Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ - Ξ-ΗΠΑ (Πεγκάρα Ζήνα)


Πολλοί θολοκουλτουριαραίοι συναγωνιστές του πληκτρολογιακού αΧτιβισμού με ρωτάνε:

«Διατί Κάρολε έχεις την μανία να ασχολείσαι με το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και όχι με κάτι εγγύτερο στα καθ’ ημάς, όπως τον γκώλο της Πεγκάρας της Xena: »

Ευθαρσώς και ανεπιφυλάκτως απαντώ:

O γκώλος της Πεγκάρας της Xena, αντίθετα με τις ΗΠΑ, δεν παίρνει αποφάσεις που μας επηρεάζουν όλους. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και σύντομα δεύτερη οικονομία στον κόσμο πίσω από την Κίνα που ανεβαίνει. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια αυτοκρατορία που έχει περάσει το σημείο της ακμής της και αρχίζει να παρακμάζει. Και οι αυτοκρατορίες μπροστά στο φάσμα της παρακμής αντιδρούν σπασμωδικά και βίαια. Κάτι που σίγουρα δεν το κάνει ο γκώλος της Πεγκάρας της Xena που στο κάτω – κάτω είναι απλά ένας από τα 3.500.000.000 γυναικείους γκώλους που κυκλοφορούν.

Πρόγονος της διάσημης Πεγκάρας Ζήνα.

Εκλογές λοιπόν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Επιλογές:

Οι δημοκρατικοί με έμβλημα το γαϊδούρ’ και χρώμα το μπλε. Στα μάτια των λευκών συντηρητικών θρησκόληπτων είναι κομμούνια που έχουν για ηγέτη έναν κομμουνιστή μουσουλμάνο αράπη που θα τους πηδήσει τις ασπρούλες κόρες τους. Στην πραγματικότητα είναι απλά ένα σοβαρό κεντροδεξιό κόμμα.

Οι ρεπουμπλικάνοι με έμβλημα τον ελέφαντα και χρώμα το κόκκινο αν και συντηρητικό κόμμα. Στα μάτια των προοδευτικών πολιτών είναι ένα αμάλγαμα θρησκόληπτων οπαδών της επίπεδης γης και ολίγων πλουσίων που έχει τρεις στόχους:

α) Να διαλύσει οτιδήποτε το κρατικό και οποιουσδήποτε περιοριστικούς κανονισμούς (π.χ. να πουλάς υδροκυάνιο για παιδική τροφή) ώστε το 1% των πλουσιότερων πολιτών να ζουν σαν φεουδάρχες το δε υπόλοιπο 99% σαν δουλοπάροικοι.

β) Να αποβλακώσει το υπόλοιπο 99% ώστε να δεχθεί την ζουγκλοποίηση της κοινωνίας και την καταστροφή των όποιων κοινωνικών παροχών, με την ελπίδα ότι αν δουλέψει κανείς 3 δουλειές για πενταροδεκάρες, κάποια μέρα θα γίνει Ροκφέλερ.
Επίσης ένα ισχυρό τμήμα των ψηφοφόρων του κόμματος θεωρεί ότι το κεντρικό μήνυμα του χριστιανισμού είναι να σκοτώνεις σκούρους με Μ-16. Οι ΗΠΑ είναι η αγαπημένη χώρα του Γιαχβέ, μετά το Ισραήλ, γαρ.

γ) Το άρθρο 2 του Αμερικανικού συντάγματος οφείλει να ερμηνεύεται ως: «Κάθε Αμερικανός πολίτης δικαιούται να έχει μία πυρηνική κεφαλή στο γκαράζ του για αυτοάμυνα». Τι «the right to bear arms», τι «the right to have a nuclear warhead in the garage». Το ίδιο είναι.

Στην πραγματικότητα είναι είναι ακριβώς έτσι, συν τον Τσακ Νόρις που έχει τζαζέψει στα γεράματα.

Ενώ ο πλανήτης βρίσκεται σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, που έχει χτυπήσει πρωτίστως τις ΗΠΑ, αντί η προεκλογική καμπάνια να ασχολείται με την οικονομία και τους πολέμους που έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ (Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Πακιστάν, σύντομα Συρία και Ιράν;), ασχολείται με… το τι φοράνε οι πρώτες κυρίες των υποψηφίων. Εντάξει καλή γκόμενα η Μισέλ Ομπάμα, αλλά όχι κι έτσι.

Συνωμοσιολογόντας, θα έλεγα ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απόλυτης αποβλάκωσης των πολιτών των ΗΠΑ. Διότι πως να το κάνουμε, 300 εκατομμύρια άνθρωποι με αξιοπρεπή εισοδήματα, είναι δύσκολα διαχειρίσιμοι από το οποιοδήποτε σύστημα, εάν έχουν στοιχειώδη ευφυΐα και αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Στα καθ’ ημάς τώρα, εμείς ψιλοχεστήκαμε αν η ανεργία στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί, το ΕΣΥ μοιάζει καταπληκτικό μπροστά στο μη-σύστημα υγείας των ΗΠΑ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, η αν η GM έχει κλείσει την Saturn την Pontiac και την Hummer.

Χαρακτηριστικά, αν κάποιος έχει την ατυχία να προσβληθεί από κάποιο χρόνιο νόσημα πριν ασφαλιστεί ιδιωτικώς, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ. Αν κάποιος ασφαλισμένος χρειαστεί τις υπηρεσίες της ασφαλιστικής, αυτή θα κοιτάξει να τον αδειάσει.

Εμάς μας ενδιαφέρει κατά βάση η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ λοιπόν, δεν αλλάζει ουσιαστικά, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ένοικος του Λευκού οίκου. Συνεχείς περιφερειακοί πόλεμοι για να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πρώτες ύλες (πετρέλαιο, σπάνιες γαίες) και προσπάθεια επέμβασης στα εσωτερικά κάθε χώρας που δεν υποκύπτει στην θέληση της αυτοκρατορίας. Έχουμε και εμείς στο Χέλλας πικρή πείρα. Άλλωστε είχαμε την τιμή να είμαστε η πρώτη χώρα όπου δοκιμάστηκαν οι βόμβες Ναπάλμ.

Δεδομένου ότι οι ανάγκες για πετρέλαιο αυξάνονται συνεχώς, χωρίς να βρίσκονται εύκολα εκμεταλλεύσιμα νέα ΜΕΓΑΛΑ κοιτάσματα, αυτή η αρπαγή αναμένεται να ενταθεί. Φυσικά πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας, του Γιαχβέ, της μηλόπιτας και του Βασόσφαιρου (baseball). Εναλλακτικές μορφές ενέργειας; Ποτέ! Αυτά τα λένε οι Κομμουνισταί που δεν σκέφτονται τους θεοφοβούμενους Τεξανούς πετρελαιάδες.

Βέβαια το γεγονός ότι ο Ομπάμα είναι μιγάς, έδωσε μία πιο ανθρώπινη χροιά στον Λευκό Οίκο, αλλά μέχρι εκεί. Αλίμονο, η εξωτερική πολιτική του ανεκδιήγητου Dubya είναι ίδια με του Ομπαμα.

Στα εσωτερικά φυσικά υπάρχει κάποια διαφορά, αφού π.χ. ο Ομπάμα προσπάθησε να φέρει κάποιο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ ώστε να αντικατασταθεί το υπάρχων που συνοψίζεται στο : «Εάν δεν έχεις τα φράγκα την ΓΑΜΗΣΕΣ».

Από την άλλη, κάτι θρησκόληπτοι από τον Νότο των ΗΠΑ, ενώ δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ψηφίζουν... τον δισεκατομμυριούχο Ρόμνεϋ για «να μην φέρει τον Κομμουνισμό και τον Δαρβίνο ο Αράπης στην 6.000 ετών επίπεδη γη μας». Παράλληλα πιστεύουν τα βόδια ότι με την σκληρή δουλειά ΚΑΙ ΜΟΝΟ (για πενταροδεκάρες) θα γίνουν εκατομμυριούχοι.

Βόδια.

Σου έρχεται σχεδόν να πεις: «Καλά να πάθουν».

Έλα όμως που αν δεν αλλάξει κάτι ΡΙΖΙΚΑ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα αποτελέσματα τα λουζόμαστε εμείς τα υπόλοιπα 6,7 δις των "αράπηδων" και "bad guys" ή και «so and so guys».

(Μην αυταπατάσθε. Στα μάτια ενός WASP του Τέξας ή της Αλαμπάμα, οι Νοτιευρωπαίοι λογίζονται ως «Αράπηδες»).

15 σχόλια:

  1. Ρε εγώ για την Πεγκάρα ήθελα να διαβάσω όχι για τους χιλμπιλαίους της σουήτ χόμ Αλαμπάμα.
    Με ξενέρωσες :p
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Prophet Estarian

      E, εντάξει, σου έβαλα μία φωτογραφία της προγιαγιάς της Πεγκάρας!

      Διαγραφή
  2. Κάρολε σωστά σε (πολύ) γενικές γραμμές αλλά κάπου χάνει η μαγική σου σφαίρα. Λες

    "Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και σύντομα δεύτερη οικονομία στον κόσμο πίσω από την Κίνα που ανεβαίνει. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια αυτοκρατορία που έχει περάσει το σημείο της ακμής της και αρχίζει να παρακμάζει. Και οι αυτοκρατορίες μπροστά στο φάσμα της παρακμής αντιδρούν σπασμωδικά και βίαια."

    Kαι εγώ ρωτάω. Ποιος ζει καλύτερα, με όλα τα στραβά; Ο Αμερικάνος, ή ο Κινέζος; Μάλλον, λάθος ερώτηση. Όχι ποιος, αλλά που. Και εδώ είναι το θέμα. Η Κίνα μπορεί μεν να κάνει άλματα στην οικονομία, αλλά μόνο εκεί. Και εκτός αυτού, θέλοντας και μη πρέπει να στέλνει αρκετούς Κινέζους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, κυρίως για κατάρτιση και εκπαίδευση αλλά όχι μόνο. Και για σκέψου όλους αυτούς, που βλέπουν το επίπεδο διαβίωσης των Αμερικάνων (για να μην πούμε των Αυστραλών και των Σκανδιναβών). Θέλω να πω, ότι η Κίνα απλά συσσωρεύει χωρίς να κάνει κάτι για το επίπεδο διαβίωσης του λαού της, τον οποίο σκάει στην δουλειά. Και έτσι, είναι θέμα χρόνου να ξυπνήσουν και να διεκδικήσουν λίγο παραπάνω από ότι παίρνουν (ξέροντας ότι ΛΕΦΤΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). Για αυτό να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις προβλέψεις σου. Οι ΗΠΑ, θα είναι στην κορυφή για πολλούς αιώνες ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Fineas

    Ο Νιλς Μπορ είχε πει το γνωστό καλαμπούρι για το πόσο δύσκολες είναι οι προβλέψεις ειδικά όταν αφορούν το μέλλον, αλλά μην λησμονούμε ότι ήταν ένας Danskjävel, οπότε μπορούμε να τον γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και να παίξουμε λίγο.

    Πολλοί παράγοντες θα παίξουν ρόλο στο αν θα καταφέρει η Κίνα να γίνει κάτι σαν τις ΗΠΑ του 1972 σε επίπεδο διαβίωσης και κατάτατξη στον κόσμο. Κυρίως το αν θα μπορέσουμε συνολικά στον κόσμο να έχουμε συνεχή παροχή ενέργειας (με κάποιο τρόπο δεδομένου και των προβλημάτων με το πετρέλαιο) και επάρκεια πρώτων υλών για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Ή ακόμα το αν θα υπάρξουν συγκρούσεις ακόμα και μεγάλης κλίμακας γι αυτούς τους φυσικούς πόρους. Ή αν το Σουηδικό ή Αυστραλιανό λάιφστάιλ είναι διατηρίσιμα και σε βάθος χρόνου πλέον, δεδομένου του λυσσαλέου μεταναστευτικού φορτίου που θα δεχθούν τέτοιες χώρες.

    Όπως και να έχει, οι ΗΠΑ δείχνουν τάση πτώσης και οι BRICS τάσεις ανόδου. Οι μεταβολές που κάποτε έπαιρναν έναν αιώνα τώρα γίνονται σε 1-2 δεκαετίες. Ο κόσμος αργότερα μπορεί να είναι διπολικός, ή πολυπολικός, ή ακόμα μία παγκόσμια δικτατορία της χρηματοπιστωτικής Ελίτ.

    Όπως και να έχει, οι ΗΠΑ μπορεί ενδεχομένως να διατηρήσουν τα σκήπτρα για πολλές δεκαετίες ακόμα, όχι αιώνες. Σε κλίμακα αιώνων δεν ξέρουμε καλά- καλά αν θα υπάρχουμε πλέον εμείς οι άτριχοι χιμπατζήδαι οι ονομαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώλσε: Αναρωτιέμαι, πως ο Romney καταφέρνει να προσελκύσει τις ψήφους των καλών και ευλαβών WASPs όντας ΜΟΡΜΟΝΟΣ. Ίσως για τούτο το σκοπο βέβαια να έχει αγγαρέψει το άλλο το ξεφτέρι τον Ryan ...

    Φινέα:
    Και εγώ διαφωνώ με την τυφλή πεποίθηση του "ομιτζι-οι-κινεζοι-κρατάνε-το-μπλανήτη-από-τα-παπάρια-και-συντομα-θα-τρώμε-ολοι-με-τσοπστιξ-και-θα-μιλάμε-μάνταριν" . όπως λες και εσυ, μπορεί φαινομενικά να ακολουθούν τον δρόμο προηγούμενων κρατών που ξεκίνησαν ως αγροτικές μπανανίες και εξελίχθηκαν ραγδαία στον τομέα της βιομηχανίας όμως υπάρχουν και σημαντικές διαφορές όπως το ότι ακόμα δυσκολεύονται να αναπτυξουν δικά τους διεθνώς περιζήτητα brands καθώς και φυσικά ότι ενα τεράστιο μέρος του πληθυσμού τους ζει υπο τραγικές και ελεεινες συνθήκες με απειροελάχιστες προοπτικές βελτίωσης.
    Τώρα όσον αφορά της ΗΠΑ, και εγώ συμφωνώ ότι η κυριαρχία τους δεν θα φθίνει τόσο γρήγορα όσο λεει ο πωλσε αλλα για " πολλούς αιώνες" δεν το βλέπω. Θα μεινουν στην κορυφή όσο βρίσκονται στην παγκόσμια αιχμή της στρατιωτικής τεχνολογίας...κατι που το καταφέρνουν αρκετά καλά έχοντας ένα προβάδισμα γύρω στα 50 έτη. Εάν όμως βρεθεί κράτος που κάποια στιγμή τους ξεπεράσει στον αριθμό νιουκουλαρ ουορχεδς / αντιπυραυλικών η και εγώ δεν ξέρω τι άλλων όπλων μπορεί να γίνουν της μόδας τότε την κάτσανε τη βάρκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ foggfileas

      Εγώ νομίζω ότι τα μαγικά Μορμονικά εσώρουχα δουλεύουν! Λέω να παραγγείλω στο e-bay. Οι ΗΠΑ μπορούν να κρατήσουν για 20-60 χρόνια ακόμα π.χ., αλλά για αιώνες που λέει ο Φινέας, μάλλον όχι.

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικό άρθρο ακόμη μία φορά. Θα ήθελα αν έχεις στοιχεία για πόσοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας κλπ στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ο δείμος του πολίτη

    Ευχαριστώ! Πρέπει να είναι καμιά 50αριά εκατομμύρια ανασφάλιστοι και 15% κάτω από το όριο της φτώχειας (2010) σύμφωνα με το παρακάτω:

    http://www.census.gov/prod/2011pubs/p60-239.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παράλληλα πιστεύουν τα βόδια ότι με την σκληρή δουλειά ΚΑΙ ΜΟΝΟ (για πενταροδεκάρες) θα γίνουν εκατομμυριούχοι.

    Δεν έχουν καταλάβει πως ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα εργασίας στον κόσμο, μόνο που έχει λίγες θέσεις!
    Τους έχουν ταΐσει με αυτόν που ξεκίνησε να πουλάει ένα μήλο και μετά έγινε πράγματι εκατομμυριούχος.
    Μόνο που ξεχνάνε να τους πούνε ότι όλοι οι άλλοι έμειναν στην πώληση των μήλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ αθεόφοβος

      Μίλα μου για μήλα,
      Μη μου μιλάς για τον πούστη τον Αττίλα,
      Θέλω μόνο να μου μιλάς για μήλα!

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς βέβαια δεν είμαστε στα μάτια των WASP όλοι εξίσου bad guys. Ακόμα και εκεί υπάρχουν προνομιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ apos

      Ε μα, έχει κατατήσει αηδία το θέμα με τους χίλλμπίληδες!

      Διαγραφή
  9. Είναι τύχαίον που η προθεία της Πέγκυς ονομάζεται Λόουλες ήτοι Παράνομος; Για σκέψου τι θα του έκαναν του εκλεκτού κώλου της Πεγκάρας στο Ου-Ες-Α εάν αυτή εδήλωνε να ίδια εισοδήματα. Και τότε να δεις τι προεκλογική εκστρατεία θα έπεφτε. Μεγαλύτερη κι από την αργοναυτική μην σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...