Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Αισθέτιξ δια τον πούτΖον και κλαψομουνίαση.

Νεοχελλένικ αισθέτιξ

Η σημερινή ανάρτηση θα έχει ξινίλα, τσαντίλα, γεροντοκορίαση, γεροξουροσύνη και ενδεχομένως ραβιόλια. Ίσως και αδέσποτους πούτΖους που έλεγε ο πρώτος μάγκας Γεώργιος Καραϊσκάκης. «Χίλιους πούτΖους έφαγε η μάνα μου για να με γεννήσει» έλεγε στους καραγκιόζηδες που του την έλεγαν επειδή ήταν νόθος γιος μιας καλόγριας και του οπλαρχηγού Καραϊσκου. You *have* been warned.

(Σίγουρα έχουν πλάκα οι άνθρωποι που λένε και πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες ενώ η μάνα τους μια παρθένα που έμεινε έγκυος μυρίζοντας έναν κρίνο ή άλλο άνθος. Τα αποτελέσματα της στρεβλής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης).

Εντύπωσιν μεγάλην και αλγεινήν μου κάμει όλη αυτή την λύσσα με την οποία επιτίθενται στην Ελλάδα διάφορα ΜΜΕ του εξωτερικού. Λες και αυτή η μικρή πληθυσμιακά, οικονομικά και στρατιωτικά χώρα είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια κατάρρευση του καπιταλισμού – καζίνο και ίσως και του Γ’ παγκόσμιου πόλεμου που θα έρθει σαν λύση του δράματος της κρίσης. (Πάντως ίσως φταίει για την επερχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας. Μου το είπε η κυρία Σούλα με τα μεγάλα βυζιά που διαβάζει πολύ καλό φλιτζάνι).

Πέρα όμως από τα παραπάνω, η τρέχουσα κατάσταση με βάζει να σκεφτώ κάτι άλλο:

Η Ελλάδα είναι μια περίεργη χώρα και οι κάτοικοί της ακόμα πιο περίεργοι. Όχι, δεν είναι κατά 1258% απ’ ευθείας απόγονοι του Σωκράτους του Αρχιμήδους του Μενελάου και του Αλεξάνδρου. Έχουν γίνει οι σφαγές και οι επιμιξίες της αρκούδας, ιδιαίτερα κατά την διαδικασία της διάδοσης του Χριστιανισμού δια της θείας χάριτος του πυρός και του πελέκεως του Γότθου Αλάριχου (Ulrich). Όμως ομιλούν την γλώσσα, ορθότερα την εξέλιξη της γλώσσας, των ανθρώπων που με τα έργα τους επηρέασαν το σύνολο των γλωσσών και τον πολιτισμό των χωρών που απαρτίζουν τον προς το παρόν κυρίαρχο “Δυτικό πολιτισμό”. Φυσικά συνέχεια της θρησκείας δεν υπάρχει, παρά μόνο στο γεγονός ότι οι Έλληνες (και οι Ιταλοί) είναι κατ’ ουσίαν πολυθεϊστές με όλους αυτούς τους αγίους και παραγίους ακόμα και για τα … αρχίδια. Ναι, τρέμω που γράφω τέτοια αιρετικά, αλλά ο Περικλής δεν έφτιαχνε φανουρόπιτες. Ούτε καν έβαζε την Ασπασία να του φτιάξει.

Φυσικά, για τους οπαδούς της “φυλετικής καθαρότητας” θα πω τούτο:

Αν η σύγχρονη Ελλάδα κατοικούνταν από ανθρώπους με κορμάρες ωσάν αρχαιοελληνικά αγάλματα, αλλά ομιλούσαν την Τουρκικήν και ήταν Πιστοί Σουνίτες Μουσουλμάνοι σε στυλ Σαουδικής Αραβίας, θα μιλούσαμε για Έλληνες; ΟΧΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ.

Ωστόσο, οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της χώρας μπορούν να κάνουν τον πιο ένθερμο αλλοδαπό αρχαιολάτρη να ξενερώσει σε χρόνο dt.

Γιατί;

Μα διότι τα θετικά του brand name / εμπορικού σήματος “Ελλάδα” ελάχιστη σχέση έχουν με τους σύγχρονους κατοίκους.

(Μεγάλο πράγμα το brand name. Ο κύριος ΙΚΕΑ Ingvar Kamprad πουλάει “Σουηδία” την στιγμή που τα προϊόντα που πουλάει είναι κατασκευασμένα παντού ΕΚΤΟΣ από την Σουηδία όπου γίνεται ΜΟΝΟ ο σχεδιασμός. Κατασκευασμένα στην Σουηδία είναι μόνο το Kalles Kaviar και τα blåbärssylt, lingonsylt, κλπ. που πουλάει στο τμήμα τροφίμων. Ο ίδιος μένει στην Ελβετία για φορολογικούς λόγους).

Η αρχαιοελληνική κληρονομία; Μα την κάναν οι αρχαίοι.

Το καταπληκτικό κλίμα και η φύση; Μα αυτά πάντα υπήρχαν, της Ελληνικής φύσης δε, οι νεοέλληνες της έχουν αλλάξει τον αδόξαστο.

Τα νεοκλασικά κτήρια των Αθηνών; Το Πανεπιστήμιο; Η Ακαδημία; Η Βιβλιοθήκη; Μα αυτά τα έφτιαξαν οι Βαυαροί. Οι Έλληνες κατά κανόνα, απλά από τους Τουρκομαχαλάδες πήγαν στα μπετονένια κουτιά της αντιπαροχής (ενίοτε με αναμονές για πανωσήκωμα). Ελάχιστα μέρη έχουν ωραία παραδοσιακή αρχιτεκτονική π.χ. Κυκλάδες, Μάνη κ.α. και αυτή υπήρχε ήδη πριν την απελευθέρωση. Αισθητική δια τον πούτζον κυριολεκτικά. Θυμάμαι μικρός τα καλοκαίρια των δεκαετιών ’70 – ’80 την άθλια κατά κανόνα εικόνα της Ελληνικής επαρχίας με τα μπετονόκουτα. Ευτυχώς αργότερα κονομήσαμε και αρχίσαμε τις κεραμοσκεπές. Καλά, για την Κωλαθήνα δεν συζητώ.

Για τα βαρβαροτουρκομπαρόκ τσιφτετέλια και λαϊκά του κώλου; H συντριπτική πλειονότητα που ακούει ”Ελληνική μουσική” αυτόν τον βόθρο ακούει και όχι Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο κλπ.

Εν ολίγοις ελάχιστοι σύγχρονοι Έλληνες πρόσφεραν θετικά στο εμπορικό σήμα ”Ελλάδα”. Ελύτης, Σεφέρης, Δρ. Παπανικολάου, Άγγελος Σικελιανός, μερικοί εφοπλιστές, και λίγοι άλλοι. Και πολλοί από αυτούς διακρίθηκαν στο εξωτερικό, όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αδυνατεί να συγκρατήσει τους προικισμένους κατοίκους της που προσπαθούν να να φύγουν για να μην πνιγούν στο νεοθωμανικό Γιουνάν Μπεηλίκ που τρώει τα παιδιά του προς όφελος της κάθε κλίκας και παρέας που νέμεται την όποια εξουσία και τα δάνεια του μονίμως χρεωμένου δημοσίου ταμείου. Προκοπή δια τον πούτζον.

Είμαι μισός Σουηδός εκ καταγωγής. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω την νοοτροπία ούτε του τυπικού Έλληνα, ούτε και του τυπικού Σουηδού.

(Δεν ήταν τυχαίο που σε σούπερ μάρκετ στην Skåne, δυό γραιίδια με κουτσομπόλευαν ως εξής;
-Από που είναι ΑΥΤOΣ:
-Αυτός; Αυτός είναι ΔΑΝΟΣ!!!)

Υπάρχουν πράγματα τόσο στην Σουηδία, όσο και στην Ελλάδα που με ενοχλούν πολύ.

Π.χ. στην Σουηδία αυτή η εξάρτηση των πολιτών από το κράτος - νταντά, παρενέργεια του πετυχημένου, αλλά υπό πλήρη κατάρρευση πλέον, διότι χαλάει την παγκοσμιοποιημένη πιάτσα, Σουηδικού μοντέλου, είναι αρκετά εκνευριστική. Στην Σουηδία δεν περιμένεις να σε στηρίξει το σόι και η φάρα. Κατούρησες και θες να τινάξεις τον υπερβόρειον πούτΖον σου; Περιμένεις το κράτος.

Τι με εκνευρίζει λοιπόν στην Ελλάδα του καλού brand name αλλά με τους κατοίκους που κάνουν το παν για να το σκατώσουν;

H ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΑΣΗ.

Αχ, εμείς οι κακόμοιροι, αχ οι άλλοι τα μεγαθήρια, αχ τι να φτιάξουμε εμείς, αχ εμείς οι κοντοπόδαροι, αχ εμείς οι μαυροτσούκαλοι, αχ η κακούργα η κενωνία, αχ οι Οβριοί που μας ψεκάζουν με πουστίνη για να μας κάνουν όλους πούστηδες, εμάς που γαμάμε το σύμπαν, αλλά με τον γκώλο, γιατί κόλλησε η όπισθεν στο σασμάν. (Που ούτε από αυτά μπορούμε να φτιάξουμε γιατί είμαστε κοντοπόδαροι και δεν φτάνουμε τον συμπλέκτη).

Αισθητική για τον πούτζο, αυτοεκτίμηση για τον πούτζο, νοοτροπία για τον πούτζο, παιδεία για τον πούτζο. Ο γκάου μπίου Νεοελληνεύς που καταφέρνει και κρατά ανάποδα την σημαία του στο γήπεδα όπου τα Έθνη παίζουν με τα μπαλάκια τους για να δουν ποιος τα έχει μεγαλύτερα.

Ο Έλληνας θέλει ένα καλό κλύσμα με Skånsk Brännvin για να κουνήσει των γκώλο του και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Αφού ρωτήξει τον πούτζον του πρώτα. Είναι παράδοση από το ’21.


Ραβιόλια. Τι; Πάλι ραβιόλια; Αμάν.

18 σχόλια:

 1. Έχεις δίκιο...μόνο ο (κατα Ημισκούμπρια)"Μήτσος" μπορεί να σταθεί σύμβουλος μας σε τούτες τις δύσκολες ώρες. Μπτγ..προτιμώ την ακόμα πιο τραβηγμένη από τα μαλλιά γραφή "μπούντΖος" ;p.
  Παντως ναι η κλαψο-moon-ίαση ειναι εθνικό σπορ..το βλέπω δυστυχώς και στον εαυτό μου το οτι πάσχω απο ανίατο κόμπλεξ εθνικής κατωτερότητας (και επασχα ανέκαθεν, πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει η παρούσα κρίση και καταρρεύσει το χιέλενικ εμπάηρ). Γιατί ρε γμτ μαθαίνουμε να συμπεριφερόμαστε ώς ο Κακομοίρης Κακομοίρογλου, του Γκαντέμη και της Άτυχης;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ foggfileas

   Είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που μολύνει όσους μένουν στην χώρα. Είναι το "έτσι κάνουμε εμείς εδώ" δύσκολο να ξεφύγει κανείς.

   Διαγραφή
 2. Αν το σκεφτείς -και όχι για πολύ ώρα- έχεις για πρωτεύουσα την Αθήνα. Πως μου το πες; brand name ; Βρε εσύ καλύτερο απο το Αθήνα. Απαξάπαντες παντού μαθαίνουν για την πόλη φάρο της ανθρωπότητος κλπ. Αν αντί ο Δίας να κάνει τα κόκαλα του Γεωργίου του Οργουελ να τρίζουν ήτο όντως φιλόξενος θα μπορούσε το Αθενς να έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας μητρόπολης απρόσβλητης όσο είναι δυνατόν απο Κρίσεις εξαιτίας πολιτιστικών δεδομένων.
  Αν το σκεφτείς – για πολύ ώρα- συνειδητοποιείς πως στην πραγματικότητα το Αθενς έχει μικρή πραγματική Ιστορία . Ένα κωλοχώρι που μεγάλωσε με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου μπαναλ 100% και σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν μεσολαβούν κάτι χιλιάδες χρόνια σχεδόν ακατοίκητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άψογοος... Πάντως για την αισθητική και λίγα λες. Ό,τι φάμε κι ό,τι αρπάξουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ ο δείμος του πολίτη

   Αρκεί να έχει καμιά γύψινη Καρυάτιδα απ' όξω και το μπετονόκουτο με το πανωσήκωμα γίνεται τζετ.

   Διαγραφή
 4. Δυστυχώς οι νεοΕλ πάνε από το κακό στο χειρότερο.Δεν υπάρχει σκέψη και προβληματισμός για τίποτα και για όλα φταίει το σάπιο σύστημα.Δεν κοιτάει κανείς πως ήρθε σε αυτή τη φάση το σύστημα και εκτός από τους διεφθαρμένους πολιτικούς το ξεζούμιζαν κι άλλοι!
  Όσο για αισθητική,ναι το κέντρο της Αθήνας είναι ένα καλό μέρος για να κάνεις τα μάτια σου να ματώσουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ tommy stark

   Μην ξεχνάμε και την κακούργα την κενωνία. Και τους κιορατάδες τους Τούρκους που τους ξεκουμπίσαμε πριν κοντά 200 χρόνια, αλλά μας άφησαν ψυχικό τραύμα και δεν μπορούμε να προκόψουμε από τότε.

   Διαγραφή
 5. Χαχαχαχαχαχαχα με έκανες να γελάσω πάρα πολύ, να'σαι καλά ! Καλοπροαίρετα πάντα αφού συμφωνώ με το παραπάνω με όσα έγραψες ! Λείπω από την μαμά πατρίδα εδώ κανά χρόνο, τώρα μπαίνω στον δεύτερο και δεν χρειάζεται να σου πω το πατατράκ που έπαθα. Τώρα κάπως την παλεύω. Μοιάζομε πολύ με τους Τούρκους. Αλλά θα'χουμε πάντα το κόμπλεξ πως φάγαμε ΠΟΥΤΖΑ και πως τρώμε τα τελευταία 400 χρόνια ΠΟΥΤΖΑ. Επανάσταση και αρχίδια. Τότε ήταν εποχές. Είτε καθόσουν να σε γαμάνε οι Τούρκοι και οι Τουρκέλληνες είτε έπαιρνες τα όπλα και βουρ. Θάνατος ή ΠΟΥΤΖΑ με άλλα λόγια.

  Ε οι Τούρκοι που γνώρισα έχουν την αυτοπεποίθηση των νικητών, και τους ζηλεύω σε αυτό. Ομοίως έχουν και όσοι Κρητικοί, Πόντιοι και Λάκωνες δεν έχουν υποταχτεί στον πατέρα τους. Λίγοι θέλω να ελπίζω αλλά δεν ξέρω.

  Ναι λοιπόν, και γω έχω βαρεθεί την κλάψα. Άντε γαμήσου και συ και η κλάψα σου ρε φίλε Έλληνα -όχι εσύ αγαπητέ ελληνοσουηδέ σουηδοέλληνα. Θες να κάνεις κάτι; Κάντο! Αλλιώς ψόφα. Ε ναι, τόσο απλά είναι τα πράγματα αλλά με την άνεση του Ήλιου και της ελληνοταλιμπαν θρησκείας μας είναι εύκολο να ξυνόμαστε στις παραλίες. Και δε γαμιέται μωρέ. Επανάσταση; Καλά μαλάκας είσαι; Πού να τρέχεις ρε ζώο, κάτσε στα αυγά σου. Θες να σκοτωθείς; Και πάνε έτσι τόσες ζωές χαμένες.

  Τελοσπάντων, καθόλου κακία δεν έβγαλες, μήτε γεροντοκορίαση.

  Ο Έλληνας έχασε τον εαυτό του όταν απομακρύνθηκε από τα χωριά και την φύση. Σαν επιστρέψουμε στην φύση, θα αρχίσει και το γαμίσι και το χασίσι και το τρελό το γλέντι.

  Και αν θέλει κανείς να βρει τον εαυτό του, μπορεί πάντα να ταξιδέψει, και να βυθιστεί στην δημοτική του παράδοση. Γιατί αυτοί είμαστε. Τα κλαρίνα μας, οι τσαμπούνες, οι λύρες και τα νταούλια και οι ζουρνάδες και οι γκάιντες. Ρωμιοί, και ας μας λένε οι κουζουλοί Ευρωπαίοι «Έλληνες». Έλληνες και κουραφέξαλα!

  Πολλούς χαιρετισμούς και καλή δύναμη στην Υπερβόρεια!

  ΥΓ: Γουστάρω Νίκο Δήμου και τους απανταχού Έλληνες του εξωτερικού, που έσκυψαν μέσα τους να εξηγήσουν τα γιατί και τα διότι...Πόσα ψέμματα κατάρευσαν μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο...Η σύγχρονη Ελλάδα βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μονάχα μια ΜΕΓΑΛΗ καταστροφή θα μας ξυπνήσει...Ίσως !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ xyz

   Φοβερό έτσι; Τσαμπουκάδες οι Τούρκοι, κλαψιάρηδες οι Έλληνες.

   Στο ντιβάνι του ψυχίατρου ΤΩΡΑ! :D

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  3. Άστα να πάνε. Τα έχουν πει και οι Δήμου, Καστοριάδης για την νεοελληνική σχιζοφρένεια...Πρέπει να διαλέξουμε είτε Ελλάδα/Δημοκρατία είτε Βυζάντιο/Θεοκρατία.

   Συγνώμη για το τεράστιο σχόλιο...:$

   Διαγραφή
 6. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΟ. ΑΠΛΑ ΣΙΩΠΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΜΟΥ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. ΑΓΑΠΗΤΕ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Tώρα άκου γιατί η Σουηδία έχει ελπίδες να σωθεί ενώ το νεοελληνικό μπουρδέλο καμμία.
  Αποφάσισα να ανοίξω επιχείρηση με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμο στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα.
  Πήγα λοιπόν στην ΔΕΗ να αλλάξω το ρολόι απο το όνομα του Ιδιοκτήτη στ όνομα της εταιρείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μου ζήτησαν 7 κωλόχαρτα
  και εγγύηση 505 ευρώ!!!! Και αυτό είναι μόνο μία από τς πολλές περιπτώσεις που έχω βρεί μπροστά μου .
  Οπως έλεγε και ο Σβεικ για την Αυστρουγγαρία "ξεπλυμένο σκατοκράτος που πρέπει να εξαφανιστεί απο τον χάρτη."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος

   Εξαγωγές; Και να χαλάσει η ραντιέρικη πιάτσσ; Ε, όχι.

   Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...