Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η Παναγιά η Πεκινιώτισα να βάλει το χέρι της!

Μπορεί να μην είμαι θρήσκος και να έχω σαν πρότυπο μια κοσμική κοινωνία βασισμένη στις αρχές του ανθρωπισμού, αλλά όντας μέλος του Δεσποτάτου της Ελλαδάρας, αναγκαστικά δείχνω ανοχή στο ορθόδοξο "κουλέρ λοκάλ".

Και όταν λέμε "κουλέρ λοκάλ" εννοούμε την πληθώρα εικονισμάτων, καντηλίων μεγαλόσταυρων εκκλησακίων κλπ που κοσμούν και καθαγιάζουν την Ελληνικήν επικράτειαν, οικίας, προσοδοφόρας και παραγωγικάς επιχειρήσεις όπως περίπτερα, δημόσιας υπηρεσίας και φυσικά το ένδοξον στράτευμα.

Οι Έλληνες όπως και οι Ιταλοί καθ' ότι "ούνα φάτσα ούνα ράστα εεε... ράτσα" (τουλάχιστον στα ελαττώματα) έχουν ένα τεράστιο κόλλημα με τους διάφορους αγίους και την Παναγίαν. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Οι διάφοροι άγιοι πήραν επιτυχώς την θέση του 12θεου και των άλλων θεοτήτων που λατρεύτηκαν από τους δύο λαούς. Άλλωστε ο μονοθεϊσμός του Γιαχβέ έπεφτε κάπως βαρύς στους Ελληνορωμαίους. Η δε προσκόλλησις εις την Παναγίαν εξηγείται από το γεγονός ότι Έλληνες και Ιταλοί είναι οι μεγαλύτεροι μαμάκηδες της υφηλίου.

(ΜΑΑΑΑΑΑΑΝΑΑΑΑ!!!!! ΚΑΦΕ!!!).

Έτσι ενήλικες πια, νοσταλγούν την ασφάλεια που είχαν σαν παιδιά και στη θέση του μπαμπά βάζουν τον Θεό και στην θέση της μαμάς την Παναγία.

Έχει συμβεί να μου κάνουν διάφορα δώρα θρησκευτικού ή μαντζουνιακού τύπου, όπως εικονισματάκια, "μάτια", σκόρδα, μεγαλόσταυρους κλπ. αλλά εγώ δείχνω συγκατάβαση σε αυτά, άλλωστε η πρόθεση του ανθρώπου που δίνει το δώρο μετράει και όχι το δώρο καθ' αυτό.

Έτσι έλαβα και ένα δώρον μέσα σε κουτί που έγραφε "MADE IN CHINA" το παρακάτω αριστούργημα της Κινεζικής τέχνης:


Προφανώς αγαπητή αναγνώστρια πρόκειται για την "Παναγία την Πεκινιώτισα" (Δεν βρίσκω άλλην λογικήν εξήγησιν). Πιθανότατα η αγορά του λιμένος Πειραιώς από τους εν Χριστώ αδελφούς Κινέζους, αποτελεί το προοίμιο της επίλυσης όλων των προβλημάτων του φιλοχρίστου ημών Έθνους.
Προβλέπεται άμεση επισκευή των ατμομηχανών (στην εποχή του TGV) της Ελληνικής οικονομίας, του τουρισμού και της οικοδομής (Κατά κ.κ. Ευαγγελάτο).

Οπότε καταλαβαίνετε τι μπάζο είναι η Ελληνική οικονομία που οι "ατμομηχανές" της δεν παράγουν είδη προς εξαγωγή για να φέρουν συνάλλαγμα στη χώρα.

Η Παναγιά η Πεκινιώτισα να βάλει το χέρι της να βρούμε δανεικά να διορισθεί το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού στο δημόσιο, ή να ανοίξουν καφετέριες οι εκτός δημοσίου για τους υπόλοιπους που θα δουλεύουν στο δημόσιο, γιατί αλλιώς την βάψαμε.

Βλέπετε ο ΕΛ δεν έχει την νοοτροπία "Να σκεφτώ μια πρωτότυπη ιδέα, να φτιάξω ένα νέο προϊόν, να το ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ και να το πουλήσω στα πέρατα της γης να κονομήσω", όπως οι κουτοί Σουηδοί π.χ.

Όοοοοχι.

Ο ΕΛ σκέφτεται "Να φτιάξω μια καφετέρια να κονομήσω, ή να φτιάξω μια πολυκατοικία να παίρνω τα νοίκια, ή να πάω στο δημόσιο να τα ξύνω".

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Ελλάδα είναι προβληματική.
Αν δεν παράγεις πλούτο με την μορφή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών πως θα ζήσεις;

Με δανεικά; Για πόσο;

Αλλά αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία της λαμογιάς και του βολέματος έχει διαποτίσει την Ελληνική κοινωνία τόσο βαθιά, που είχε βρεθεί πολιτευτής της ΝΔ που πρότεινε καταπολέμηση της ανεργίας με την δημιουργία νέου τύπου περιπτέρων.

Τα μυαλά στο μίξερ.

Τι σκατά θα πουλάνε τα περίπτερα ρε βόιδι και ποιος θα τα κατασκευάζει;
Όλα εισαγόμενα θα είναι; Ποιος θα τα πληρώσει;

Η Κομισιόν ή ο Μπάρμπα Σαμ;

Ναι, αλλά αν στα πληρώσουν, στήσε και τον ΕΛ μπισινό σου και ετοιμάσου για άγριο σεξ!

Η Παναγιά η Πεκινιώτισα να βάλει το χέρι της!

14 σχόλια:

  1. ξέχασες στο "ούνα φάτσα" και στην αγάπη στην παναγία-μαμά να βάλεις και τους μισούς Ισπανοί (πέρνα μια βόλτα από τη Σεβίλλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και αν δεν φύγεις τρέχοντας, εγώ θα κάνω το τραπέζι στη θεία σου τη σουηδέζα που ψηφίζει Καρατζαφέρικσον).
    Δυστυχώς το κουσούρι με την παναγία-μαμά το κληρονόμησαν και οι Νότιοαμερικάνοι συγγενείς μου... οπότε εγώ είμαι καμένος -όχι Πάνος- δις αγαπητέ Polse...

    Απορία: τα τάματα τσι παναγίας τσι πεκινιώτισσας, μπορούν να είναι και Made in Taiwan ή απειλείται διπλωματικό επεισόδιο με τους εθνικιστάς κινέζοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απαπα.. αντι να χαρεις με την διαδωση (και την αναμενωμενη επικρατηση βεβαιως)του υπερλαμπρου και ανυπερβλητου ελληνοχριστιανικου πολιτισμου μας στη μακρινη Κινεζια, καθεσαι και ασχολεισαι με ευτελη θεματα. Και στην Κοκκινη Μηλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [Τους μισούς Ισπανοί και ολόκληρους τους Βαυαροί θα προσέθετα εγώ.]

    Πάντως, τουλάχιστον οι Ισπανοί ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ τα δικά τους Παναγιοgadgets - σε αντίθεση με τους Έλληνας!

    Και δια του λόγου το αληθές:

    http://www.i4u.com/article13046.html

    Αυθεντικό! Ευλογημένο! USB Stick σε μορφή Παναγίτσας. Τα δεδομένα μεταφέρονται δι'Ασπίλου Συλλήψεως (δεν χρειάζεται να χώσεις το USB Stick στην θύρα USB) και έχει διατυπωθεί και η σχετική Προσευχή:
    Oh Maria keep my data safe ...
    [με αυτόματη λογοκρισία αιρετικών κειμένων και πορνοφωτογραφιών]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Του Σουβλακέα Απόστολε, απορώ και εξίσταμαι με το επιχειρηματικό σας πανδαιμόνιο. Έστω ότι παράγομαι μόνοι μας τα θρησκευτικά ενθύμια-αφιερώματα. Σε ποίον να τα εξάγομαι? Στους Ρώσους? Σιγά το κοινόν.
    Ενώ αν παράγομαι μικρούς Βούσες, μιλιούνια το "τάργκετ γκρουπ".
    Αν και η καλύτερη ιδέα είναι να παράγομαι σύμβολα της πίστεως εις το Μεγάλο Σουβλακέα. Εκεί να δεις (και δις) πωλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα γιατί Πεκινιώτισα; Παναγία Κεραλιμανιώτισσα έπρεπε να την ονομάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eπειδή μιλάω χιλιάδες γλώσσες...
    ορίστε η Μπαναγία η Πεκινιώτισα στην ορίτζιναλ μορφή.


    霍莉的母親北京

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν διακρίνω, τα ματάκια της είναι σχιστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρκεί που τα Ευλογημένα Κωνσταντινάτα κατασκευάζονται στην Ελλάδα από γνήσιους ιερείς-ΕΛ (άραγε απο Γ.Ο.Χ. - Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς).
    Προσοχή γιατί κάποιες από τις εικόνες αυτές είναι δάκτυλος των επικίνδυνων Κινεζουρίμ και φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
    Πάντως για να σε παρηγορήσω και η υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθεί τα ίχνη μας (πόσο μπροστά είμαστε) και θέλει να μεταφέρει όλη την παραγωγή της σε Κίνα και Ινδία και στραφεί στην παροχή υπηρεσιών, για αυτό και οι απολύσεις στις μεγάλες Ευρωπαϊκές βιομηχανίες πέφτουν βροχή, τα μειωμένα ωράρια και οι λοιπές "εργασιακές καταχτήσεις" που τόσο παλεύουν οι σοφοί κυβερνήτες μας να εφαρμόσουν και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ apos

    Το τραπέζι ε;
    Βουρ για Πάσχα στη Σεβίλη!
    Καρατζαφέρικσον ο καλύτερος! :-P (aka. Jimmie Åkesson).

    (ΜΑΑΑΑΑΑΑΝΑΑΑ!!!! ΚΑΦΕ!!!)

    (Ταϊβάν; Πρέπει να ρωτήσουμε τι γνώμη έχει το κόμμα επ' αυτού...)

    @ Marvin the martian

    Άντε και στην ανθισμένη κερασιά στο Τόκιο!

    @ undantag

    Τι να πω; Τι κάνει η Ορθοδοξία μας;

    Ένα λάπτοπ με την μορφή της αειπαρθένου είναι το μόνο που μπορεί να ξεπλύνει την ντροπή...

    @ antidrasi+sex

    Θα συμφωνήσω αναφορικά με το μέγεθος του αγοραστικού κοινού της Κίνας, αλλά θα πρέπει να στείλουμε τον Ισαπόστολο Λια - Κου - Ρα να προλειάνει το έδαφος...

    @ Μούτρο

    Εδώ που φτάσαμε πρέπει να αλλάξει όνομα και ο Ολυμπιακός σε κάτι πιο Κινεζέ...

    @ BioLogos

    +Εβλόγκησον+ Γκέροντα!

    @ Κλείτωρ

    Όχι είναι ωοειδή. Σκιστά είχε η ύπαρξις που το κατασκεύασε προς 0,001 Ευρά...

    @ Ptomas

    Α καλά, στη Σουηδία που έχει και βιομηχανική παράδοση πέφτουν οι απολύσεις σαν το χαλάζι... Volvo, Husqvarna, Astra Zeneca, μέχρι και οι εργαζόμενοι στα Σουηδικά κρύσταλλα βλέπουν τις απολύσεις να έρχονται...

    Πανπρωτοκοσμική (sic) αποδόμηση των εργατικών κατακτήσεων...

    Όμως σας πιάνω αδιάβαστο!

    Δεν ξέρατε ότι ο Μέγας Αλέκος πήγε στην Κίνα, βούλωσε την τρύπα της κουφάλας γης και έκανε τις Κινέζοι κρυπτο-οριθόδοξους;

    Αχ, δεν μελετείτε τα Ιερά +Λιακοευαγγέλια+ πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι ότι είχα μείνει πολύ πίσω και δεν έμαθα για τον τεράστιο φελό που τάπωσε την κουφάλα στην Κίνα και δε μπορούν πιά να βγούν οι Καταχθόνιοι, Υποχθόνιοι και απλοί Χθόνιοι που ζούν στα έγκατα.
    Παρεμπιπτόντως ο Μέγιστος Τηλεπροφήτης έχει αναβαθμίσει την Ιερή Προφητική Ιστοσελίδα του σε απίστευτο βαθμό - μπήκα και έφριξα ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ απο Κενταύρους μέχρι Καλικάντζαρους και απο Ούφο μέχρι ότι τιριρίμ μπορείς να φανταστείς. Να που κάτι προοδεύει σ΄αυτόν τον τόπο. Η Βλακεία τρέχει με την ταχύτητα του φωτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χα! Έλαβα ακριβώς το ίδιο δώρο, μόνο που εμένα το κουτί δεν έγραφε "MADE IN CHINA". Δεν έγραφε τίποτα. Λες να είναι απομίμηση το δικό μανε;

    Με το άρθρο σου συμφωνώ, αλλά δε σε το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ptomas

    Απίστευτο!

    Απ' όλα έχει ο μπαξές! Λιακοπονήματα μέχρι και υπερατλαντικά συνωμοσιολογικά πονήματα!
    Άσε τα ειδησιογραφικά... Λιακό ο νέος Ζούγκλας!!!

    Αχταρμάς, Προκρούστης και μονά - ζυγά δικά μας! Αν ο Γέροντας Φάνελος έτρεχε το βλογ του θα είχε υλικό για 15 χρόνια!

    @ pixie

    Καλώς ήλθατε!

    Να διαμαρτυρηθείτε πάραυτα! Δεν είναι δυνατόν να μας γεμίζουν απομιμήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, δεν ξαφνιάζομαι καθόλου λέμε. Τα τσολιαδάκια που πωλούνται στην Ακρόπολη και στα πέριξ είναι μέηντ_ιν_Τσάινα εδώ και δεκαετίες! Ε, καιρός ήταν να μπει και η θρησκεία στο κόλπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Rodia

    Άλλη μια απόδειξη ότι ο ορθόδοξος Μέγας Αλέξανδρος πήγε στην ορθόδοξη Κίνα και βούλωσε τις τρύπες της κουφάλας γης για να μην βγαίνουν όξω τα Αρλουμπίμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...