Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μπριζόλες γκανιάν μα και καραβέλες, κορβέτες, φρεγάτες, μπρίκια και τορπιλάκατοι για την ανάπτυξη.

Δύο πραγματάκια θα ήθελα να σχολιάσω από την σχετικά πρόσφατη επικαιρότητα. Τις μπριζόλες «γκανιάν» (αλογίσιες) που παρίσταναν τις μοσχαρίσιες και τον Ολάντ που ήρθε να πασάρει (πουλήσει, νοικιάσει, δώσει με leasing, δεν ξεκαθάρισα) πολεμικά πλοία σε μία χρεοκοπημένη χώρα. Για να βοηθήσει την οικονομία της. Ναι. Βρεμόν σε λέω.

1. Όταν η μακαρονάδα μπολονέζ χλιμιντρίζει.

Χαμός μεγάλος έγινε στας Ευρώπας, διότι κάποιες εταιρίες τροφίμων και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ πάσαραν αλογίσιο κρέας για μοσχαρίσιο.

Απάτη δεν λέω.

Βέβαια σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όντως τρώνε αλογίσιο κρέας χωρίς πρόβλημα ή τύψεις, αλλά σίγουρα το να εξαπατάς τον καταναλωτή δεν είναι δα και θεμιτό. Άσχετα αν ενδεχομένως το εν λόγω αλογίσιο κρέας δεν είχε περισσότερες ορμόνες και αντιβιοτικά από το μέσο βοδινό που πωλείται στην ΕΕ.

Ωστόσο σκεφτείτε το παρακάτω:

Οι πολυεθνικές των τροφίμων, αλλά και οι μικρότερες, αν μπορούν να σου δώσουν να φας ΣΚΑΤΑ χωρίς να το πάρεις πρέφα, θα το κάνουν.

Τι φταίει γι αυτό; Ο νεοφιλελευθερισμός; O καπιταλισμός; Ο γκομμουνιζμόζ; Το ΠΑΣΟΚ; Η ΑΕΚ; Οι γκρι εξωγήινοι;

ΟΧΙ.

Η ανθρώπινη απληστία φταίει, που με την σειρά της κατά κανόνα στηρίζεται στον φόβο του θανάτου. (Να μαζέψω μπικικίνια πολλά, πολλά, μα πάρα πολλά σε λέω, μπας και την σκαπουλάρω).
Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται κάποια οικονομική ρετσέτα για να στρώσουν, ψυχοθεραπεία και / ή μεταμόσχευση εγκεφάλου θέλουν.

Ντιόχενες Ντε Πέρρο. (Βολιβιανός πωλητής χοτ ντογκ. Για ανθΕΛληνάρα τον κόβω).

2. Έρχονται τα Γαλλικά μπρίκια και οι καραβέλες να σώσουν την Ελληνική οικονομία και να φέρουν την ανάπτυξη. Ίσως και την κόκκινη μηλιά που βγάζει πράσινα μήλα.

Έρχεται ο Ολάντ λοιπόν όλο πόνο και δάκρυ μέλαν, να σώσει την παραπαίουσα οικονομία (της Γαλλίας) και να δώσει δουλίτσα στους άνεργους (της Γαλλίας). Πέρα από το όποιο ενδιαφέρον έχει για επενδυσάρες ΜΗΔΕΝΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ για την Ελλάδα όπως πώληση ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, κλικ εδώ, μην επαναλαμβανόμαστε, ήρθε να στηρίξει την ΑΟΖ μας απέναντι στους Τούρκοι νοικιάζοντας, ή πουλώντας, ή δίνοντας με leasing Φραντζέζικα πλεούμενα στο ένδοξον Ελληνικόν Ναυτικόν.

(Ξεκωλώθηκε χθες να παίζει την Μασσαλιώτιδα και τον «Ναύτη του Αιγαίου» η μπάντα του ναυτικού. Τόσο ΣΤΗΣΙΜΟ πια; Τόσο στημένη η φάση με τις και καλά ευκαιρία φρεγάτες; Ναι, τόσο. Τραβείς κάνα ζόρι ανθρωπάκο; Βάρα προσοχή στον Λοχία Χίμελστος! Η Ελληνική Πολιτεία δεν ανέχεται τους προδότες!)

Και για να μην λέμε αηδίες αναφορικά με το πόσο θα μας βοηθήσουν τα όποια οπλικά συστήματα σε σύρραξη / θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Ισχύει το εξής απλό:

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΟΥ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΠΛΑ. Ή πιο σωστά έχεις εάν σε αφήσει αυτός που σου τα πούλησε. Π.χ. αεροπλάνα έχουμε εάν το επιθυμούν οι ΗΠΑ και δευτερευόντως η Γαλλία (χώρες κατασκευής). Εάν ΔΕΝ το επιθυμούν, απλά όταν σφίξουν τα γάλατα, στα "τυφλώνουν" και στα στέλνουν στο Τιμπουκτού.
Γι αυτό άλλωστε και η Σουηδία που μεταπολεμικά ήθελε να είναι ουδέτερη, φαγώθηκε να φτιάξει - και έφτιαξε - δικά της μαχητικά αεροπλάνα.

ΟΕΔ.

Χαρακτηριστικό της ανωτέρω αρχής είναι και το εξής:

Στον πόλεμο των Φώκλαντ το 1982, οι Αργεντινοί είχαν Γαλλικούς πύραυλους Εξοσέτ και είχαν ήδη βυθίσει δύο Βρετανικά πλοία για την πλάκα και αν συνέχιζε η δουλειά, ο Βασιλικός στολίσκος θα αναπαύονταν στον βυθό του Ατλαντικού. Χεσμένοι οι Βρετανοί έτρεξαν στους Γάλλους ωρυόμενοι: «Δώστε μας τους κωδικούς για τους Εξοσέτ ρε!!! Μας πηδάνε οι άπλυτοι!». Οι Γάλλοι λόγω ΝΑΤΟϊκής υποχρέωσης τους έδωσαν τους κωδικούς, ώστε να αχρηστεύονται οι Εξοσέτ και οι Βρετανοί κατήγαγαν θριάμβον μέγαν, μιλάμε υγράνθηκε ο ξηρότερος και από την Αριζόνα κόλπος της Μάγκυ Θάτσερ.


SAAB 29 Tunnan (Βαρέλα) του 1953. Ακολούθησαν μέχρι σήμερα το Lansen, το Draken, το Viggen και το Gripen.

Μια και μιλήσαμε για αεροπλάνα, η ΕΑΒ πότε θα φτιάξει έστω ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο, ή ένα ελικοφόρο αεροπλανάκι τύπου Τσέσνα για χρήση στα τουριστικά νησιά μας; Ξέρω δεν μας αφήνουν τα Αμερικανά και οι Πορκουάδαι που μας πωλούν πολεμικά αεροπλάνα. (Με την ευγενή χορηγία των πουλημένων ηγετών μας που αγόραζαν ΤΟΝ ΨΗΦΟ μας για μια θεσούλα στην ΔΟΥ Αγουλινίτσης, ή την ανέγερση ΤΕΙ Σχεδιασμού Οικολογικών Μεθόδων Τίναξης Χαλιών στο Άνω Μπουχέσοβο). Κάποιο δίκαιο υπάρχει σε αυτό, αλλά εμείς οι Νεοέλληνες είμεθα άξιοι ψόγου διότι δεν πολεμήσαμε όσο έπρεπε. Απλά παραδοθήκαμε στο βόλεμα με δανεικά και την λαμογιά του κουτοπόνηρου ρεντρούμη που θα τα πάρει από τις Κουτόφραγκοι, που τώρα πάνε Τουρκία - Κροατία.

Skål!

Σάουντρακ: AC/DC “Money Talks”.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα οικοδεσπότα!

    Είχα δει ένα δοκυμανδαίρ με κάτι απέραντες υπόγειες στρατιωτικές βάσεις στη Σουηδία της δεκαετίας του 1960. Που είχαν και κανόνια, που έφταναν, λέει, τα βλήματά τους στα 35 χιλιόμετρα.
    Αλλά όταν πάλιωνε ο (Σουδός) φανδάρος, μάθαινε ότι τα βλήματα φτάνουν μόλις μέχρι τα 18 χιλιόμετρα, διότι παρακάτω των 18 km βρισκότανε το Λούλεον, και θα βαρούσανε ανυποψίαστον γκόσμον.

    Εν αντιθέσει με το καθ' ημάς χωρίον Νεοχωράκι, παραδίπλαθεν του Κέντρου Πυροβολικού Θήβας. Το οποίο Νεοχωράκι το λένε έτσι, επειδή το ξαναχτίζουν μετά από κάθε εκπαιδευτική βολή!

    Υγ: Ενδύπωσιν μου έκαμε ότι ως οπαδός της Μάλμοε Φουτέμπωλ Κλούμπ δέον όπως εφεξής λογίζεται και ο Αγάθων Ιακωβίδης! Ο οποίος εθεάθη εις τας ημεδαπάς τηλεοράσεις με κασκόλ του Κλούμπ!
    Υγ 2: Πολεμικά πλοία με λήζινγκ; Χριστός κι Απόστολος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ εργδημεργ

      Συμπέρασμα: Οι Θηβαίοι είναι λαρτζ.

      Γλείφει το κοινό της διοργανώτριας ο άθρωπας βρε, δημόσιες σχέσεις!

      Δεν έχουμε να τα πάρουμε κας βλέπεις, είναι και η ληστεία των ασημικών της χώρας στη μέση...

      Διαγραφή
  2. greets 2all,

    ουτε ψυχοθεραπεια, ουτε μεταμοσχα.... η λυσις ειναι wipe the fuck out the stupid human race απο το συμπαν... επαιξες και'χασες ανθρωπακο, πιθηκοειδες θηλαστικο...

    we will prevail ! (η μεταλλαξις μου συνεχιζεται κανονικα...΄)

    βλεπω οτι κατεχετε και τα περι στρατου κλπ... (πολυ ενδιαφερον το σκηνικο με τα φωκλαν'τς... δεν ηγνωριζα..)

    δικα τους/σας(?) οπλα ? εδω δεν εχουτε/νε ψωμι να φανε/τε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ κουκαρατσας

      Όϊ μάνόλα μ' ιέρχουνται οι εξουγήινες κατσρίδες να μας φάνε χωριανοί!!!!

      Διαγραφή
  3. Ορθον γενικως αλλα στο:
    "Τι φταίει γι αυτό; Ο νεοφιλελευθερισμός; O καπιταλισμός; Ο γκομμουνιζμόζ; Το ΠΑΣΟΚ; Η ΑΕΚ; Οι γκρι εξωγήινοι;

    ΟΧΙ.
    "

    Εχω μιαν ελαφρα επιφυλαξη για...το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Zaphod

      βρε κοίτα να δεις που πήγε να ξεγλιστρήσει πάλι η σουπιά ο Μπένι...

      Διαγραφή
  4. Η ιστορία με τα άλογα θυμίζει έντονα κάτι που είδα πρόσφατα:

    http://www.imdb.com/title/tt0379593/

    Όσο για τα φραντσέζικα τα καράβια, βουρ στον πατσά! Η ανάπτυξη επελαύνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...