Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. (Ισλαμοπετροδόλλαρα Σαουδικής και ουχί Σουηδικής Αραβίας).

Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ όπου εφαρμόζεται ο Ισλαμικός νόμος της Σαρία για την μουσουλμανική της μειονότητα, κατάλοιπο της συνθήκης της Λoζάνης.

Η μόνη;

Όχι πια. Το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια έκρηξη υποτακτικότητας προς τα Σαουδαραβικά πετροδολάρια κατά πάση πιθανότητα, έδωσε νομική υπόσταση στα δικαστήρια της Σαρία. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Σαουδική Αραβία έχει την σκληρότερη Ισλαμική σέκτα τον Ουαχαμπισμό και οι αποκεφαλισμοί και λιθοβολισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη.
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχοντας εξωφρενικά μεγάλο πλούτο χάρη στο πετρέλαιο, αποφάσισε να κάνει ιμπεριαλισμό και ελλείψει σοβαρής πολεμικής μηχανής, έχει βαλθεί να χρηματοδοτεί το ακραίο Ισλάμ, χτίζοντας τζαμιά και Ισλαμικά κέντρα ανά την Ευρώπη, ώστε εν καιρώ να ελέγξει τους εκεί μετανάστες από μωαμεθανικές χώρες αποσταθεροποιώντας τις κοινωνίες των χωρών υποδοχής.

Για να γίνει κατανοητό πόσο καταπιεστική μπορεί να είναι η Σαρία για τις γυναίκες επί παραδείγματι, αρκεί να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την Σούρα (κεφάλαιο) 4 του Κορανίου «Οι γυναίκες» ισχύουν τα παρακάτω:

1. Η μαρτυρία μιας γυναίκας σε δικαστήριο έχει ισχύ το 50% της μαρτυρίας του ανδρός.
2. Η γυναίκες κληρονόμοι κληρονομούν το μισό το αντίστοιχου μεριδίου των ανδρών κληρονόμων.

Και άλλα χαζά αναφορικά με την ένδυση απ’ την κορφή ως τα νύχια.
Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι στις γριές που έχουν γίνει σαν σταφίδες επιτρέπεται να μην είναι καλυμμένες. Βέβαια αυτό δεν εφαρμόζεται στην πράξη, για να μην τρομάζει ο κόσμος φαντάζομαι.
(Η σχετική πληροφόρηση έχει παρθεί από την ελληνική μετάφραση του Κορανίου των εκδόσεων Κάκτος).

Προφανώς σε ένα κοσμικό κράτος χτισμένο στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας τέτοιοι θρησκευτικής φύσεως σκοταδισμοί και μάλιστα νομοθετικά κατοχυρωμένοι ΔΕΝ χωράνε, πως να το κάνουμε δηλαδή.

Δέστε το παρακάτω βίντεο του Pat Condell και συνεχίζουμε. (Εμένα σαν πιστό της μόνης αληθινής θρησκείας αυτής του Μεγάλου Σουβλακέα +Σουβλόγησον+, οι απόψεις που εκφράζει ο κ Condell, με βρίσκουν γενικά σύμφωνο. Το κανάλι του στο You Tube εδώ.)


Και φυσικά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω στους κλινικά ηλίθιους που θα μιλήσουν για «ανθρώπινα δικαιώματα» και «ανεξιθρησκεία»:
Η κατάλυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας από μουλάδες, παπάδες και δεν ξέρω τι άλλους περίεργους που πουλάνε μεταθανάτιες παραδείσιες φούσκες στον κοσμάκη, για να τον εξουσιάζουν και να του πίνουν το αίμα, είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα στον κάθε εξουσιομανή θρησκευτικό λειτουργό να βασανίζει το ποιμνιοστάσιό του για να νιώθει την ηδονή της εξουσίας, απλά ΔΕΝ είναι αποδεκτό σε ένα κοσμικό κράτος με νόμους βασισμένους στις αρχές του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού. (Ή τουλάχιστον ο διαφωτισμός και ο ανθρωπισμός είναι ο στόχος).

Το τραγικό είναι ότι οι φωνές «για το δικαίωμα στη Σαρία και την μπούρκα» έρχονται σε πολλές περιπτώσεις από τον χώρο της υποτίθεται προοδευτικής αριστεράς, όπως συμβαίνει και στην Σουηδία και μετά αναρωτιέσαι τι εγκεφάλους κουβαλάνε αυτοί οι άνθρωποι.
Προφανώς αδυνατούν να σκεφτούν πέρα από όρους «ναι-όχι» ή «ασπρο-μαύρο» σε ένα σύμπαν που είναι ΧΑΟΤΙΚΑ πολύπλοκο. Αυτό όμως είναι θέμα για ολόκληρο ποστ.

Πριν κλείσω να αναφέρω ότι οι Σαουδάραβες και ο Ουαχαμπισμός τους δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και το περίφημο «Ισλαμικό Κέντρο» στο Μοσχάτο χτίστηκε με Σαουδαραβικά χρήματα. Αφήστε δε που στην mailing list της «Αναδάσωσης» κάποιος περίεργος μοίραζε την Ελληνική μετάφραση του Κορανίου, εγκεκριμένη από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας!

Έλεος δηλαδή.

Ισλαμοφοβία;

Για την απάνθρωπη, σκοταδιστική, μεσαιωνική, οπισθοδρομική κοινωνία που πρεσβεύει το ακραίο Ισλάμ και όλος ο θρησκευτικός συφερτός γενικώς, ναι, χίλιες φορές ναι.

Με τους ανθρώπους οποιασδήποτε εθνότητας, χρώματος, δεν έχουμε απολύτως ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

Διότι ΑΛΛΟ οι άνθρωποι και ΑΛΛΟ τα σκοταδιστικά συστήματα καταπίεσης και διαχείρισης τους.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει σε ότι παραμυθάκια γουσταρει, δικαίωμά
του, αρκεί να μην θέλει να τα επιβάλει στην καμπούρα μου.
Ανξιθρησκεία; Μα μόλις έδωσα τον ορισμό της. Ανοχή.
Όχι σεβασμος δηλαδή μεταμφιεσμένη υποταγή.

ΥΓ.

Εις Σαδάραβας κάτοικος του Hνωμένου Bασιλείου διατηρούσε το ιστολόγιο “The religious Policeman” αφιερωμένο στις κοπέλες σε ένα σχολείο της Μέκκας που κάηκαν ΖΩΝΤΑΝΕΣ, γιατί η θρησκευτική αστυνομία muttawa εμπόδιζε τους πυροσβέστες να τις βγάλουν έξω, γιατί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΠΡΕΠΩΣ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΕΣ εδώ. Ενδιαφέρουσα παρουσίαση της εκεί κοινωνίας.

21 σχόλια:

  1. Και η πορεία προς το Μεσαίωνα συνεχίζεται...

    Άντε, εβίβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως, συντρόφιμε, όποτε ακούω φρασεολογίες σαν του μαστρο-Pat Condell, ανησυχώ σοβαρά.
    Για την ακρίβεια, ανησυχώ κάθε φορά που βλέπω κάποιον ο οποίος γνωρίζει το απόλυτο καλό, τον απόλυτο πολιτιζμό, τις απόλυτες αξίες, το απόλυτο νομικό σύστημα και τα (απόλυτα) ρέστα.

    Όχι τίποτις άλλο, αλλά τον κόβω για έτοιμο να προτείνει νέους ανθρωπιστικούς-εκδημοκρατιστικούς βομβαρδισμούς (και ως γνωστόν, είμαι αλλεργικός στα μανιτάρια και στους βομβαρδισμούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. `@ cyrus

    Η ιστορία δείχνει να κάνει κύκλους.…

    @ πρκλς

    Αλίμονο αγαπητέ συντρόφιμε, αμάσητα κανείς δεν πρέπει να υιοθετεί τίποτα, αλλά στο συγκεκριμένο με τα δικαστήρια της Σαρία, ο τύπος έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποτε εγινε αυτο? μου στελνεις την πηγη σου γιατι μου εχει διαφυγει? Νομιζα οτι το ειχαμε γλιτωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Marvin the martian

    Η πετίσιον στην οποία αναφέρεται ο Pat Condell είναι αυτή εδώ

    H Telegraph αναφέρεται εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η κατάλυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας από μουλάδες, παπάδες και δεν ξέρω τι άλλους περίεργους που πουλάνε μεταθανάτιες παραδείσιες φούσκες στον κοσμάκη, για να τον εξουσιάζουν και να του πίνουν το αίμα, είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    "
    Πέστα τεράστιε!

    Εντυπωσιακό ποστ, μας υπενθυμίζει να έχουμε το νου μας γιατί ο Μεσαίωνας μας (ξανα)χτυπά την πόρτα!

    Όσο για τις κοπέλες που κάηκαν ζωντανες λόγω της βλακείας που έχουν μερικοί στο κεφάλι τους, τι να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύγε Κάρολε, έκανες καταπληκτική δουλειά με τον υποτιτλισμό. Ανέκαθεν ήμουν της γνώμης που έχει εκφράσει άλλωστε και ο μέγας εθνικός μας βάρδος, ο Τζίμης Πανούσης, "να το σερβίρουμε με φέτα κι ελιές, να το πάρει κι ο δικός μας ο μικρομεσαίος"...

    Σε δεύτερο στάδιο αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποιον που να έχει φωτογένεια και ορθοφωνία, να απαγγείλει το όλο παραμύθι στα Ελληνικά μπροστά στην κάμερα. Όχι για το συγκεκριμένο κλιπάκι βέβαια, το οποίο αφορά ως επί το πλείστον την Αγγλία, αλλά για άλλα του Pat Condell. Ο άνθρωπος έχει καταπληκτικό λέγειν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα μου αρέσει η σουηδική Αραβία, πειράζει; Εχει μια γκλαμουριά... (και δυο γκλαμουριές, άμα λάχει) κάτι σαν σουηδική γυμναστική φέρνει. Ξέρεις ότι οι στρατώνες των αράβων εκεί πέρα έχουν ύψος (τα δωμάτια) περί το 1,80 μ. με 1, 90 μ. το πολύ; «Να σκύβουν, για να συνηθίζουν στην υποταγή», λέει. Εχω σχεδιάσει και ξέρω από μέσα τα πράγματα.

    Κάρολε, τά 'χω παίξει με την αφαίρεση των ιερών βιδεακίων, την οποίαν μου απεκάλυψες.. μουουουχαχα.. (κλαίω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφεις: «Κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει σε ότι παραμυθάκια γουσταρει, δικαίωμά
    του, αρκεί να μην θέλει να τα επιβάλει στην καμπούρα μου.»

    Το βλέπω συχνά γραμμένο, συχνά το έσω γράψει και'γώ, τώρα όμως που σφίγγουν τα πράγματα, νομίζω ότι η μεγάλη ανεκτικότητα στη βλακεία βλάπτει -και τους βλάκες.

    Τη στιγμή που πιστεύει σε παραμυθάκια, αποκλείεται να έχει τα μυαλά στη θέση τους. Χρειάζεται ξεστράβωμα. Πώς; Να απκλειστούν οι περιπτώσεις παραμυθιάσματος. Να μη μπορούν οι παραμυθάδες να παραμυθιάζουν. Πού ζούμε τεσπα; ε; Τόσα χρόνια ελεύθεροι να αλωνίζουν μέσα στα σχολεία, να καταστρέφουν τα παιδιά μας;

    ..αλλά.. τι να κάνει κανείς όταν σύσσωμοι οι πολιτικοί τρέχουν να *προσκυνήσουν* και να φωτογραφηθούν πλάι σε παπάδες και *ιερά* λείψανα..

    ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ouφ δεν λες τίποτα...
    συμφωνώ τρισμέγιστε απόγονε των απογόνων των βικίνγκων και ΙΚΕάδων.

    (με πέτυχες σε μεγάλα κέφια, καθότι το κάθαρμα ο Μπιδέλα (ελληνιστί Βιντέλα) θα σαπίσει στη φυλακή του Campo de Mayo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Διαγόρας

    Και φέτα όχι Ηπείρου, φέτα "Ήπειρος", έτσι;

    Χμμμ...

    Ποιός να βγει στο Γιουτιούμπι;

    Προτάσεις:
    Ο Ούρφους;

    Ο Ζαφ ντυμένος Τουαρέγκ;

    Ή μήπως η Ροδιά που και ωραία φωνή έχει και πιθανολογώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα να γυρίσει βίδεο;

    Χμμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Zaphod
    ΕυχαρισΘω!

    Τι να πεις όντως για τα κορίτσια, τζάμπα πήγανε...

    Δε με λες, βγαίνεις στο Γιουτιούμπι ντυμένος Τουαρέγκ για να τα πεις σαν τον Πατ Κοντέλ; Άλλα κείμενά του δλδ μεταφρασμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Rodia

    Σατανικό κόλπο σκέφτηκαν οι Άραβες καραβανάδες... ρησπέκτ (με την κακή έννοια).

    Το χειρότερο είναι ότι μαζί με τον λογαριασμό Funel, χάθηκε το βίδεο με τον σκελετό του Κενταύρου, από τα τοπ γκαν κατά την άποψή μου.

    Το θέμα είναι ότι γράψει ο εγκέφαλος του παιδιού σε τρυφερές ηλικίες, μετά δύσκολα ξεγράφει. Και αν δεν υπάρχουν θρησκευτικά (κατήχηση) στο σχολείο, θα υπάρχουν οι θρησκόληπτοι γονείς που θα κάνουν την ζημιά τους...

    Το όλο θέμα έχει να κάνει με κάποιο bug στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ότι λέει κάποιος μεγαλύτερος γίνεται πιστευτό από τους μικρότερους σχετικά αβασάνιστα. Το καλό με αυτό είναι ότι με αυτό τον μηχανισμό περνούσε η γνώση από την μία γενιά στην άλλη, αλλά παράλληλα περνούσαν και διάφορες μπούρδες που εξυπηρετούσαν τα εκάστοτε ιερατεία.

    Σχετικά έχουν αναφερθεί και ο Ριχάρδιος Δωκίνσιος και ο Δαγλάσιος Αδάμσιος.

    ΥΓ.

    Στο Γιουτιούμπι θα βγαίνατε για να διαβάσετε μεταφρασμένα κείμενα του Pat Condell;

    Καλήν άρθρωσιν έχετε, όρεξη να σας την πέσουν οι θεούσες έχετε; (Βλ. σχόλιο Διαγόρα) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ apos

    Είναι οριστικό αυτό;

    Διότι είχα την εντύπωση ότι οι εκεί χουνταίοι την ψιλοσκαπουλάρανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η όλη έννοια της πολυπολιτισμικότητας είναι ενδιαφέρουσα. Πχ επιτρέπονται οι 3 γυναίκες στους μουσουλμάνους; Ποιο πολιτικό ή ανθρώπινο δικαίωμα παραβιάζεται; Γιατί να επιβληθεί η μονογαμία; Και ακόμα και αν το δεχτούμε, σε ποια γυναίκα θα πάει η σύνταξη του άνδρα; (το αναφέρω ως πρακτική επίπτωση στις σχέσεις με το Κράτος)

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να αναφέρω οτι ο εβραικός θρησκευτικός νόμος θεσμοθετήθηκε το 1920 με εφαρμογή στις περιοχές που δεν καλύπτονταν από τον Αστικό Κώδικα και καταργήθηκε το 1946. Κανείς από τις Ι.Κ. τότε και ούτε προφανώς τώρα δεν ζήτησε ή ζητάει την εφαρμογή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ abravanel

    Χμμ... ναι, το Κοράνι προβλέπει 4 γυναίκες, συν αυτές που υποτάσσεις με τα χέρια σου, ήτοι όσες άπιστες αρπάξεις.

    Τεσπα, αναφορικά με την πολυγαμία, εάν γουστάρουν 2 γυναίκες να ζουν με έναν άνδρα, ή 4 άντρες με μία γυναίκα, ή 345 άνδρες με 456 γυναίκες με γεια τους με χαρά τους.

    Εμένα με ενοχλεί η επιβολή θρησκευτικών δεισιδαιμονιών γενικώς, στην λειτουργία του κράτους, το οποίο οφείλει να είναι κοσμικό και ανθρωπιστικό.

    Δεν γνώριζα το θέμα της εφαρμογής του Εβραϊκού θρησκευτικού νόμου στην Ελλάδα μετά την προσάρτηση των "Νέων Χωρών".
    Θα διαβάσω την ανάρτησή σου ενδελεχέστερα αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν υπάρχει χρόνος φίλτατε. Και που τα γράφω, όταν τα γράφω, κάνω υπέρβαση:)

    Πάντως δικαιώματα χαζομαρολογίας δίνουμε under GNU licence :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και που να διαβασεις την 34 σουρα του κορανιου εκει να δεις κακο...

    αλλα αλαζω το κλιμα!
    ευχομαι καλη βδομαδα (δοξασμενο το ΜακαρονοΤερας), με ενα ποιηματακι κλεμμενο απο την ξενιτεμενη ιστολογισσα ΘΑΛΑΣΣΑ!

    speak to me memory the language of seagulls
    behind the hills behind the sweating sight
    beds of sand tatooed by sudden wind
    curved and open crevices particles of the skin of earth
    with snake linear language
    where the path into the cliff blue turns white foaming
    air seeped through the stones ethereal as moans of this dry land
    disconnected lay dormant following the wind of others
    elevated lyrical images
    of islands in high sea half to light half to gray _darkness
    strains of memories
    wave rolling wave to become equal in motion... in distance
    into my mind to capture the essence
    aqua choreography
    the barren chest of isles producing depth not seen
    by my sweeping cantos of self unity
    sounds magical lured by the cardiac tunes
    murmuring the language of skin and love songs

    speak to me
    speak to me memory,
    the language of seagulls


    Demetrios the Traveller

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ζέηφόνδιο Βηβελβρόξιο

    Έλα ρεσέ, θα σε βάλουμε και δεύτερο κεφάλι για τα μακρυνά πλάνα! ;-D

    @ "Δημήτριος ο Ταξιδευτής"

    Ευχαριστώ για την αφιέρωση, να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tο λογίδριο του Pat Condell εξαιρετικό παράδειγμα του πως μπορεί κανείς να πεί σε 5 λεπτά ουσιαστικά πράγματα που άλλοι απεραντολόγοιθέλουν 1 ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ αθεόφοβος

    Έτσι είναι. Ο τύπος είναι πράγματι πολύ ικανός σε αυτό που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...