Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

200 χρόνια από την γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου, στο Δεσποτάτο της Ελλαδομαρκίας...


...μαθαίνω ότι οι μαθητές στο σχολείο δεν διδάσκονται την θεωρία της εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου διότι είναι μεν στο βιβλίο, αλλά... εκτός διδακτέας ύλης!

Αυτό μοιάζει με εκπληκτική ελληνική πατέντα ώστε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Βάζουμε την αποδεκτή από την συντριπτική πλειονότητα του επιστημονικού κόσμου θεωρία, αλλά δεν την διδάσκουμε διότι
θα τσανδισθώσι οι αντιπρόσωποι του Γιαχβέ επί γης που πωλούν
την ιστορία με την αγγειοπλαστική των 6 ημερών και της μιας αργίας.

Αρκετοί από τους αναγνώστες του παρόντος θα έχουν υπ΄ όψη τους την τύχη που είχε το βιβλίο του Λ.Σταυριανου (1913-2004) "Ιστορία του ανθρώπινου γένους" της Α' Λυκείου. Διδάχθηκε για δυο χρονιές, 1984-85 και 1985-86 και κατόπιν επί Μητσοτάκη το 1990 το έφαγε η μαρμάγκα, διότι πως να το κάνουμε, είμαστε είδη κεραμεικής και όχι πιθήκια κατά την πραγματική κυβέρνηση της Ελλαδομαρκίας, την εκκλησία. Περισσότερα εδώ

Έτσι μπορούμε να έχουμε την χαρά και την ευτυχία ως έθνος να έχουμε 18ρηδες (Μη πω και απόφοιτους Πανεπιστημίων και γίνω κακός) που θεωρούν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 6 ημέρες, και ότι το σύμπαν έχει ηλικία 6.000 χρόνια όπως προβλέπει το άθροισμα των ηλικιών των πρωταγωνιστών της Παλαιάς Διαθήκης.

Βέβαια η θεωρία του Δαρβίνου ΔΕΝ είναι κοσμολογία, δηλαδή δεν περιγράφει την δημιουργία του σύμπαντος. Απλά καταδεικνύει τον μηχανισμό της δημιουργίας και της διαφοροποίησης των ειδών μέσα στον χρόνο. Μάλιστα από τότε που διατυπώθηκε, με τα νέα επιστημονικά δεδομένα που έχουν προκύψει, μπορεί κανείς να πει ότι η μόνη αμφισβήτηση που δέχεται είναι από θρησκευτικούς ηγέτες που βλέπουν να παθαίνει ζημιά το "μαγαζί" τους.

Και μπορεί να κοροϊδεύουμε τους Αμερικανούς για "αμερικανάκια", αλλά εκεί η θεωρία της εξέλιξης διδάσκεται, και η μάχη με τους θρησκοβαραμένους τύπου Σάρας Πέη-λυν που θέλουν να διδάσκεται η ευφυής αγγειοπλαστική (Intelligent design) είναι σκληρή, αλλά δείχνει να κερδίζεται.

Υπάρχουν διάφοροι Αμερικάνοι YouTubers που ασχολούνται με το θέμα της εξελικτικής βιολογίας και του πνευματικού αυτισμού των δημιουργιστών (creationists). Παίρνω το θάρρος να σας προτείνω μερικούς, διότι ξέρω ότι απευθύνομαι σε υπερθολοκουλτουριάρηδες κατόχους του Λόουερ Στρατηγάκη.
Ιδού μερικοί: AronRa, Thunderfoot, cdk007, DonExodus2 και potholer54.

Από κάτω δέστε ένα βίντεο του cdk007 που καταρρίπτει με το επιχείρημα του "τυφλού ωρολογοποιού" που χρησιμοποιούν διάφοροι δημιουργιστές.
Ήτοι όπως για να κατασκευαστεί ένα ρολόι απαιτείται ένας ωρολογοποιός κατά προτίμηση όχι τυφλός, έτσι και για να υπάρξουν ζωντανοί οργανισμοί απαιτείται δημιουργός χωρίς γυαλιά μυωπίας.


Δέστε και ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του ΒΒC για τον Δαρβίνο στο Υou tube εδώ το 1ο μέρος.
(Προσφορά της pixie από τα σχόλια του προηγούμενου ποστ).

Άντε και σε 100 χρόνια να είμαστε καλά, να ξαναποστάρουμε για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Δαρβίνου! :-P

31 σχόλια:

  1. Χμ.. και να δεις τί σύγχιση θα πάθαινες αν άκουγες τι λένε πολλοί θεολόγοι στα πιτσιρίκια και πως επιτίθενται σε συναδέλφους που τους εξηγούνε την θεωρία της εξέλιξης... Αφού σκέφτομαι, πως τους αξίζει να τους βάλεις σε ένα δωμάτιο, και να τους διαβάζεις το βιβλίο του Richard Dawkins μέχρι τελικής πτώσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τόνε κόσμονε δεν τον έφτιαξε ο φάδερ Παίσιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά την διαμάχη στο Kansas School Board για την εξελικτική θεωρία και την θεωρία της αγγειοπλαστικής η αλήθεια για την δημιουργία του κόσμου έλαμψε. Ο κόσμος κατασκευάστηκε από το Flying Spagetti Monster που δημιούργησε τον κόσμο με τα μακαρονοπλοκάμια του. Απαιτούμε αν διδάσκονται και οι δύο (ψευδείς) θεωρίες να διδάσκεται ταυτόχρονα και η αληθινή. Περισσότερα στο
    http://www.venganza.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αν εγώ επηρεαστώ και ανεβάσω κανένα αέρα-πατέρα-δαρβίνε ποστ/ μη μου ανακόψετε την εξέλιξη- σύμφωνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ γκασταρμπάιντερ και μόνο η όλη διαμάχη γύρω από το όλο θέμα είναι τρανή απόδειξη ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα Ούφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το άρθρο των Νέων: '..."διδάσκοντες... ότι ο Θεός είναι ένα αγγούρι"'

    Tρελή φαντασία αυτοί οι θεολάτρες! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η θεωρία του Δαρβίνου αντιτίθεται στα Ιερά Βιβλία της Αυτού Μακαρονότητος, οπότε καλά κάνουν και το απαγορεύουν. Ουαί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Sophia

    Μέχρι τελικής πτώσεως!

    @ apos

    Όχι ρεσέ ο Εφραίμ τον έσιαξε όταν ήταν μικρός!

    @ Ptomas

    Επίσης πρέπει να διδάσκεται και η αλήθεια του Μεγάλου Σουβλακέα!

    @ diVa

    Όχι καλέ, την ευλογία του +Μεγάλου Σουβλακέα+ να έχετε!

    @ pastaflora

    Πρώτοι εμείς οι Ελ το καταλάβαμε αυτό ανακαλύπτοντας την καταγωγή μας από τον Σείριο (Στην Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας).

    @ pixie

    Αυτά είναι συκοφαντίες του Αντι-Σουβλακέα που θέλει να εξαφανίσει τα Ιερά +μπριζολίδια+

    @ ellinaki

    Βαβαί, παπαί, κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, και να μην ξεχάσουμε να τους εξηγήσουμε ενδελεχώς για το φτέρνισμα της Μεγάλης Πράσινης Καταριναλγίας.... (ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη και να γίνουν νορμάλ άνθρωποι..)
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα παίρνω τον πατερ Άνθιμο τηλέφωνο παλιοπίθηκε και θα δεις ίντα θα σου κάμη!!!

    Η σουηδική σου άθεη φύση πάλι επεβλήθη της υπόδουλης ελληνικής που τελεί υπό σουηδική κατοχή.

    Ευλόγησον

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ πεινασμένη αυτή η Μαρμάγξ_© Κάρολε!:)))
    (για στείλε κανα μεηλ, εχω μια ιδέα λεμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περί της χριστιανικής βαρβαρότητας τα έχει πει ωραιότατα ο θείος Κορνήλιος Καστοριάδης. Κάτι ανεβάζω σε λιγάκι.. κάνε υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στα σχολεία μας διδάσκονται όμως εδώ και αιώνες την θεωρία του δημιουργισμού. Έφτυσε στο χώμα ο "δημιουργός" και φύτρωσε ο... άνθρωπος. Δεν θέλω να φανταστώ εκεί που έχεσε ο... "δημιουργός" τι να 'γινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή θέλεις να πείς ότι δεν θα διδάσκουμε στα παιδιά μας ότι έιμαστε απόγονοι της αιμομιξίας των παιδιών του Αδάμ και της Εύας;
    Ντροπή σου βρε άθρησκο σουηδικό κομμούνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Sophia

    Θα το θέσω αλλιώς: Μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν ισχύει; Ε; Ε;

    @ doctor

    Πάλι με χρόνια με καιρούς θα πάρουμε την ΜΠόλη... (Δλδ. όχι ακριβώς, θα μας την κάνουν μπαξις γιατί έχουμε μάτια τσακίρικα)

    @ Rodia

    Προσοχή η Μαρμάγξ δαγκώνει!

    Θα πάω να δω τι ανεβάσατε!

    @ Κλείτωρ

    Εκεί φύτρωσε το δάσος του Αμαζονίου.
    Φοβερό λίπασμα.
    (Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι έχει πλάσει θεότητες ανθρωπομορφικές όσο δεν παίρνει. Πατεράδες και Μαμάδες γιγαντιαίου μεγέθους και κατ' ανάγκη αόρατους)

    @ αθεόφοβος

    ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞ-ΖΗΤΩ Ο ΛΕΝΙΝ-ΖΗΤΩ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ-ΖΗΤΩ ΚΙ Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ Η ΑΕΚ! (Με την 3η εμφάνιση την βυσινί) :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανεβασα περι Γ' κριτικης του Καντ και πώς τη λαμβάνει ο Κορνήλιος, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε polse
    Ορισμένοι συμπολίτες μας, ειδικά από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού (βλέπε George W.) είναι η απτή απόδειξη οτι καταγόμαστε από τα πιθήκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. polse, τι κρίμα που όλοι σχέδον οι ομοϊδεάτες σου άθεοι έχουν καταστήσει τη θεωρία του Δαρβίνου έμβλημα της αθεϊας και αιχμή του δόρατος για τον πόλεμο εναντίον του Χριστιανισμού. Αναρρωτιέμαι αν ο Δαρβίνος ζούσε σήμερα τι θα έλεγε. Θα ενέκρινε τη διάδοση της θεωρίας για προπαγανδιστικούς εναντίον του Χριστιανισμού σκοπούς? Πιστεύω πως όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Rodia

    Veni Vidi Vici!

    @ Ανορθόδοξος

    O Ντάμπγια πήγαινε συχνά πυκνά στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας να δει το σόι του ! :-P

    @ Γεράσιμος

    Θα έλεγα ότι το ορθότερο είναι εναντίον του "Δημιουργισμού" όπου διάφοροι πυροβολημένοι στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι το σύμπαν έχει ηλικία 6.000 ετών και άλλα φαιδρά. Να σημειώσω εδώ ότι ό Πάπας (Παύλος ΙΒ) σαν πιο καπάτσος και της δουλειάς, είχε αποδεχθεί την θεωρία της εξέλιξης.

    Όσο για την προσωπική μου ιδεολογία θα την όριζα σαν "άθρησκος" δλδ. θεωρώ το σύνολο των θρησκειών ανθρώπινα κατασκευάσματα που έχουν δημιουργηθεί απλά σαν συστήματα κοινωνικής οργάνωσης κάποιων άλλων εποχών, τότε που η γνώση μας για τον κόσμο ήταν πολύ περιορισμένη.

    Αρκετά με εκφράζουν οι "HUMANISTERNA" (Ανθρωπιστές). Υπάρχει σχετικό κυανόλευκο μπάνερ στην πλαϊνή μπάρα μέσα στον γενικό χαμό των μπανερολινκίων. Η σελίδα είναι σουηδική αλλά έχει και κάποιο αγγλικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε Εβραιοσιωνιστή τουρκομόγγολε Πολσεμάνογλου, τί συκοφαντίες είναι αυτές

    ποιός Ελ θα μπορέσει ποτέ να αρνηθεί ότι καταγόμαστε από τον πίθηκο

    αρκεί να έχει δει μία μόνο εκπομπή του τελεσαβουροπώλη!

    ποιός Δαρβίνος και σαχλαμάραι...

    +ευλόγησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το βιβλίο του Σταυριανού το πρόλαβα κι εγώ. Ήταν ένα μοναδικής αξίας βιβλίο που κατέγραφε με τροπο εξαιρετικά απλό τη φιλοσοφία και την κίνηση της ανθρώπινης ιστορίας -με τα λαθάκια του φυσικά. Εισάγαγε σε κάθε περίπτωση το μάθημα της ιστορίας σε μία διαφορετική παιδαγωγική λογική πέρα από προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες και πολιτικές-εθνικιστικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς, μετά από λίγο επιστρέψαμε στα καθιερωμένα εθνικιστικά πρότυπα της αρχαιοελληνικής ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Μαύρος Γάτος

    Μωρέ +Υπερευλόγησον Τούρμπο+ και βάλε...

    Πότε θα βγάλουμε την τσίμπλα από το μάτι και θα εννοήσουμε ότι ο Αισχύλος έγραψε τον Προμηθέα Δεσμώτη σε Λάπτοπ μάρκας Αίπσηλων;

    @ ο δείμος του πολίτη

    Τελικά αναρωτιέμαι δεδομένης της καταστάσεως, το βιβλίο άντεξε πολύ ή λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώρα βρε παιδιά, να αναφέρω την απόλυτη σχιζοφρένεια; Έχω ένα φίλο άθεο και αντίθρησκο. Κι όμως, παλιότερα είχε φάει κόλλημα με μια κάπως μεγαλύτερή του συνάδελφό μου στο μεταπτυχιακό, την Αννίτα, η οποία ήταν θεούσα, φανατικιά μέχρι αηδίας, πιστεύει ότι ο κόσμος πλάστηκε όπως λέει η Γένεσις (!!!!!!!) και έλεγε - 27 χρονών γαϊδούρα - ότι θα έκανε σεξ πρώτη φορά μετά το γάμο... Εξ ου και το ψευδώνυμο "Αγνίτα" που της είχα βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ο Αιρετικός - The Heretic

    Φαντάζομαι ότι η Αγνίτα ασπάζεται και αυτό με το ότι η γυναίκα προέρχεται από τα παΐδια του άντρα...

    Ποια η θέση της επί των αντρικών παϊδίων ως ερωτογενή ζώνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτή η Αγνίτα πώς λέγεται στο επίθετο; "Ξυνογάλου;;;;;"


    Σ:οDDDDDDD


    YG "Αγνίτα" λέγεται το ξυνόγαλο της εταιρίας "Αγνό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είχα δει κάπου βιντεάκι με διάλογο θεολόγων και βιολόγων.
    Κάποια φάση αφού έχει πέσει η χαζομάρα του αιώνα, οσον αφορά τα 6000 χρόνια, ένας βιολόγος ρωτά το εξής :
    And how do you explain million year old fossils?
    θεολόγος :
    The Lord put them there to test our faith..
    :D
    Ε ρε Dawkins που χρειάζεται..
    που σε ρε πολσεμανάκι, μας έλειψες στα γλημέρια μας :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Περιττό να πω πως η Κοσμογονία του Μεγάλου Σουβλακέως ουδέποτε αντετάχθη στη θεωρία της εξελιξης. Ο λόγος είναι απλούστατος. Ο Σουβλακεύς, τρομερά απησχολημένος με την βρώσιν και πόσιν και την καλοπέρασιν, ουδέποτε είχε χρόνο να κάθεται να φτιάχνει δεντράκια, γκαζόν, ιούς, κατσαρίδες, λεπιδόπτερα, τσιπούρες, αγκάθια και λειχήνες. Απλά έφτιαξε ένα πρόγραμμα EvolutionX σε άπταιστη Fortran77 και το άφησε να τρέχει.
    Μετά πήγε για κοψίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Prophet Estarian

    Και που να ακούσεις και το άλλο με τα φωτόνια που δημιουργήθηκαν εντός ακτίνας 6.000 ετών φωτός από την γη, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τους γαλαξίες που είναι εκατομμύρια έτη φωτός μακρυά και έτσι να δοκιμάζεται η +Πίcτιc+ μας!

    +Φορτράνισον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χμ.. άλλο λίγο να μας ντουμανιάσουν με λιβάνια και σαχλαμπούχλες, και θα πρέπει να λες +ForTranceνισον+
    ;-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συγνώμη δια τον ετεροχρονισμό, αλλά ανακάλυψα το ευ-βλόγιον τούτον σχετικά πρόσφατα. Δεν μπορώ να περιμένω τα 300 του μέγα συνονόματου σου, και δεν ξέρω πότε είναι η επαίτιος της αποδημίας του.
    Σημαντικό : Το πρόλαβα και γω το βιβλίο στην τελευταία του χρονιά, όταν πήγαινα σε ένα Λύκειο δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαμηλού επιπέδου. Ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μάθημα που ΟΛΟΙ δείχναμε ΚΑΘΟΛΙΚΟ ενδιαφέρον και συμμετοχή, όχι για βαθμοθηρικούς λόγους, αλλά επειδή ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ. Από τότε ψάχνω ένα αντίτυπο με το τουφέκι, έστω σε ηλεκτρονική μορφή . Καμιά ιδέα που μπορώ να βρω? Ο Αι Φανούρης λέτε να βοηθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ mike rigo wolf

    Φανούρης ιζ δη μπεστ, γιατί να σου πω και εγώ δεν έχω ιδέα που μπορεί να το βρει κανείς σήμερα σε χάρτινο αντίτυπο.

    Για PDF τώρα, μπορεί κάπου κάποιος να το έχει ανεβάσει...

    Καλώς ήλθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...