Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ρε Anders, μια που δεν έχεις Ευρωζώνη να σε σφίγγει, τράβα το καζανάκι να τελειώνουμε.


Το εγχείρημα του Ευρώ πάει κατά διαόλου, όπως ακριβώς θα προέβλεπε κάποιος σοβαρός οικονομολόγος (αστρολόγος, αναγνώστης σπλάχνων, χειρομάντης, ή έστω η Λίτσα Πατέρα), αφού ισχύει το προφανές, ότι δεν μπορείς να βάλεις μπροστά το κάρο και πίσω του το γαδούρ’ (Κυπριακό) και να περιμένεις να τσουλήσει το όχημα.

Και όχι μόνο το κάρο της Ευρωζώνης έμεινε από σανό, αλλά οι γραφειοκράτες της ΕΕ, αλλά και η ηγεσία του Viertes Reich του πωπού, δείχνουν τα εξής:

1) Ή είναι παντελώς ηλίθιοι και ακατάλληλοι για να συμμαζέψουν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού στην Ευρώπη, (Εδώ πάνε να ανατινάξουν το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με τις μαλακίες που κάνουν στην Κύπρο).

2) Ή έχουν την εντύπωση ότι κάνοντας τα όλα μουνί, θα μπορέσουν να επιβάλουν στους λαούς της Ευρώπης την πλήρη ομοσπονδοποίηση, χωρίς δημοψηφίσματα και μαλακίες. Άλλωστε το βλέπω αρκετά πιθανό, να μην βλέπει με καλό μάτι η πλειονότητα της Ευρωπαϊκής πλέμπας, την δημιουργία ενός αυταρχικού πανευρωπαϊκού υπερκράτους. (Σιγά μην ήταν και αμεσοδημοκρατικό ρε φίλε, είναι δυνατόν οι πατρίκιοι να απεμπολήσουν την εξουσία και την ευμάρειά τους προς όφελος των πληβείων; )

3) Ή είναι ενεργούμενα στοών που έχουν σαν στόχο την διάλυση των πάντων, ίσως και την έναρξη του Γ’ παγκοσμίου πολέμου, ώστε από τα ερείπια να αναστηθεί η ουτοπική κοινωνία του Star Trek. (Δεν ξέρω αν θα έχουμε αστρόπλοια με warp drive, αλλά οι επιζήσαντες θα κυκλοφορούν όλοι με παρδαλές πιζάμες και θα είναι φοβερή φάση).

Και μέσα σε όλα, πετάγεται και ο κοτσιδοφόρος και σκουλαρικοφόρος υπουργός οικονομικών της Σουηδίας o Anders o Borg, του Björn και της Ρακέτας και πετάει μία χοντράδα, που πολύ τον απείραξε τον κύριο Καμμένο και τον επιτελάρχη του, αστρολόγο – ηθοποιό κ. Χαϊκάλη.
(Δώσε μου Χαϊκάλης vs Μπουμπούκος και πάρε μου την ψυχή).

Διατί λοιπόν ο υπουργός οικονομικών της Σουηδίας Anders Borg πέταξε την παρακάτω αψυχολόγητη χοντράδα; "H Κύπρος έχει μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον τουρισμό και μετά από όσα γίνονται τώρα, θα της μείνουν μόνο οι παραλίες για να έχει έσοδα".

Διότι:

1) Ακόμη και όσοι άντρακλες φοράνε σκουλαρίκια, κάνουν λάθη. Borg, Boutaris, κλπ.

2) Ο Borg είναι ΔΕΞΙΟΣ και πιθανώς εθνίκι. Οι Ρώσοι για τους Σουηδούς νοούνται σαν ΕΧΘΡΟΙ και όχι σαν ΚΣανΦό ΓΚένος που θα μας αλλάξει τις πάνες όπως νομίζουν οι αναγνώστες των πονημάτων του Λιακό. Ο τελευταίος πραγματικός πόλεμος στον οποίο πήραν μέρος οι Σουηδοί, ήταν το 1808-09 εναντίον της Ρωσίας. Η Σουηδία ηττήθηκε και σαν αποτέλεσμα παραχώρησε την, (επί 600 χρόνια Σουηδική), Φινλανδία στους Ρώσους. Αφήστε δε τις ιστορίες με τα Σοβιετικά υποβρύχια που παραβίαζαν τα Σουηδικά χωρικά ύδατα κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Άρα ο Άντερς ο Μποργκ, είδε τους Κύπριους σαν τσιράκια του προπατορικού εχθρού και έβγαλε όλη την χολή του, ενάντια σε κάθε κανόνα διπλωματίας.

Διάολε, η Σουηδία δεν είναι καν στην Ευρωζώνη.

Ω Βησιγοτθία, ζούμε σε άκρως ενδιαφέρουσες εποχές.

Φτιάξε μου ένα πράσινο τσάι.

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός, φίλτατε. Αν κι έχω μια μικρή ένσταση. Νομίζω ότι το ευρώ εις τα ευρωπαϊκά σαλόνια κλίνεται πλέον: το ευρώ, του ευρού κλπ.
    Η πλάκα είναι η άλλη όμως: ακούω να επικρίνουν διάφοροι την Κύπρο ότι δεν είχε έτοιμο plan B πριν πει το όχι, λες και οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν το οποιοδήποτε plan B (που δεν θα εμπεριείχε την πλήρη παραχώρηση των οικοπέδων). Η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα δε, είναι ότι ότι οι Ευρωπαίοι έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό της Κύπρου ακριβώς επειδή ήξεραν ότι δεν υπήρχε καν plan B στο τραπέζι. Αν υπήρχε θα ήταν και πιο προσεκτικοί. Αλλά είπαμε, το ευρώ του ευρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Κατά το ταξί του ταξιού, έτσι;

      Πάει το χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος... Το κούρσεψε ο δίτροχος.

      Διαγραφή
  2. Ήταν ανάγκη να βάλεις την χέστρα για να καταλάβουμε τι σκατόφατσα είναι ο Άντερς;
    Και που τον βλέπεις σου γυρνάει τ΄Αντερασ΄, που θα έλεγε και η καρπενησιώτισα γιαγιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα οικοδεσπότα!

    Αυτό με τις παρδαλές μπυτζάμες, τί τό 'θελες; Άκου αυθεντική ιστορία!

    Εις χωρίον τί της Θεσσαλίας, κατά το 1947 κατέφθασαν δέματα με αμερικάνικη βοήθεια. "Ούνρα" κι έτσι. (Διατί εις το συγκεκριμένον χωρίον; Διότι οι λεγάμενοι χωρικοί είχαν καταδιώξει αγρίως τους κομμουνιστάς.)
    Ανοίγουν, λοιπόν, τα δέματα οι χωριάτες, και βλέπουν μέσα παρδαλές μπυτζάμες... ενδύματα, παναπεί, τα οποία, ως καραχωριάτες, δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους. Τις φόρεσαν, λοιπόν, και Κυριακή πρωΐ πήγαν στην ...εκκλησία! :-)

    Δυστυχώς, δεν είχαν εφευρεθεί τα βίδεα τω καιρώ εκείνω. Ούτε τα Άη-Πόντ, Άη-Πάντ, και τα ρέστα - ώστε να διαθέτωμεν οπτικοακουστικόν υλικόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ εργδημεργ

      Βρε δεδομένης της παγκόσμιας ηλιθιοποίησς θα έρθει και αυτό, ειδικά αν ο τρέχον οικονομικός πόλεμος εξελιχθεί και σε κανονικό με όπλα. Και περιορισμένη χρήση πυρηνικών σε μη λευκούς (κατά τον ορισμό των ΗΠΑ του 19ου αιώνα που σαν λευκός νοούταν ο μη W.A.S.P.).

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...