Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2006

Ναι! Ζήτω η ντόπα!

Επιτέλους πια με αυτή την ιστορία του αντιντόπινγκ στο στίβο, στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα…

Δηλαδή θέλουν στα σοβαρά να πιστέψουμε ότι είναι ποτέ δυνατόν άνθρωπος να τρέξει τα 100μ. σε 9,80 χωρίς φαρμακευτική βοήθεια μόνο με τα σουτζουκάκια της μαμάς και μαρουλοσαλάτες;

Το πρόβλημα είναι η απίστευτη υποκρισία που υπάρχει στο όλο θέμα όπου γίνεται προσπάθεια η Ρωμαϊκή αρένα που είναι τα σπορ σήμερα, να παρουσιαστεί σαν ονείρωξη του Ντε Κουμπερτέν.

Εδώ στην Ιταλία οικοδόμοι σνιφάρουν κοκαϊνες για να χτυπάνε 14ωρα στην οικοδομή, οι πιλότοι των ΗΠΑ στο Ιράκ πλακώνονται στις αμφεταμίνες για να μην τα κάνουν απάνω τους από τον φόβο, με αποτέλεσμα να χτυπούν ότι κινείται, ενώ αντρακλάδες μεσήλικες πλακώνονται στα τσιρότα τεστοστερόνης και τα Βιάγκρα μπας και πηδήξουν καμιά μικρούλα (ή καμιά μεγαλούλα, ότι κάτσει).

Με τόση ντόπα και φαρμακευτική υποβοήθηση που πέφτει στον γενικό πληθυσμό είναι να απορεί κανείς γιατί υπάρχουν τέτοιες «ευαισθησίες» για τα σπορ.

Η απάντηση βρίσκεται μάλλον στην ύπαρξη μίας «παράγγας» που σκοπός της είναι να βγάζει από την μέση μερικούς ενοχλητικούς από περίεργες χώρες που χαλάνε την πιάτσα με την μοναχοφαγοσύνη τους.

Το ότι ο Τζέκος φυσουνάριζε μέχρι αναισθησίας τον Κεντέρη και την Θάνου το ήξεραν και οι πέτρες (Σύννεφο το καβλόσπυρο από τα στεροειδή). Η δουλειά στράβωσε μόλις θεωρήθηκε ότι το εν λόγω τρίο χαλούσε την πιάτσα δηλ. απειλούσε τα πεντακάθαρα Αμερικανάκια τύπου Γκάτλιν (Κέρδισε τα 200μ. το 2004 για να πιαστεί αργότερα ντοπέ) και Μάριον Τζόουνς (Άλλη φαρμακαποθήκη αυτή).

Άρα τι μένει;

Κατ’ εμέ αφού ούτως η άλλως η κατάσταση είναι σκέτη αρένα, αφήστε τα παιδιά να πάρουν ότι γουστάρουν, να τρέξουν τα 100 μ. σε 9,50…

Ο λαός διψά για μονομάχους, αίμα και άμμο, και μετάλλια για να ικανοποιήσει τα εθνικά του κόμπλεξ…

Ούτως ή άλλως και τα αθλητάκια παίρνουν το παντεσπάνι τους εν γνώσει των κινδύνων της ντόπας…

Τώρα θα πει κάποιος: Ρε πόλσεμάνεν, καλά όλα αυτά αλλά την Σουηδέζα την Carolina Klüft τι την έχεις σαν λινκ ; Αυτή δεν τα παίρνει;

Α, όλα κι όλα, το κορίτσι (αφού είναι μέσα στην ηγέτιδα χώρα του αντιντόπινγκ την Σουηδία) μάλλον όλο και κάτι θα παίρνει (καβλόσπυρο ολέ και εδώ αλλά καθ’ ότι Σουηδέζα και κατάξανθη δεν πρόκειται να πιαστεί ποτέ.), αλλά εκτιμώ το εξής:

Παρ’ όλο που θα μπορούσε να μετακομίσει στο Μονακό όπως κάθε Σουηδός αθλητής που σέβεται τον εαυτό του για να γλιτώσει την φορολογία του 50%+ κάθεται στο Växjo στη Småland. Και αυτό διότι κατά δήλωσή της δεν μπορεί να αποχωριστεί τα Σουηδικά δάση…

Τι να πει κανείς μπροστά σε τέτοια δήλωση;

2 σχόλια:

  1. Γι'αυτο δεν εγινα ποτε πρωταθλητης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσέκαρε και το τοπικ kenteris revisited sto runningnews.gr έχει ενδιαφέρον.
    http://www.runningnews.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=828&whichpage=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...