Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Σώστε τον Σάκη από την αναλγησία της Σουηδικής δημόσιας διοίκησης!

Επικαιροποίηση 22/10/07:

Το εθνικής εμβέλειας ελεύθερο κανάλι TV4 αναφέρθηκε στο θέμα του Σάκη
Βαγιάτα στο δελτίο τοπικών ειδήσεων της Στοκχόλμης.

Πώς είναι τελoς πάντων δυνατόν να θέλουν κάποιοι να στείλουν σπίτι του
κάποιον ασθενή που δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, τρέφεται με ειδική
διάταξη σωληνώσεων και χρειάζεται περιοδική υποστήριξη της
αναπνευστικής λειτουργίας;

Δείτε και τον αδελφό του Σάκη (Δηλώσεις στα ελληνικά).



Αναδημοσιέυω από το μπλογκ του Στοκχολμιώτη iPodcrates

"Απευθύνομαι σε όλους εσάς που διαβάζετε τον blog μου εδώ και καιρό, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που με αφορά άμεσα γιατί πρόκειται για την ζωή ενός φίλου, συμμαθητή, συντοπίτη, γείτονα απο τα παιδικά μας χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και συνοδοιπόρου στην Σουηδία εδώ και 30 χρόνια. Ζητάω την βοήθεια σας, ειδικά των Ελλήνων «συνμπλόγκερς» που γνωρίζω ότι είναι ευαίσθητοι σε θέματα που αφορά άλλους συνανθρώπους μας και κινητοποιούνται άμεσα.


Διαδώστε την προσπάθεια που κάνει ό αδερφός του Σάκη αλλά και οι φίλοι του, να προστατέψουν την ζωή του αλλά και τα ατομικά του δικαιώματα, απέναντι στον Δήμο Στοκχόλμης και του Δημοτικού διαμερίσματος Farsta που τα καταπατεί παράφορα.

Το ιστορικό εν συντομία, σε μετάφραση από το επίσημο blog που εχθές ξεκίνησαν ο αδερφός και οι φίλοι του Σάκη.

« Ο Σάκης Βαγιάτας, κάτοικος Στοκχόλμης από το 1978 ξυλοκοπήθηκε άγρια χωρίς ιδιαίτερο λόγο στις 22 Δεκεμβρίου του 2006 ( στην Στοκχόλμη ) και βρίσκεται μέχρι σήμερα , 10 μήνες μετά σε κώμα.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνo φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 κορονών (Του κάνανε τα μούτρα κρέας :-Ρ σ.pølsemannen). Ο δικηγόρος του δράστη, (γνωστός από άλλη δίκη σε σχέση με την Ελλάδα με δράστη ένα άλλο Σουηδό που η Ελλάδα θέλει να καταδικάσει για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Έλληνα στην Κώ) έκανε έφεση για να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος.

To δημοτικό διαμέρισμα Fasta του Δήμου Στοκχόλμης, αποφάσισε να στείλει τον Σάκη στον σπίτι του, παρά τις ρητές αντίθετες αποφάσεις των γιατρών τόσο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Karolinska αλλά και του νοσοκομείου Dandery.

To νοσοκομείο χρονίων νόσων-Utterns Sjukhem, όπου ο Σάκης βρίσκεται κατάκοιτος τώρα, είναι επίσης ενάντια στην απόφαση του δημοτικού διαμερίσματος Farsta. Πιθανή μεταφορά του Σάκη απο το νοσοκομείο χρονίων νόσων στο σπίτι του, συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για την ζωή του. ( o Σάκης εκτός από τους φίλους του και τον αδερφό του που πρόσφατα μετακόμισε στην Σουηδία από την Ελλάδα, δεν έχει κανέναν άλλον να τον προσέχει και χρειάζεται επιστημονική φροντίδα 24 ώρες το εικοστετράωρο)

Ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση έχει ασκηθεί έφεση και η απόφαση για την τύχη του Σάκη βρίσκεται στα χέρια του διοικητικού δικαστηρίου (νομού) (δικαστήριο στο οποίο προσβάλλονται αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης σε πρώτο βαθμό).

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτήν την μεταχείριση του θύματος Σάκη και απαιτούμε να του δοθεί επιστημονική ιατρική φροντίδα και να αποδοθεί δικαιωσύνη και ο δράστης να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο!»
Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει όλοι να υπογράψουμε στην
λίστα που υπάρχει γιαυτόν τον σκοπό στο διαδύκτιο.

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1257

Για όσους δεν ξέρουν σουηδικά, γράψτε το όνομα σας στο κενό που υπάρχει κάτω από την λέξη «Namn» (κάτω από την φώτο της κοπέλας) και πατήστε το «skriv under». Να γράφεται και την χώρα διαμονής σας με ένα κόμμα δίπλα στο όνομα. Για να δείτε την λίστα των υπογραφών πατήστε στα αριστερά το «Namn» και πατήστε το «Forum» αν θέλετε να αφήσετε και κάποιο σχόλιο. Σχόλια μπορείτε να άφησετε και στο blog, αν και είναι στα Σουηδικά.


Υπάρχει και το animated banner, που μπορείτε να βάλετε στην σελίδα σας όσοι θέλετε με link στο blog του Σάκη, που σύντομα πιστεύω να ανέβει κείμενο στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Οι εξελίξεις τρέχουν αυτή την στιγμή. Θα επανέλθω με νεότερα και με τυχόν e-mail των Σουηδικών αρμόδιων υπηρεσιών.

Σας παρακαλώ βοηθήστε όλοι σας με όποιο τρόπο μπορείτε!

Πρέπει να σώσουμε τον Σάκη!"


save-sakis.gif

Εάν θέλετε να βάλετε το ανωτέρω μπάνερ στο ιστολόγιο / ιστοσελίδα σας, αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα:

27 σχόλια:

  1. χμμμμ...

    Σουηδικό μοντέλο έτσι;

    Συμπέρασμα είναι πως οι (κρατικοί και όχι μόνο) κρετίνοι είναι παγκόσμιο φαινόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Zaphod

    Ανάλγητες καρεκλοκενταυρίνες (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Μαρίες), που ακολουθούν τον κανονισμό του Δήμου, δλδ την περικοπή εξόδων. Ο υπάλληλος-εξάρτημα ήρωας του Κάφκα είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

    Τώρα στη Σουηδία γίνεται χαμός με τρεις τύπους εγκλημάτων:
    Προκληση βαρειών σωματικών βλαβών με ληστεία ή άνευ, βιασμοί και ληστείες χρηματαποστολών. Τα ταλευταία 20 χρόνια αυτοί οι τύποι εγκλημάτων παρουσιάζουν διπλασιασμό και βάλε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της BRÅ (Οργανισμός Πρόληψης Εγκλήματος ή σκωπτικά από μερικούς Οργανισμός άρνησης εγκλημάτων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελήφθη...

    Θα λινκάρω στο πόστ σου σε περίοπτη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Σπάει

    Βέρυ νάης...

    Οι υπογραφές από Ελλάδα αρχίζουν να πέφτουν βροχηδόν!

    Tack, tack!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορώ να κάνω μι αερώτηση; Επειδή το θεμα φαίνεται σοβαρότατο δηλαδή, αλλά κι επειδή είχα τελείως διαφορετική εικόνα για τους ΣΟυηδούς.
    Το να πάει κάποιος αρχιμεθύστακας ή πρεζόνι ή αλητήριος και να σαπίσει κάποιον στο ξύλο είναι δυστυχώς στο πρόγραμμα, υπό την έννοια ότι μπορεί να συμβεί σε οποιανδήποτε χώρα.
    Πως είναι δυνατόν όμως ουσιαστικά το σουηδικό κράτος ν'αρνείται περίθαλψη, να στέλνει έτσι χύμα κάποιον στο σπίτι του, με κίνδυνο της υγείας του, με τόσο μεγάλη ανάγκη φροντίδας κλπ. Δηλαδή αν γινόταν ένα απ'αυτά, να πω ότι είναι μαλάκες οι άνθρωποι. Όλ'αυτά μαζί (και ίσως και άλλα); Είναι τουλάχιστον πολύ περίεργο για μια χώρα όπως η ΣΟυηδία. Μήπως ξέρουμε τι ακριβώς υπάρχει από πίσω; Διότι δεν μπορεί, κάτι πρέπει να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Hades

    Βεβαίως!

    Υπάρχει η επάρατος ΔΕΞΑ κυβέρνησις του Fredrik Reinfeldt που έχει βάλει στο στόχαστρο τα διάφορα επιδόματα, ανάμεσα σε αυτά και της ανεργίας που σύμφωνα με την συμμαχία των αστικών κομμάτων που κυβερνά την Σουηδία από τον Σεπτέμβριο του -06 θρέφει 1.000.000 ρεμάλια που θα μπορούσαν να δουλεύουν!

    Σοβαρότερα τώρα, ο δημόσιος μηχανισμός στην Σουηδία είναι άκαμπτος και θυμίζει Κάφκα, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θυμίζουν λέμινγκς. Εάν η γραμμή είναι "περικοπή εξόδων" μπορούν να γίνουν τα απίστευτα.

    Τώρα τα περιστατικά βαριών σωματικών βλαβών με, ή άνευ ληστείας είναι πάρα πολλά αναλογικά με τον πληθυσμό και σε πολλές περιπτώσεις αφορά συμμορίες που δρουν στοχοποιώντας άτομα κάποιας συγκεκριμένης κοινότητας. Ο πολυπολιτισμός που αποτέλεσε "ιδεολογία" του σοσιαλιστικού κόμματος από την εποχή του Πάλμε, δεν δουλεύει πολύ καλά πλέον. (Στατιστικά βλ. σχετικό λινκ που δίνω σε σχόλιο παραπάνω)

    Γενικά η Σουηδία απέχει αρκετά από την εξιδανικευμένη εικόνα που έχει αρκετός κόσμος στην Ελλάδα, πλην όμως είναι ακόμα πάρα πολύ μπροστά από την Ελλάδα σε τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όντας χώρα μόλις 9 εκατομμυρίων.

    Η Ελλάς υπερέχει της Σουηδίας στον συνολικό αριθμό τηλεοπτικών καναλιών, αθλητικών εφημερίδων και εγκαταστάσεων τύπου Αλλού Φαν Παρκ.

    Για τον καιρό δεν λέω, γιατί αυτόν ο πληθυσμός μίας χώρας δεν μπορεί ακόμα να τον επηρεάσει κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΡΙΚΗ!

    ΕΚΑΝΑ ΕΥΘΥΣ ΠΟΣΤ ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ;-)

    ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ

    ΚΡΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Pölsemanen για την βοήθεια του που είναι καθοριστική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που με κάθε τρόπο δείχνεται έμπρακτα την συμπαράσταση σας.
    @ hades: Δεν παίζει τίποτα παράξενο. Ο pölsemanen αναλύει γενικά πολύ καλά την πολτικο/κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Σουηδία. (τα χειρότερα έπονται). Καταρχήν δεν αρνείται το Σουηδικό κράτος έτσι γενικά , περίθαλψη στον Σάκη. Του παρέχει περίθαλψη και μάλιστα σε πολύ υψηλά στάνταρ.
    Κάποιοι ανεγκέφαλοι πολιτικοί,του συγκεκριμένου δημοτικού διαμερίσματος της Στοκχόλμης, ορμώμενοι από άγνωστα κίνητρα, μάλλον οικονομικά αλλά ίσως μικροπολιτικά και ρατσιστικά, θέλουν να στείλουν τον Σάκη στο σπίτι για περίθαλψη, παρά την τελείως αντίθετη άποψη των γιατρών ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή του Σάκη αν μεταφερθεί στο σπίτι. Ο Σάκης χριάζεται ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με φροντίδα και μηχανική υποστήριξη , όλο το εικοσιτετράωρο. Καταλαβαίνετε ότι τέτοια φροντίδα είναι αδύνατον να την έχει στο σπίτι και δεν πρόκειται να επιβιώσει για πολύ. Αυτό είναι το παράξενο, γιατί ενώ το γνωρίζαν αυτό οι πολιτικοί του Δήμου πήραν τέτοια απόφαση;
    Γιατί δεν παίρνουν υπόψιν τους καμιά από τις εκθέσεις των γιατρών από τρία διαφορετικά νοσοκομεία; Εδώ θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους γιατρούς που πραγματικά τιμούν τον όρκο τους και υπερασπίζονται τον ασθενή τους και τα δικαιώματα του με όλες τους τις δυνάμεις!
    Σήμερα φίλοι του Σάκη, τον επισκεφθήκαμε στο νοσοκομείο με τον αδερφό του και είδαμε από κοντά την κατάσταση του. Αν οι υπεύθυνοι πολιτικοί είχαν κάνει το ίδιο ίσως να ζυγιάζανε καλύτερα τις αποφάσεις τους. Στο επίσημο blog του Σάκη σκεφτόμαστε να ανεβάσουμε κάποιο υλικό γύρω από την υπόθεση αλλά και από την κατάσταση της υγείας του Σάκη που φυσικά εξακολουθεί να είναι σε κώμα. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία.
    Όσον αφορά και το άλλο θέμα της προσπάθειας αθώωσης του δράστη θα ενημερωθούμε σύντομα ελπίζω από τον αδερφό του και από τον δικηγόρο.

    Νάστε καλά όλοι σας και πάλι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    Συνεχίστε να στηρίζετε τον αγώνα για τα δικαιώματα του Σάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Done! Και ποστ και υπογραφές!

    (τι έγινε ρε παιδιά? κάνουμε εξαγωγή νοοτροπίας ελληναρά σε μπουκάλι?!!!! Τι να πω.... ντροπή τους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ATHENA

    Εύγε!

    (Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Κα Στέλλα Μπεζεντάκου είναι φανατική αναγνώστρια των βλογ μας)

    @ ipodcrates

    Εγώ πάντως αναρωτιέμαι τι κομματική τοποθέτηση έχει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής...

    Και αυτός ο Leif Silbersky μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ειδικεύεται σε τέτοια καλόπαιδα μαχαιροβγάλτες...

    @ Aphrodite

    Κοιτάξτε, το επονομαζόμενο "Ελληναραδικόν" υπάρχει παντού, το θέμα είναι απλά η συχνότητα εμφάνισής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. * Τελευταία νέα: Το Σουηδικό κανάλι ΤV4 πρόβαλε στις πρωινές ειδήσεις(22 Οκτωβρίου) την περίπτωση του Σάκη.

    http://tv4nyheterna.se/2.139?selId=1.6086&subId=8

    Tv4 har visat inslaget om Sakis i morse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απίστευτα πράγματα!...
    απίστευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ρεπορτάζ απο τις ειδήσεις στο Youtube:

    http://www.youtube.com/watch?v=NZlUuzs8KWw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαζέψτε υπογραφές για να γυρίσει πίσω η trol με τα λεφτα που μου κλεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέγραψα και εγώ.

    Το άνοιξα και θέμα στο kalimera.se:

    http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=11942

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσο για την νέα πολιτική κωλοκατάσταση που προέκυψε στην Σουηδία, αφιερώνω ένα "ειδικό" τραγουδάκι, ειδικά στον φίλο Κάρολο (μετάφρασέ το φίλε όταν έχεις χρόνο, μιας και κατέχεις την γλώσσα och jag talar svenska bara lite grand):

    Björn Afzelius, det svarta gänget:

    http://www.youtube.com/watch?v=bE57-6yr1JY

    Då var dom kompis med fascisterna. Då var dom bundis med nazisterna.
    Då var dom bästis med rasisterna. Då var dom ett med falangisterna.
    Det var då, det var länge se'n.
    Men nu står samma Svarta Gäng och har häng på ministertaburetterna igen!
    Nu har dom putsat upp fasaderna. Nu ser dom ut som demokraterna.
    Nu går dom själva ut på gatorna. Nu vill dom kallas "Moderaterna".
    Det är bluff! Det är samma gäng! Om igen samma Svarta Gäng!
    Jajjamän, det är samma gamla mörkermän!

    Infiltrationerna i skolan ger ekon från en annan tid;
    Förr var det skinnbyxor och kjolar,
    nu är det nätstrumpor och prydliga små sneda luggar!

    Se'n kan du glömma allt du trodde på! Se'n kan du stå bredvid och titta på!
    Se'n kan du skåda deras öppna hån! Se'n kan du stå där som ett jävla fån!
    Du är noll, dom är överklass! Dom är troll, dom snor åt sej allt!
    Du är såld om det gamla Svarta Gänget får en chans!
    Då var dom kompis med fascisterna. Då var dom bundis med nazisterna.
    Då var dom bästis med rasisterna. Då var dom ett med falangisterna.
    Det var då, det var länge se'n.
    Men nu står samma Svarta Gäng och har häng på ministertaburetterna igen!
    Nu har dom putsat upp fasaderna. Nu ser dom ut som demokraterna.
    Nu går dom själva ut på gatorna. Nu vill dom kallas "Moderaterna".
    Det är bluff! Det är samma gäng! Om igen samma Svarta Gäng!
    Jajjamän, det är samma gamla mörkermän!

    Infiltrationerna i skolan ger ekon från en annan tid;
    Förr var det skinnbyxor och kjolar,
    nu är det nätstrumpor och prydliga små sneda luggar!

    Se'n kan du glömma allt du trodde på! Se'n kan du stå bredvid och titta på!
    Se'n kan du skåda deras öppna hån! Se'n kan du stå där som ett jävla fån!
    Du är noll, dom är överklass! Dom är troll, dom snor åt sej allt!
    Du är såld om det gamla Svarta Gänget får en chans!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Du är såld om det gamla Svarta Gänget får en chans!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα πολσμάνεν.
    Κλασσική περίπτωση όπου οι "μαγικές συνταγές" για ιδιωτικοποίηση της υγείας και περικοπές των εξόδων της απλούστατα δεν δουλεύουν, αντίθετα καθίστανται φονικές. Ορισμένα πράματα όπως την υγεία μας τα δικαιούμαστε σε _κάθε_ περίπτωση.

    Θα κάνω κάποιο ποστ αν και... "δόθηκα" κυριολεκτικά σε άλλα θέματα, μη γνωρίζοντας πόσο επείγον είναι αυτό εδώ.

    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ipodcrates

    Μπήκε και αυτό, οι υπογραφές πέρασαν ήδη τις 500!!!

    @ roidis

    Απίστευτα και όμως Σουηδικά!

    @ bidibis (aka g.a.n.g)

    Ουίκαντα! Ουίκαντα!

    @ doctor

    Είδατε με τι έκπληκτον ύφος θωρεί ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ;

    Το καταπληκτικό είναι ότι ο Fredrik Reinfeldt χαρακτηρίζεται περίπου ως σκυλάραψ από κάποιους ακροδεξιούς Sverigedemokrater, ένεκα του γεγονότος ότι κάποιος πρόγονός του ήταν Mολούκος ή κάτι τέτοιο...

    Με το τράγουδον θα επιληφθούμε σχετικώς, το βάλαμε και στο ποδ κάστιον!

    @ omadeon

    Έτσι ακριβώς! Τώρα βέβαια έγραψα και εγώ μιά παπαριά να στο μπλογκ του Σάκη να γίνει μήνυση KAI εναντίον και των υπαλλήλων, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι και αυτές μάλλον, ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι...

    Περιμένουμε εναγωνίως το πόστιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι να πω ρε παιδιά, πραγματικά μένω άναυδος. Είχα τελείως διαφορετική εικόνα για τη Σουηδία.
    Ειλικρινά εύχομαι να είναι απλώς σημείο των καιρών και όχι κάτι που τείνει προς παγιοποιήση.
    Και να πάνε όλα καλά με τον Σάκη πάνω απ'όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ doctor

    Βέβαια το τράγουδο θέλει ξεχωριστό ποστ για να εξηγηθεί πώς η Σουηδική ανώτερη τάξη κονόμησε κάνοντας μπίζνες (κυρίως πουλώντας χάλυβα) με τους Ναζιστές κατά την διάρκεια του β' Π.Π.

    Φυσικά οι έχοντες στη Σουηδία ψηφίζουν δαγκωτό moderaterna (Μετριπαθείς) και φυσικά είναι οι ίδιοι τύποι που έκαναν τις μπίζνες με τον Χίτλερ.

    Ο Βjörn δίνει ρέστα με εκπληκτικά Smålands-skånska (Έχοντας ζήσει και στις δύο περιοχές έχει τσιμπήσει τα ιδιώματα).

    Π.χ. το demokraterna γίνεται Ντεμοκγάτεγα,

    (Όπως tomatera och potatera ένα πράγμα, Γιούχου! Småland!).


    @ hades

    Γιατί να μην γίνονται καλέ;

    Στο πηγάδι κατούρησαν οι Σουηδοί συντηρητικοί πολιτικοί και γραφειοκράτες;

    Λίγος ρεαλισμός παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι με ποιο σκεπτικό δεν το κρατούν οι πολιτικοί στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τραγικά πράματα...

    Με χαρά να υπογράψω, αλλά αρκεί αυτό ρε παίδες? Δηλαδή μην υπογράφουμε συνεχώς και νομίζουμε πως κάναμε κάτι.

    Μήπως πρέπει να κάνουμε και κάτι πιο δραστικό; Να πιέσουμε κάποιους από εδώ για την υπόθεση του? Ο καθένας μπορεί να βάλει μια υπογραφή και να νομίζει πως βοήθησε. Αλλά ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται κάτι παραπάνω από υπογραφές. Και δε νομίζω πως αυτοί που θέλουν να τον στείλουν σπίτι του, οι οποίοι αψηφούν τις γνωματεύσεις και οδηγίες των γιατρών, αγνοούν την κρισιμότατη κατάσταση του, θα λάβουν υπόψην τους κάποιες υπογραφές.

    Έχει γίνει ποτέ τίποτα με τις υπογραφές? Μήπως να προσπαθήσουμε να βρούμε μία ρεαλιστικότερη και ενεργητικότερη λύση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ο δείμος του πολίτη

    Tο σκεπτικό είναι να μειωθούν τα έξοδα νοσηλείας γενικώς και αορίστως χωρίς άλλο κριτήριο.

    Λογική σκέψη δεν υπάρχει πίσω από την απόφαση, προφανώς.

    Γενικά από τον Σεπτέμβριο του -06 που κυβερνά ο συνασπισμός των αστικών κομμάτων (Μετριοπαθείς- Φιλελεύθεροι - Κέντρο - Χριστιανοδημοκράτες) η λογική είναι η περικοπή των παροχών για να μειωθεί η φορολογία εισοδήματος.

    @ Γιώργος Μαργαρίτης

    Σίγουρα οι υπογραφές από μόνες τους δεν κάνουν τίποτε. Απλά μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τις επόμενες ενέργεις.

    Ήδη έχουν καταεθεί σχετικές μηνύσεις κατά του δήμου της Farsta. Οι υπογραφές μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία.

    Ευχαριστούμε για την ηθική συμπαράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πριν απ' όλα να ευχηθώ την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση στον Σάκη.
    Μου έκανε εντύπωση η δυνατότητα του δήμου να παίρνει τέτοιες αποφάσεις κόντρα σε ιατρικές αποφάσεις. Στην Ελλάδα μια τέτοια ευθύνη δε θα αναλάμβανε ούτε η κυβέρνηση.
    Σχετικά με τη δυνατότητα μηχανικής υποστήριξης και διατροφής του ασθενούς στο σπίτι, να πω ότι αυτά υπό κάποιες προυποθέσεις δεν είναι απόλυτες αντενδείξεις για κατ' οίκον φροντίδα. Πλέον υπάρχουν φορητοί μηχανικοί αναπνευστήρες η εξοικείωση με τη χρήση των οποίον δεν είναι αδύνατη από ένα εκπαιδευμένο άτομο που θα είναι αφοσιωμένο στη φροντίδα του αρρώστου, ενώ το πρόβλημα της σίτισης μπορεί να λυθεί προσωρινά ή και μόνιμα με τη βοήθεια γαστροστομίας που σε μακροπρόθεσμη βάση είναι πολύ προτιμότερο είτε από παρεντερική διατροφή είτε από εντερική διατροφή μέσω ρινογαστρικού σωλήνα. Εάν το κράτος ή ο δήμος είναι σε θέση να δικαιολογήσει τα έξοδα που χρειάζονται (εκπαιδευμένο άτομο/φροντιστή, φορητό αναπνευστήρα κλπ) τότε θα πρότεινα να συζητήσετε με τους θεράποντες αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση όμως καλά κάνατε και στραφήκατε εναντίον του δήμου η απάνθρωπη και οικονομίστικη λογική του οποίου προσβάλλει τόσο πολύ τη χώρα που υποτίθεται ότι είναι υπόδειγμα κοινωνικού καθεστώτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ανώνυμος

    Χμμ.. ναι σίγουρα υπάρχουν τρόποι να ακολουθηθεί η αγωγή στο σπίτι μεν αλλά, ο θεράπων ιατρός είναι κάθετα αντίθετος στην μετακίνηση του ασθενούς (Μάλλον θα πρέπει να μπουν υπότιτλοι στο σχετικό βίδεον από το TV4).

    Τώρα ναι, οι κοινότητες στην Σουηδία έχουν λόγο για πολλά πράγματα στην ζωή των δημοτών και αυτό πιθανώς ξενίζει στην Ελλάδα που έχει ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από τον καπιταλοκρατικιστικό (ευνοϊκή φορολογία για επιχειρήσεις, 50% στο κεφάλι στους ιδιώτες) δρόμο της Σουηδίας στα χρόνια της παντοδυναμίας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλοι bloggers μόλις ενημερώθηκα κσι το link μπήκε σε χρόνο dt. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχουν υποθέσεις τόσο κρίσιμες και οι οποίες κάποιοι τις χειρίζονται τόσο "περίεργα". Εύχομαι στον φίλο, πλέον, Σάκη με την βοήθεια του Θεού και την ιατρική υποστήριξη, καλή ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...