Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ίσως η κατάρρευση της Ευρωζώνης να είναι μία κάποια λύσις.


Πριν προχωρήσω στην ανάλυση του τίτλου θα ήθελα να επισημάνω τούτο;

Το βρίσκω αφάνταστα ευτράπελο, όταν διάφοροι πεπληγωμένοι Ταραμοσαλατινοί Κοκορετσόδοξοι (ΝεοΕΛληνες ΧΟ) κλαψομουνιάζουσι για την «προτεσταντικιά» Γερμανία που μας τιμωρεί.

Άλφον) Η Γερμανία ΔΕΝ μας τιμωρεί, πλιάτΖικο κάνει. (Ή τοκογλυφία. Ή σκυλεύει πτώμα. Ή οικονομική κατοχή. Ή οικονομικό ράιχ. Διαλέχτε).

Βλήτον) Μόνο η ΒΟΡΕΙΑ Γερμανία είναι «προτεσταντικιά» η ΝΟΤΙΑ (π.χ. Βαυαρία) είναι καθολικιά του σκοτωμού. Ακριβέστερα οι Γερμανοί είναι 1/3 προτεστάντες, 1/3 καθολικοί και 1/3 δεν ασχολούνται με τέτοιες σαχλαμάρες. Τα στοιχεία από την εφορία της ΟΔΓ όπου καθείς δηλώνει θρήσκευμα και δίνει τον οβολό του ανάλογα.

Γάμον) «Προτεσταντικές» χώρες είναι π.χ. οι Σκανδιναβικές (με 50% άθεους), η Ολλανδία, η Αγγλία και πάνω από όλα οι ΗΠΑ με τις 7.436 προτεσταντικές της σέκτες (ίσως και 7.437), που είναι και σαν κράτος προτεσταντοταλιμπάν του κερατά, τύφλα να έχει το Ιράν.

Αυτά.

Ζήτω ο προτεστάντης (Λουθηρανός) Βασιλεύς της Σουηδίας Κάρολος - Γουσταύος XVI. :-P

(Hurra τετράκις κατά το Σουηδικό έθιμο).

Πάμε στα της Ελλάδος τώρα.

Η Ελλάδα εντός του Ευρώ, αποκλείεται να ανακάμψει με ΕΝΤΟΚΑ δάνεια (και καλά «βοήθεια»), πτώση της κατανάλωσης, μετανάστευση των απελπισμένων άνεργων και καταστροφή της παραγωγικής της βάσης. Και μάλιστα μετανάστευση απελπισμένων «εγκεφάλων» διότι δεν βρίσκουν εργασία στον τόπο τους.

Ατυχώς, παρά τις ατέρμονες παρόλες για το ότι πρέπει να «αγκαλιάσουμε την καινοτομία», η πλειονότητα των Ελληνικών εξαγωγών,
αλλά και ο τομέας του τουρισμού, δεν ανήκουν σε τομείς καινοτομίας, όπου μπορείς να είσαι ακριβός σαν την Apple π.χ., αλλά σε τομείς όπου πρέπει
να είσαι φτηνός σαν τις μπανάνες Dole που προκαλούν στείρωση στους bananeros της κεντρικής Αμερικής που τις συλλέγουν.

Και φυσικά με το Ευρώ ισχυρότερο του πληθωριστικού δολαρίου δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός.
(Βέβαια οι ΗΠΑ μπορεί να τυπώνουν πληθωριστικά δολάρια σαν παλαβές, αλλά στηρίζονται στο περίφημο «πετροδόλαρο», ήτοι το γεγονός ότι οι διεθνείς συναλλαγές για την αγορά πετρελαίου γίνονται σε δολάρια. Έτσι το δολάριο ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει ποτέ δολάριο Ζιμπάμπουε με χαρτονόμισμα των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων).


Η Ελλάδα πολύ απλά ΔΕΝ έπρεπε να μπει στο Ευρώ. Αν ήταν να μπει, θα έπρεπε να μπει όταν θα είχε προχωρήσει η πλήρης ομοσπονδοποίηση της ΕΕ. Σε τέτοια περίπτωση η Γερμανία θα ήταν κάτι σαν την Καλιφόρνια και η Ελλάδα κάτι σαν την Βόρεια Ντακότα, αλλά με παραλίες (φτωχή). Όμως χάρη στην κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα είχαμε τις τωρινές μπούρδες με τα «πακέτα διάσωσης» που ουσιαστικά είναι πακέτα πλιάτζικου από τους Ευρω-πληβείους.

Συνεπώς το πρότζεκτ του Ευρώ, ή σχεδιάστηκε από ηλίθιους, ή σχεδιάστηκε σκόπιμα έτσι ώστε να καταρρεύσει, ώστε να επιβληθεί η βίαιη ομοσπονδοποίηση κακήν – κακώς, αφού κατά πως φαίνεται οι λαοί της Ευρώπης δεν δείχνουν και τόσο ενθουσιώδεις να αφήσουν τα εθνικά τους κράτη.

Και μια που μιλάμε για κράτη, άκουσα τον κ. Ράμφο να απολογείται για λογαριασμό της ΕΕ, λέγοντας κάτι σαν «Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία, αν είμεθα διασπασμένοι σε πολλά κράτη, συνεπώς η ΕΕ είναι μονόδρομος».

Κράτη; Ποια κράτη; Επιχειρήσεις πολυεθνικές και μόνο υπάρχουν στον κόσμο που σαν στόχο έχουν την μονοπωλιακή θέση στην όποια αγορά τους (market niche). (Θα έλεγα κάτι για την «Ελεύθερη αγορά» στυλ Άνταμ Σμιθ, που απλά δεν μπορεί να υπάρξει στον κόσμο του homo karasapiens, λόγω της ανθρώπινης φύσης. Δηλαδή, απληστία, ανασφάλεια και ένστικτο αυτοσυντήρησης. Ας μην αναλωνόμαστε στα προφανή). Η Apple μόνη της έχει ετήσιο κύκλο εργασιών δύο φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας και βάλε. Η ΕΕ με κοινό νόμισμα είναι μια ωραία μεγάλη αγορά για τις πολυεθνικές και μέχρι εκεί. Για τους πληβείους, άστο καλύτερα. Αν πάθουν καρκίνο ή μείνουν ανάπηροι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους στέλνουν πια να δουλέψουν στα σούπερ μάρκετ Tesco’s με αμοιβή… την αναπηρική τους σύνταξη! (Τα Tesco’s δεν πληρώνουν δίφραγκο για τους σκλάβους. Sweeeeeeeet!!!).

Ποια «κράτη» ω βαθυστόχαστε και πολυπράγμονα Σιγισμούνδε – Μωχάμεντ; Α;

Όμως κανείς Έλλην πολιτικός δεν έχει τα ούμπαλα να βγάλει την Ελλάδα από το Ευρώ, ούτε φυσικά ο Τσίπρας που τελευταία αγωνίζεται να μιλήσει αγγλικά με Οξφορδιανή προφορά αυτογελοιοποιούμενος. Αλέξη, μίλα γραμματικώς και συντακτικώς σωστά Αγγλικά και ΑΣΕ την προφορά. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν το γλωσσικό ταλέντο να πιάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την προφορά μίας ξένης γλώσσας. Δες τι ποιότητας είναι τα ελληνικά που μιλούν ξένοι εγκατεστημένοι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και βγάλε συμπέρασμα. Πάρε κουράγιο από τον Ντούσαν τον Μπάγιεβιtsch.

Από την Βενεζουέλα του μακαρίτη Τσάβες ο δάσκαλος Αγγλικών του Τσίπρα!

Συνεπώς, ο μόνος τρόπος να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ και να ανκάμψει, θα είναι η πολύ πιθανή συνολική κατάρρευσή του. Μετά, ή θα πάμε το πρότζεκτ της ομοσπονδιακής ΕΕ ΣΩΣΤΑ, πρώτα ομοσπονδία, ΜΕΤΑ νόμισμα, ή ο καθένας κάθεται στα αυγά του, με τα μάρκα του, τα φράγκα του, τις πεσέτες και τις δραχμές του.

Να αγοράζει κινέζικες τοστιέρες με σήμα «Siemens»,

Και εκεί που δεν το περιμένεις... Κορνήλιος Καστοριάδης!

13 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά αλλά το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στους εγκεφάλους του εκλεκτού λαού των Χριστιανορθόδοξων ΕΛ που καταγόμαστε όλοι από τον Σόλωνα, τον Περικλή, τον Κολοκοτρόνη, τον Μιαούλη κλπ. Ο τιτανομέγιστος εγκέφαλός μας έχει ένα σοβαρό bug που δεν του επιτρέπει να συνυπάρχει με άλλους ΕΛ στο ίδιο κράτος χωρίς να το κάνει μπάχαλο. Σκέψου πως ένα σημαντικό ποσοστό των άμεσων απογόνων του Περικλέους ψήφισε Σαμαρά, Μπένυ, Κουνέλη κλπ προκειμένου να ΜΗΝ βγούμε από το λατρεμένο Ευρώ το προερχόμενο από την κτηνοβάτιδα Ευρώπη που καβάλα στον ταύρο-Δία πέρασε στην Κρήτη από την Φοινίκη. Δηλαδή το κέρατό μας το Βόειο.
    Χρειάζεται φορμάτ ο ΕΛ-ληνικός μας εγκέφαλος και ριστάρτ με άλλο λειτουργικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ptomasλες ο ΕΛ-ληνικός εγκέφαλος να έχει ένα θεματάκι με την κτηνοβασία;

      Διαγραφή
  2. Οντως μερικοι γερμανοι εχουν αρχισει να ζητανε την διαλυση του ευρω. Κατι εκπροσωποι της Μπουντεσμπανκ (δλδ οχι και εντελως τυχαιοι) συν μερικοι άλλοι που εφτιαξαν ηδη κομμα και ηδη παιρνουν 3% στις δημοσκοπησεις.
    Το προβλημα ειναι οτι κανενας δεν μπορει να προβλεψει τι ακριβως θα γινει μετά την διαλυση - ουτε καν στα ανωτατα κλιμακια. Οποτε ολοι το παιζουν συντηρητικα (καλυτερα ο εξαποδω που ξερουμε παρα ο εξαποδω που δεν ξερουμε).

    Ο γνωστος ΟΤΣ (Ομφαλος Του Συμπαντος) ειναι χαμενος ειτε με ευρω ειτε χωρις. Εστω οτι διαλυεται το ευρω. Εστω οτι μεσα στο γενικοτερο μπαχαλο που θα επικρατησει ολοι "ξεχνανε" τα χρεη του ΟΤΣ.
    Ωραια, θα εχουμε μηδεν χρεος, θα ερθει η δραχμη, θα την υποτιμησουμε σε σημειο εξευτελισμου, και λοιπον τι εγινε;

    Πρωτον δεν παραγουμε κατι ωστε να μπορεσουμε να το πουλησουμε (ανεξαρτητως νομισματος, ισοτιμιας, υποτιμησης κλπ.).
    Εννοω κατι που να θελουν οι άλλοι να αγορασουν, δεν εννοω μαγκιες, φραπεδιες, κουνηματα, πανωσηκωματα και κρατικες εργολαβιες.

    Δευτερον θα υποτιμησουν και ολοι οι αλλοι - πλην γερμανιας - τα νομισματα τους, οποτε θα ειμαστε παλι στα ιδια. Ηδη οι πρεσσες στην Ουζα, Ιγγλετερα, Γιαπωνια και Αγια Ρωσια εχουν παρει φωτια εδω και 2 χρονια. Η Γαλλια θα ηθελε αλλά δεν μπορει, η Κινα δεν τυπωνει αλλά απαγορευει την ελευθερη διακινηση (τι γιαννης, τι γιαννακης).

    Τριτον η υποτιμηση του εθνικου σου νομισματος δεν ειναι πανακεια. Αν ηταν, η Ζιμπαμπουε θα ηταν ζαμπλουτη. Ουτε το εμπορικο ελειμμα (μονο εκει "φαινεται" η υποτιμηση) ειναι το μοναδικο μας προβλημα. Ουτε καν το μεγαλυτερο μας.

    Καλο Πασχατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Jolly Roger

      Ε, προφανώς, δεν αρκεί απλά η υποτίμηση του όποιου εθνικού νομίσματος, πρέπει ακόμα και τα προϊόντα εντάσεως εργασίας να είναι ελκυστικά. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες και η Ελλάδα της προόδου είναι μία φιμωμένη μειονότητα.

      ΥΓ.

      Σίγουρα λες δεν θα θέλουν οι ξένοι φραπεδιά κουνημένη με μαγκιά; :-P

      Καλά χοληστερίνεια '13!

      Διαγραφή
  3. Η καλυτερη λυση είναι ή κατάρευση τής έλλάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος

      Ναι, μετά όλοι οι άλλοι θα πνίξουν στο πιοτί τις ενοχές τους.

      Διαγραφή
  4. Η όλη ιστορία είναι ένας φαύλος κύκλος που οι ισχυρότεροι κοιτάζουν να ξεζουμίσουν τους ασθενέστερους χωρίς να καταλαβαίνουν πως έτσι σκάβουν τον λάκκο τους.
    Πιό λιανά με ένα απλό παράδειγμα!
    Η πτώση στην αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη συνέχισε τη πτωτική της πορεία για 18ο μήνα, αφού και τον περασμένο Μάρτιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά -10,2%,
    Η μόνη αγορά που παρουσιάζει αύξηση στις πωλήσεις είναι η Βρετανία, αφού τον Μάριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,9%.
    Η μόνη που δεν είναι στο Ευρώ.
    Γερμανία (-17,1%), Ισπανία (-13,9%), Γαλλία (-16,2%) και Ιταλία (-4,9%).
    Η Γερμανία τον σκάβει μεν αλλά ο λάκκος την περιμένει.
    Τελικά εν των 3 θα λάβει το μακρύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ αθεόφοβος

      Έχει καβαλήσει καλάμι ο Σόυμπλε και κάνε τον μάγκα στις ΗΠΑ... Ιστορία σε ριπλέυ.

      Διαγραφή
  5. Μας έπεσε κομματάκι στενό αυτό το ζωνάρι, τι να κάνουμε;

    Καλή Ανάσταση στον πλανήτη μας κ. Πόλσε :)
    [πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικός μας θά'ναι]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίτα, μπορεί η Ελλάς να μην μπορεί όντως να σωθεί εντός του ευρώ με δανεικά, αλλά μπορεί μέχρι να πεθάνει να σώζει τις βόρειες οικονομίες οι οποίες, ντάξει, έκαναν τη λαμογιά να φτιάξουν ένα νόμισμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους αλλά όχι και να καταρρεύσουν αυτές κιόλας. Ας καταρρεύσει ο νότος ρε αδελφέ, να τα χωρίσουμε στη μέση πράγματα.

    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το νόμισμα θα την γλυτώσει διότι απλούστατα πρόκειται περί τερατουργήματος αλλά αυτό που με ανησυχεί ιδιαιτέρως είναι κάτι άλλο: πλέον έχει αρχίσει μια εξαιρετικά βίαιη τραπεζική και εθνική ενοποίηση με όρους κυριολεκτικά φασιστικούς: έτσι γουστάρω κι έτσι κάνω και κόψε τον λαιμό σου να προσαρμοστείς ειδάλλως τράβα πέθανε στο χαντάκι και μην μας ενοχλείς περαιτέρω. Κατά τα λοιπά, και μόνο το γεγονός ότι ο κύριος Ράμφος μίλησε θετικά για το ευρώ αποδεικνύει ότι πρόκειται περί παπάτζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Στου χαντάκ' που έλεγαν και στο σκέτς των ΑΜΑΝ.

      Όντως το παρών μπορδέλο, είναι έξοχη ευκαιρία για την δημιουργία ενός ολοκληρωτικού Ευρωπαϊκού υπερκράτους.

      Ποιες ΗΠΑ με τα όποια κουσούρια του ομοσπονδιακού τους συστήματος, τι να λέμε. Κομισιόν με φυτευτούς, Ευρωκοινοβούλιο για το θεαθήναι και τα σκυλιά δεμένα.

      Διαγραφή
  7. Business Phone Service is Voice over Internet Protocol, is a technology that has been around for quite a while now. The possibility is growing that it will revolutionize modern phone systems.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...