Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Θα ημπορέσει η Ευρωπαϊκή πατατοσαλάτα να επιβιώσει χωρίς σάλτσα μέντας; Το υπερβολικό Sauerkraut θα την καταστρέψει;



Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας: Το φάντασμα του Ελλαδίζοντος μενουμευρωπαϊσμού.


Και έτσι, ενάντια στη θέληση της ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του πολιτικού κατεστημένου του ΗΒ, οι Βρετανοί πληβείοι αποφάσισαν σε ποσοστό 52% να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός του αντιδημοκρατικού τερατουργήματος, που έχει τόση σχέση με μία ομοσπονδία όση ένα ποδήλατο με ένα παστίτσιο, μπας και τους κάτσει κάτι καλύτερο βρε αδελφέ.

Διότι ας μη γελιόμαστε, το 52% των ψηφοφόρων του ΗΒ δεν είναι συνταξιούχοι ρατσιστές νοσταλγοί της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που έχουν για ήχο κλήσης στο κινητό τους το "Rule, Britannia!".


Η πλειονότητα των ανθρώπων που ψήφισαν BRexit είναι δυσαρεστημένοι από την οικονομική τους κατάσταση και σίγουρα πολύ θα χάρηκαν να το ρίξουν δαγκωτό για να εκδικηθούν τον Κάμερον που τους έβαλε ανάμεσα σε άλλα το απίστευτο bedroom tax π.χ.

Οι πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών ψηφίζουν (όποτε και ΑΝ τους επιτρέπεται να ψηφίζουν) για ζητήματα της ΕΕ με γνώμονα την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας τους.

Οι Σουηδοί για παράδειγμα ψήφισαν το 1994 με 52,3% υπέρ της ένταξης στην ΕΕ (Καλά έκαναν για να βοηθήσουν τις εξαγωγικές Σουηδικές βιομηχανίες) και το 2003 ψηφίσαν κατά του Ευρώ με 55,9% (ΠΑΡΑ πολύ καλά έκαναν διότι με την Κορώνα άντεξαν πολύ καλύτερα από την Ευρωζώνη την κρίση του 2008). Ωστόσο ειδικά στη δεύτερη περίπτωση το κριτήριο ήταν επηρεασμένο από την εσωτερική κατάσταση, χωρίς να ληφθεί υπ' όψη "το μέγα όραμα" της τάχα μου δημοκρατικής ομοσπονδίας.

Και όχι, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τις πρακτικά μηδενικές αρμοδιότητες δεν δίνει "δημοκρατικότητα" στο υπάρχον οικοδόμημα της ΕΕ. Οι αποφάσεις ανακοινώνονται από μη δημοκρατικά εκλεγμένους επιτρόπους (συνήθως αποτυχημένους πολιτικούς στις χώρες τους), αλλά θα πρέπει κανείς να είναι εξόχως αφελής να πιστεύει ότι δεν τους υπαγορεύονται υπό μορφή στρατιωτικών παραγγελμάτων από συγκεκριμένα συμφέροντα κάθε φορά.

Το υπάρχον οικοδόμημα της ΕΕ εξυπηρετεί τα παρακάτω:

(Όχι δεν είναι ομοσπονδία με δημοκρατικούς θεσμούς και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ εάν υποθέσουμε ότι θα επιβιώσει από τις τρέχουσες και μελλοντικές αναταράξεις)

1. Το μπατιροτραπεζικό κατεστημένο με πρώτη και καλύτερη την απέχουσα μισή ανάσα από το κανόνι Deutsche Bank.

2. Τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που αποκτούν μία μεγάλη εσωτερική αγορά. Φυσικά η ενοποίηση των κανονισμών και δυνατότητα ισχυροποίησης των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν είναι κακό, όμως από μόνο του αυτό δεν φτιάχνει μία δημοκρατική Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί η αλαζονική και πολλές φορές ανοιχτά μαφιόζικη συμπεριφορά έναντι των μικρών χωρών των ελίτ που εδρεύουν στις μεγαλύτερες και ισχυρότερες χώρες της ΕΕ.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η ΕΕ βάζει περιορισμούς στην παραγωγή ζαχαρότευτλων και ζάχαρης στην Ελλάδα και τη Σουηδία, για να βγει ωφελημένη η αντίστοιχη παραγωγή της Γερμανίας. Και τσουπ, να σου κλείνει η ΕΒΖ και να σου έρχεται η Südzucker για να πουλήσει ζάχαρη στα κορόιδα και ευκόλως εκμαυλισθέντες με επιδοτήσεις και δάνεια Γραικούς.

Νισάφι.

Εν κατακλείδι η ιδέα μίας δημοκρατικής, ομόσπονδης Ευρώπης, στρατιωτικά και πολιτικά ανεξάρτητης από τις ΗΠΑ είναι θαυμάσια. Όμως τώρα κάθε άλλο παρά τέτοια είναι και ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Τώρα μέσω της TTIP είναι έτοιμη να δεχθεί πεσμένη στα 4 τα εκ ΗΠΑ μεταλλαγμένα ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ, για να μην ξέρει ο καταναλωτής τι τρώει και τι δεν τρώει.

Αυτό δεν είναι Ευρωένωση, αυτό είναι Ευρωγιουσουφάκι της Μονσάντο, και φυσικά Roundup™ Ready.

Παρένθεση για τα μεταλλαγμένα:

Τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των μεταλλαγμένων τόσο στο περιβάλλον ή ειδικότερα στις μέλισσες (πολύ σημαντικό αυτό), θα τις μάθουμε με απόλυτη ακρίβεια... μακρόχρονα. Αυτό έχει δείξει η πείρα μέχρι τώρα. Αυτό ΔΕΝ σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα ή μη της επιστημονικής μεθόδου, ή των διάφορων ερευνών, αλλά με την ανθρώπινη απληστία που προτιμά το βραχυπρόθεσμο κέρδος, ακόμα και αν υπάρχει πιθανότητα μακροπρόθεσμης βλάβης.

Τα μεταλλαγμένα αντέχουν πλέον τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων, διότι τα ζιζάνια μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής έχουν γίνει με το πέρασμα των γενεών πανίσχυρα και θέλουν ένα βυτίο Roundup™ το καθένα στην καθισιά του για να ψοφήσει. Είχαμε φτάσει στο σημείο τα φυτά της σόγιας να πεθαίνουν από το Roundup™ και τα ζιζάνια να μην καταλαβαίνουν τίποτα.

Οπότε εντάξει, Roundup™ Ready φυτά έχουμε, Roundup™ Ready ανθρώπους έχουμε; Δε νομίζω.

Άσε που ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα στο κάτω - κάτω να ξέρει τι σκατά του πουλάς. Αν το προϊόν σου έχει κακή φήμη, φρόντισε να τη βελτιώσεις. Αν κερά Μονσάντο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δε πειράζει, ΨΟΦΑ.

Τέλος παρένθεσης.

Εν κατακλείδι:

Ποιος θα χάσει από την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ;

Η ΕΕ με κάτω τα χέρια. Το ΗΒ έχει ολόκληρη Βρετανική Κοινοπολιτεία να συνεργαστεί πέρα από την ΕΕ.

Μπορεί η Ευρώπη να γίνει σαν τις ΗΠΑ ή την ΟΔΓ;

Όχι, διότι δεν διαθέτει την ίδια γλώσσα όπως οι ΗΠΑ ή η Γερμανία ούτε έχει την μυθολογία και την προπαγάνδα του τύπου "One Nation Indivisible Under God". Οι διαφορές μεταξύ της Σουηδίας και της Βουλγαρίας, ή της Ισπανίας και της Φινλανδίας, είναι απείρως μεγαλύτερες από αυτές ανάμεσα στο Αμβούργο και τη Βαυαρία, ή την Καλιφόρνια και την Αλαμπάμα.

ΜΠΟΡΕΙ όμως να γίνει μία πανίσχυρη πολύγλωσση δημοκρατική ομοσπονδία. Αν γκρεμιστεί εκ βάθρων και ξαναχτιστεί.

Μπορεί να μακροημερεύσει η ΕΕ με την παρούσα μορφή;

Μάλλον όχι, αλλά εάν με κάποιο τρόπο δεν διαλυθεί, θα γίνει σαν ένα από τα τρία απολυταρχικά κράτη του "1984" του Όργουελ. Άμα ο Σούλτς, έστω δολοφονώντας τα Αγγλικά λέει ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε το "crowd" να αποφασίζει... (Κοίτα ρε έναν Πατρίκιο της πλάκας, άντε από κει ρε).
(ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: Ο φίλτατος Ζαφώνις με ενημέρωσε ότι η δήλωση Σουλτς είναι hoax! Δε λέω, hoax μεν, καλό δε. Χεχ).

Καλό καλοκαίρι, εκτός πια κι αν ο Πούτιν αποφασίζει να μας δώσει Αυγουστιάτικο την Πόλη, ή έστω το γήπεδο της Φενέρ για να παίζει η ΑΕΚ και της Γαλατά για να παίζει ο ΠΑΟΚ. :D

12 σχόλια:

  1. Ενω συμφωνώ γενικώς, να υπογραμμίσω πως η ιστορία με το crowd ειναι hoax ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα πάντως να μου εξηγήσει κάποτε κάποιος γιατί οι λαοί τρίζουν τα δόντια σε αυτούς που τους κυβερνάνε σε κάθε άλλη περίπτωση εκτός από τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία της διαφήμισης τους κάνει να αγοράζουν ένα σωρό μπούρδες που δε χρειάζονται.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ με τον οικοδεσπότη με την έννοια ότι και η πολιτική είναι μάρκετινγκ άρα ο λόγος που πολλοί ψηφίζουν λαϊσκιστές πολιτικούς είναι η έλλειψη παιδείας!

      Διαγραφή
  3. ΕΕ

    " Δεν μπορεί να υπάρξουν δημοκρατικές επιλογές απέναντι στις ευρωπαικές συνθήκες"Ζαν - Κλωντ Γιουνκερ

    - το έλλειμμα δημοκρατίας αυξάνεται, το ευρωπαϊκό κεκτημένο κατακρημνίζεται (ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ασφάλεια), η αναμενόμενη «εμβάθυνση» φαίνεται να πηγαίνει πίσω,

    - η ΕΕ των τεσσάρρων ελευθεριών: "κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και προσώπων" φαίνεται να γίνεται παρελθόν,- μια απερίγραπτη γραφειοκρατία και ένα πολυδαίδαλο νομοθετικό πλάισιο (κανονισμο, οδηγίες, κ. άλ.) είναι πιθανές αιτίες ενδεχόμενης κατάρρευσης,

    - η πολιτική ένωση (ιδρυτικός σκοπός της ΕΟΚ - ΕΕ) έχει αντικατασταθεί από την πολιτική των χριστιανοδημοκρατών και των διαβρωμένων σοσιαλδημοκρατών δηλ. την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού,
    - τα όργανα της ευρωζώνης (ΕΤ και συναφείς μηχανισμοί) έχουν μετατραπεί σε έναν εκβιαστικό μηχανισμό μεταφοράς πλούτου από τις χώρες του νότου στις βόρειες χώρες και ιδιαίτερα της Γερμανίας (στα χρόνια της κρίσης το ΑΕΠ τη γερμανίας αυξήθηκε κατά ένα τρις ευρώ).

    - Κομισιόν (λένε και γράφουν ότι θέλουν να ακούσουν τα κράτη - μέλη και οι κυβερνήσεις τους) και Ευρωκοινοβούλιο έχουν περιθωριοποιηθεί και έχουν υποβαθμισμένο ρόλο, δεν τους υπολογίζουν,

    - η οικονομική και προσφυγική κρίση μετατοπίζει το εκλογικό σώμα των χωρών μελών προς συντηρητικές και αντιδραστικές κυβερνήσεις και σε αύξηση του εκλογικού ποσοστού ναζιστικών κομμάτων,

    - υποκύπτουν στο ρατσισμό και στην ξονοφοβία, κλείνουν τα σύνορα στην ανθρωπιά και οδηγούν στο θάνατο και στις ασθένειες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες,

    - φοβούνται να μην εξοδεύσουν χρήματα για τις κοινωνικές τους δομές και την κοινωνική τους σταθερότητα σε βάρος της ανεκτικότητας,

    - δεν έκαναν τίποτα για την αποτροπή η σταμάτημα του πολέμου στη Συρία και στο Κουρδιστάν,

    - καταδικάζονται από τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία για τις αυθαιρεσίες και τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου,

    - αδυνατούν να χαράξουν μιαν πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό (άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων,πολιτική υποδοχής, ενσωμάτωση, δικαιώματα προσφύγων κ.άλ) παραβιάζοντας τη διεθνή και κοινοτική ιδιαίτερα ως προς την ασφάλεια τους, απαιτούν καταστολή, κάθε χώρα εφαρμόζει τη δική της πολιτική,

    - χρησιμοποιούν τους Σκοπιανούς για την πολιτική τους των κλειστών συνόρων,

    - σήμερα δεν εκφράζει συμφέροντα των κοινωνιών των ευρωπαικών χωρών αλλά συμφέροντα, πολυεθνικών, βιομηχάνων, χρηματιστηριακών εταιριών, τραπεζών κ.λ.π. Έχουν μεταττραπεί σε μιά ένωση αδίστακτών δανειστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αέρααααααααααααααααααααααα! Να φύγουμε κι' εμείς πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς τελευταίοι θα φύγουμε! :D

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζεις τις συνέπειες της εξόδου μας από την Ευρωζώνη; Θα γίνουμε Βενεζουέλα και δεν έχουμε υδατάνθρακες που θα έλεγε ο Καμμένος, ακόμα και αν είχαμε υδρογονάνθρακες των πλούτο θα τον κέρδιζαν οι γνωστοί-άγνωστοι επιχειρηματίες που τα έχουν καλά με όλες τις κυβερνήσεις! Ο μέσος Έλληνας θα γινόταν πρόσφυγας...

      Διαγραφή
  5. Πρώτα από όλα θέλω να δηλώσω ότι είμαι πεποισμένος Ευρωπαϊστής δηλαδή υπέρμαχος της πολιτικής Ενοποίησης της Ευρώπης και δυστυχώς το μέλλον της δεν είναι ρόδινο.

    Στο Δημοψήφισμα του Η.Β. όπως και στο αντίστοιχο της Ελλάδας ψήφισαν λάθος όσοι έχουν να χάσουν τα περισσότερα, στην περίπτωση της Ελλάδας τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που σε περίπτωση grexit η καλύτερη λύση για αυτούς είναι να γίνουν πρόσφυγες, αντιθέτως οι μόνοι που ίσως θα κερδίσουν είναι όσοι έχουν εισοδήματα από το εξωτερικό μιας και όταν, όταν..., ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το συνάλλαγμα θα έχουν τεράστια αγοραστική δύναμη.

    Οι πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών ψηφίζουν (όποτε και ΑΝ τους επιτρέπεται να ψηφίζουν) για ζητήματα της ΕΕ με γνώμονα την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας τους.

    Είναι πρακτικά αδύνατον να ψηφίζουμε για όλα τα θέματα μιας και η Ε.Ε. δεν είναι ομοσπονδία, πέρα από αυτό είναι πρακτικά αδύνατον ένας Εσθονός να γνωρίζει τη πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και το αντίθετο, οι χώρες που ανέφερα είναι στη τυχαίες...

    Όχι δεν είναι ομοσπονδία με δημοκρατικούς θεσμούς και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ εάν υποθέσουμε ότι θα επιβιώσει από τις τρέχουσες και μελλοντικές αναταράξεις, στο έγραψα και στην αρχή ότι το μέλλον της πολιτικής Ενοποίησης είναι αβέβαιο... Όπως και ότι το ζητούμενο είναι να γίνει ομοσπονδία.

    Εν κατακλείδι η ιδέα μίας δημοκρατικής, ομόσπονδης Ευρώπης, στρατιωτικά και πολιτικά ανεξάρτητης από τις ΗΠΑ είναι θαυμάσια, όσον αφορά το στρατιωτικό σκέλος δυστυχώς υπάρχουν αντιδράσεις από τα κράτη μέλη, μπορώ να εικάσω με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι αν προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός πραγματικού Ευρωπαϊκου στρατού πολλοί Έλληνες θα θέλουν να έχει σαν σκοπό ένα πόλεμο με την Τουρκία. Οι Βαλτικές χώρες θα θέλουν έναν με τη Ρωσία και είμαι υπέρ μιας και είναι ο μοναδικός εξωτερικός εχθρός που έχουμε.

    Ποιος θα χάσει από την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ; Πάνω από όλα το ίδιο το ΗΒ οι υπόλοιποι θα χάσουμε στον τομέα της Άμυνας μιας και ο Βρετανικός στρατός είναι ισχυρός.

    Η ΕΕ με κάτω τα χέρια. Το ΗΒ έχει ολόκληρη Βρετανική Κοινοπολιτεία να συνεργαστεί πέρα από την ΕΕ. Κάνεις λάθος μιας και βασικός εμπορικός εταίρος του Η.Β. είναι η Ε.Ε. και όχι η Κοινοπολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...