Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η Αόρατος Χειρ.


Η αόρατος χειρ των αγορών ενώ επιλύει το επισιτιστικόν πρόβλημα της Αφρικής. Δεν διακρίνεται εις την εικόναν διότι είναι αόρατος σαν τα τζάμια που πλύθηκαν με AJAX. (ΑΖΑΧ στο Ελλαδιστάν λόγω σεβασμου στον Αίαντα Αμεστελόδαμου - Άγιαξ Άμστερνταμ).

Πραγματικά είναι πάρα, μα πάρα πολύ κουραστικό να βλέπεις ανθρώπους να θρησκειοποιούν την οποιαδήποτε σαχλαμάρα τους κολλήσει εις την γκλάβαν. Επί παραδείγματι η θρησκειοποίηση από κάποιους ενός νόμου που διέπει τις εμπορικές συναλλαγές, του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης. Το γεγονός ότι η τιμή για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, ισορροπεί κάποια στιγμή σαν αποτέλεσμα των ποσοτήτων προσφοράς και ζήτησης, κάνει κάποιους να νομίζουν ότι ανεκαλύφθη η αόρατος χειρ που θα σώσει το (πολύ-) σύμπαν από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Παρενθετικά αναφέρω ότι οι εν λόγω αναφέρονται σαν «φιλελεύθεροι» ή οικονομικώς «φιλελεύθεροι» ή κάτι με ελευθερία τέλος πάντων. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην Ευρώπη σαν «Liberal» νοείται σαν κάποιος που ψηφίζει το κόμμα το κυρίου Ρέσλερ στην Γερμανία, ή το Folkpartiet Liberalerna στην Σουηδία. Και τα δύο κόμματα μετέχουν στους κεντροδεξιούς συνασπισμούς που κυβερνούν αυτή την στιγμή αυτές τις δύο χώρες.

Αν πάμε όμως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και δηλώσεις «Liberal», τότε νοείσαι σαν κομμούνι, μη σου πω και νέγρος, Εβραίος, κομμουνιστής, χίπης, πρεζάκιας, αναρχικός, ναρκομανής και μωαμεθανός ταυτόχρονα. (Heart bleedin’, tree huggin’ commie, lib’rul’). Εκεί υπάρχει και ο όρος «Libertarian» και αφορά κάτι ανθρώπους σαν τον υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών Ron Paul, που θεωρεί το σύνταγμα των ΗΠΑ κάτι σαν τον λόγο του Θεού ή κάτι τέτοιο. (Στην αρχική του έκδοση, το σύνταγμα των ΗΠΑ ανέφερε ρητώς ότι ένας νέγρος ισούται με τα 3/5 ενός λευκού). Ο εν λόγω έχει ονομάσει τον υιό του Rand Paul προς τιμήν της Προφήτησας Ayn Rand βοήθεια μας. Φανατικός οπαδός του «Libertarian» Ron Paul είναι και ο Αλέξης ο Τζώνης, κήρυγμα του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Αλλά αυτό που με έκανε να γράψω το σημερινό ποστ δεν ήταν η αόρατος χειρ της αγοράς, ούτε η Ayn Rand, ούτε ο Αλέξης ο Τζώνης.

Αυτό που με έκανε τούρμπο ήταν η δήλωσις της Χριστίνης Λαγκάρντ, για το ότι η ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα δια της περικοπής των μισθών. (κλικ). Δηλαδή όπως έχω γράψει παλαιότερα μέσω της Λετονοποίησης της Ελλάδας. Μετά την Λετονία η περήφανη Ελλάς απολαμβάνει τις θωπείες της αοράτου χειρός της αγοράς, λέγε με ΔΝΤ.

Μα γιατί να σταματήσουμε στις μειώσεις μισθών; Ας εξαερώσουμε τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της Ελλάδας γηγενών τε και αλλοδαπών και ας φέρουμε 20 εκατομμύρια υπάκουους Κινέζους που θα φτιάχνουν iPad, iPod και iPhone τα οποία θα τα αγοράζει ο… κανένας διότι σε κάποια χρόνια από τώρα, αυτό που ονομάζεται «Δυτική μεσαία τάξη» δεν θα υπάρχει. Εκεί να δεις δείκτες που θα σπάνε τα κοντέρ. Πολλαπλοί οργασμοί εγγυημένοι.

Περιμένοντας λοιπόν την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας που προπαγανδίζουν κάποιοι των αγορών (κλικ) –δεν έχουν και πολύ άδικο δυστυχώς- έχω να πω τούτο:

Το παρόν παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει πλήρως και να αντικατασταθεί από κάτι άλλο ανθρωπινότερο ξεκινώντας από μηδενική βάση. Ίσως και συνοδεία 7 δισεκατομμυρίων μεταμοσχεύσεων εγκεφάλου.

Tabula rasa. Τώρα.

14 σχόλια:

  1. Μήπως θα θέλατε και κουμουνιστάς εις την εξουσίαν; Δηλαδή δεν φτάνει που μας έχουν πάρει το γκρόβερ, να έρθουν και οι κουκουέδες να μας πάρουν και τις γυναίκες; Ε, δεν το δέχομαι κύριε.
    Κι όσν αφορά την αναντιστοιχία του ανατολικού λίμπεραλ από τον δυτικό, γι'αυτό υπάρχει και ο νέγρος χηφοφόρος του Ρέσλερ, διά να γεφυρώνει την υπερατλαντική διαφορά! Είναι τόσο σατανικά απλό!

    Πάντως, περί της λασπολογίας σας διά μισθούς Λετονίας, ευρυτέρας καταστροφής και τελικής ατάκτου χρεωκοίας, θα σας αποστομώσω με τα εξής:
    Πρώτον, ο Κουτρουμάνης μας έχει διαβεβαιώσει ότι άλλες μειώσεις δεν θα υπάρξουν.
    Δεύτερον, επιλέξαμε ευρώ και σταθερότητα άρα τίποτε κακό δεν μπορεί να μας συμβεί.
    Τρίτον, αφού έχουμε ευρώ τι τη θέλουμε την αξιοπρέπεια;
    Τέταρτον, φαντάζεσαι να είχαμε δραχμές τι ανέχεια θα υπήρχε στην κοινωνία; Θα είχαμε ανεργία, θα έκλειναν μαγαζιά, θα αντιμετωπίζαμε ύφεση, οι τιμές θα ήταν στα ύψη. Αίσχος παιδάκι μου.

    Α, κι όσον αφορά το νέο σύστημα που θες, να στο στείλω ταχυδρομικώς ή από βδομάδα που θα περάσω με το αυτοκίνητο; :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Αν πιάσω στα χέρια μου αυτόν τον φούστη τον νέγρο ψηφοφόρο του Ρέσλερ...

      Αχ ναι, ο Κύριος Κουτρουμάνης, καλά πάω να κάνω σεπόκου και σας χρίζω βοηθό μου. (Θα είστε από πάνω μου με την κατάνα να μου κόψετε το κεφάλι, αν στραβώσει το σεπόκου με το ξύλινο σπαθί).

      Τι έγινε ρε φίλε; Πλήρωσες τα τέλη κυκλοφορίας και βρήκες μπενζίνα για το αμάξι; :-P

      Διαγραφή
    2. Αφού σου είπα ρε, πήρα δάνειο να'ούμ! Το φυσάμε το παραδάκι ρε, τι είμεθα; Τίποτε παρακατιανοί; :)

      Διαγραφή
  2. Οικοδεσπότα!

    Αυτοί που βλέπουν και προσκυνούν την "αόρατος χείρ" εις τας "αγοράς", βλέπουσιν επίσης (στο μυαλό τους) και προσκυνούσιν και την "αόρατος ζωντοχήρ". Διότι βαράνε μαλακία αγρίως!

    Υγ: Διά να τοποθετήσω -δίκην μασωνικού "ακρολίθου"- κερασάκιον επί της τουρτός: εάν δεν με απατά η μνήμη μου, "libertines" ονομάζονται Γαλλιστί τα τσοντοσινεμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ εργδημεργ

      Τσοντοσινεμά ε; Από εκεί λοιπόν τους ήρθε η έμπνευσις!

      Διαγραφή
  3. στο (παγκόσμιο) χρηματοπιστωτικό σύστημα, το χρήμα είναι τα πάντα άρα μιλάμε για το σύστημα γενικά.

    έχεις να προτίνεις κάποιο εναλλακτικό σύστημα ;

    κάνεις κάτι για να το προωθήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ κουκαρατσας

      Κοίτα, ένα σύστημα που επιτρέπει π.χ. κάτι φρικαλεότητες σαν τα "γυμνά" CDS ή το σπεκουλάρισμα με ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ σοδειές δημητριακών, ανεβάζοντας τις τιμές τους χωρίς να υπάρχει πτώση προσφοράς, ή αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης, είναι απάνθρωπο και άδικο και χρήζει κατάργησης.

      Και επειδή προθυμία για ρύθμιση δεν υπάρχει, η κατάρρευσή του και το χτίσιμο ενός άλλου από το μηδέν, είναι η αποτελεσματικότερη (όχι ανώδυνη) λύση.

      Το νέο σύστημα; Περιμένω τον Hades να το ντελιβερίσει και προσεύχομαι στην αήττητη και άπειρη ανθρώπινη βλακεία να προκαλέσει την κατάρρευση του υπάρχοντος! :-Ρ

      Διαγραφή
  4. Ορθον γενικως, αν και εχω μιαν ελαφραν ανησυχια. Αν η κατάρρευσις επέλθει (που θα επελθει) μεν ,αλλα ανευ μεταμοσχευσεων εγκεφαλου, γιατι που να βρεις 7 δις υγιεις και αμεταχείριστους εγκεφαλους τη σημερον ημερα, τοτε μαλλον θα εχουμε καποια....μικροπροβληματακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Zaphod

      Έχεις δίκιο, μπορεί το πείραμα να στραβώσει πάλι, αλλά ερευνητές του πανεπιστημίου του Berkeley, ανακάλυψαν ότι ο libertarian εγκέφαλος του Αλέξη του Τζώνη είναι ο ιδανικός ανθρώπινος εγκέφαλος.

      Οι διαδικασίες της κλωνοποίησης έχουν αρχίσει ήδη και τα πρώτα δείγματα μπήκαν στις γυάλες τους.

      Ελπίζω να έχουν δίκιο. :-Ρ

      Διαγραφή
  5. Tου Αλεξη ο εγκεφαλος (εγκε-φαλλος;) ειναι πρακτικα αμεταχειριστος, αλλα επιφυλάσσομαι για το αν ειναι υγιης!!
    :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή η εύρεση εγκεφάλων μπορεί να είναι δύσκολη, όπως σημειώνει και ο Ζαφ, προτείνω για τον ανδρικό πληθυσμό να γίνει μεταμόσχευση του κάτω κεφαλιού, στο πάνω. Ως ανήκουσα στον υπόλοιπο πληθυσμό, μπορώ να υποθέσω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά :-Ρ

    (και για να σας προλάβω, για τον πληθυσμό που ανήκω, σε μεγάλο ποσοστό του η λοβοτομή θα μπορούσε να προάγει το επίπεδο σκέψης σε σύγκριση με το σημερινό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ESKARINA

    Αχεμ, ναι, το επίπεδο είναι όντως τόσο χάμηλο που μια σκάντζα των κεφαλιών θα ανέβαζε τον μέσο όρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα ειναι προφανες πως το οτι το γεγονος πως το ποιο πολυπλοκο προιον Ελληνικης εφευρεσης ειναι η σωβρακοφανελα δεν εχει να κανει με το επιπεδο των Ελληνικων μισθων. Μπορει τα προιοντα μας να ειναι επιπεδου σωβρακοφανελας και κατω αλλα οι μισθοι που αξιζουμε (επειδη ειμαστε Ελληνες ρε αδελφε) ειναι αυτονοητο πως πρεπει να ειναι επιπεδου Αμερικανου Γιαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος

      Περί μείωσης μισθών κλπ. τα γράφει αναλυτικά ο Βαρουφάκης εδώ:κλικ

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...