Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Αστυνόμος Ζαρντινιέρα à la suèdoise. Ρεπορτάζ του Σουηδικού καναλιού TV4 περί προσφύγων στην Ελλάδα (Ελληνικοί υπότιτλοι) Μέρος 4

Το τέταρτο μέρος της σειράς των ρεπορτάζ του Bo Holmström και του TV4,
σχετικά με την μεταχείριση των προσφύγων / λαθρομεταναστών από τις
Ελληνικές αρχές.

Αυτή τη φορά όμως ο κυρ Μπούσε (Bo Holmström) έκανε φάουλ ίσως και πέναλτυ (Θα φωνάξω τον Βαρούχα να αναλύσει την φάση) αφού παρουσίασε τους υπό του «αστυνόμου Ζαρντινιέρα» σφαλιαριζόμενους τσαντάκηδες της συμφοράς σαν «Πρόσφυγες αιτούντες άσυλο»!

Τέτοιες καραμπινάτες παραποιήσεις πραγματικά καταστρέφουν την αξιοπιστία ενός ρεπορτάζ που ασχολείται με ένα τόσο σημαντικό και υπαρκτό θέμα. Αναρωτιέμαι είχε την εντύπωση ο κύριος Μπούσε ότι στο σημερινό διαδικτυωμένο και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον δεν θα γινόταν γνωστό στην Ελλάδα το ρεπορτάζ;

Εντελώς φιλικά λοιπόν του απονέμω το βραβείο Βούρλιτζερ
(Βούρλο + Πούλιτζερ) που φαίνεται παρακάτω για τα αναίτια φάουλ που χαντακώνουν την σοβαρότητα του κατά τα αλλά καλού ρεπορτάζ του. Το ότι τη στιγμή που μιλάει για τους «υπέυθυνους πολιτικούς» δείχνει τον Πέτρο Ευθυμίου του στην αντιπολίτευση ευρισκόμενου από το –04 ΠΑΣΟΚ(!) είναι πταισματάκι…


The Wurlitzer award


Δείτε επίσης την ιατρό Μαρία Πήνιου – Κάλλη και την δικηγόρο Μαρίνα Τζεφεράκου της PRO ASYL που ασχολούνται με το θέμα της κακομεταχείρισης των προσφύγων / λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Βέβαια, τα τελικά συμπεράσματα θα τα βγάλει κάθε ένας βλέποντας τα τέσσερα ρεπορτάζ. Τόσο για της ευθύνες της Ελλάδας, της Σουηδίας και της ΕΕ γενικότερα και φυσικά για την δεοντολογία (;) του κ. Holmström.

Καλή θέαση!





Αρχικό ποστ μετά αποψάρας
1ο μέρος
2ο Μέρος
3ο Μέρος
4ο Μέρος

4 σχόλια:

  1. "Το ότι τη στιγμή που μιλάει για τους «υπέυθυνους πολιτικούς» δείχνει τον Πέτρο Ευθυμίου του στην αντιπολίτευση ευρισκόμενου από το –04 ΠΑΣΟΚ(!) είναι πταισματάκι…"

    Το ότι η παρουσιάστρια στο τέλος του ρεπορτάζ μεταφέρει την άποψη του "υπεύθυνου υπουργού Βύρων Πολύδωρα" (υπόψην μήνα Νοέμβριο) , πρέπει να είναι... ΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑ!

    Νάσαι καλά pølsemannen, για το κουράγιο σου να μεταφράσεις όλα αυτά στα ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ipodcrates

    Τι να πω, δεν παίζεται ο άνθρωπας, το ρεπορτάζ μπορούσε να είναι ρεπορταζάρα, αλλά με κάτι τέτοιες ανακρίβειες και εκρήξεις εμπάθειας το 'κανε μία από σκορδοστούμπι, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν ορισμένα πράγματα...

    (Βέβαια ένας Σουηδός δεν θα κατάλαβε την διαφορά και αυτό είναι που κάνει τις προθέσεις του πιθανώς ύποπτες)

    Τώρα, θα μπορούσε κανείς να του καταλογίσει από επιπολαιότητα μέχρι εμπάθεια, (Ειδικά αυτό το "Turistparadiset Grekland" στο τέλος του 4ου μέρους βγάζει τόση χολή που σε κάνει να αναρωτιέσαι...)

    Και μην ακούσω τίποτα αηδίες για "ιερή αγανάκτηση", διότι αν ήθελε να είναι σωστός θα έπρεπέ να πετάξει και ένα "Tomteparadiset Sverige" ίδιου ύφους.

    Η λύση του θέματος απαιτεί συντονισμένη δράση όλης της ΕΕ, πολιτικό κόστος και όχι λαϊκισμούς της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Πεταλωτά είδα και τα προηγούμενα κλίπια και οφείλω να πω πως κάματε μίαν υπερσιωνιστικήν υπερπαράγωγην ανθελληνικότητος.

    Όλα αυτά πρέπει να τα συνδιάσουμε και με τα δικά μας εθνοσωτήρια πλευροκαρατζαφερέικα και να βάλουμε τον τίτλο "Ο Πατριωτισμός στην Ελλάδα".



    ΥΓ
    Μόνο που την κατακραυγή από την Ε.Ε. δε βλέπω να πέφτει και ανησυχώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Σπάει

    Χμμ... από την ΕΕ ε; (Ομοικαταληξία που σκοτώνει).

    Έχουν και αυτοί λερωμένη την φωλιά τους διότι κάπου βολεύει να υπάρχουν οι κακοί Ισπανοί, Ιταλοί, Έλληνες να κάνουν τους χωροφύλακες για τους από πάνω...

    Η ριζική λύση του προβλήματος θα ήταν η παροχή τεχνογνωσίας και όχι ελεημοσύνης στις χώρες προέλευσης των προσφύγων / λαθρομεταναστών, αλλά που;

    Άμα γίνει αυτό, πώς θα παίρνουμε τις πρώτες ύλες από αυτούς για ένα κομμάτι ψωμί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...