Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ζούμε πλέον μια ουτοπία.

- Άνεργος: Ζω με την υποστήριξη του κράτους!
- Τραπεζίτες: Και εμείς επίσης!
Υπότιλος: Το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων συνεχίζει να κλείνει!

Μια εικόνα, ή εδώ στην προκειμένη περίπτωση, ένα σκίτσο χίλιες λέξεις κατά την Κινεζική παροιμία.

Και φυσικά το μήνυμα της εικόνας είναι σε πλήρη συμφωνία με την άλλη Κινέζικη κατάρα «Σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς», που εννοεί να ζήσεις σε εποχή μεγάλων ανακατατάξεων, όπου η δυστυχία και οι δυσκολίες είναι ο κανόνας.

Για την ακρίβεια, σήμερα το δίκαιο του ισχυρότερου (του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος) όχι απλά επιβάλλεται, οπότε πάει στο διάολο, το δίκαιο του ισχυρότερου είναι ο κανόνας στην φύση. Εδώ ο ηττημένος δέχεται και την καζούρα των νικητών που πουλάνε τρελίτσα και ζητιανεύουν λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι εάν κλείσουν ή κρατικοποιηθούν μερικές αποτυχημένες ιδιωτικές τράπεζες.

Άλλωστε, επανερχόμενοι στην έννοια του «Δικαίου του ισχυρότερου», πρέπει να θυμηθούμε τούτο: Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα που σαν στόχο έχει την αναίμακτη ρύθμιση των σχέσεων στις ανθρώπινες κοινωνίες, που είναι ομάδες του μεγαλύτερου αρπακτικού στον πλανήτη, του άνω θρώσκοντος μαλακοκαύλη άτριχου χιμπαντζη 2.0 ® ™.

Αν αφεθούν ελεύθεροι και ασύδοτοι αυτοί οι άτριχοι χιμπαντζηδες 2.0 ® ™, θα σφαχτούν μεταξύ τους μέχρι να πεις κίμινο. Θρησκείες, νόμοι δρακόντειοι, ρωμαϊκοί και δημοκρατικοί, μόνο περιορισμένη επιτυχία είχαν στο να διαμορφώσουν ένα κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων ανάλογο με αυτό ενός κοπαδιού σαρδέλων π.χ.

Οπότε το σημερινό χάλι, ή «ουτοπία» αν προτιμάτε, αφού αφεντικά και δούλοι, άνεργοι και τραπεζίτες, ζητιανεύουν από το κράτος, μάλλον ήρθε φυσιολογικά.

Μπορεί να αλλάξει αυτό το αίσχος;

Να αλλάξει; Γιατί; Αφού ζούμε πλέον μία ουτοπία. Ρε κοίτα κάτι αχάριστους…

ΥΓ.

Αυτό με τις Κινέζικες παροιμίες δείχνει να έχει μεγάλη επίδραση στον Δυτικό κόσμο. Μπορείτε να περάσετε οποιαδήποτε μπούρδα θέλετε, αρκεί να πείτε ότι είναι «Κινεζική παροιμία».

«Μία Κινέζικη παροιμία λέει ότι εάν δείξεις τα βυζιά σου την ώρα του ηλιοβασιλέματος σε άντρα που είναι κόκορας στο Κινεζικό ωροσκόπιο, θα έχεις καλοτυχία για 8 χρόνια, 8 μήνες και 8 ώρες».

Αφήνω την φαντασία σας να καλπάσει.

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ είναι μια ενδιαφέρουσα στάση η 888, που μου προκαλεί περιέργεια σε σχέση με την τρέλα μου που είναι η 81. Κι αν η κινέζικη παροιμία έχει τρελάνει την δύση - εγώ είμαι ανατολίτης ακόμα - καλώς θα κάνει να την ψάχνει περισσότερο κι όταν θα γίνει η μπούκα καλό θα ήταν για τον δυτικό να έχει την τηλεόραση σε pause mode ή έστω να κρατάει ένα ωμό ψάρι στα χέρια για πρωινό. Κάτι μπορεί να γλυτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Στήβεν

      Θα έρθουν οι κουφάλες με (γρηγορότερα) ή χωρίς (αργότερα) την Ρωσική βοήθεια. Πώς θα ξεσυνηθίσει τα κορν φλέηκς ο λαουΝτζίκος;

      Διαγραφή
  2. Φίλτατε αστροπεταλωτά!
    Μετα της αόκνου πρασπαθείας μου ινα μεταβώ εις ανωτέρας των υμών θνητών πνευματικής καταστάσεως ,μελετώντας διεξοδικώς και αποκρυπτογραφώντας τα εν τω ιστολογίου καλώς κεκρυμμένα πατερικά γραπτά ,τελικώς αυτό επιτεύχθη!
    φεύ!!! ιδού....
    .
    http://okloios.blogspot.gr/2011/12/ta-simeia-ton-kairon-123-mia-analysi.html
    .
    Προς μελέτην και περισυλλογήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Φιλ

      Αυτό ήταν.

      Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει ελπίδα για το ανθρώπινο γένος.

      Διαγραφή
  3. Φιλ: Γιατί παλουκαριμ μας στέλνεις τέτοια λινκια; Προσπάθησα να διαβασω 1-2 παραγράφους απο το blog και έπαθα οβερντοούζ και νευρικόν γκλωνιζμόν. Ο ψυχίατρος μου συνέστησε 2 εβδομάδες αποχήν απο ιδερνέτς και θεραπεία με σνοπες.κομ και Ριτσαρδ Δώκινς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι να μας πουν ρε και οι Κινέζοι. Αυτοί έναν ποταμό έχουν και τον ονόμασαν κίτρινο και θα τους εμπιστευθόμεν διά την ε[εξήγηση των γεγονότων; Αθλιότης. Δηλαδή εμείς τι είμαστε; Άχρηστοι; Προφανώς δεν έχετε ακουστά ότι τα βυζιά του κάβουρα είχαν παίξει τεράστιο ρόλο στην κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άρα πως να το ξέρουν και οι Κινέζοι;
    Ο άνθρωπος είναι η ζώσα απόδειξη ότι υπάρχει θεός: αυτό το πράγμα από μόνο του αποκλείεται να έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...