Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μαζί σου Βαγγέλα, για μια Ελλάδα έλα.


Εικών από εδώ

Στις εκλογές του 1981, τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ δονούσε το σύνθημα : «Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα». Ήταν μια εποχή προσδοκιών για πολύ κόσμο, που αποκαλούνταν από το κράτος της Δεξιάς που επικράτησε στον εμφύλιο, «συμμορίται» και «συνοδοιπόροι».

Ναι, στα πλαίσια της ολοκληρωτικής επικράτησης του Συναγερμού, της ΕΡΕ κλπ, με την βοήθεια των Αμερικανών, ακόμα και οι ψηφοφόροι του «κέντρου» αποκλείονταν από την κουτάλα του δημοσίου, με την δικαιολογία της μη απολύτου «εθνικοφροσύνης». Ο πατέρας μου θυμάται τις εποχές που όχι «Αυγή» δεν τολμούσε να πάρει κανείς από το περίπτερο, χωρίς να την τυλίξει πρώτα μέσα σε μια «Βραδυνή», αλλά ούτε καν τα «Τα Νέα» ή «το Έθνος». Αυτές μάλλον μπορούσε να τις τυλίξει κανείς μέσα σε μια «Αθλητική Ηχώ» αφού δεν ήταν «συμμορίτικες».

Βγήκε ο Αντρέας, έφαγαν και οι τέως «συνοδοιπόροι», σκάσανε, ξαναβγήκαν οι «εθνικόφρονες», ξαναφάγανε, ξαναβγήκαν οι «συνοδοιπόροι», ξαναφάγανε, ξαναβγήκαν οι «εθνικόφρονες»...

Και ήρθε το σινιάλο από το Αμέρικα το 2008 και η φούσκα έσκασε.

Όσοι ήταν χωρίς ΣΟΒΑΡΕΣ καβάτζες, την πατήσανε, ή θα την πατήσουν λίαν συντόμως. Γέροι, ασθενείς και ανάπηροι θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα, για να βελτιωθεί η φυλή σύμφωνα με τις επιταγές του Ευρωεθνικοσοσιαλισμού. Όσοι μπορούν να μεταναστεύσουν θα το κάνουν.

(Έρχομαι πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση όταν άγνωστοι μου ζητάνε πληροφορίες για το πώς θα την κάνουν για τον... Σουηδικό παράδεισο που... χάθηκε για πάντα με την δεκαετία του 1970 και την απόσυρση των ΑΒΒΑ. Θλίβομαι πραγματικά για την κατάντια της χώρας).

Και από εκεί που παλιότερα γούσταρα όταν ερχόντουσαν οι εκλογές, περίπου όσο όταν έρχονταν το Παγκόσμιο Κύπελλο, τώρα μου έρχεται να ξεράσω.

Τι σύνθημα θα μπορούσε να δονήσει τις εξέδρ... εεε... τις κομματικές συγκεντρώσεις τώρα;

«Μαζί σου Βαγγέλα, για μια Ελλάδα έλα»; Βλέπετε το «Βαγγέλα» δεν κάνει ρίμα με το «νέα», και το « για μια Ελλάδα έλα» είναι αρκούντως θολό και ασαφές όσο το μέλλον(;) της Ελλάδας.

«Μαζί σου Αντώνη, σήκωσε το σεντόνι»; Άστα, αυτοί που θα ψηφίσουν Αντώνη νομίζουν ότι θα διοριστούν στο δημόσιο και δεν θα είναι μέσα στους 150.000 – 200.000 που θα πάρουν πόδι κατ’ εντολή της τρόικας.

Πραγματικά, οι εκλογές και το αποτέλεσμα τους δεν έχουν κάποιο νόημα όσο είμαστε χειροπόδαρα δεμένοι από τους δανειστές στο Μνημόνιο ΙΙ που θα μας οδηγήσει σύντομα στην άτακτη χρεοκοπία ή την Βαλχάλα. (Θα μας αποβιώσει εάν δεν πιάσατε το Σκανδιναβικό υπονοούμενο).

Ένα δείγμα υγείας και μη παντελούς νέκρωσης του εγκεφάλου των πολιτών, θα ήταν να μπουν 10 κόμματα στην Βουλή έτσι για το γαμώτο.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, είπα ΔΕΙΓΜΑ υγείας, όχι ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Λύση του προβλήματος θα ήταν ίσως η ολοκληρωτική κατάρρευση του Ευρώ και του Δολαρίου, να γίνουν όλα πουτάνα ώστε να εξισωθούν οι διαφορές. Όπως και να έχει, η διαδικασία μετάβασης στην επώδυνη νεοφεουδαρχία είναι αιματηρή και η διακοπή αυτής της μετάβασης, πάλι αιματηρή. (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Διαλέχτε.

Και για να κάνω και εγώ τα προγνωστικά μου για τις εκλογές: Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός Σαμαρεύς, υπουργός οικονομικών Παπαδημεύς.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

11 σχόλια:

  1. Τι είπες τώρα ρε;...........Αποσύρθηκαν οι ΑΒΒΑ;;;;; Τι μαθαίνει κανείς ρε...

    Τέλος πάντων, στο διά ταύτα. Για να ξεκινήσω από το κυριολεκτικό τέλος, η κατάρρευση του ευρώ θα είναι το γενικότερο τέλος του δρόμου, εκτιμώ. Την τελευταία διετία νομίζω πως μόνο οι κολλημένοι και οι βλάκες αδυνατούν να δουν ότι το ευρώ έχει σοβαρότατα δομικά προβλήματα, εν εκ των οποίων και η απουσία κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής γραμμής, κάτι που όμως νομίζω ότι απεδείχθη στην πράξη και πάνω στην καμπούτρα μας ότι είναι αδύνατον να συμβεί. Οπότε επειδή πύργος της Πίζας μπορεί να υπάρξει μόνο ένας, δε βλέπω το ευρώ με την υπάρχουσα δομή του να καταφέρει να επιβιώσει. Ίσως μόνο αν βρεθούν ρεαλιστές οικονομολόγοι και πολιτικοί των οποίων τα παπάρια ανοίγουν αυλάκι στην αμμουδιά το καλοκαίρι. Ίσως.

    Αναφορικά με το δείγμα υγείας που αναφέρεις, να σου υπενθυμίσω την άμεσο αντίδραση πολλών (γνωστών τε και μη) ότι αν μπει ο τάδε, ο τάδε και ο δείνα (ακολουθεί λίστα) τότε δεν έχουμε δημοκρατία και οι εκλογές πρέπει να επαναλαμβάνονται μέχρι να μπουν οι γνωστοί 3-4 ΜΟΝΟ. Κοινώς επικαλείσαι δείγμα υγείας σε έναν κόσμο που την έχει χάσει προ πολλού.

    Παρεμπιπτόντως και τώρα που το σκέφτομαι, με δεδομένο ότι ο Μπένι φέρεται να έχει αλλάξει ήδη το επώνυμο, μήπως είναι εύκολο να αλλάξει και το μικρό για να κάνει ομοιοκαταληξία με το άντε γεια; :)

    Κατά τα λοιπά εξαιρετικός ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Άσε, κλαίμε όλοι με το κακό που μας βρήκε με τους ΑΒΒΑ.

      Το μόνο εναλλακτικό για την κατάρρευση, θα ήταν τρία δεύτερα πριν την λήξη να πουν "Πλήρης ομοσπονδοποίηση της ΕΕ τώρα, πρόεδρος ο Γιωργάκις, επίσημη γλώσσα εργασίας τα ΓΑΠιώτικα Αγγλικά (Με επίδραση από Μινεσότα) . Τα πάντα για να σώσουμε το καμάρι μας το σεβρό εεε... το Ευρώ".

      Φίλε, σοβαρά μιλάς; Άμα δεν μπουν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία;

      Βαγγελιά, άντε γεια;

      Διαγραφή
  2. Γίνεται; Ναι γίνεται. Αυτοδύναμη Ελλάδα με χρεωμένους πολίτες... Κι ο Βαγγέλης επιτέλους γυρνάει όταν ακούει να φωνάζουν "Πρόεδρε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ο δείμος του πολίτη

      Επιτέλους, συγκινήθηκα που τα κατάφερε το παλικάρι.

      Διαγραφή
  3. Δείμε να συμπληρώσω ότι στην Ελλάδα το πρόεδρε είναι σχεδόν ισοδύναμο του μαλάκα! Και στα δύο γυρνάνε σχεδόν όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως τα γράφεις εσυ και δεν χρειάζεται να ...κουράζομαι!

    Σωστός!
    Α, εχω προταξη για το νεο σύνθημα γιατι το "για μια Ελλαδα έλα" μου κανει πολυ φλου ρε αδερφε!

    http://aeisixtir.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο γαρατζέος29 Μαρτίου 2012 στις 10:36 π.μ.

    Φίλε, you hit the nail on the head...είσαι βλάμης.
    Προσθέτω πως θα έπρεπε να είναι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνθήματα, λαμβάνοντας υπ' όψην τη συμπεριφορά των "ηγετών" μας στους εξ εσπερίας μαμιάδες τους:
    "Εμπρος αντώνη, κατέβασε το παντελόνι"

    και

    "Εμπρος βαγγέλη, πνίξε το κουνέλι"...

    Συγγνώμη που έριξα το επίπεδο της συζήτησης, απλά μου ήρθαν αυτά τα συνθήματα στην δουλειά μου με μισθό νότου (ακόμα). Μήπως φταίει ότι ακόμα πληρώνομαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιώργης ο γαρατζέος

      Τι να σε πω, δεν τολμώ να φανταστώ τα συνθήματα που θα ρίχνεις αν γίνει καμιά στραβή και μείνεις 5-6 μηνιάτικα πίσω... (φτου - φτου -φτου, Μπαναζία μου). :D

      Διαγραφή
  6. Eγω θα ελεγα ταιριαζει αριστα το "Τουρκοι-Τουρκοι, τον παιρνετε τσιμπουκι" αφου Τουρκογλου ονομαζεται ο χοντροπουστας.
    Αλλα αν θες ενα αλλο πιο "κομψο",ας πουμε: "Βαγγελη,μαζι σου,αντε και γαμισου".
    Και "Αντωνη,μαλακα,απο την Καλαματα" για το αλλο το ορθιο βλακομετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Xρηστος Xοντζεας

      Ε ναι ρεσέ, το πιο κομψό, αυτό με το Τούρκοι το λένε οι Γάβροι σε εμάς τους ΑΕΚτζήδες!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...