνουν τη χάρη?", η απάντησις είναι μία "Μα διότι, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, θα μειοδοτήσωμεν...". Ο καιρός γαρ εγγύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιώργης ο Γαρατζέος

      Μέχρι και καραεγγύς μιλάμε. Μάννα απ' το Κατάκολο, Μπαξίς την Μπόλη από τον ΜΠούτιν, η εκδίκηση θα είναι δική μας.

      (Μόνο που η ΜΠόλη θα είναι λίγο στραπατσαρισμένη από την ατομική μπομπάρα τούρμπο που θα έχουν ρίξει οι σύμμαχοι Οβριοί, αλλά 'νταξ δε βαριέσαι, αν σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια).

      Διαγραφή
  10. * Θα παρουμε τη γιουροβυζιον και θα γινει Ο χαμος. Εδω ενας Χονδροκουκης πηρε ενα μπουρουκι και αρχισανε οι πιπες περι του "υπαρχει και αυτη η Ελλαδα". Παρηγορια και θεαματα για την πλεμπα διοτι απο άρτο...

    κατα τα αλλα δεν βλεπω τπτ ρομαντικο και ουαου ή εστω σμπολεμον
    * Το βιοτικο επιπεδο θα καταρρεει μεχρι η φραση "ευκαιριες εργασιας ανειδικευτου εργατη στην Βουλγαρια" να μην συνοδευεται απο χαμογελα
    * Θα γινουμε χωρα φραντσαϊζ - προσεχως ελληνίδες
    * Για να πας Πατρα - Αθηνα με ΙΧ και διοδια θα κοστιζει μισό μηνιάτικο - θες και διαδηλώσεις στο Σύνταγμα ε;

    αυτα και βλεπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Zaphod

      Μόνο χαμόγελα; Χαμός θα γίνεται στις αιτήσεις για εργασία στο.. Πλόβντιβ!

      Αθήνα - Ερωτική (ουάου) Θεσσαλονίκη ένα μηνιάτηκο ε;

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...