Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Ναι! Ζήτω ο Βασιλεύς!

"...Σήμερα όλοι οι «προοδευτικοί», «μοντέρνοι» και «ψευτοκουλτουριάρηδες» μιλούν και γράφουν απαξιωτικά και περιφρονητικά για τους βασιλείς και την βασιλευομένη Δημοκρατία, ενώ επιμελώς αποκρύπτουν ότι τα κράτη με την καλλίτερη κοινωνική πολιτική και κοινωνικές παροχές όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι «βασίλεια».

Κάποτε με χίλιες (1000) δραχμές αγόραζες τα πάντα, σήμερα με τρία (3) ευρώ τι μπορείς να αγοράσεις; Σήμερα, ο Ελληνικός λαός είναι βυθισμένος στα δάνεια, και στους τόκους των Τραπεζών (δάνειο για σπίτι, για αυτ/το, για σπουδές, εορτοδάνεια κλπ). Αυτή είναι οικονομική πρόοδος της κοινωνίας;..."


Αυτά τα καταπληκτικά αναφέρονται στην απόφαση 511/18-1-08 αναφορικά με την αίτηση απόσυρσης του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου "Ζιγκ Ζαγκ στις νεραντζιές" από τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βασιλικό οίκο των Bernadotte εκ μέρους του 1,5 εκατομμυρίων Σουηδών που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κάνοντας το Σικάγο την 3η μεγαλύτερη Σουηδική πόλη στις αρχές του 20ου αιώνα, για την πολυφιλεύσπλαχνη κοινωνική πολιτική των Σουηδών βασιλέων.

Άμα έχει χαθεί το μέτρο, τέτοια περίεργα εκτοξεύονται...


Μήπως η Σουηδία έχει την κοινωνική πολιτική που έχει λόγω της διακυβέρνησης
από την δεκαετία του ΄'30 από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή και συμμαχικές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του με ορισμένα διαλείμματα βέβαια (1976-82, 1991-94, 2006-?);

Λέω μήπως ρε παιδί μου...

Πολύ καλό ποστ στου Ροΐδη και ολόκληρη η δικαστική απόφαση στον Μανώλη Βασιλάκη.

Επίσης γράφει και ο πρόεδρος του Γαλαξία Zaphod Beeblebrox εδώ.

Δέστε και το βίδεον με τις αιτιάσεις του Κωσταδίνου Πλέυρη αναφορικά με το
περιεχόμενο του βιβλίου της κ. Σωτηροπούλου.

(Νομίζω ότι το θέμα έχει σχέση με τον πούτσον όπως αναφέρεται σχετικώς).



Υπόθεσις δια τον μπούτζον. Ω ναι.

20 σχόλια:

  1. Γιατί μας έκοψες το βίντεο με τον αρχηγό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δια το μπούτζον αρχηγέ αλλά έχω μια ερώτηση ο μιαρός εβραιοσιωνιστής.Γιατί το Γκουσταβοβασιλιά - που είναι και καπετάνιος με χρυσά στο πέτο σαν τις γύφτσες- μοιάζει με φωτοσοπιά?Σαν να πήραν το κεφάλι ενός συνταξιούχου δασκάλου και το κοτσάραν απάνω στη στολή.Τί πράματα είναι αυτά μου λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στείλουμε την Αγορανομία στην Ευελπίδων - πρέπει να κυκλοφορούν ΠΟΛΛΑ ληγμένα εκει.
    (Ειδικά η παρτίδα παραγωγής 21.04.67 έληξε τον Ιούλιο του '74, αλλά κατα τα φαινόμενα ακόμα κυκλοφορεί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ αθεό

    Αναφορικά με το Ιερό +Βίδεον+ του κ. Κωσταδίνου Πλεύρη και θέματα ποιότητος, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον sakisathens Λαοτιανό ολκής που το ανέβασε. Τώρα, αν δεν φαίνεται στο βλογ, τραβήξτε κανα - δύο refresh και θα φανεί ωσάν το Άγιο Πνεύμα με μορφήν περιστεράς.

    @ BioLogos

    Ο Βασιλεύς ήτο δημοδιδάσκαλος στην Ευρυτανία κατά την διάρκεια της προηγούμενης ζωής του. Ενάρετος άνθρωψ αλλά περιοδικά γυάλιζε το πόμολο. Γι αυτό στην επόμενη η ζωή του έγινε μεν βασιλεύς, αλλά πάσχει από δυσλεξίαν. (Ναι όντως πάσχει από δυσλεξίαν. Δεν είναι ντροπή μεν, σπαστικόν δε).

    @ penguin_witch

    Πραγματικά αναρωτιέται κάνεις πώς στέκονται ακόμα όρθιοι με τόσα ληγμένα. Μιλάμε για δαμάλια αντοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τιτλος ειναι αυτος συντροφε θολοκουλτουριαραιε;
    Με κοψοχολιασες ;-)

    Ευτωχως που προλαβα να αναγνωσω το κειμενο και συνηλθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επειδή έμεινα μερικούς μήνες στην σκανδιναβία (Δανία) και έκανα και σκανδιναβικό μοντέλο κι ιστορία, νομίζω κι εγώ ότι η πολύχρονη πολιτική σταθερότητα και η ιδιόμορφη προσπάθεια να δημιουργηθεί ξεχωριστό οικονομικό μοντέλο είναι τα σημεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν
    βέβαια, να προσθέσουμε και τους απαιτητικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς:
    εάν σε βρουν σε παγκάκι να κάθεσαι, η αστυνομία σταματάει και σε μαζεύει ώστε να πας σπίτι σου..

    τώρα, οι βασιλιάδες τους μπορεί να τους έχουν κυρίως διακοσμητικούς αλλά κι εκείνοι είναι άριστοι:
    καμία σπατάλη δημοσίου χρήματος ή παρεμβολης στα εσωτερικά, ενώ χρησιμοποιούν τα ίδια νοσοκομεία με τους πολίτες τους
    γενικά, δεν προκαλούν καθόλου, ούτε καν στα κουτσομπολιά
    αυτές μάλλον είναι και οι μεγαλύτερες συνεισφορές των εκεί βασιλιάδων στην κοινωνία τους

    τέλος, από όσα είδα εκεί, η άποψη που πλέον έχω είναι ότι δημιούργησαν ένα κράτος με τα πλεονεκτήματα των αμερικανών, ως προς τις ευκαιρίες, μαζί με την (σχεδόν) απεριόριστη βοήθεια του κοινωνικού κράτους
    γενικά, τα θετικά υπερτερούν μακράν των αρνητικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πρωτοώ και να πρωτο προσθέσω...ευτυχώς την κοπανίσατε νωρίς φίλτατε Κάρολε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βασικά ο χερ Πλεύρης το φέρει βαρέως που απαγόρευσαν το θεόσταλτο πόνημα του περί του εβραιοσιωνιστικού κινδύνου και βρήκε κάτι δικασται φιλαράκια από τον καιρό του καθεστώτος και πριν γιορτάσουν όλοι μαζί την επέτειο της δευτέρας, βγάλαν αυτην την αποφασην "για τον μπουτζον" για να χρησιμοποιησω τα ακριβή λόγια του Κολοκωτρώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Dralion

    Ε βέβαια, φαντάζεστε τον Κοκό να κάνει κοινωνική πολιτική;

    @ geokalp

    Οι Σκανδιναβοί βασιλείς χαίρουν σημαντικής δημοτικότητας, διότι κατάλαβαν εγκαίρως που τους παίρνει και που όχι. Ο βασιλιάς της Σουηδίας π.χ. έχει δημοτικότητα γύρω στο 85%. Πάντως όπως και να' χει η κοινωνική πολιτική των Σκανδιναβικών χωρών ουδεμία σχέση έχει με τους βασιλείς...

    @ An-Lu

    Κάτι τέτοια θα διώξουν όλους όσους δεν έχουν καμένο εγκέφαλο...

    @ _ST_

    Σας παρακαλώ!

    Δεν ήτο καθεστώς!

    Ήτο Επανάστασις! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kάτσε αγαπητέ – το αγαπητέ μου έχει μείνει από αλλού.

    Θέλεις να πεις ότι ο δικαστής στην αποφασή του μιλάει για "ψευτοκουλτουριάρηδες " που κατηγορούν τη βασιλεία;

    Tα έχει γράψει κάποιος δικαστής ;

    'Eχει χαθεί η μπάλα τελείως και εγώ ασχολούμε με τον πατέρα Στοχάζομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

    Άστα φίλε...

    Μας τρελάναν στα πέναλτυ και δεν έχουμε τέρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκάστε όλοι ρε! Σκάστε μην μου μειώσετε τον ελληνορθόδοξο ενθουσιασμό του Πλεύρη! Θέλω να δώ τί μαλακία είναι ικανός να πεί ακόμα ο γερό-ναζι(άρης)!

    Θα ήθελα επίσης, από το βήμα τούτο, να παρακαλέσω τον κ. Γαβαλά (τον Δημήτρη, όχι τον άλλον), που έγραψε την παραπάνω δικάσιμον ακολουθίαν, να κατεβεί υποψήφιος με το ΛΑΟΣ.

    Διαβολόπαιδα, φιρί-φιρί να μας κόψετε τον γέλωτα! Αφήστε τους ανθρώποδες να εκφραστούν!

    πόλεμος;πόλεμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόνο διά τον πούτσον (και δη καβάλα) δεν είναι η υπόθεση polse. Ο Πλεύρης έκανε το απολύτως αναμενώμενο: ότι του έκαναν στο δικό του βιβλίο έκανε κι αυτός τώρα (ή μάλλον πιο σωστά, λίγα απ΄'οσα έκαναν σε'κείνον).
    Το είπα και στον zaphod, δεν ξέρω αν το πρόσεξες τι λέει στο βίντεο: "πήγα την υπόθεση στο δικαστήριο και θα δείτε τι θα βγει". Δεν ήταν ερώτηση, σιγουριά ήταν. Υπάρχει δεδικασμένο πλέον, όπου ο καθείς ανάλογα με τις κάβλες του και το τι προσβάλει ή δεν εκφράζει προσωπικά το άτομό του θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη πλέον.
    Οι περισσότεροι κολλάνε στο γεγονός ότι την κίνηση αυτήν την έκανε ο Πλεύρης. Ομοίως τότε στη δίκη του, οι περισσότεροι πανηγύριζαν επειδή την έφαγε ο Πλεύρης. Το πρόβλημα είναι ότι ουδείς νόμος έχει βγει αποκλειστικά για τον Πλεύρη. Όλοι είναι για όλους.
    Η ιστορία αυτή δεν είναι απλή, είναι από τις χειρότερες διότι από τούδε θα γίνει το έλα να δεις.
    Κι έχει να κάνει με τα της ελευθερίας απόψεως που κατ' επανάληψιν έχουμε συζητήσει.
    Γάματα, με μεγάλα γράμματα.

    Όσον αφορά το σκεπτικό του δικαστικού, ήταν τόσο αχταρμάς και αστειότατο που δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω. Άσε που μου'χει περάσει από το μυαλό μη τυχόν ήταν ηθελημένα κιόλας τόσο αχταρμάς και αστειότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Hades

    Το έγκριτο Λαοτιανό sakisathens ανέβασε το σχετικόν +βίδεον+ τις 6-5-07. Αρκετά νωρίτερα πριν την υπόθεση του ρυπαρογραφήματος "Οβριοί όλη η αλήθεια και το λουρί της μάνας".

    Μολαταύτα ο Πλεύρης έμπειρος δικηγόρος είναι και σίγουρα θα έχει γνωριμίες στο δικαστικό σώμα, οπότε δεν υπήρχε λόγος να μην είναι σίγουρος για την επιτυχή έκβαση της μηνύσεις. Μετά από την καταδίκη του βιβλίου του, θα προστέθηκε απλώς και περισσότερη λύσσα στην όλη διαδικασία.

    Η καταδίκη του βιβλίου ήταν νομότυπη μεν, αλλά όπως ορθώς επισημαίνεις άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
    Και αυτό διότι ο κάθε πυροβολημένος θα προσπαθεί να φιμώσει τις αντίθετες γνώμες δικαστικώς εάν θεωρεί ότι έχει αρκετά οικονομικά μέσα για να αντέξει έναν μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα. (Και κατάλληλα βύσματα. This is Sparta ρεεεε!!!1).

    Τώρα αν δει κανείς την υπόθεση του 'Ζιγκ Ζάγκ εις τα νεραντζίας" αποκομμένη από τα υπόλοιπα γεγονότα είναι εντελώς δια την μαλαμπέρδαν, δεν το συζητώ.

    Τώρα για τον δικαστικό δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη καθ' ότι δεν μπορώ να μπω μέσα στο κεφάλι του.

    Όμως το υψηλό επίπεδο σπουδών δεν εξασφαλίζει δυστυχώς ούτε αυτό τον έρμο ορθολογισμό και την κοινή λογική, ή ακόμα το κόλλημα σε παραλογισμούς, όπως έχω παρατηρήσει σε αρκετούς συναδέλφους μου πολυτεχνίτες.

    Συνεπώς, είναι αρκετά πιθανόν το κείμενο να είναι ειλικρινές προϊόν των εγκεφαλικών διεργασιών ενός ανθρώπου με ακροδεξιές αντιλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ FrapDigo

    ΜΠόλεμος; ΜΠόλεμος!

    ΜΠόλεμος στα δικέφαλα πέη που χαλούν την πιάτσα στον κοσμάκη με τα μονοκέφαλα πέη!

    Πράγματι η ακροδεξιά ρητορεία εν Ελλάδι μπορεί να προσφέρει στιγμές ασυγκράτητου γέλωτα σε κάθε πικραμένο, κάτι σαν τους Χουνταίους ένα πράμα, (Σόρρυ επαναστάτες).

    Αρκεί μόνο να μην είναι στα πράγματα, διότι τότε ο γέλωτας μετατρέπεται σε θρήνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο μόνος αληθινός βασιλεύς είναι ο Έλβις!
    Πέραν της πλάκας, αυτή η χώρα έχει αναπτύξει το σπάνιον τάλαντον αντί να προχωρά μπροστά να πηγαίνει πίσω ολοταχώς. Ούτε ο αναστάς Ελβις δεν μας σώνει, αγαπητέ γκασταρμπάιντερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Min jävla vän, din fucking snåländare,

    οι βασιλιάδες στην Σκανδιναβία είναι ένα είδος φολκλόρ και ένας ζωντανός περιφερόμενος θίασος, στο στυλ του δικού μας Προέδρου της Δημοκρατίας και οι δημοκρατίες εκεί ανησυχούν για την δράση τους όσο θα ανησυχούσες εσύ αν πήγαινε εν τη απουσία σου ένας gay κομμωτής στο σπίτι σου για να φτιάξει το μαλί της δικιάς σου!

    Ενώ στην Ελλάδα, ειδικά μετά τον εμφύλιο οι βασιλιάδες έκαναν σημεία και τέρατα (δανέζικο αίμα, τι περιμένεις από jävla danskt tokigt blod??????

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ pastaflora

    Νομίζω το είχε κάνει και σύνθημα και ο Μακαριστός Χριστόδουλος...

    "Πίσω ολοταχώς!"

    @ doctor

    Danskjävlar! Danskjävlar!

    Ατυχώς γι' αυτούς, σε αντίθεση με τους Σκανδιναβούς συναδέλφους τους δεν κατάλαβαν πότε δεν τους έπαιρνε πλέον...

    (Το ξέρατε ότι η βασιλομήτωρ της Δανίας κάπνιζε ΚΑΡΕΛΙΑ άφιλτρα; Όχι; Τώρα το μάθατε λοιπόν! Ιδού τι έκανε η ελληνική περιπέτεια της Άννας Μαρίας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως έχω γράψει επανειλημμένως, ο κ. Πλεύρης δεν είναι καθόλου ακροδεξιός... Προσωπικά, δεν αναγνωρίζω σε νεοναζί, παπάδες, θεολόγους, μπάτσους και δικαστές ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα λόγου σε ό,τι αφορά την ελληνική παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ο Αιρετικός - The Heretic

    Προσωπικά, δεν αναγνωρίζω σε νεοναζί, παπάδες, θεολόγους, μπάτσους και δικαστές ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα λόγου σε ό,τι αφορά την ελληνική παιδεία.

    Ορθώς τοποθετείσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...