Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007

Σώστε τον Σάκη Βαγιάτα, τελευταία νέα 10-12-2007

Επικαιροποίηση για την υπόθεση του Σάκη Βαγιάτα από τον αδελφό του Παναγιώτη.

Στο τέλος του ποστ ακολουθεί το βίντεο από τις ειδήσεις του TV4 υποτιτλισμένο.

Ο τελευταίος σταθμός στην φυσική εξόντωση του Σάκη!

Ο Σάκης μεταφέρθηκε από την κλινική του Uttern στην ”κλινική-γηροκομείο” Farsta, από τον Per Sigander και την Maria Drakenby μια από τις υπεύθυνες από το δημοτικό διαμέρισμα Farsta (του Δήμου Στοκχόλμης). Ο Per Sigander, είναι ο υπεύθυνος που καθορίστηκε από τις αρχές για να εκπροσωπεί τον Σάκη ( ένα είδος κηδεμονίας ) και η Maria Drakenby είναι μία από τις ”κυρίες” του δημοτικού διαμερίσματος Farsta του τμήματος Πρόνοιας για αναπήρους, που θέλει να στείλει τον Σάκη στο σπίτι του.
Εγώ ο Παναγιώτης αδερφός του Σάκη, έμαθα για την μεταφορά του μόλις εχθές ( 9 Δεκέμβρη) όταν πήγα να το επισκεφθώ ως συνήθως στην κλινική Uttern. Ο Σάκης είχε ήδη μεταφερθεί από τις 5 Δεκέμβρη χωρίς κανείς να με πληροφορήσει γι’αυτό!
Οι Σουηδικές υπηρεσίες δεν με αναγνωρίζουν σαν αδερφό του Σάκη, παρότι είμαι πολίτης της ΕΕ και έχω τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις ελληνικές αρχές αλλά και την ελληνική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, μαθαίνω ότι το Νομαρχιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Σάκης έχει δικαίωμα για πρόνοια και περίθαλψη και μόνιμη διαμονή σε κλινική και ότι η κατάσταση του απαιτεί επαγγελματική ιατρική περίθαλψη.

Πως όμως γίνετε η υπηρεσία του δημοτικού διαμερίσματος της Fasta να στέλνει τον Σάκη σε μια «κλινική» σαν την Farsta;
Η «κλινική» Farsta είναι ένα γηροκομείο με διαμερίσματα περιορισμένου χρόνου παραμονής και όχι μια ιατρική κλινική όπου ο Σάκης θα μπορούσε να έχει επαγγελματική περίθαλψη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, όπως αυτές εκφράσθηκαν ιατρικά από τις εκθέσεις των νοσοκομείων Karolinska, Danderyd και Uttern.
Η κλινική Farsta έχει υποστεί δύο φορές(
2005 και 2007) την επιτήρηση της Νομαρχίας και έχει καταδικαστεί «για σοβαρές παραλείψεις και λάθη πού αφορά σε άτομα που μοιράζονται δωμάτιο με κάποιον που δεν έχουν επιλέξει και γιατί οι πτέρυγες με άτομα που πάσχουν από γεροντική ανία είναι υπερπληθείς »

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστώ όλους εσάς που στηρίζετε τον Σάκη και εμένα!

Παναγιώτης Βαγιάτας
Kλικ στην εικόνα για να πάτε στο επίσημο μπλογκ.

save-sakis.gif

6 σχόλια:

 1. Είμαστε εμείς αλλά είναι και αυτοί...:(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν υπάρχει ένας έλληνας βουλευτής στο σουηδικό κοινοβούλιο; Νομίζω λέγεται Παπαδόπουλος;

  Γνωρίζει την κατάσταση;
  Η ελληνική πρεσβεία;
  Ο ... Γιωργάκης Παπανδρέου που έχει σχέσεις με Σουηδία;

  doctor

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ BioLogos

  Εύγε! όσο περισσότεροι προωθήσουν το μήνυμα τόσο το καλύτερο!

  @ Zaphod

  Γραφειοκρατία που πηδάει και δέρνει όχι αηδίες. Και απερίγραπτη αναλγησία σε πολλές περιπτώσεις.

  @ doctor

  Υπήρχε στην προηγούμενη βουλή και ο Τάσσος Σταφυλίδης (v)

  Ο Νίκος Παπαδόπουλος (s) υπάρχει ακόμα, δεν έχω όμως υπ' όψη μου εάν έχει ενεργήσει.

  Το Γιωργάκι; Jööösssseesss....

  Εκ του αποτελέσματος η Ελληνική πρεσβεία στην Στοκχόλμη πρέπει να είναι εξ 'ίσου αναποτελεσματκή με την Σουηδική στην Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διάφοροι πολιτικοί Έλληνες της Σουηδίας έχουν ενημερωθεί, μέσα σε αυτούς πολλές φορές και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρότι το ήξερε πολύ καιρό, μόλις προχθές …υπόγραψε την διαμαρτυρία! Τι ψάχνουμε ρε παιδιά, στην τελική οι περισσότεροι πολιτικοί έτσι είναι. Ότι είναι σημαντικό και έχει πολιτικό κόστος το αγνοούν ότι είναι ασήμαντο και ότι ευνοεί την πολιτική τους καριέρα το προωθούν. Για να μην μιλήσουμε για την πρεσβεία μας στην Σουηδία αλλά και την μεγάλη απάτη, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας! Διαχειρίζονται η ΕΟΣΚΣ, εκατομμύρια τόσο από Σουηδία αλλά και από Ελλάδα, έχουν περιοδικό αλλά και ιστοσελίδα και δεν βγάλανε ούτε μια μικρή ανακοίνωση έστω και σαν είδηση!
  Για να μην μιλήσουμε για τα e-mail που στάλθηκαν σε κανάλια και εφημερίδες στην Ελλάδα. Κανείς δεν απάντησε και κανείς δεν έγραψε τίποτα εκτός από την Ελευθεροτυπία και αυτή λόγω του Π. Κοροβέση που γνώριζε τον Σάκη όταν ήταν Σουηδία. Τι να λέμε τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ ipodcrates

  Χμμ... άμα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας δεν αναφέρεται καν, τι να λέμε...

  Για τα ελληνικά κανάλια δεν είχα μεγαλύτερες προσδοκίες, ενώ η στάση της Ελευθεροτυπίας ταιριάζει με το προφίλ που δείχνει προς τα έξω.

  Για τον Νίκο Παπαδόπουλο που υπέγραψε ΤΩΡΑ τι να πω;

  Προφανώς είναι στα χαρακώματα και πολεμάει τα "Μοντεράτα" (Ενικός αριθμός το "μοντεράτο") όπως έλεγε και στο αλήστου μνήμης βίδεον που είχαν ανεβάσει οι (s) σε διάφορες γλώσσες πριν τις Ευρωεκλογές του -04 ή τις Εθνικές του -06 θα σας γελάσω...

  Πάντως ακόμα και έτσι δεν πάμε άσχημα από υπογραφές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...