Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μην βλασφημείτε την βαρύτητα.

Του Γάλλου σκιτσογράφου Gotlib.

Μέσα σε αυτήν την άσχημη και θλιβερή εποχή που ζούμε, «την ενδιαφέρουσα» κατά την γνωστή Κινεζική κατάρα, αυτήν που φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις και δυστυχία, είχαμε και κάποιο ευτράπελο διάλειμμα. Ευτράπελο για τους άλλους, πλην εμπλεκομένων προφανώς.

Την σύλληψη ενός 27χρονου για την σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» στο facebook, βάσει του νόμου περί βλασφημίας των θείων που ισχύει στην Ελλάδα, τον ΟΜΦΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε στις ΗΠΑ αφού το απαγορεύει ρητά το πρώτο άρθρο του συντάγματος περί ελευθερίας του λόγου. Δεν θα συνέβαινε σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Γαλλία ή οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου η εκκοσμίκευση και το État laïque είναι ο κανόνας.

Χαρακτηριστικά, στην Σουηδία (και στην Γερμανία) οι διάφορες εκκλησίες δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος, αλλά από τις συνδρομές των πιστών. Όποιος θέλει να στηρίξει την όποια θρησκεία του, πληρώνει.

Είναι πάντως αρκετά ενδιαφέρον το πώς ένα κράτος όπως το Ελληνικό που είναι υπό διάλυση, σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα και κατόπιν επερώτησης βουλευτή της ΧΑ, κινήθηκε αστραπιαία προς ικανοποίηση των ενδιαφερομένων. Τείνω να συμφωνήσω με την αιρετική για πολλούς άποψη του Έρμιππου εδώ. Ήτοι, πολύ απλά, σε μια εποχή όπου το σύστημα μπορεί να το πάρει ο διάολας συνολικά, συμφέρει να ικανοποιηθεί έστω εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας με τις άκαμπτες θέσεις περί της επικρατούσας θρησκείας. Είναι ευκολότερο και απείρως φθηνότερο από το να αποτρέψεις την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας.

Αλλά μια στιγμή.

Γιατί χρειάζονται οι νόμοι περί βλασφημίας; Είναι απαραίτητοι;

Ναι είναι.

Μα γιατί;

Μα διότι το σύνολο των θρησκειών παγκοσμίως είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ που έχουν τους εξής στόχους:

1. Να δώσουν μία εξήγηση για την δημιουργία του κόσμου μέσα στον οποίο βρίσκεται ο άνθρωπος.
2. Να φέρουν σε λογαριασμό την συμπεριφορά του πιο άγριου θηρίου στον πλανήτη. Του ανθρώπου. Του μόνου ζώου που μπορεί να σκοτώσει τον όμοιό του για… πλάκα. Π.χ. Τι είναι οι μπούρκες και τα νικάμπ και τα χιτζάμπ; Μία πρωτόγονη μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων. Η ιδέα είναι ότι εάν ο άλλος βλέπει ένα περιφερόμενο τσουβάλι, δεν θα ερεθιστεί σεξουαλικώς.
3. Να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλείο εξουσίας.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι θρησκείες που τα δόγματά τους παραμένουν αμετάβλητα, χρειάζονται προστασία από την λογική και την κακούργα και άσπλαχνη πραγματικότητα. Διότι τα (2) και (3) βασίζονται στο (1). Και το πρόβλημα είναι ότι οι εξηγήσεις αυτές που αναφέρονται στο (1) βασίζονται αρχαίες σε δοξασίες λαών που πολλές φορές δεν μπορούσαν καν να προσανατολιστούν με την βοήθεια των άστρων π.χ. Άρα οι εξηγήσεις αυτές καταρρέουν με την απλή χρήση της λογικής και της σύγχρονης επιστήμης. Άρα χρειάζονται προστασία από την επίθεση της αμείλικτης πραγματικότητας.

Διότι σκεφθείτε το εξής:

Χρειάζεται η ΒΑΡΥΤΗΤΑ προστασία από την βλασφημία; OXI.
Η βαρύτητα είναι αυτή που είναι. Μπορείς να πας με τα νερά της, ή να την υπερνικήσεις με τα κατάλληλα μέσα, αλλά είτε την βλαστημήσεις, είτε όχι, αυτή είναι εκεί και σου βγάζει την βαρυτική της γλώσσα.

Κάνε τα κουμάντα σου.

Το τι ΠΙΣΤΕΥΕΙ (δέχεται χωρίς αποδείξεις) κάποιος ή το σύνολο των 7 δις ανθρώπων στον πλανήτη, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ έχει. Το (πολυ-) σύμπαν είναι αυτό που είναι και το τι κάνουν κάτι βακτήρια σε κάποιον ασήμαντο γαλάζιο κόκκο άμμου, που τα βακτήρια ονομάζουν γη, ουδεμία σημασία έχει στην πορεία του σύμπαντος.

« Έχει ο Θεός τη βούληση να εμποδίσει το Κακό αλλά δεν μπορεί;
Άρα δεν είναι Παντοδύναμος.
Μπορεί αλλά δεν θέλει;
Τότε δεν είναι Πανάγαθος.
Έχει τόσο τη βούληση, όσο και τη δύναμη να το εμποδίσει;
Τότε από πού προέρχεται το Κακό;
Δεν έχει ούτε τη βούληση ούτε τη δύναμη;
Τότε γιατί τον λέμε "Θεό";»
David Hume

Αλλά ας πούμε και κάτι ακόμα για την υπόθεση με τον 27χρονο και τον γέροντα Παΐσιο. Γιατί ήταν τόσο δημοφιλής στους ακροδεξιούς – θρησκευτικός κύκλους ο Παΐσιος;

Η δημοφιλία του Παϊσίου οφείλονταν χονδρικά, στο ότι υποσχόταν την Πόλη χωρίς κάποια προσπάθεια από μέρους των Ελλήνων. Όμοια η δημοφιλία του κυρίου Λιακόπουλου οφείλεται στους ισχυρισμούς του ότι το ΚΣανΦό ΓΚένος του Τζουντόκα Πούτιν θα μας δώσει την Πόλη μπαξίς ενώ εμείς θα πίνουμε φραπέ. Αυτό δείχνει μία κλασσική παθογένεια των Νεοελλήνων, που περιμένουν να τους κάτσουν τα πράματα ευνοϊκά χωρίς να κουνήσουν τον Ιερόν +Ποπόν+ των, Όμως εάν δεν κουνηθείς και λίγο, δεν πρόκειται να σου έρθει κάτι ευνοϊκά. Νόμος.

Γι αυτό λοιπόν, προτείνω να εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της παρασκευής ομελέτας, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία ότι:

"ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΆΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ".

ΥΓ.

Και για όσους αμφισβητούν ότι το Χέλλας είναι ο ομφαλός του Σύμπαντος:

Άλλος ένας θρίαμβος για την -κατά νεοφιλελεύθερους - Μεγάλη Σοβιετική μας Πατρίδα!

Το Χέλλας κάτω από την προστασία του Enterprise στο Star Trek Nemesis (2001). Όταν είδα αυτήν την σκηνήν στον σινεμάν, εχέσθην από Εθνική υπερηφάνεια. Τόσο πολύ, που βρώμισε ο τόπος. Στο καπάκι άρχισαν να χέζονται και οι υπόλοιποι θεατές για συμπαράσταση.



11 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω και κατά πόσον υποσχόταν ο ίδιος ο παππούς την Πόλη. Κατά καιρούς έχω δει τις ίδιες και παρόμοιες προφητείες να αποδίδονται φύρδην-μίγδην στον Παπουλάκο (νομίζω πρέπει να είναι η πηγή των περισσότερων που αφορούν τους Τούρκους), τον Κοσμά τον Αιτωλό, τον Παϊσιο, τον Πορφύριο, κάποιους Ρώσσους.
    Ουσιαστικά, όπως το βλέπω, έχουμε ένα pool χύμα προφητειών από τους προεπαναστατικούς χρόνους ως σήμερα, το οποίο περιέχει αυθεντικούς λόγους μοναχών, προφητείες αγνώστου πατρός (κάποιες μεταφρασμένες από τις γνωστές εσκατολογίες των φονταμενταλιστών της Αμερικής) μέχρι τρολλιές, φίδια ξανθά με κόκκινα μούσια και προπαγάνδα. Από αυτό το pool αρπάζεις χύμα ένα τυχαίο δείγμα, το αποδίδεις στον Παϊσιο ή στον Κοσμά τον Αιτωλό και σερβίρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ A certain crazed alien penguin

      Κάτι σαν τα λερναία κείμενα που ψαρεύει ο Σαραντάκος!

      Διαγραφή
    2. Εγκζάκτλι.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ μου κύριε
    Σιγά μην πιστέψω πως το μπουρδέλο το ελληνικό Κράτος έχει το οποιοδήποτε σχέδιο. Ακόμη και για την διαιώνιση του. Απλά ξέρουν πως στην σκατότρυπα που ζούμε όρεξη για μπλα μπλα μπλα υπάρχει πάντα και πως το πιο ιερό πράμα είναι η αποψάρα του ελληναρά. Στους ενδιαφέροντες καιρούς μας αρκεί να δυναμώσεις την ένταση της φωνής των ηλιθίων. Όσο πιο ηλίθιο τόσο πιο δυνατά και έχεις ΓΑΜΗΣΕΙ κάθε κουβέντα κάθε (δημόσιο) διάλογο πριν καν αρχίσει γιατί αυτή είναι η χρησιμότητα των ηλιθίων. Να συσκοτίζουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος

      Σωστό κι αυτό. Οι ηλίθιοι είναι πάντα χρήσιμοι.

      Διαγραφή
  3. Παρέβλεψες στην ερμηνεία/προσέγγιση της θρησκείας τον εξουσιαστικό της ρόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δείμος.

      Μαι, απλά το ανέφερα στο (3). Φυσικά και η όποια εξουσία φτιάχνει νόμους για την προστασία της! ;-)

      Διαγραφή
  4. Εγώ πάλι δεν σας καταλαβαίνω αγαπητέ. Πρέπει να είστε ο μόνος Έλλην που δεν υποστηρίζει την Χρυσή Αυγή ΄- άρα και την θρησκεία στην οποία το συγκεκριμένο παρεάκι έχει βαθύτατη προσήλωση καθότι έχει πιάσει την ουσία της διδασκαλίας του Τζέσουα περί πλησίον - κι εξακολουθείτε να βασανίζετε τους πάντες με ερωτήματα περί ασημένιου σούρουπου, ήτοι ΚΚΕ,που το κύριο πρόσωπο του κάμνει ακόμα τον σταυρό του εντός βουλής. Σας επαναφέρω εις την τάξιν αλλοιώς θα φροντίσω δια τα περαιτέρω με αποστολήν της Ρένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ steven

      Βρε ζήτω ο Ελληνικός Αχταρμεύς. Λένιν, Στάλιν και Ορθοδοξία, Χριστός με Χίτλερ και σάλτσα Θερμοπύλες με Πάνα.

      Να ασπαστεί η Ρένα όλα τα ανωτέρω ΜΑΖΙ. Μη χέσω δηλαδής.

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς ο Παϊσιος δεν είναι μόνο στους ακροδεξιούς κύκλους δημοφιλής, polse. Όταν η αμάθεια χτυπάει τόσο πο΄λυ κόκκινα που να νομίζουμε ότι μαζί με την ημιμάθεια είναι περιοχές της Ημαθίας, είναι ζόρικα τα πράγματα. Θα σου πω κάτι που έχω σκεφτεί, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάπως έτσι τελικώς είναι που γράφεται η ιστορία στον σύγχρονο κόσμο (ήτοι εδώ και μεριούς αιώνες). Αν ρωτήσεις ένα αμερικανάκι τι έγινε στον τρωϊκό πόλεμο δεν θα σου πει τι συνέβη στην Ιλιάδα αλλά τι έδειχνε η ταινία. Όσο πιο μεγάλη είναι η μαλακία που μας πλασάρουν, τόσο πιο εντυπωσιακή γίνεται για να την πιστέψεις. Κάπως έτσι έχει χεστεί στο τάληρο κι ο γίγαντας Λιάκουρας. Αυτός καλά κάνει, οι από κάτω είναι ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Πάω στοίχημα ότι ένα σοβαρό ποσοστό Αμερικανών θα νομίζει ότι ο Χίτλερ σκοτώθηκε στο Παρίσι από τον Μπραντ Πιτ, διότι έτσι έδειξε η ταινία "ΑΔΩΞΗ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ".

      Τα νούμερα της πλέμπας είναι πλέον πολύ μεγάλα και δύσκολα διαχειρίσιμα. Δι αυτό πρέπει να αποβλακώνονται και να παραπληροφορούνται, ώστε να μπορούν να χαλιναγωγηθούν. Ο Λιάκουρας εξυπηρετεί ΘΑΥΜΑΣΙΑ το τρέχον σύστημα εξουσίας και γι αυτό είναι ο πρώτος του χωριού.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...