Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Τι στον Ήφαιστο τον Κούτσαβλο έχει πάει στραβά σε αυτή τη χώρα;

Όπως είχα υποσχεθεί και προ των Χοληστερίνειων-08, θα ακολουθήσει ποστ πικρόχολο βρίθων χολής και όξους.

Έχοντας καταγωγή από δύο χώρες, Ελλάδα και Σουηδία, μου είναι σαφώς πιο εύκολο να δω με μια πιο αποστασιοποιημένη ματιά τα στραβά τόσο των υπερβόρειων δολιχοκέφαλων Σουηδών, όσο και των επί του ομφαλού της γης κατοικούντες, Θεϊκό +Ιχώρ+ φέροντες, Έλληνες τους ονομαστούς.

Σε γενικές γραμμές είναι γνωστό ότι η Σουηδία, χώρα 9 εκατομμυρίων, έχει πολύ ανεπτυγμένη βιομηχανία, ανεπτυγμένη επιχειρηματικότητα και ένα προς το παρών καλύτερο κράτος πρόνοιας από αυτό της Ελλάδος των 11 εκ.

Μάλιστα αν θέλει κανείς να δει ένα μέτρο της διαφοράς της επιχειρηματικότητας των δύο λαών, δεν έχει παρά να κοιτάξει ΠΟΙΕΣ και ΠΟΣΕΣ επιχειρήσεις βρίσκονται στα ταμπλό των χρηματιστηρίων της Στοκχόλμης και της Αθήνας αντίστοιχα.

Διότι μία επιχείρηση που παράγει και προωθεί ένα νέο πρωτότυπο προϊόν όσο μικρή και να είναι, αποτελεί παραγωγική επένδυση, ενώ ένα μινι μάρκετ ή μια καφετέρια, αγαπημένες ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι, πώς να το κάνουμε. Αφήστε δε που ο ξύπνιος ο Έλληνας βάζει τον καφέ στο Παγκράτι σε διπλάσια τιμή από την Μαδρίτη π.χ. για να κάνει την αρπαχτή του από τα κορόιδα και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο τουρισμός μας πάει κατά διαόλου προς χαρά Τούρκων, Κροατών, Ισπανών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Αυτός ο αρπακολισμός και η λαμογιά είναι διάχυτη στην χώρα μας και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν έχουμε αποκτήσει αξιόλογη βιομηχανία σαν χώρα, ούτε καν αυτοκινητόδρομο σε ΟΛΟ το μήκος της διαδρομής Πάτρας-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων εν έτει 2008. (Ρίξτε μία ματιά στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Ελλάδος να σας φύγει η μαγκιά)

Αντίθετα οι υπερβόρειοι εν Χριστώ αδελφοί μας κατασκευάζουν π.χ. μαχητικά αεροπλάνα από το 1950, έχοντας λάβει την απόφαση να μείνουν εκτός ΝΑΤΟ και Συμφώνου της Βαρσοβίας μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Διότι αγαπητοί πατριώτες, αν δεν έχεις την δυνατότητα να κατασκευάζεις ΟΛΑ ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα όπλα του στρατού σου τη σήμερον ημέρα δεν έχεις στρατό. Ή μάλλον έχεις εάν το θέλει αυτός που σου πουλάει τα πανάκριβα οπλικά του συστήματα και τα ανταλλακτικά τους που αγοράζεις με ΑΙΜΑ και την θυσία των υποδομών της χώρας σου που δεν αποκτάς για να τα αποκτήσεις όλα αυτά τα όπλα..

Δυστυχώς οι 18χρονοι αγγαρειομάχοι που καθαρίζουν «Καλιόπες» και οι αγαπημένες «Σουβλερές Λόγχες» του κ. Κωσταντίνου Πλέυρη δεν κερδίζουν πολέμους πλέον. Βίδεον στρατόκαυλον, πατριδοκάπηλον και πολεμοκάπηλον που παρουσιάζει την ανάπτυξη του τελευταίου Σουηδικού μαχητικού Saab Jas 39 Gripen ακολουθεί. Σκηναί ατυχημάτων από τις δοκιμές του αεροσκάφους περιλαμβάνονται ωσάν μπόνους. (Χαρήκατε ε; Μωρέ καλά σας έκοψα εγώ για αιμοχαρείς :-Ρ )



Και μην ακούω αρλούμπες για Τουρκοκρατίες, Εβραίους (Εδώ γελάνε), πολέμους κλπ. Αυτά είναι για μικρά παιδιά. Εάν ένας τόπος έχει απατεώνες και χαχόλους τότε τα πακέτα του Σχεδίου Μάρσαλ μετά τον Β’ Π.Π. και τα Α, Β, Γ, Δ,….ν πακέτα στήριξης από την ΕΕ δεν πιάνουν τόπο. Εάν είσαι ΜΑΓΚΑΣ κάνεις τον τόπο σου να προκόψει ότι δυσκολίες και να υπάρχουν. Πως θα γίνει δηλαδή.

Μερικά ερωτήματα: (Και τυποποιημένες απαντήσεις).

- Γιατί στην Σουηδία ο κόσμος όταν θέλει να κάνει κάποια επένδυση ή επιχειρηματική κίνηση κοιτά να φτιάξει ένα πρωτοποριακό προϊόν, να το πουλήσει στην διεθνή αγορά και να κονομήσει, ενώ εδώ κοιτάμε να φτιάξουμε καμιά καφετέρια με τον φραπέ 7€, τίποτα ρουμς του λετ της συμφοράς, ή γενικά κάποια επένδυση σχετιζόμενη με την οικοδομική ή εισαγωγική δραστηριότητα; Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι στη Σουηδία σε κάθε μπαζοκωμόπολη υπάρχουν επιχειρήσεις που φτιάχνουν διάφορα είδη προς πώληση, ενώ στην Ελλάδα έχουμε καφετέριες με τον ακριβότερο φραπέ δυτικά ΚΑΙ ανατολικά του Πέκος. Ελληνική λαμογιά και χαχολισμός.

- Γιατί την ολυμπιάδα του 2004 καταφέραμε να την κάνουμε ζημιογόνο, φτιάχνοντας ένα σωρό άχρηστα μπετονένια μεγαθήρια σαν το «Σπίτι της άρσης βαρών» (Εδώ να κλάψω ή να γελάσω;) και δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα Αμερικανών, Αυστραλών και Ισπανών με τις λυόμενες κατασκευές; Γιατί δεν καταφέραμε να την εκμεταλλευθούμε τουριστικώς γαμώ το φελέκι μου μέσα; Μου φαίνεται τα σπασμένα του 2004, θα τα πληρώνουμε για περισσότερο χρόνο από όσο πλήρωνε τα δικά του το Μοντρεάλ για τους Ο.Α. του 1976. Ελληνική λαμογιά και χαχολισμός.

- Γιατί δεν έχουμε προγραμματισμό και ευαισθησία για τίποτα; Από τις συνθήκες δουλείας των Ασιατών μεταναστών της Μανωλάδας, με τους Ελληναράδες απόγονους του Μιλτιάδους και του Σωκράτους φραουλάδες, να ξεζουμίζουν τις μαύροι, μέχρι την έλλειψη πολιτικής για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, (Ρεπορτάζ που γινόμαστε ρόμπα εδώ). Ή ακόμα και την έλλειψη εκπαίδευσης των αστυνομικών και της απόλυτης χαχολοσύνης ορισμένων εξ αυτών, όπως έδειξε το πρόσφατο περιστατικό με την αποτυχημένη μεταγωγή του τοξικομανή κρατούμενου στη Θεσσαλονίκη, ο ωκεανός του σταρχιδισμού δεν έχει τέλος.

- Γιατί είμαστε το μόνο κράτος της ΕΕ που επιτρέπει την χρήση του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία (ναι αυτής ) στο έδαφός του για τους μουσουλμάνους της Θράκης; Μήπως γιατί έτσι εξυπηρετείται καλύτερα η ιδιότυπη Κληρονομική Θεοκρατική Δημοκρατία μέσα στην οποία ζούμε; Ελληνοχριστινική υποκρισία και σταρχιδισμός.

Και μύρια άλλα που για να τα παραθέσω απλώς θα πρέπει να γεμίσω ένα ολόκληρο ιστολόγιο. Και μετά ακούμε για Σουηδικά και Ιρλανδικά μοντέλα από γόνους των τζακιών που πάνε ωσάν βοοειδή και ψηφίζουν ανελλιπώς οι κάτοικοι του Χαχολιστάν.

Τι να πω, ξέβρετε, φοβούμαι πώς τα Σουηδικά και Ιρλανδικά μοδέλα απαιτούν την ύπαρξη Σουηδών και Ιρλανδών που είναι μίιιιια υποψιούλα λιγότερο χαχόλοι και σταρχιδιστές από εμάς.

Άραγε, πως μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτά τα γνωρίσματα του ενδόξου ημών έθνους;
Με ψυχοθεραπεία;
Με λοβοτομή;
Με προσχώρηση στην εκκλησία του Μεγάλου Σουβλακέα;
Με επιμιξία με εξωγήινους ή και Εσωγήινους Νεφελίμ :-Ρ ;
Με το να περιμένουμε την ενεργοποίηση του γονιδίου Αίπσηλων ® και της Ιχωρίδος νοήσεως; Που λέει και ο Λιακό;

Με τι τέλος πάντων;

Βουήθηα!

30 σχόλια:

  1. θα σε κάνω να φας κιοφτέ με σαφράν και κύμινο πριν προλάβεις να πεις τέσσερα.


    Γιατι ρε πολσεμανεν, δεν είναι ο φραπές πρωτότυπο προϊόν; ποιοι άλλοι τον κάνουν. Είναι και μάλιστα διαχρονικό, όχι σαν τις εφημερες μπουρδες που κανουσι οι τοιούτοι οι ευρωπαίοι.

    Ο δε φρέντος καπουτσίνος; Φαντλαζεσαι τι έχει να γινει αν τον προωθήσουμε προς τα έξω; Έχει χάρη που δε θέλουμε.

    Το δικό μου δε έθνος ετοιμάζεται να λανσάρει την τσουκνιδόπιτα με τσίπουρο αμυνταίου (του οσιου Λιάνη) και κρόκο Κ. Πιστευει ότι μπορει να αντέξει πολύ τον ανταγωνισμό το ΙΚΕΑ μετά από αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρρυ Κλυνν πριν μερικά χρόνια:

    Αυτή η χώρα ρε μάγκα δε σώζεται με τίποτα άμα λάχει να ούμ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που η δική μου δεύτερη χώρα είναι σε «άλλα επίπεδα» από τη δική σου και έτσι δεν χρειάζεται να κάνω τόσο οδυνηρές συγκρίσεις. Παρόλο που ακόμα και εκεί, πολλά πράγματα δουλεύουν καλύτερα από εδώ.
    Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο και καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Καρολε,
    απαντηση στο ερωτημα του τιτλου: η Τουρκοκρατια.

    Το χαρακτηριστικο εκεινο που εχει την μεγαλυτερη αποκλιση αναμεσα στους ελληνες και ολους τους υπολοιπους λαους ειναι ο ραγιαδισμος.
    Συμφωνω μαζι σου περι χαχολισμου και λαμογιων αλλα υπαρχουν κι αλλοι λαοι με παραπλησιο χαχολισμο, σταρχιδισμο και λαμογια.
    Στον ραγιαδισμο ΔΕΝ υπαρχει παραπλησιος λαος. Οι ελληνες ειναι μακραν πρωτοι.

    Δεν υπαρχει αλλος λαος που τον πηδανε ετσι απροκαλυπτα και αυτος σκυβει περισσοτερο (το οτι ταχει κατεβασμενα διαρκως ειναι αυτονοητο).

    Αναρωτιεσαι για επιχειρηματικη δραστηριοτητα; Μα ενας ραγιας δεν μπορει να δημιουργησει οτιδηποτε. Απλα κανει μια λαμογια στα γρηγορα, πριν τον (ξανα- )πηδηξουν.

    Γιατι οι ελληνες δεν αποτινασσουν την Τουρκοκρατια; Θα αστειευεσαι βεβαια. Αφου το ξερεις οτι τους αρεσει να την τρωνε.
    +επικυψον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή παράθεση φίλε polse.

    Υπάρχουν και άλλα, σίγουρα, κραυγαλέα συμπτώματα εκτός από τα εκκωφαντικά που αναφέρεις. Για κράτος - μέλος της ΕΕ οι νόμοι μας είναι μιας ιδιότυπης θεοκρατίας και η γενικότερη συμπεριφορά πολλών από εμάς.


    Ο σταρχιδισμός όμως ενθαρρύνεται από το επίσημο κράτος με διάφορους τρόποι. Ακόμα και οι κατακριτές του, όταν γίνουν μέλη της κρατικής μηχανής επιδεικνύουν μεγαλύτερο σταρχιδισμό από αυτόν που βρήκαν.
    Άσε που οι νόμοι πολλές φορές είναι τέτοιοι που αναγκάζουν τον καθένα να παρανομήσει. Όλα τα κλαμπ πχ έχουν άδεια...καφετέριας...
    Το θέμα της πρωτογενούς παραγωγής που έθιξες είναι σωστό μεν, αλλά έχε υπ' όπψιν σου πως και πάλι το ίδιο το κράτος σου βάζει μια μαούνα πράγματα στο κεφάλι για να κάνεις μια δουλειά.

    Φίλος Ελληνογερμανός έκανε μια έρευνα περί νέας επιχείρησης (με παραγωγή ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκών) εν Ελλάδι και ανακάλυψε....όχι ακριβώς γοητευμένος πως οι διαδικασίες γραφειοκρατίας θα απαιτούσαν γύρω στα 2 (!) χρόνια ενώ στην Γερμανία 1-2 μέρες....

    Για τους αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη τι να πω εκτός από το να εκφράσω το φόβο μου πως είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Πολσεμάνογλου, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε κάποια ερωτήματα.


    Γιατί στην Σουηδία ο κόσμος όταν θέλει να κάνει κάποια επένδυση ή επιχειρηματική κίνηση κοιτά να φτιάξει ένα πρωτοποριακό προϊόν, να το πουλήσει στην διεθνή αγορά και να κονομήσει, ενώ εδώ κοιτάμε να φτιάξουμε καμιά καφετέρια με τον φραπέ 7€, τίποτα ρουμς του λετ της συμφοράς, ή γενικά κάποια επένδυση σχετιζόμενη με την οικοδομική ή εισαγωγική δραστηριότητα;


    Κοίτα, για να φτιάξεις επιχείρηση στην Ελλάδα, πρέπει να έχεις να καλύψεις το αρχικό κεφάλαιο της επιχείρησης. Ειδικά στην Ελλάδα πρέπει να βάλεις και κάτι παραπάνω για τα χαρτόσημα και τη χασούρα από την αναμονή τα γραφειοκρατικά τερτίπια που κρατάνε πολύ καιρό. Και, ειδικά στην Ελλάδα, οι μόνες λύσεις είναι δύο:

    α)είτε τα έχεις τα λεφτά,
    β)είτε τα ζητάς με δάνειο από την τράπεζα, η οποία θα σου χρεώσει ουκ ολίγους τόκους.

    Όταν τα έχεις τα λεφτά, τι κίνητρο έχεις να κάνεις επιχείρηση; Μην παραπέμψουμε στον Καστοριάδη, παραδοσιακή αστική τάξη στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Οπότε, πάμε στο β: λεφτά από την τράπεζα.

    Το θέμα των φόρων είναι περίπλοκο, αλλά, ειλικρινά, το κράτος είναι συνέταιρος της επιχείρησης, αφού, βγάλει - δε βγάλει η επιχείρηση, όλο και κάτι θα πάρει.

    Ξεκινάς λοιπόν επιχείρηση με δανεικά λεφτά και δύο συνέταιρους. Πες μου, πόσο περιθώριο έχεις να ρισκάρεις κάποια καινούργια ιδέα, με το ενδεχόμενο να αποτύχεις και να βρεθείς στο δρόμο με όλους να σου ζητάνε τα ρέστα; Στήνεις λοιπόν μια πιτσαρία και βγάζεις τα λεφτά σου.

    Γιατί δεν έχουμε προγραμματισμό και ευαισθησία για τίποτα;

    Διότι ο προγραμματισμός φέρνει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου ενώ ο έλληνας ψηφοφόρος θέλει αποτελέσματα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    Γιατί είμαστε το μόνο κράτος της ΕΕ που επιτρέπει την χρήση του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία (ναι αυτής ) στο έδαφός του για τους μουσουλμάνους της Θράκης;

    Διότι σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο. Το σεβόμαστε ως γεροντοκόρη, πάντως το σεβόμαστε!

    Θα προσθέσω δυο-τρία πράγματα στο ποστ σου:

    Πρώτον, όσο έμενα Αγγλία, διαπίστωσα μερικά πράγματα για τους Άγγλους. Φιλότιμο δεν υπάρχει, με τίποτα. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι Άγγλοι είναι τελείως τυπολάτρες και μεγαλύτεροι γραφειοκράτες από τους Έλληνες. Το μόνο τους προτέρημα είναι πως κάνουν *τυπικά σωστά* τη δουλειά τους. Αν υπήρχε όντως φιλότιμο στην Ελλάδα, ειλικρινά, θα βλέπανε την πλάτη μας. Αλλά φιλότιμο δεν υπάρχει, υπάρχει σταρχιδισμός.

    Δεύτερον, διαπίστωσα πρόσφατα μερικά πράγματα για τη γείτονα Ιταλία. Κι εκεί μπουρδέλο είναι η κατάσταση, και μάλιστα μεσογειακό μπουρδέλο, άρα πάνω κάτω τα ίδια. Με τη διαφορά πως εκεί υπάρχει ένα πρόγραμμα: ξέρεις πως θα σε πάει 20 πουτάνα - 3 πελάτης - 1 τσατσά. Εδώ, όχι μόνο δεν υπάρχει πρόγραμμα, αλλά μπερδεύονται κι οι ρόλοι: Τσατσά που εκτελεί χρέη πελάτη, πελάτης που εκτελεί χρέη πουτάνας και τρεχαγύρευε.

    Τρίτον, έχω πρόσφατη τη βιογραφία του Ζίγδη. Ο οποίος, στην εποχή του σχεδίου Μάρσαλ, ήταν ο μόνος τρελός που δεν ήθελε να γίνει η Ελλάδα λαχανόκηπος της Ευρώπης και υποστήριζε την εκβιομηχάνιση. Πάει λοιπόν στους δεξιούς και τους λέει «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει βιομηχανική χώρα». Τρελαίνονται οι Δεξιοί: «και τι θα πουν οι σύμμαχοι Βρεττανοί, Γάλλοι, Γερμανοί;» Πάει και λέει τα ίδια στους αριστερούς. Τρελαίνονται και οι αριστεροί: «Και τι θα πουν οι σύντροφοι Ρώσοι, Βούλγαροι, Πολωνοί;»

    Αυτά τα πολλά και συγνώμη για το μήκος του κομέντιου, απλώς τα πήρα κι εγώ ο Κουσουράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, αλλά έχουμε ωραίο καιρό!
    (ο κακός μας ο καιρός που λένε)
    επίσης θα συμφωνήσω με το σύντροφο bidibis, τι μπάζα να πιάσουν τα σουηδικά μαχητικά απέναντι στις ελληνικές πατεντάρες του φραπέ και του φρέντο; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν φταίμε εμείς για τα χάλια μας. Οι... άλλοι φταίνε. Η μοναδική λύση για να πάμε καλά είναι να μην υπάρχει κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακόμα μία πρόταση:
    μετανάστευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ bidibis (aka g.a.n.g)

    Η τσουκνιδόπιτα είναι η πιο πηδιώ ιδέα που έχω ακούσει. Και με τσίπουρο Α-ΜΙΜΗ-νταιου το ΙΚΕΑ θα την ακούσει σίγουρα!

    @ Ανώνυμος

    Ορθώς επεσήμανε ο κ. Κλύνν.

    @ apos

    Λευτεριά στη Β.Μύκονο!

    Βίβα λα ρεβολουσιόν!

    Καλησπέρα!

    Καλά, λίγος είναι ο Μαραδόνα για να σε πιάσει θλίψη με τον Χαριστέα;

    @ Dralion

    Γιατί οι έλληνες δεν αποτινάσσουν την Τουρκοκρατια; Θα αστειεύεσαι βέβαια. Αφού το ξέρεις ότι τους αρέσει να την τρώνε

    Μήπως είχε δίκιο ο μακαριστός Χριστόδουλος με τα κουσούρια;

    @ Zaphod

    Είναι καθαρά θέμα του προβλήματος των διδύμων. Οι ΕΛ-ληνες τρέχουν με σχετικιστικές ταχύτητες, ενίοτε και μεγαλύτερες του φωτός, (ρωτήστε και τον Λιακό που είναι φυσικός με @@) και έτσι ενώ γι αυτούς έχουν περάσει 30' λεπτά, για τους γήινους παρατηρητές έχουν περάσει 2 χρόνια!

    @ Κρείτων Κουσουράτος

    Μολαταύτα πιστεύω ότι ένα κυριλέ μεγασουβλατζήδικο είναι πιο τρέντυ επένδυση από μια πιτσαρία.

    Όσο για τους Ιταλούς, δυστυχώς είμαστε ούνα φάτσα, ούνα ράτσα ΜΟΝΟ στα αρνητικά τους και όχι στα θετικά τους...

    @ pastaflora

    Do you have weather for coffee?

    If you don'τ, I'll say "Your bad weather"!

    @ Κλείτωρ

    Η πιο επαναστατική λύση που έχω ακούσει!

    @ geokalp

    Στον πατρογονικό Σείριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι μας έχουμε κανει τον εύλογο αυτό σχολιασμό που κανεις σε αυτό το ποστ.
    Όμως πάλι όλοι μας συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα όπως πχ την Ελλάδα και την Σουηδία.
    Η Ελλάδα έχει στην ιστορία για πρώτη φορά μόνο την σημερινή γενιά των 50-60ρηδων να είναι μια γενιά που να μην έχει γνωρίσει πόλεμο (αν και έχει γνωρίσει μια χούντα και αρκετή μετανάστευση)
    Όλα όσα αναφέρεις προϋποθέτουν αρκετά χρόνια προηγουμένης δημοκρατικής ζωής,οικονομικής άνεσης και παιδείας,όπως στην Σουηδία,γιατί δεν αποκτώνται αλλιώς από την μία μέρα στην άλλη.
    Όταν εμείς 10 χρόνια πολεμούσαμε ή σκοτώναμε ό ένας τον άλλο οι Σουηδοί προοδεύανε.
    Οι αλλαγές στην νοοτροπία δεν γίνονται αυτόματα θέλουν τον χρόνο τους.
    Τις πορομοιάζω με την απόκτηση της αισθητικής που αποκτάται με την παιδεία και την οικονομική άνεση.
    Πρίν 50 χρόνια έβλεπες σπίτια με στέγες από τσίγκο ή ελενιτ.
    Πρίν 30 χρόνια με πλάκα από τσιμέντο και αναμονές για πανοσήκωμα, ενώ σήμερα πλέον οι περισσότερες είναι με καλάισθητα κεραμίδια.
    Πέρασε και από το μπλογκ μου να παραλάβεις ένα μπαλάκι που σου πέταξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jämförelsen mellan Grekland och Sverige är som om du stjäl en kyrka!
    Din jävla snåländare du vet att stackars Grekland är för kuken...
    Jag håller med dig förresten.

    Läkaren

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ομιλήσω και λίγα ελληνικά έπειτα από τα σουηδικά.
    Νομίζω αγαπητέ λουκανικοπώλα ότι το σαταντικόν σουηδικόν γονίδιο σας έχει κατακυριεύσει πλήρως και έχει επιβληθεί ωσάν τουρκοκρατία εις το αγέρωχον ελληνικόν σας ντιενέη το οποίον τελεί υπό σουηδική κατοχή.
    Κρίνεται επιβεβλημένος ένας αγιασμός, ένα ευχέλαιο, ένας εξορκισμός, ένας εσπερινός ώστε να εξέλθει το σουηδικόν δαιμόνιον από μέσα σου και έτσι να πας να απολαύσεις μια φραπεδούμπα στο Θησείο ώς γνήσιος Ελ.
    Γνωρίζεις άλλωστε ότι ο Σωκράτης δεν ήπιε κώνειο αλλά μπόμπα σφηνάκι στου Ψυρρή...

    Ιατρός

    (Υπουργός Υγείας εις την μελλοντικήν δικτατορία του δρος Φλάντζα-μνήσθητί μου όταν έλθης εν τη βασιλεία σου-έλα μνι στον τόπο Σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν αγαπητέ.Ή αλλάζουν πάαααρα μα πάααααρα πολύ αργά.
    Πρέπει να ξεριζώσεις νοοτροπία και να φυτέψεις άλλη.Σχεδόν αδύνατο δηλαδή θα έλεγε κανείς...

    Και τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι και η Σουηδία (Σκανδιναβία γενικότερα) το ελ παραντίσο.Σε καμία περίπτωση δηλαδή.Καλά όλα αυτά που λες και η οργάνωση και η βιομηχανία κτλ. αλλά υπάρχουν και πολλά σάπια απο πίσω που εμένα μερικές φορές με κάνουν να προτιμώ ελλάντα και πάλι ελλάντα και ας είναι κι εκεί ενα μπορντέλο (με το συμπάθειο δηλαδίς).

    Ξέρω γω....ίσως να είναι και ο πολύς καιρός που λείπω απο ελλάδα και γι αυτό ο συνδιασμός απόστασης και νοσταλγίας με κάνει να τα βλέπω αλλιώς τα πράγματα.
    Αλλά και πάλι δε νομίζω οτι είναι και τόσο χάλια και φταίμε κι εμείς που όλο λέμε οτι έχουμε τα χάλια μας.Η συνεχης γκρίνια και υπερβολή δε βοηθάνε και πολύ την κατάσταση.Σα να το προκαλούμε δηλαδή κατά κάποιο τρόπο αν με πιάνεις.Εννοώ οτι αμα το δεις αντικειμενικά δε νομίζω οτι έχουμε πολύ περισσότερα χάλια απο τους σουηδούς πχ.Ίσως δηλαδή η ελλάδα έχει χάλια εκεί που δεν έχει η σουηδία αλλά και η σουηδία έχει χάλια εκεί που δεν έχει η ελλάδα.

    Τελοςπάντων....μεγάλο θέμα.Εκει που ήθελα τελικά να καταλείξω είναι οτι έχουμε την τάση να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά στον τόπο που ζούμε ή μεγαλώσαμε και να εξιδανικεύουμε τους άλλους λαούς.Και συνήθως όταν τελικά φύγουμε απο αυτό τον τόπο αρχίζουμε να βλέπουμε και τα καλά του και να βλέπουμε και τα κακά στους άλλους τόπους....κάπως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α.Επίσης τώρα που διαβασα και τα σχόλια συμφωνώ και με τον αθεόφοβο.
    Το σύστημα της σκανδιναβίας είχε ξεκινήσει να διαμορφώνεται απο τα 1600 και ετσι με τον καιρό έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε.Η ελλάδα με τις κατραπακιές που έχει φάει λογικό είναι να έχει μείνει πίσω.
    Υπομονη λοιπόν...έχουμε κάτι αιώνες ακόμα μπροστά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοι unlearn και αθεοφοβε,

    περα απο την πλακα του θεματος, υπαρχει και η σοβαρη πλευρα (που ολοι εδω μεσα δειχνουν να την γνωριζουν οπως φαινεται απο τα σχολια).

    Το προβλημα που οριζω σαν την μεγαλυτερη μαστιγα της Ελλαδας δεν ειναι η τωρινη κατασταση. Η τωρινη κατασταση μπορει να εξηγηθει με ιστορικες συγκυριες (πολεμος) αλλα και με θεωριες συνωμοσιας. Για παραδειγμα, θα μπορουσε καποιος να πει οτι η Ελλαδα ειναι σε στρατηγικη θεση και οι Ισχυροι της Γης την χρειαζονται ενω την Σουηδια, ποιος την γ**ει την Σουηδια τωρα.

    Το προβλημα λοιπον δεν ειναι "γιατι εμεις δεν ειμαστε σαν την Σουηδια". Το προβλημα ειναι "γιατι εμεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να γινουμε σαν την Σουηδια". Εστω σαν την Ρωσια, σαν το Αφγανισταν, σαν την Κινα, οτιδηποτε.

    Το προβλημα για την Ελλαδα δεν ειναι οτι περασαν οι κατακτητες και κατεστρεψαν οτι κατεστρεψαν. Το προβλημα με την Ελλαδα ειναι οτι οι ελληνες βλεπουν τα ερειπια, τα χαλια, τον βοθρο και λενε "καλα ειμαστε εδω στα σκατα". Σ' αυτο δεν φταιει κανενας κατακτητης και καμμια ιστορικη συγκυρια.

    Δεν περιμενω να γινει η Ελλαδα σαν την Σουηδια η την Γερμανια. Για την ακριβεια, δεν πιστευω οτι της αξιζει τετοια τιμωρια ;-)
    Αλλα - ρε γαμωτο - ΚΑΤΙ δεν θα επρεπε να κανει για να φυγει απο το τελμα, *οτιδηποτε*.

    Και δεν ειναι θεμα Παιδειας ουτε πνευματικης καλλιεργειας 150 χρονων. Το να σου καινε την Παρνηθα, την Ηλεια, να σου καταστρεφουν τον Θερμαικο, να σε πηδανε καθημερινα στα Υπουργεια θελει Παιδεια για να το αναγνωρισεις και να αντιδρασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Polse (δεν έχω και το κέρατο να στο ρίξω πάνω στο ο) εμείς είμεθα με τον Batistuta και από νεότερους με τον Messi.
    Ο Μαραδόνα έσωσε την εθνική μας αξιοπρέπεια το 1986 με εκείνο το γκολάκι, αλλά ως εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ αθεόφοβος

    Ντήαρ Αθεό,

    Πράγματι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε πολλούς πολέμους με ή χωρίς τη θέλησή της, σε αντίθεση με την Σουηδία που κρατήθηκε έξω από τον Α' και Β' Π.Π. με κάθε κόστος. Βέβαια και αυτή είχε μεταναστευτική αιμορραγία προς τις ΗΠΑ όπου έχασε 15-20% του πληθυσμού της στις αρχές του 20ου αιώνα. Φτώχεια καταραμένη.

    Το επίπεδο της Σουηδίας σε οικονομία και τεχνολογία με αυτά τα δεδομένα μάλλον δεν θα μπορούσαμε μέχρι σήμερα να το φτάσουμε, με οποιοδήποτε υποθετικό σενάριο.
    Όμως, το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, π.χ. να είχαμε ολοκληρώσει την ρημάδα την ΠΑΘΕ από την δεκαετία του '90. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον 21 αι. να υπάρχει στα Καμένα Βούρλα ή τα Τέμπη η πινακίδα Ε-65. Θα μας πάρουν με τις λεμονόκουπες.

    Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η νοοτροπία όχι μόνο αλλάζει πολύ αργά, αλλά δείχνει και τάσεις οριστικής εδραίωσης.

    Έρχομαι οσονούπω για παραλαβή!

    @ doctor

    Τσ, τσ,τσ doc πιπέρι στο στόμα.... ;-)

    Πιστεύω ότι ένας αγιασμός θα ξυπνούσε μέσα μου το Ιχώρ, ότι και να είναι αυτό.. :-P

    @ unlearn...

    Αγαπητή δις Unlearnsen πράγματι τόσο η Δανία όσο και η Σουηδία έχουν στραβά διαφορετικού τύπου όπως αυτό εδω.
    Στόχος του ποστ ήταν να πω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που είναι τάρα,< που το έχει ρίξει στο φραόγαλο.
    Σίγουρα όταν είστε στην Δανία νοσταλγείτε την Ελλάδα και όταν είστε στην Ελλάδα νοσταλγείτε την Δανία. Απόλυτα φυσιολογικό αυτό, αλλά δεν υπάρχει λύση.
    Ίσως αν πάρουν το μάνατζμεντ της Ελλάδας οι Δανοί :-P

    @ Dralion

    Φοβούμαι πως δυστυχώς έχετε δίκο.

    @ apos

    Μέγας μπαλαδόρος ο Μαραδόνα αλλλά πολύ προβληματικό άτομο.

    O Μέσι παιχτούρα και με πολλά χρόνια μπροστά του! Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε polsemannen, εμείς στην Κρήτη έχουμε άλλο ζόρι τώρα... Η Μονή Τοπλού βάλθηκε να καταστρέψει το Κάβο Σίδερο και το Φοινικόδασος του Βάι για να κάνει γήπεδο γκολφ και τεράστια ξενοδοχεία, εργοστάσια αφαλάτωσης κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eεε... πάντα με ελαφρά καθυστέρηση να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην ανοικοδόμηση της Μπανανίας όπως αυτή σχεδιάζεται εδώ μέσα.(πες μου μόνο από πόσο μακριά να της το πετάξω).
    Όλα σωστά αφεντικό και λοιποί μάστορες, μόνο μια παρατήρηση: το κιτσαριό δεν είναι γέννημα της φτώχειας αλλά μάλλον του νεοπλουτισμού. Τα μπικικίνια που ζεσταίνουν τις τσέπες κάποιων συμπατριωτών μας τώρα πια έχουν μετατραπεί σε ατέλειωτους αισθητικούς βιασμούς (αρχιτεκτονικούς, μουσικούς κτλ). Ναι, ξεμπερδέψαμε με το ελενίτ- τώρα φτιάχνουμε πολυκατοικίες με αετώματα και μπαρόκ κάγκελα. Άνεση αποκτήσαμε, παιδεία όχι.

    Ως λύση προτείνω την μαζική επιστροφή στο Σείριο-κοινώς να πάμε από ΄κει που ΄ρθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το ραγιαδισμό δεν ευθύνεται η Τουρκοκρατία ούτε είμαστε το μοναδικό παράδειγμα.
    Στις αραβικές χώρες τους φταίνε εδώ και δεκαετίες οι Αμερικάνοι και οι Δυτικοί αλλά δεν τους φτάινε ποτέ τα καθεστώτα που τους κυβερνάνε.
    Οι Αφγανοί δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τους Ταλιμπάν; Οι Σαδουάραβες με τους πρίγκιπες που τους κυβερνούν; Κοινωνική επανάσταση σε αυτές τις χώρες ξέρεις δεν έγινε ποτέ.
    Ο ραγιαδισμός καλλιεργείται εδώ και πολλούς αιώνες από το χριστιανισμό στη δική μας περιοχή και από το χριστιανισμό στην αρχή και έπειτα από το Ισλάμ στη δική τους. Δούλοι του Θεού, δούλοι απέναντι και στην όποια εξουσία.


    Από εκεί και πέρα η ιστορία της Ευρώπης είναι ιστορία πολέμων. Μέχρι και πριν από μερικές δεκαετίες συνέβαινε. Όμως ταυτλοχρονα πάντα υπήρχε χώρος, χρόνος, σκέψη και αγώνας για βελτίωση και τελικά εκδημοκρατισμό θεσμών και άσκησης εξουσίας. Και αλλαγή νοοτροπίας από με το πέρασμα των γενεών.

    Τι σημαίνει λοιπόν είχαμε συνέχεια πολέμους; Μπορεί να έπαιξαν έναν κάποιο ρόλο αλλά όχι τον πρωτεύοντα.

    Η αιτία βρίσκεται στη θεολογική/θεοκρατική ερμηνεία της πραγματικότητας. Είμαστε ο περιούσιος λαός του Θεού, ταυτόχρονα είμαστε απόγονοι των αρχαίων, μορφώσαμε και εκπολιτίσαμε τους πάντες και τα πάντα, εκπροσωπούμε το καλό και όλοι οι άλλοι το κακό. Εδώ πριν μερικά χρόνια ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος μάζεψε πόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμου για τις ταυτότητες και μετά πόσα εκατομμύρια υπογραφές. Τι απαιτήσεις να έχει κανείς από αυτούς τους ανθρώπους σε άλλους τομείς;

    Και το θέμα να βρει κανείς επίγειο παράδεισο που κάποιος έγραψε. Δεν υπάρχει. Ούτε η Σουηδία ούτε η Δανία ούτε κάποια άλλη χώρα είναι αυτό. Όμως τα πάντα είναι συγκριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από τις τελευταίες σειρές δεν βγαίνει νόημα οπότε τις ξαναγράφω:

    Και το θέμα δεν είναι να βρει κανείς τον επίγειο παράδεισο που κάποιος έγραψε. Δεν υπάρχει. Ούτε η Σουηδία ούτε η Δανία ούτε κάποια άλλη χώρα είναι αυτό.
    Απλώς τα συμπεράσματα εξάγονται συγκριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι μόνες επιχειρήσεις που ανθούν στην Ελλάδα είναι όσες σχετίζονται με φαγητό και καλοπέραση. Μερικές από αυτές μπορούν να εξάγουν το προϊόν τους (τυριά, γιαούρτια, αλλαντικά, Πέγκυ Ζήνα, Θάνος Πετρέλης) άλλες πάλι όχι (Ονιράμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ο Αιρετικός - The Heretic

    Ο Tiger Woods στο φοινικόδασος... Μεγαλείο.. :-P

    @ incontinentia

    Μάλιστα το κιτς είναι ευκολότερο όταν το χρήμα είναι δημόσιο και αυτό με την σειρά του δανεικό...

    Βάλε ναυτάκι, ναυτάκι ΣΕΙριανό...

    @ Πάρης

    Κατάλαβες; Δε φτάνει που είμαστε ο περιούσιος λαός του Θεού, δε μας σέβονται κιόλας οι ξένοι όταν καθόμαστε με το ένα πόδι πάνω στο άλλο...

    Χάλασε ο κόσμος...

    Παράδεισος είναι εκεί που έχει 72 παρθένες με αυτόματη αποκατάσταση του παρθενικού υμένα μετά κάθε πράξη. :-P

    @ πετρούλα

    Μορταδέλα Peggy Xena? :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γειά σου ρε Polse, χρόνια και ζαμάνια έχω να σου γράψω σχόλιο. Μ' αποζημίωσες όμως με το ωραίο σου ποστ. Εσείς που είστε ή ζείτε έξω βλέπετε τις διαφορές με το Ελλαδιστάν αλλά και μεις εδώ που τρώμε τα αγγούρια είμαστε για λύπηση! Μηδέν παραγωγικότητα, μηδέν οργάνωση, μηδέν σύστημα, μηδέν από μηδέν γάμησέ τα όλα σα να λέμε. Μία επανάσταση (όχι των συνταγματαρχών) θα μας σώσει ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Κάρολε,

    ορθώς τα ανέλυσες. Πρόκειται, θαρρώ, περί διαφορετικής νοοτροπίας των λαών - κάτι που δεν αλλάζει στους αιώνες των αιώνων, αμήν. Ο καθείς έχει τα ελαττώματα του. Οι σουηδοί, γιά παράδειγμα, μπορεί να είναι κάπως μουρόχαβλοι, οι έλληνες απ' την άλλη είναι ωχαδερφιστές. Έκαστος στο είδος του.

    Αγάπα τον πλησιόν σου με τα ελαττώματα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Humma Kavula

    Γιατί καλέ; Δεν ήτο οι Συνταγματάρχαι και ειδικά ο Μπαμπαδόπουλος μπατριώται;

    @ Zorba the Greek

    ...και ο Λουμίδης στους καφέδες; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ε όχι ακριβώς πατριώται. Σύμφωνα με έγκυρες πλεροφορίες μου ο αγαπητός Στυλιανός Παττακός εξεστόμισε το σιχαμερό "εκάναμεν επανάσταση δια να πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός". Τι έγινε όμως από τότε και συνεχίζει αυτό; Δεν είχαμε μεταπολίτευση; Μυστήρια πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Humma Kavula

    Τώρα πρέπει να βρεθεί εις Έλλην αξιωματικός να εξστομίσει το εξής:
    "Εκάναμεν επανάστασιν δια να μην ξαναπάρει πρωτάθλημα ο Κοκαλιακός!"

    Μπρουγκζλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Pølsemannen, αγαπητοί σχολιαστές, ένα αρθράκι που έγραψα πριν από σχεδόν ένα χρόνο και νομίζω πως θα βρείτε πολύ σχετικό με τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω:
    η Παραβολή του Σουηδικού Λογαριασμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...