Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Ελληνική τραγωδία θα λυθεί με Deus ex Machina;

Συνήθως στις Ελληνικές τραγωδίες, ο ήρωας έφερνε κάποια στιγμή την λύση του δράματος. Όμως, όταν η υπόθεση είχε μπλέξει τόσο πολύ που δεν ξέμπλεκε με τίποτα, επιστρατευόταν ο «από μηχανής θεός» (λατ. Deus ex Machina). Τέτοια τραγωδία, από αυτές που δεν ξεμπλέκουν με τίποτα, είναι και η Ελληνική τραγωδία που ξετυλίγεται από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 και μετά.
Ας δούμε τους ήρωες και το περιβάλλον του έργου.

Το διεθνές περιβάλλον δεν ευνοεί την Ελλάδα. Το σύνολο του Δυτικού κόσμου αντιμετωπίζει προβλήματα ύφεσης και ανεργίας.

Η μόνη λύση για την Ελλάδα που θα ήταν η έξοδος από το Ευρώ (Deutschmark 2.0) φαίνεται ορατή αν και μόνο αν το Ευρώ καταρρεύσει συνολικά, ή ξεσπάσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. Κανείς άλλος δεν τολμά να βγάλει την Ελλάδα έξω.

Η τρόικα;

Αυτή ΔΕΝ ενδιαφέρεται να αποκτήσει η Ελλάδα σύγχρονο κρατικό μηχανισμό, να πέσει η ανεργία και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα. ΑΥΤΑ έπρεπε να τα έχουμε κάνει ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. H τρόικα ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για πλιάτζικο. Τίποτε άλλο. Α. Και αν ψοφήσουν και μερικοί συνταξιούχοι, ή χρόνια ασθενείς, ή άνεργοι μαυροκέφαλοι, ακόμα καλύτερα. Να αδειάζει και ο χώρος για τους σωστούς κατοίκους, αυτούς που θα αγοράσουν όλα τα ακίνητα των Ελλήνων κοψοχρονιά.
Αν μάλιστα και κάποιοι εξειδικευμένοι μαυροκέφαλοι όπως γιατροί, και μηχανικοί την κάνουν για έξω, ώστε να γίνει και κάποιο «ντάμπινγκ» των μισθών των υπερβόρειων ιατρών και μηχανικών, τότε πιάσαμε το τζακ – ποτ.

Η τρι- σόρρυ, δικομματική κυβέρνηση;

Μα αυτή ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για την επιβίωση του διεφθαρμένου νεoοθωμανικού πελατειακού συστήματος ενδιαφέρεται.(σε στενό κύκλο φυσικά, δεν κάνουμε πλέον ρουσφέτια στην πλέμπα. Να, δέστε τον γίγαντα Κεδίκογλου πως διόρισε την γκόμενά του κλιξ.). Να συνεχίσουν να μασάνε τα λαμόγια κι ας γίνει η Ελλάδα Νιγηρία. ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ.

Η αντιπολίτευση; Χμμμ…

Το μόνο αντιπολιτευόμενο κόμμα που θα μπορούσε να πάρει την εξουσία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά:

1) Δεν θέλει να βγει από το Ευρώ. Και τότε πώς θα αλλάξεις κάτι ρε φίλε;

2) Φαίνεται να έχει τρομερή ανεπάρκεια στελεχών. Εν μία νυκτί ένα κόμμα του 3-4% βρέθηκε να φιλοδοξεί να πάρει 35% χάρη στους απογοητευμένους ΠΑΣΟΚτζήδες. Ξαφνικά ένα κόμμα λίγο περιφερειακό, λίγο ρομαντικό, βρέθηκε να παριστάνει το… ΠΑΣΟΚ του Αντρέα! Έλα όμως που ο Τσίπρας δεν είναι Αντρέας και είναι μάλλον λίγος για το πόστο που εκ των πραγμάτων θα πάρει κάποια στιγμή (εκτός εάν σκάσει πρώτα ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος).

Γιατί λίγος;

Διότι ακούγοντας την ημιτελή συνέντευξη του Τσίπρα στον κακοήθη χλέπα δημοσιογράφο της καραμερκελικής FAZ αποδείχθηκε ότι όχι μόνο είναι ο ίδιος ανεπαρκής, αλλά δεν έχει και σωστό επιτελείο συμβούλων. (Για να ακούσετε την 8λεπτη συνέντευξη κάντε κλικ εδώ. Mη σας τρομάζει ο γερμανικός τίτλος αν δεν γνωρίζετε Γερμανικά, η συνομιλία γίνεται με την βοήθεια μεταφράστριας στα Ελληνικά και Αγγλικά)

Το λοιπόν, του βάζω ΑΡΙΣΤΑ (ειρωνικόν) ΑΣΣΟ στα 10, στην διπλωματία και την ...αντιμετώπιση εχθρικών και / ή προκατειλημμένων δημοσιογράφων. Σόρρυ Αλέξη, αλλά αν δεν τα καταφέρνεις με κάτι τέτοιους, δεν κάνεις για την φανέλα με το εθνόσημο. (Φοβερό σχόλιο, τύφλα να έχει ο Αλέφαντος). Ο Γερμανός, ήταν όντως κακοήθης και χλέπας, αλλά με σωστό χειρισμό θα μπορούσε κάποιος ικανός χειριστής του λόγου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ, να τον κάνει ΑΛΟΙΦΗ. Και Αλέξη, στο εξωτερικό ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σου χαριστεί. Τι τους πέρασες τους ξένους δημοσιογράφους; Έλληνες που θα σου δίνουν ανώδυνες πασούλες;
Βρε Αλέξη αγόρι μου, έχεις τα εξής δεδομένα το ΕΜΠ μου μέσα:

1) Η FAZ υποστηρίζει το CDU της Μέρκελ με φανατισμό.

2) Τα μέσα που στηρίζουν το CDU με πρώτη και καλύτερη την Bild έχουν ξεσκιστεί να ρίχνουν λάσπη στην Ελλάδα με μορφή «χιούμορ» προσπαθώντας να ρίξουν όλα τα κακά του κόσμου και τα προβλήματα των Γερμανών πολιτών (μίνιτζομπς χαχαχα) στους... μαυροκέφαλους.

3) Ο χλέπας θέλει να σε προκαλέσει ώστε να χάσεις τον έλεγχο και να κάνεις καμιά μαλακία (όπως και έκανες).

Ρε φιλαράκο, όταν η πρώτη ερώτηση του χλέπα είναι «Έχετε χιούμορ; », δεν την ανθίζεσαι την δουλειά; Τι απαντάς «Ναι αμέ!».

Φτιάχνεις τις άμυνες σου!

Τον αρχίζεις στην πραγματεία περί χιούμορ, σάτιρας και το πώς αυτή χρησιμοποιείται, για το πως σε άλλους αρέσει ο Σεφερλής και σε άλλους οι Μόντυ Πάυθον, για το πώς η σάτιρα περιέχει το στοιχείο της υπερβολής, κλπ. κλπ. Μετά περνάς στην αντεπίθεση αναλυτικά και του λες το πόσο βρώμικα φέρθηκαν τα Γερμανικά ΜΜΕ προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την Γερμανική πλέμπα από τα μίνιτζομπς(κλαίω από τα γέλια) κλπ. κλπ....

Αλλά τι ψάχνω τώρα Αλέξη, την έχυσες την καρδάρα με το γάλα.
Γι αυτό σας λέω παιδιά, Από μηχανής θεός. Καβάλα σε μια μηχανάρα σαν την παρακάτω. Αλλιώς η διαφαινόμενη ολική καταστροφή της Ελλάδας δεν πρόκειται να αποφευχθεί.

12 σχόλια:

  1. Αν και καθημενος, ορθώς πληκτρολόγησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρω πως ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό δια τα σημερινά χάλια* του Ελλέηντα αλλα ειναι τελείως παράλογο που μερικές φορές εύχομαι να είχαμε σήμερα τον Σημιτέα για πορδηπουργό; Μονο και μόνο επειδή ξέρει την νοοτροπία των Γερμανώνε ρε γαμώτεν**!


    *αν και απ'όσο έχω καταλάβει με το φτωχό μυαλό μου η ΧΟΝΤΡΗ συσσώρευση χρέους έγινε επί εποχής Καραμανλέοντος του Β'-

    **und er hätte sich problemlos mit diesen begabten 'Journalisten' unterhalten können...

    PS
    Ρε πολσε, χρυσό μου παιδί, ξεκόλλα λίγο από το WW3. o πολύς Αλέξης Τζώνης βλάπτει ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ fileasphogg

      Ρεσέ, σβουλαράδες είναι όλοι αυτοί οι ζουρναλίστεν. Αυτός ο εν λόγω επί παραδείγματι, έγινε ανταποκριτής στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να είναι κοντά σε αυτό το Σβούλενκλουμπ στην Μύκονο, το Πιέρος ή κάπως έτσι.

      PS

      Με έχει αλλοτριώσει ο αριθμός των εχθρών που έχω σκοτώσει στο Fallout New Vegas μου φαίνεται. :D

      Διαγραφή
  3. Εμένα πάντως πολύ με ήρεσεν που ο μικρός άρχισε προπόνηση στην εκδίωξη των γερμαναράδων. :)

    Το πόστιον εξαιρετικόν, αλλά ας το δούμε σε μεγαλύτερον βάθος... γιατί θα πρέπει να παίζουμε διαρκώς με ξένους κανόνες; ε; γιατί θα πρέπει να αβαντάρουμε μονίμως την εξουσία των ΜΜΕ; εχμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Rodia

      Εμ, ή θα έπρεπε να πει εξ' αρχής, "άσε μας κουκλίτσα μου", ή να έβαζε *ΕΜΕΝΑ* να συνεντευξιαστώ.

      (Ωχ! λες να είμαι εγωπαθής; :D)

      Διαγραφή
    2. Η θέση μου είναι... γκχμ γκχμ.. ότι με κάποιο τρόπο.. χρειάζεται να βρεθεί δλδ κάποιος τρόπος να μπουν τα ΜΜΕ στη θέση τους.. Οχι να χορεύουμε άλλο στο σκοπό που μας σφυράνε. ε; Κάπως έτσι το είδα. Να τους κόβεται ο αέρας απότομα! :)
      [κι εμενα να με βάζαν να συνεντευξιαστω με ενα γερμαναρα κρυομπλαστρο δε θα με χαλαγε λεμε -χεχε]

      Διαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος5 Αυγούστου 2013 στις 11:38 μ.μ.

    Σόρρυ για το τρολλάρισμα, αλλά δεν άντεξα όταν είδα αυτό σήμερα:

    http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20130722/low/pegasus_LARGE_t_1041_106039768.GIF

    Ερωτήματα:
    α. Τι κάνει το χέρι του Πίου πάνω στη γκλίτσα του μπαρμπαδέλλα?
    β. Το φροντιστήριο που έκανε στους παίκτες περιείχε και σύσφιξη σχέσεων μετα χερογλύκανου?
    γ. Οι αρχαίοι ημών -προ μπεηλίκ- πρόγονοι αποκαλούσαν τον προπονητή νεαρών και Παιδοτρίβη. Δηλαδή αυτός που το παιδί του την τρίβει?
    δ. Το βλέμμα του μπαρμπαδέλλα δεν το βλέπω να αποσπάται από την διδασκαλία. Μπράβο!
    ε. Τι δείχνει ο μπαρμπαδέλλας ως νέος Ζευς της προπονητικής? Την Σούπερ λίγδα? Την Αγιά Σοφιά? Καμιά εστία φωτιάς στον Υμηττό? Την πλησιέστερη στα αρβανιτοχώρια?

    Καλά μιλάμε εκεί γίνεται της ελλάδος το κάγκελο...

    ΥΓ: Για πολλοστή φορά παρασυμφωνώ μαζί σου. Και φαντάσου ότι ο Τζίμμμμπρας είναι και από τους καλύτερους εκεί μέσα...ούτε ντελιβεράδες στην πιντζαρία του Σαμαρά δεν τους παίρναν το 90% απο δαύτους...κοινώς τη γαμήσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιώργης ο Γαρατζέος

      Δείχνει το "Εν τούτω ΝΙΚΑ" στον ουρανό, παιδοτριβόμενος εκ του Πίου.
      Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός!
      ΑΕΚ - Νέα Ιωνία 4-1!
      Τσάμπιονς λίγκ!.

      Διαγραφή
  5. Γιώργης ο γαρατζέος5 Αυγούστου 2013 στις 11:52 μ.μ.

    Χοτ οφ δε πρεςς! Επωλήθη η Центральное телевидение Гостелерадио СССР του Ποδοjιφτου! Πάει και ο 902....
    Απορία: Όταν κάτι είναι του λαού -που λεν- πωλείται? Μπορεί να υφίσταται (αφού πωλείται! και απολύει και εργαζομένους κιόλας!)ως επιχείρηση -δηλαδή ως θεμελιώδες στοιχείου του καπιταλιστικού συστήματος το κανάλι που ευαγγελίζεται τον κομμουνισμό? Κοινώς, γκαστρώνεται η παρθένα?
    Χωρίς μαλακίες τώρα, ώρες ώρες απορώ ρε δε ντρέπονται που παίρνανε τα 16χρονα αμούστακα και τους δίναν έναν τσιφτέ στο χέρι και τα στέλναν στα βουνά να τα φαν οι χύτες, τα κρυοπαγήματα ή οι ναπάλμ ή -στην καλύτερη- να χάσουν τα νιάτα τους σε κάνα ξερόνησο για μιάν ιδέαν...και οι άλλοι μιά ζωή στην από μέσα...(κουίζ: που πάιε σχολειό της Παπαρήγαινας το βλαστάρι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιώργης ο γαρατζέος

      Αμερικάνικο κολέγιο και τα δύο για να ρίξουν το σύστημα από τα μέσα!

      Εγώ πάντως ως ΕΛΛΗΝ είμαι περήφανος που οι ΗΠΑ και ο Βαν Φλητ επέλεξαν την πατρίδα μας για να δοκιμάσουν τις Nαπάλμ πριν τις ρίξουν Κορέα / Βιετνάμ! :-P

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...