Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ατμομηχανές, γκαζοζέν και κοινοτυπίες με warp drive.

Η ατμομηχανή (με warp drive) της Ελληνικής οικονομίας σε όλο της το μεγαλειώδες μεγαλείο.

Πτώχευσε (έκανε αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99), η εταιρία του Βωβού, σαν αποτέλεσμα του τέλματος που έχει πέσει ο κλάδος της οικοδομής τα τελευταία χρόνια που μαίνεται η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού – καζίνο. Πιθανόν μεγάλο ρόλο σε αυτή την πτώχευση έπαιξε και το γεγονός ότι δεν προχώρησε το γήπεδο του ΠΑΟ στον ελαιώνα.

Εμ. Άμα συνεργάζεται κανείς με τους ψυχρούς Βάζελους, αυτά μπορεί να πάθει. Ενώ εάν είχε εμπλακεί στο να χτίσει το γήπεδο της ΑΕΚάρας, που γκρέμισε ο Γρανίτσας νομίζοντας ότι θα του χτίσει καινούργιο η Βάσω του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχε μείνει με τα σχέδια στο χέρι. Διότι εμείς τα προσφυγάκια είμαστε ψυχούλες και ακολουθούμε το τρίπτυχο «Λατέρνα , φτώχεια και φιλότιμο». Αμ, πως που έλεγε και ο Χατζηχρήστος. (Όχι ο μούσιας, ο άλλος).

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την πτώχευση Βωβού, θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτές τις αηδίες που εκτοξεύονταν από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης περί της «Οικοδομής, της ατμομηχανής της Ελληνικής οικονομίας». Όχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο από μέσα που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να έχουν επί παραδείγματι, σαν τίτλο το παρακάτω γλωσσικό αχρηστούργημα:

«Τυρανόσαυρος Ρεξ ο ΘΡΥΛΟΣ στο διαγαλαξιακά μεγατιτανοκαρατεράστιο 1-0 επί της Οξυγονοκολλώφ του Πορδοκλάνεβο. Πλεηστέσιο έπαιζε στο γήπεδο ο Μήτρογλου».

Αλλά ας μιλήσουμε για ατμομηχανές και γκαζοζέν, ή ακριβέστερα για ορισμούς εννοιών.

Ατμομηχανή η οικοδομή. Ω ναι. Γκαζοζέν τουλάχιστον.

Ατμομηχανή μίας οικονομίας ΚΕΚΛΗΤΑΙ (το 'σκισα) ένας τομέας που φέρνει λεφτά στην χώρα ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Η οικοδομική δραστηριότητα φέρνει τόσο χρήμα στην χώρα, όσο τα περίπτερα που πουλάνε εισαγόμενα σιγαρέτα.

Μόνο από σπόντα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η οικοδομή φέρνει λεφτά από το εξωτερικό. Αν δεχτούμε δλδ. για παράδειγμα, ότι το κτίσιμο ενός ξενοδοχείου δεν ανήκει στον τομέα "τουρισμός" αλλά στον τομέα "οικοδομή" και μόνο.

Όπερ, λεφτά στην χώρα φέρνει η εξαγωγή προϊόντων, ο τουρισμός και ενδεχομένως η ναυτιλιακή δραστηριότητα. Δεδομένου του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών, γίνεται φανερό, ότι η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ στην παραγωγή αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Άρα σαν «ατμομηχανές» της Ελλάδος (δλδ. Φέρνουν χρήμα από το εξωτερικό) είναι ο τουρισμός και ίσως η ναυτιλία.

Ναι ρε φίλε θα πει κάποιος, αλλά η Καραμανλάρα η Α’ (και η χούντα) εποίησαν το νιου Χελλένικ μίρακλ (εφάμιλλο του αντίστοιχου Γερμανικού τουλάχιστον μη σου πω) ξηλώνοντας τις ράγιες του τραμ και κάνοντας την Ελλάδα μια απέραντη αντιπαροχή.

Το ότι μια δραστηριότητα έχει μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσει τον τίτλο της «ατμομηχανής» ή ακόμα καλύτερα της «warp drive» της οικονομίας. (Σιγά μην πει κανένας Εισαγγελάτος την φράση «warp drive». Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν καθόλου έως ελάχιστους trekies. Το καταγγέλλω. Αν είχαν περισσότερους, η χώρα θα ήταν καλύτερη). Το ΑΕΠ της οικοδομής μένει ΜΕΣΑ στην χώρα. Δεν έρχεται απ’ έξω για να ενισχύσει το κοινό ταμείο, ώστε να ημπορεί κάθε πολιτικάντης να ασκεί «κοινωνική πολιτική» του πωπού διορίζοντας 150 κηπουρούς, 60 θυρωρούς και 254 χειριστές φωτοτυπικού, σε κάποιο νοσοκομείο που έχει μία (1) νοσηλεύτρια ανά 127 ασθενείς. Γέα.

Η Ελληνική οικονομία έφτασε εδώ που έφτασε διότι ΔΕΝ ήταν στραμμένη στην παραγωγή. Ήταν ραντιέρικη. Το Ελληνικό κεφάλαιο δεν στρεφόταν αρκετά προς παραγωγικές δραστηριότητες. Προτιμούσε να χτίζει ακίνητα και να εισπράττει νοίκια. «Αφράτο χρήμα» τύπου φούσκας. Τέλειωσαν τα δανεικά, έσκασε η φούσκα, έσκασε η Ελλάδα.

Ατμομηχανές και γκαζοζέν. Και μετά μας κάνει εντύπωση που πριν 2-3 χρόνια έβγαινε στο χαζοκούτι πολιτευτής της ΝΔ και έλεγε ότι θα έρθει ανάπτυξη εάν φτιάξουμε πολλά μοντέρνα περίπτερα. Ίδια νοοτροπία με αυτήν που έχουν τα ρεπορτάζ των χαζοκάναλων, όπου σαν επιχείρηση νοείται το φαγάδικο και τα παπουτσάδικο και άλλα εμπορικά καταστήματα. Που πουλούν ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ παπούτσια και κρέατα.

Λοιπόν, για να μην λέμε μαλακίες.

Γιατί η Ελλάδα βούλιαξε και η Σουηδία άντεξε πολύ καλύτερα μέχρι τώρα στην παγκόσμια κρίση;

1) Είχε δικό της νόμισμα, και όχι αυτό το εξάμβλωμα του Ευρώ. Πρώτα πρέπει να γίνει η ΕΕ ομοσπονδία σαν τις ΗΠΑ και ΜΕΤΑ να αποκτήσει κοινό νόμισμα.
2) Δέστε ποιες επιχειρήσεις υπάρχουν στο ΧΑΑ και ποιες στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Και δείτε που δραστηριοποιείται η κάθε μία. Τόσο απλό είναι. Τι προκοπή να δει μια χώρα όταν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο της είναι οι τράπεζες και ο ΟΠΑΠ; Έλεος.

Όποιος διαφωνεί με τα ανωτέρω, να ακούσει 666 φορές τον ύμνο της
Γερμανίδος Καϊζερίνας Αγγέλας "Heil dir im Siegerkranz" και να έρθει
στα σχόλια με τον κηδεμόνα του.
(Όπου έχει αρσενικά άρθρα, βάζετε θηλυκά και όπου λέει «Γουλιέλμος» βάζετε «Αγγέλα». Παίζει και σαν άσκηση Γερμανικών).


Μπόνους τρακ 1:

Νεοελληνική ομφαλοσκόπηση:

Εάν μιλάει κανείς με έναν Ελλαδίτη συνομιλητή για «Θρησκεία», αυτό που εκλαμβάνει σαν έννοια της «θρησκείας» ο συνομιλητής, είναι η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία. Μέχρι και οι Σλάβοι ορθόδοξοι παίζει να είναι γι αυτόν-ην αιρετικοί και να χρήζουν ψησίματος στο πυρ το εξώτερον. Και ας ωρύεται η Ρωσίς μπαρπέρσον, (πολιτική ορθότης): «Γιελλάς σημαίνει Αρφά-ντα- ξίγια!!! ».

Όμως η Ελλάς είναι μόνο 10 εκ. και ο πλανήτης έχει 7 δις ψυχές, χονδρικά 700 Ελλάδες. Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ας πούμε, ανάθεμα και αν ξέρουν για τον Χριστιανισμό. Ξέρουν όμως για τα Χριστούγεννα και τον Αη Βασίλη.

Στοίχημα:

Ποντάρω ότι ικανός αριθμός Κινέζων (Εκατοντάδες εκατομμύρια) ερωτώμενοι για τον Χριστό θα αποκριθούν κάπως έτσι:

- Φίλε ξέρεις τον Χριστό μας;
- Αυτόν που γιορτάζετε τα Χριστούγεννα;
- Έλα γεια σου εν Χριστώ λοξομάτη αδελφέ μου!
- Α, αυτός ο χοντρός παππούς με την λευκή γενειάδα, που είναι ντυμένος στα κόκκινα και πίνει Coca – Cola δεν είναι; Αυτού την γέννηση δεν τιμάτε κατά τα Χριστούγεννα;
-…

Μπόνους τρακ 2:

Υour whole life is a lie man, your whooooole life is a LIE!!!

6 σχόλια:

 1. Εξαιρετικός για άλλη μια φορά.
  Ειδικά το:
  "Η Ελληνική οικονομία έφτασε εδώ που έφτασε διότι ΔΕΝ ήταν στραμμένη στην παραγωγή. Ήταν ραντιέρικη. "
  αρκεί για να περιγράψει τα γύρω μας τεκταινόμενα (ίσως και με μια ξανθοπουλεια προσθήκη περι πολιτισμικής κληρονομιάς από την καμαρίλα του βυζαντίου και το μπαχτσίσι κτλ της τουρκοκρατίας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Zaphod

  Έτσι ακριβώς. Οι φούσκες και το "αφράτο χρήμα" πεθάνανε.
  Αν δεν στραφούμε και τώρα στην παραγωγή, έστω στα σαλιγκάρια βρε αδελφέ, την κάτσαμε την βάρκα οριστικώς.

  Κακοπληρωμένα γκαρσόνια μέχρι νεωτέρας.

  "Προσεχώς 50 Ελληνίδες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι να ειχε κριση ο καζινισμός.. Το προβλημα ειναι οτι ανεβαινουν οι μετοχές του οταν το καπιταλ πεφτει..
  Πολύ καλό αρθρο -εμπεριστατωμένο, που λένε! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Rodia

   Αυτό που είναι επίφοβο είναι μια παγκόσμια σύγκρουση με όπλα αυτή τη τη φορά, όχι με σπρέντς για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία και να φάνε οι μάγκες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές...

   Έχει ξαναγίνει δύο φορές...

   Και αν γίνει τρίτη, θα είναι η φαρμακερή...

   "Δεν ξέρω πώς θα γίνει ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο Δ' θα γίνει με πέτρες..." Albert Einstein.

   Διαγραφή
 4. μια πολύ καλή προσέγγιση
  και είναι δύσκολο να το χωνέψουν οι περισσότεροι ακόμα και το 2012

  άραγε πόσο καιρός να χρειαστεί για να γίνει κατανοητό ότι η συζήτηση θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά "δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" αντί για "χρέος";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ geokalp

   Άσε... τα έχω ποντάρει όλα στις 21-12-12... Άμα δεν κάτσει και τότε... :D

   Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...