Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το μέτωπο, του μετώπου, ω καθαρό κούτελο στη λαχαναγορά.

Ουδέν νεότερον από το μέτωπον της φοροδιαφυγής. Πάμε τώρα στο μέτωπον της Πεγκάρης της Ζήνης(sic) και κατόπιν στο μέτωπον του κλωτσοσκουφίου.

Στο «1984» του Τζώρτζ Όργουελ, τα τρία υπερκράτη, η Ωκεανία, η Ευρασία και η Ανατολασία, ήταν σε συνεχή πόλεμο μεταξύ τους. Έτσι δίνονταν η ευκαιρία στις κυβερνήσεις αυτές, να έχουν τον πληθυσμό τους συνεχώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άρα σε «δικαιολογημένη» κατάσταση τέτοιας ένδειας, που μόλις να επιτρέπει την απλή επιβίωση. Συνεπώς, ο τρομοκρατημένος πληθυσμός δέχονταν αβίαστα το οτιδήποτε επέβαλε η κυβέρνηση του «Μεγάλου Αδελφού», προς όφελος της «Μεγάλης Πατρίδας». (Της Ωκεανίας στην περίπτωση του Ουίνστον, του πρωταγωνιστή του βιβλίου).

Μία ανάλογη μέθοδος σήμερα για έλεγχο της πλέμπας μέσω του φόβου, είναι και «ο πόλεμος στην τρομοκρατία». Είναι ένας πόλεμος που ΔΕΝ μπορεί να κερδηθεί, αφού συγκεκριμένος εχθρός δεν υπάρχει. Είναι σαν να προσπαθείς να κερδίσεις στρατιωτικά έναν πόλεμο ενάντια στην εξ ίσου αφηρημένη έννοια της «Δευτεριάτικης τσαντίλας». (Βέβαια, στην πραγματικότητα, εχθρός του συστήματος είναι η ίδια η πλέμπα, αλλά η πλέμπα βλέπει πολύ ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ρηάλιτυ του κώλου για να το πάρει πρέφα).

Ωστόσο, υπάρχουν και πιο φθηνές και υπόγειες μέθοδες (sic) για να φοβίσεις τους ποπολάρους και να τους αποτρέψεις από το να κάνουν ένα ρεμπελιό και να κάψουν το λίμπρο ντ’ όρο, όπως έκαναν κάποτε στο Τζάντε το φιόρε του Λεβάντε.

Βλέποντας π.χ. το δελτίο ειδήσεων του Μέγκα (και άλλων καναλιών) που ανήκει σε εκδότες, εργολάβους, πετρελαιάδες και γενικά μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής της Ελλάδας και που φυσικά τα συμφέροντα αυτών εξυπηρετεί, (Ποιών τα συμφέροντα θα εξυπηρετούσε ρε λινάτσα; ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ; Χεχ) ακούω τούτο:

«Το μέτωπο της φορολογίας, το μέτωπο της φοροδιαφυγής, το μέτωπο της Ευρωζώνης, το μέτωπο του Ομπάμα, το μέτωπο της λαχαναγοράς, το μέτωπο της Πεγκάρας της Ζήνα, το μέτωπο της Σούπερ λίγδας, το μέτωπο της θείας Ούρσουλας που έχει φάει το μπότοξ της άρκτου,…» και δε συμμαζεύεται.

Λες και ακούς πολεμικό ανακοινωθέν για το που πολεμούν τα ένδοξα στρατεύματα του μεγάλου μας Φύρερ που μας προστατεύουν από τους βάρβαροι εχθροί που θέλουν να φάνε τας εθνικώς καθαράς και Αριστοτελικώς λογικάς, εκ Σειρίου συκωταριές μας. (Όχι αυτές του χασάπη ρε, που είναι εισαγωγή από την ΠΓΔΜ με σφραγίδα Καρπενησίου, αλλά αυτές που έχουμε στην στομαχική μας περιοχή. Μπεχ).

Τ’ ακούς ανθρωπάκο;

Μέτωπο! Πόλεμος! Πόλεμος! Θάνατος! Κάτσε καλά! Αν δεν κάτσεις καλά θα κινδυνεύσεις εσύ και η Πατρίς! (Χαϊδευτικά Patrice), Αν δεν κάτσεις καλά θα είσαι προδότης του εαυτού σου, της οικογένειάς σου, της Πατρίδος, της Θρησκείας, του Ολυμπιακού, της Εθνικής ομάδος καλαθοσφαίρισης!

Αν πειραχτούν τα συμφέροντα της ντόπιας ελίτ, καθώς και των αλλοδαπών πολυεθνικών που θέλουν να ξεπατώσουν την χώρα σου,  θα είσαι προδότης! Πόλεμος! Πόλεμος! Θάνατος! Κάτσε καλά! Κάτσε καλά!

Βάρα προσοχές ανθρωπάκο! Μην αντιμιλάς στον λοχία Χίμελστος! Νιξ φαΐ σήμερα! Έχουμε πόλεμο τ’ ακούς;

Ακολουθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Είδατε λοιπόν πόσο εύκολο και αρκετά φτηνό είναι να χειριστείς τους αμνούς; Αν σε συμφέρει και κονομάς εσύ και / ή οι φίλοι το κάνεις και ακριβό, όπως Αμερικίιιιι!!!

Μια χαρά.

9 σχόλια:

  1. Οικοδεσπότα!

    Να επισημάνω ότι "Χίμμελστοσς" σημαίνει "ουρανοσμπρώχτης"!

    Υγ: Περί αναπτύξεως, δέτε κι εδωνανάς: http://2mnka.wordpress.com/2013/01/21/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ φοβούμαι ότι σύντομα έρχεται ο ξάδερφός του, ο Λοχαγός Γκνάντενστος (Gnadenstoß)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...το μέτωπο του μπλα- μπλα, του ραν ταν πλαν, του μίκυ του γκούφη και των αφοί Αβερελ.
    Μέτωπα πολλά, μυαλά όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ εργδημεργ

    Είμαστε ακόμα πίσω από τας Ευρώπας. Στην Νίκαια της Γαλλίας υπάρχει ένας άλλος που εκτός από αυτά που κάνει ο Μαμαντού, σου επισκευάζει και τον υπολογιστή με ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ. (Δεν ξέρω αν κάνει και αναβαθμίσεις). Κλατς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ foggfileas

    Θα φωνάξουμε τον Μπαρμπα - Γιώργο να του ρίξει την χαριστική γκλιτσιά! Χεχ.

    (Gnadenglitzastoß).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΣΠΙΘΑΣ

    Καθαρό κούτελο στη λαχαναγορά, όλα τα άλλα να πα να πηδηχτούνε, ακόμα και ο Ουωλιεμπιακουώς και το Αιγάλεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λαχανagora θα γίνει κολεκτίβα υπό την αιγίδα του ΠΟΕ.

    Οχι του Edgar Allan Poe, αυτουνού του άλλου του Παγκοσμιου Οργ. Εμπορίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...