Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Πακέτο θρησκείας ή / και ιδεολογίας (Κομπλέ πολυτελείας - μετά φιόγκου)

Παρατηρώντας το πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που ακολουθούν την χ ιδεολογία, ή την ψ θρησκεία, ή το ζ «Σύστημα αξιών», παρατηρώ ότι αυτή η αποδοχή από κάποιους ενός θρησκευτικού ή ιδεολογικού συστήματος, ισοδυναμεί κατά κανόνα με την τοποθέτηση παρωπίδων.

Παρωπίδων οι οποίες είναι ισχυρότερες από την λεγόμενη κοινή λογική ή τους κοινούς κανόνες ηθικής που είναι αποδεκτοί από την συντριπτική πλειονότητα της ανθρωπότητας. (Π.χ. ο φόνος, ο κανιβαλισμός και η αιμομιξία είναι ΓΕΝΙΚΑ μη αποδεκτές συμπεριφορές πώς να το κάνουμε).

Επί παραδείγματι πολέμιοι του ισλαμικού φονταμενταλισμού, ενώ ορθώς επισημαίνουν τον βάρβαρο, αντιδημοκρατικό, ανελεύθερο και επεκτατικό χαρακτήρα του, συντάσσονται αναφανδόν με τις ΗΠΑ του ανεκδιήγητου Dubya, διότι μπομπαρδίζει μωαμεθανούς άμαχους. (Αρκεί που είναι μωαμεθανοί)

Άλλοι ένιωσαν αγαλλίαση όταν πέθαναν πάνω από 2000 άμαχοι στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, διότι οι αμερικάνοι είναι μεγάλες κουφάλες και τους άξιζε… (Εγώ πάντως δεν είδα ούτε τον Dubya, ούτε τον Τσένεϋ, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και μεγαλομέτοχο της Χάλιλμπέρτον, ούτε την νυφίτσα τον Ράμσφελντ, μεγαλομέτοχο του κατασκευαστή του Ταμιφλού να παθαίνουν τίποτα από την «τζιχάντ» της Αλ Κάιντα).

Και το ιερατείο της εκκλησίας ήταν συναισθηματικά κοντά σε αυτή την διατύπωση σαν μία μορφή αντεκδικήσεις για τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην ορθόδοξη (ε;) Γιουγκοσλαβία του ορθόδοξου (πώς;) Μιλόσεβιτς.

Άλλοι ορκισμένοι φιλελεύθεροι, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν στο όνομα της διατήρησης της «πολυπολιτισμικότητας» τον ακρωτηριασμό νεαρών κοριτσιών από μουσουλμανικές οικογένειες, με την πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Δηλαδή επιτρέπουμε την καταστροφή της σεξουαλικής ζωής αυτών των κοριτσιών γιατί οι διεστραμμένοι μουλάδες πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα, διότι έχουμε κατοχυρωμένη την ανεξιθρησκία και την ελευθερία έκφρασης;

Δηλαδή εάν είχαμε και μερικούς οπαδούς κάποιας θρησκείας που θέλουν να κάνουν ανθρωποθυσίες για να εξευμενίσουν του θεούς τους, τότε θα έπρεπε να το επιτρέψουμε στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης;

Δεν νομίζω ότι κάποιος με στοιχειώδη λογική θα τολμούσε να συμφωνήσει μα αυτό.

Που οφείλεται λοιπόν αυτό το σύνηθες φαινόμενο της ολοκληρωτικής παράδοσης σε θρησκείες και ιδεολογίες, με παράλληλη εγκατάλειψη της χρήσης της λογικής και της λειτουργίας του εγκεφάλου εν γένει;

Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να αποδοθεί στην «Οικονομία της φύσης», δηλαδή την επίτευξη από έναν οργανισμό του μέγιστου αποτελέσματος με την ελάχιστη προσπάθεια.

- Θέλεις να μάθεις πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και ποιος είναι προορισμός σου πάνω σε αυτήν την γη;
- Θέλεις έναν +μβούσουλαν+ για να μπορείς να ερμηνεύσεις τον χαοτικό παγκοσμιοποιημένο σημερινό κόσμο;
- Θέλεις να μπορείς να πουλάς μούρη λέγοντας ότι έχεις βρει όλες τις απαντήσεις;

Μην χάνεις καιρό! Διατίθενται τα νέα πακέτα θρησκείας ή / και ιδεολογίας, κομπλέ πολυτελείας - μετά φιόγκου!

Διότι η πικρή αλήθεια είναι ότι η χρήση του εγκεφάλου και κατά συνέπεια η χρήση της λογικής και της κριτικής σκέψης, ή έστω της λεγόμενης «κοινής λογικής» είναι κουραστική και ενεργοβόρος.

Λίγοι είναι λοιπόν αυτοί που μπορούν να αντισταθούν της εύκολης λύσης και της ρετσέτας. Οι περισσότεροι άγονται και φέρονται από τα συναισθήματά τους και αγνοούν την λογική ψάχνοντας για μασημένη τροφή.

Πλην όμως αυτό όπως προείπα είναι αναμενόμενο διότι κατά βάση όλοι μας έτσι είμαστε φτιαγμένοι, ή ορθότερα έχουμε εξελιχθεί έτσι. (Άντε μην χέσω με τους δημιουργιστές που γουστάρουν να παίρνουν την Βίβλο κατά γράμμα δίδοντας στο σύμπαν την ηλικία των 6.000 ετών)

ΥΓ.

Φαντάζομαι θα έχετε ακουστά τον Ριχάρδο Δώκινς (Richard Dawkins) και το τελευταίο του βιβλίο του «Η περί του Θεού αυταπάτη».
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο και μάλιστα το παράδειγμα περί κλειτοριδεκτομής είναι μία εμπνευσμένο από παρόμοια επιχειρηματολογία μέσα σε αυτό.

Μάλιστα αδιάσειστες αποδείξεις περί της Ελληνικότητας του εν λόγω επιστήμονα, καθηγητή και συγγραφέα παρουσιάζει ο ΕΥ-λόγερ Διαγόρας εδώ.

ΥΓ2.

«Νήφε και μέμνησο απιστείν»

14 σχόλια:

  1. Τρομερό ποστ φίλε polse!


    Προσυπογράφω μέχρι ...τελευταίας τελείας!

    Ειδικά το κόλπο με την κλειτοριδεκτομή και γενικά το ότι πολλές φορές το θρησκευτικό δίκαιο υπερνικά το ποινικό/αστικό, πρέπει κάποτε να πάψουν, ειδικά σε λαούς που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται πολιτισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόλσε, νομίζω ότι είναι προφανές: Εμείς οι ΕΛ-ληνόφωνοι ΕΥ-λόγερς (δικτυογράφοι ΕΛληνιστί), το άνθος της παγκόσμιας κουλτούρας και διανόησης, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, βελτιωμένο και απαστράπτον ιδεολογικο-θρησκευτικό όχημα για να ταξιδέψουμε την ανθρωπότητα πίσω εις τον Σείριον (από όπου ως γνωστόν προήλθαμε). Και να την αφήσουμε εκεί να γυρίσει με οτοστόπ.

    Σε ένα μνημειώδες, συνοπτικόν και εύληπτον πακέτον, θα πρέπει να:

    -Εξηγήσουμε την προέλευση του σύμπαντος και να δώσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα μεταφυσικά ερωτήματα.
    -Προτείνουμε ένα πλήρες σύστημα ηθικών αξιών και νόμων, κομπλέ με μεταθανάτιες τιμωρίες και άλλα ανταλλάγματα.
    -Προωθήσουμε μία νέα οικονομική πολιτική, που θα περιλαμβάνει δικαιώματα εργαζομένων, πάταξη ανεργίας και άλλα δημοφιλή ζητήματα.
    -Χαράξουμε μία γενικότερη πολιτική όσον αφορά τα πάντα (εθνικά θέματα, παιδεία, πολιτισμό, κλπ).
    -Σώσουμε τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και άλλα προβλήματα που απειλούν το περιβάλλον.
    -Βρούμε ωραίους τίτλους και πιασάρικα λογότυπα για όλα τα παραπάνω.
    -Τα κονομήσουμε χοντρά από τους πιστούς/οπαδούς μας και γευτούμε τους καρπούς της απύθμενης σοφίας μας (σε είδος).
    -Γίνουμε αγάλματα, ναοί και πλατείες μετά θάνατον, ώστε να μπορούν να μας λατρεύουν και οι επόμενες γενιές.

    Είμαι σίγουρος ότι είσαι μέσα. Άλλους δυο-τρεις χρειαζόμαστε και βουρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hello σουηδέ
    εξέφρασα την επιθυμία μου
    σε άλλο βλογ
    οπότε επαναλαμβάνω και εδώ
    για μαθήματα Κενταυρικής Δευτεροκαθαρευούσης
    δια αλληλογραφίας :)

    meanwhile
    αν θες και εγώ παραδίδω μαθήματα online Σούρδικης

    αυτή τη στιγμή έχω βέβαια μόνο έναν μαθητή (no other than birbiration)

    μάλλον δεν ενδιαφέρεσαι αλλά λέμε τώρα άμα θες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πρόλαβε ο Νεφέλικας.
    Την ίδια πρόταση θα έκανα κι εγώ.
    Είναι ώρα για το colpo grosso, ώρα να φτιάξουμε τη θρησκεία της νέας χιλιετίας και με πρόσχημα τα θεία να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την ανθρωπότητα.
    (Ταμίας εγώ, ο Νεφέλικας ξέρει και γνωρίζει την τιμιότητα μου από παλιότερα)
    (Κι αυτό με τα αγάλματα δεν ήταν κακή ιδέα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Zaphod

    Να απαγορευθεί η κλειτοριδεκτομή και να χαθεί μία τόσο γραφική παράδοσις;

    Θεωρώ ότι αι κορασίδαι δεν θα είχον ανδίρησιν στην διατηρισιν αυτής της Θεαρέστου παραδόσεως.

    Ασαλαμαλέικουμ.

    @ nefelikas

    Αρχικά είχα τις αμφιβολίες, αλλά με έπεισε αυτό με τα αγάλματα. Θεωρώ ότι η αγαλματένια μου κορμάρα θα προκαλεί πολλαπλούς οργασμούς στις επόμενες γενεές των πιστών κορασίδων της πανσόφου παρηγορήτρες ΕΥ-λογοθρησκείας.

    @ trol

    Θεωρώ ότι το ΕΥ-αγγέλιο της νέας θρησκείας και η προκύρηξις του νέου ιδεολογικού μανιφέστου θα πρέπει να γραφούν εις την Πάνκομψην Κενταυρικήν Καθαρεύουσαν.

    Η πάνσεπτος Σουρβιακή θα χρησιμοποιείται από το πόπολον εις τας εμποροπανήγυρεις των Ιερών Ναών της νέας θρησκείας.

    @ 2Σx2

    Προβλέπεται να κονομήσομεν χονδρά ω αγαπητέ εν ΕΥ-λογοσφαίρα αδελφέ. Πρέπει να βρούμε τώρα όλους τους δυνατούς τρόπους για να τα πάρουμε από τα πρόβατα, ε σόρυν, τους πιστούς ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σουηδέ, με όλη την εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπό σου, θα σε παρακαλούσα θερμά, αν αυτή η μαύρη οχιά από την Κ με αποκαλέσει ξανά με οποιοδήποτε όνομα πλην του χριστιανικού μου, να διαγράψετε τα σχόλια της και να την πετάξετε όξω με τις κλωτσιές.

    Ευχαριστώ

    Εμείς είμαστε σύμμαχοι και πρέπει να συνεργαζόμαστε ενάντια στις δυνάμεις του κακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ bidibis (aka g.a.n.g)

    Μπατ οφ κορς...

    Σέη, ουάτ ιζ γιουρ κρίστιαν νέημ ένηγουέηζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαθυστόχαστα ερωτήματα, αλλά δεν απαντούν στο μέγα ερώτημα του μέλλοντος (στο Αμεσοδημοκρατικό Debate του.... 2107):
    Είναι ηθικά τα Νανο-Βιοφάρμακα Ολικής Επαναφοράς Νεότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. test :)

    birbiration

    (in lack of a better name, bdbdbd is not a name, συνονθύλευμα συμφώνων είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Trol,

    Μέχρι να γίνει η Δευτέρα παρουσία, θα είσθε εσείς η Ελλάς και ο bidibis (aka g.a.n.g) η FYROM.

    Eσείς θα αρνείσθε να τον αποκαλείτε με το συνταγματικό (χριστιανικό) του όνομα, αντίθετα με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, της Πλανηταρχίας συμπεριλαμβανομένης. (Εξαιρείται ο Κος Burns που εκτός του γεγονότος ότι έχει δηλώσει βάζελος κατά το διάστημα που ήταν πρέσβης στην Αθήνα, γνωρίζει άριστα τον χειρισμό της λέξης "Σκόπια").

    Εξ' ονόματος της πλανηταρχίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας εξορκίζω!

    Αποκαλέσθε τον γείτονά σας με το συνταγματικόν του όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Σουηδέ,

    Θα έπρεπε να σας παραθέσω -αλλά που να ψάχνω μεσημεριάτικα- την συνομιλίαν που είχα με τον υποφαινόμενο, στην οποία του εξηγώ τους λόγους για τους οποίους τον αποκαλώ όπως τον αποκαλώ.

    Συγκεκριμμένα και σύμφωνα με το παράδειγμα που έδωσες, το FYROM είναι σαν το bdbdbd...δλδ ένα συνονθύλευμα γραμμάτων που προφέρεται με ιδιαίτερη δυσχέρεια και κατα τη γνώμη μου αδικεί τον κατά τ'άλλα αγαπητό εχθρό.

    Του προσέφερα μάλιστα ένα σωρό εναλλακτικές, από το biribiris που είναι και πιο εύηχο μέχρι το birbiration που είναι και πιο ευφάνταστο.

    Με ενημέρωσε παρα ταύτα (?) ότι επιθυμεί να τον φωνάζουν με το χριστιανικό του όνομα. -τα ντοκουμέντα υπάρχουν- Εγώ πάλι, επεδή τον σέβομαι ιδιαίτερα, έστω και σαν εχθρό, του εξήγησα ότι από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιεί το χριστιανικό του όνομα ο ίδιος στο βλογ, δεν θα ήταν ωραίο να είμαι εγώ αυτή που θα τον παρουσιάσω στην παγκόσμια βλογόσφαιρα με το χριστιανικόν του όνομα.

    Από τη στγμή βέβαια που συνεχίζει να χρησμοποιεί το bdbdbdb aka hito bam boom, συγνώμη, απλώς δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.

    Καλά εδώ που τα λέμε, νομίζω πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τι τελικά θέλει αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί νομίζω είναι ολίγον σε σύγχυση με την έννοια +όνομα+, με ρώτησε κιόλας πρόσφατα όταν είδε το +χριστιανικόν+ μου όνομα, τι πιο απλό δηλαδή, με αυτό με φωνάζουν από τα βαφτίσια και μετά, τι στο καλό είναι και τι σημαίνει.

    Ελπίζω να έριξα φως στην περίπτωση.
    +φως εκ φωτός+
    ++evlogison++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντήαρ Τρολ,

    Τι σημαίνει το +χριστιανικόν+ σας όνομα?

    Θα μπορούσε να είναι ένας ενδιαφέρων γρίφος.

    Βρείτε ποιό είναι το όνομα που σειμαίνει το τάδε π.χ.

    Επειδή φαίνεται ότι ο ιδρυτής του +Έθνουc+ είναι πιστός χριcτιανόc, μπορείτε να τον αποκαλείτε με σύνθετην ονομασίαν δλδ,bidibis (aka g.a.n.g) + (Χριστιανικό όνομα της επιλογής σας - ένεκα του θέματος της ενδεχόμενης παραβίασης προσωπικών δεδομένων λόγω μη αναγραφής αυτώςν εις το +Προφίλ+). Εγώ θα πρότεινα το Σιγισμούνδος.

    Οπότε η συμβιβαστική +Πρόταcιc+ είναι:

    bidibis (aka g.a.n.g) - Σιγισμούνδος.

    (Οι εντός παρενθέσεως φθόγγοι προφέρονται ψυθιριστά).

    Πώς σας φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κάνουμε ριλόαντ σε όλα τα μέτωπα που έχουμε ανοιχτά, don t worry with posting twice ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...