Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Βομβίδια ακριβοπληρωμένων χρωματιστών σώβρακο-φανέλων.

Λέω με την ευκαιρία του υπερθηριώδους τιτανοτελικού του Χελλένικ Κλοτσωσκούφ μεταξύ Αθλητικής Ενώσεως της ΜΠόλης και της ομάδος του Κοκαλιακού, να ασχοληθώ με πινελιές ( © Γιώργος Γεωργίου) με τας ενδόξους σωβρακοφανέλας.

Με τα σοβαρά και θλιβερά θέματα περί φιμώσεως των πολιτών (sheeple=sheep+people) μέσω του ελέγχου του διαδικτύου (χήαρ εντ δέαρ) θα ασχοληθώ σύντομα. Οι «τρομοκράτες» για τους εξουσιαστές αγαπητά συναμνοερίφια δεν ούτε ο Μπιν Λάντεν, ούτε ο Σις Κεμπάμπ Κους-Κους. Εγώ και εσείς είμαστε.
Έτσι για πλάκα ψάξτε ποιο έγγραφο που κυκλοφορεί διεθνώς, γράφει απάνω «Novo Ordo Seclorum» (Νέα Παγκόσμια Τάξη), τι άλλα σύμβολα απεικονίζει και ποιο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ίδρυμα τα εκδίδει.

Πάμε λοιπόν για μπάλα!

Είναι γνωστό ότι είμαι ΑΕΚτζής ψιλοφόλα, διότι εκτός από το μπηζάκη, με αρέσει πολύ το ζεστό κιτρινάκη αυτό με λίγο κοκκινάκη μέσα. Επίσης υπάρχουν κάτι παμπάλαιοι δεσμοί με την ΜΠόλη και σιγά μη γινόμουν Γαυροβάζελος. Το πολύ να γινόμουν ΜΠΑΟΚ ή Άρης (το κιτρινάκη που λέγαμε) αν ήμουν Σαλονικιός.
Επίσης στη Σουηδία είμαι Malmö FF στη μπάλα και HV71 στο χόκεϊ. Οι μνήμες άλλωστε από τις πόλεις του Malmö και του Jönköping είναι έντονες. Μολαταύτα δεν εξαρτώ την ψυχική μου διάθεση από την απόδοση μερικών ακριβοπληρωμένων μαντραχαλάδων που φοράνε σώβρακα ή παγοπέδιλα. Και αυτό συμβαίνει διότι δεν είμαι εγώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ είμαι απ’ έξω θεατής για τον χαβαλέ. Αλλού είναι τα σοβαρά.

Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο ξεφτίλα από τον χλαπάτσουρα που παίρνει τον Γεωργίου τηλέφωνο και λέει κάτι στο στυλ, «Είμαι Γερμανία και σήμερα κέρδισα τους Τούρκοι». Σοβαρά ρε φίλε; Εσύ τους κέρδισες; Καλά πες μας και το Deutschlandlied (και τις 6 στροφές) και μπες στο γήπεδο να βάλεις γκολ στον Ρουστού μαλάκα λούζερ. Μάλλον ο ίδιος μηχανισμός κάνει τον Λιάκουρα να χοντροκονομάει πουλώντας χαρτούρα που λέει για τις ΕΛ από τον Σείριο. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε μαλάκα υπαλληλίσκε της ΝΑΣΑ; Εγώ είμαι ο Μήτσος από τον Σείριο».

Κρίμα για την ΑΕΚ που έχασε το κύπελλο έτσι, αλλά αποδείχτηκαν κάποια πραματάκια:

1. Με πορδές δεν βάφεις αυγά.

2. Χωρίς λεφτά δεν φτιάχνεις ομάδα. Επίσης αν δεν παίξεις και παρασκήνιο για να παίρνεις την ευνοιούλα σου και το πεναλτάκια σου όταν δεν τραβάς, δεν φτιάχνεις «δυναστεία» με συνεχόμενα πρωταθλήματα, όσο καλύτερη ομάδα και να έχεις, διότι το ποδόσφαιρο είναι ΚΑΙ τύχη, όπως και κάθε τι στην ζωή. Και φυσικά πρέπει πια η FIFA να κάνει αυτό που γίνεται στο NFL, το πρωτάθλημα του Αμερικάνικου φούτμπολ. Οι διαιτητές να μπορούν να δουν σε οθόνη τις αμφισβητούμενες φάσεις και να πάρουν τη σωστή απόφαση. Αμάν δηλαδή, παγκόσμια κύπελλα έχουν κριθεί με «θεϊκά» χέρια, ανύπαρκτα πέναλτι και δε συμμαζεύεται. Αλλά μετά πως θα μπορεί η FIFA να σφάζει τις αντιεμπορικοί μαύροι; Α;

3. Αν κερδίζεις 3-2 με γκολ στο 90’ και τρως γκολ αλάνας από στημένο καμινάδα στην καμινάδα στο 93’ δεν έχεις καλή ομάδα.

4. Ο Βρετανός Δάρβυσηρ πρέπει να επιστρέψει επειγόντως στην Γηραιά Αλβιόνα. Ήρθε στην Ελλάδα το παιδί και τον κάναμε σαν τα μούτρα μας. Βουτιά στην περιοχή και να διαμαρτύρεται ωσάν οσιομάρτυς δια πέναλτυ, που στην Αγγλία όχι μόνο δεν θα του το έδιναν με καμία Χριστοπαναγία, αλλά θα έτρωγε και κάρτα. Αλλά και αυτός βλέπει και κάνει τα κουμάντα του αλά Ελληνικά…

5. Εξαιρετική η διαιτησία του καλού Κάκου και η ΑΕΚ δεν πρέπει να έχει παράπονο. Πάντως αν δεν έλθει κάποιος σαν τον Μελισσανίδη η ΑΕΚ πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξαναδεί. Διότι πλέον στο πλαίσιο της ομογενοποίησης των πάντων και της συνεχούς ισχυροποίησης των ελαχίστων κατεχόντων τα μεγάλα πακέτα, παρατηρείται πανευρωπαϊκά μια ελάττωση των πρωταγωνιστριών ομάδων. Βέβαια στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο και αυτό διότι ΚΑΜΙΑ ΠΑΕ δεν είναι υγιής οικονομικά, παρά χρειάζεται «πρόεδρο-ευεργέτη» που θα κλείνει τα ελλείμματα για να έχει τον προσωπικό του στρατό. Και μην ακούσω ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ζει επειδή ο Κόκαλης καλύπτει τα ελλείμματα. Δεν έχετε παρά να δείτε τα στατιστικά της ICAP για τις Ελληνικές ΠΑΕ.

6. Ανεξάρτητα από το όποιο ταλέντο σου στο οτιδήποτε, αν δεν έχεις ψυχή και τσαμπουκά, γίνεσαι ένα με τον ατάλαντο. Ο Σκόκο έβαλε δυο διαστημικές γκολάρες και ο Ολυμπιακός 3 φάβες και το τέταρτο επειδή η άμυνα της ΑΕΚ ήταν ανοικτή ωσάν γαρύφαλλο (όπως και στα άλλα 3). Τι να πεις. Και μετά όταν ήταν 11 με 9 οι ΑΕΚτζήδες δεν μπορούσαν να τρέξουν από το σκατό που είχε γεμίσει τα παντελονάκια τους… Πα, πα, πα…

7. Ποιους και πόσους Έλληνες ποδοσφαιριστές είδε ο Ρεχάγγελ στον τελικό του κυπέλλου; Τρεις; Τέσσερις; Ή μήπως πέντε; Σε λίγα χρόνια έτσι όπως πάμε, σε αντίστοιχα ματς δεν θα βλέπει ΚΑΝΕΝΑΝ.

8. Γιώργος Γεωργίου ο κουτσοδόντης ποδοσφαιροφιλόσοφος: Βρε περίεργε, πότε θα σταματήσεις να αποκαλείς «διακωμώδηση του αθλήματος» παιχνίδια στα οποία μπαίνουν 5 ή 6 ή 8 γκολ; Τι γουστάρεις δηλαδή; Μπαμπα μπούπα , η μπάλα για χόρτα και 0-0 και μισό – μηδέν; Δεν καταλαβαίνεις ότι τα γκολ και οι κανονισμοί που ευνοούν το επιθετικό παιχνίδι είναι το οξυγόνο του ποδοσφαίρου; Και ΖΕΙΣ από το κλωτσοσκούφι ανόητε.

9. Πότε θα σταματήσει αυτή η μαλακία με τα πλέη οφφ (όπως φακ οφφ) για την 2η θέση; Πλέη οφφ που δεν βγάζουν τον πρωταθλητή, είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Γιατί δεν βλέπετε τι κάνουν στα Στέητς που έχουν αναγάγει το επαγγελματικό αθλητικό θέαμα σε επιστήμη; Αμάν. Για μένα που είμαι ΑΕΚτζης ο ΜΠΑΟΚ πήρε πανάξια την 2η θέση και αξίζει να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και αν η ΑΕΚ τερματίσει 2η στα πλέη οφφ, θα λέω ότι είναι αδικία.

Κλείνοντας έχω να πω ότι οι μέρες τις δεξιάς και της Καραμανλάρας είναι μετρημένες και ο ΜΠΑΟΚ αξίζει την 2η θέση, όπως λέει και ο μουρλαμένος από κάτω:

7 σχόλια:

  1. Μμμμμ... ενδιαφέρουσες απόψαις. Με κάποια συμφωνώ απολύτως, με κάποιες άλλαι διαφ ωνώ τα μάλα...

    Κατ' αρχήν ατυτό που πρέπει να θυμόμαστε ήταν πως επρόκειτο ίσως για το καλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει από ελληνικές ομάδες γενικότερα και ειδικότερα. Τα είχα όλα, κυριολεκτικά. Αν την ίδιαν εμφάνιση την είχαν ξανακάνει Τσέλσυ και Λίβερπουλ θα εκσπερματώναμε έως και παρά φύσει, ενώ αν στη θέση του Ολυμπιακού ήταν ιδίως η Λίβερπουλ θα μίλαγαν όλοι σήμερα για την βαριά φανέλα που όσα χρόνια κι αν μην έχει πάρει πρωτάθλημα στην Αγγλία κλπ, κλπ, κλπ. Όντως, και παρά το ότι τον Γεωργίου τον πάω τρελά από το 92 εποχών Σπριντ κιόλας, η συγκεκριμένη άποψη που εκφέρει είναι ηλίθια. Η πεμπτουσία της μπάλας είναι το γκολ και στα παπάρια μου αν εκτίθενται και οι άμυνες και οι τερματοφύλακες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει να βλέπει άμυνα. Επίθεση θέλουν όλοι. Διόλου τυχαίο ότι ιστορικά στις συνειδήσεις όλων η πιο σιχαμερή ομάς μακράν είναι διαχρονικά η Ίντερ του Χερρέρα. Οπότε κρατάμα αυτά που πραγματικά συνέβησαν: πολλά γκολ, ανατροπές, σασπένς, καλή μπάλα και ενδεχομένως και ρεκόρ πέναλτυ (θυμάμαι σχετικά πρόσφατα ότι σε ένα ερασιτεχνικό γερμανικό ματς νέων, κυπελλάκι κάποια μορφής ήταν είχαν χτυπηθεί αρκετά και ήταν ρεκόρ, αλλά νομίζω ότι ήταν λιγότερα από 34. Χώρια ότι εδώ μιλάμε για τελικό κυπέλλου φυσικά).

    Δεύτερον, το ότι παίρνει ο πάσα εις (και ασσίστ εις ενίοτε) και δείχνει την τρέλα του νομίζωντας ότι έχει κερδίσει ο ίδιος είναι νομίζω απολύτως φυσιολογικό. Το ποδοσφαιρογήπεδο είναι εγγνάκι της ρωμαϊκής αρένας και παιδί του βυζαντινού ιπποδρόμου. Διόλου τυχαίο ότι αμφότερα θεάματα έχουν μείνει στην ιστορία για το ξύλο και το αίμα που χυνόταν και όχι για το θέαμα. Το γεγονός ότι η μπάλα εστιάζεται κυρίως στο θέαμα είναι αν μη τι άλλο μεγάλη πρόοδος, μην κρυβόμεθα. Πέραν αυτού, η ομάδα δεν είναι ακριβώς του χψαβαλέ υπόθεση. Υπάρχει ταύτιση, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν καν, πράγμα λογικόν. Εγώ ας πούμε ως Πειραιώτης είμαι γαύρος ως τις μπατονέτες για τ'αφτιά και μπορώ να σου πω πολλά επί τούτου. Ένας Λαμιώτης γαύρος όμως που δεν έχει σχέση με την πόλη πολλά απ'αυτά τα χάνει και δεν τα γνωρίζει. Οπότε φτάνουμε ενίοτε και στις αστειότητες που λες. Όπως και να'χει, η υπερβολή στον αθλητισμό (από τους οπαδοί) είναι δεδομένη πλέον.

    Αναφορικά με τα πιο μπαλικά τώρα:
    Δεν θα το έθετα ακριβώς ότι με πορδές ωά δεν βάφονται, αν και η παροιμία ισχύει τω όντι. Οι αεκτζήδες έχετε κάνει πολλά εγκλήματα, και δεν μιλάω μόνο για τους διοικούντες αλλά και για τους οπαδοί. Τουλάχιστον ανάφτε καμιά καντήλα αντί να ρίχνετε καντήλια μπας κι έρθει ο Μελισσανίδης (που με αυτά που βλέπω, κομματάκι δύσκολο το κόβω ακόμη), τον οποίον μην ξεχνάμε ότι εσείς οι ίδιοι επωλήσατε (στις τότε εκλογές). Επίσης, αφήστε τον Μπάγεβιτς να δουλέψει σαν άνθρωπος. Η ΑΕκ έκανε τρελή υπέρβαση δυνατοτήτων στον τελικό που μόνο με Μπάγεβιτς θα μπορούσε να είχε κάνει.

    Μάλλον άστοχο το σχόλιο για τον Δάρβυσιρ. Το παιδί είναι γκράντε παικτούρα. Μην ξεχνά ςότι το δεύτρερο γκολ το έβαλε με σπασμένη μύτη και διάσειση. Έχει 8 γκολ σε 11 συμμετοχές (μία μόνο ως βασικός) και οι κινήσεις του στο γήπεδο εκπληκτικές. Οκ, γλύστρισε σε μια φάση και προσπάθησε να εκμαιεύσει κάτι (δεν κατάλαβα αν ήταν μπέναλτυ ή κόρνερ για να είμαι ειλικρινής). Στην χώρα του Καραγκούνη, μάλλον το μεγαλοποιούμε αυτό.

    Τέταρτον, η περιγραφή των γκολ είναι πολύ υποκειμενική ρε'σύ. Ντάξει, είπαμε. Το τέταρτο γκολ μάλλον πήγαινε για... σέντρα και βγήκε τούβλο. Του γαύρου δε, ψιλοφάβα ήταν μόνο το δεύτερο. Το τρίτο ιδίως ήταν τρελή γκολάρα και ως κίνηση και ως εκτέλεση.

    Επίσης, τα πλέη όφφ στην μπάλα είναι τρελή μούχλα και πρέπει όχι μόνο να καταργηθούν, αλλά να συλληφθεί πάραυτα και ο εμπνευστής τους. Τρελή διακωμώδηση του αθλήματος.

    Η ουσία είναι αλλού πάντως: ο Ολυμπιακός όσα κι αν του καταλογίζουν, κάτι προσπαθεί να φτιάξει. Το αν του βγαίνει ή όχι είναι άλλη ιστορία. Ο μΠΑΟΚ δείχνει να βάζει μυαλό, όχι επειδή αποφάσισε ν'αλλάξει αλλά επειδή όσο μιλάει ο Ζακοράκης κάθονται σούζα άπαντες. Αν φτιάξει σοβαρή ομάδα και η ΑΕΚ με τον βάζελο, ίσως να γίνει κάτι σε τούτο το έρμο το πρωτάθλημα.

    ΥΓ. και κάτι που πρέπει ν'αλλάξει είναι η απαγόρευση μετακινήσεων κιόλας. Εν ανάγκει ας γίνει μια εκκαθάριση πληθυσμού, κλείοντας όλουες τους χρωματιστοί κάφροι σε ένα γήπεδο να βγάλουν τα μάτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίπα και γω,δύο μέρες και δεν είπες κουβέντα;
    Να 'σε καλά βρε polse μου έφτιαξες τη διάθεση.
    Τι να σου κάνει και ο Μπάγεβιτς;η διαφορά δυναμικού των ομάδων ήταν αισθητή.Όπως είπες με πορδές δε βάφοντε αυγά.
    Και επειδή δεν βλέπω φως στον ορίζοντα λέω να γίνω φάν της,πως την είπες HV71,στο χόκεϊ επί πάγου μπας και δώ άσπρη μέρα.
    Πάντως με αυτή την παπαριά των πλέη οφφ,αφού δεν βγαίνει πρωταθλητής,τζάμπα ξεκωλιάζοντε οι ομάδες και είναι κρίμα και για τον ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαίρετον άρθρον αγαπητέ Pølsemannen
    πολύ σωστός
    με ΜΠΕΕνάλτια αβγά και άλλα δεν βάφονται.
    ΥΠΟΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Hades

    Καλά, ταύτιση με την ομάδα υπάρχει και τουλάχιστον δεν βλέπουμε πια ντέρμπι τύπου Χριστιανοί-Λιοντάρια 0-15.
    Αλλά, άλλο κερδίζει ο Γαύρος, η ΑΕΚ, ο ΜΠΑΟΚ, ή τα Άσπρα Χώματα και "κέρδισα" και εγώ τα γαμημένα τα Πράσινα Πουλιά στο ντέρμπι :-P και άλλο Κέρδισε η... Γερμανία και κέρδισα και εγώ ο... Friedrich απ' τα Πετράλωνα!

    Την ποδοσφαιρική αξία του Δαρβυσίρεως δεν την αμφισβητώ και θα είναι μαλακία να μην τον κρατήσετε 2-3 χρόνια ακόμα να κάνει το "αγροτικό" του στα νταμάρια της Σούπερ Λίγδας πριν επιστρέψει στην Πρέμιερ Λίγκ, το δυνατότερο - de facto - πρωτάθλημα της Ευρώπης. Απλά στην χώρα των βουτηχτών σφουγγαράδων, επηρεάστηκε και αυτός! (Οι κακές παρέες τσ τσ τσ).

    Κλείνοντας να παραφράσω τον τρελαμένο του βίδεο, "Ναι ρε παιδιά, να 'ρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, να μας κερδίσει ο Μελισσάν την ΑΑΑΑΑΕΕΕΚ!!! ΑΑΑΑΑΕΕΕΕΚ!!! Μελισσάν και πάλι Μελισσάν!"

    @ tiktos

    Μόνο με Μελισσαν, ή αν χιονίσει θα δoύμε άσπρη μέρα. Με φραγκοδίφραγκα στο ταμείο δεν κάνεις πολλά πράματα στο "επαγγελματικό" ποδόσφαιρο...

    @ tiktos

    ...βράδυ πρωί...
    Κάνε υπομονή και o ουρανός θα γίνει πιο ΚΙΤΡΙΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * πλέι οφ ....για την δευτερη θέση... τι να πω, κάτι τόσο παντώς ΕΛήθιο μόνο οι απόγονοι των ΕΛ θα μπορούσαν να σκεφτούν (! εμ τι νομίζατε;;;)
    * αν και φανατικός βάζελος και αντιγαυριστής θα πω την μαύρη, άσπρη, μπλε με πράσινους κόκκους αλήθεια.... δεν το αξίζατε όπως παίξατε το ρημάδι

    * σιγά το ματς τελικά. Συναρπαστικό από διακύμανση, ναι ήταν. Από θέαμα βράστα και αστα. Η καμινάδα και οι άμπαλοι. Εμεις δε αν παίζαμε τελικό θα είμασταν απείρως χειρότεροι. Ευτυχώς φχαριστήθηκα αθλητικό θέαμα στο f4 που μου φτάνει για μισή σεζόν. Ακόμα και αν το έπαιρνε ο γαύρος ή κάποια από τις άλλες ομαδες και πάλι ευχαριστημένος θα ήμουν, όπως πολλοί φίλοι μου γαύροι που το είδαν


    Η βούτα του πωςτονλένε ήταν όλα τα λεφτά. Όχι μόνο περδικλώθηκε μόνος του (συμβαίνει καμια φορά) αλλά μετά διαμαρτυρόταν κιόλας! Α ρε Γιαννακόπουλε ο απόγονός σου ήρθε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Zaphod

    Ζουλέβετε που δεν ΜΠαίξατε ΝΤελιΓΚό γι αυτό λέτε ότι δεν το αξίζαμε...

    Εδώ που τα λέμε άξιζε κάποια Ελληνική ομάδα να σηκώσει το οτιδήποτε φέτος;

    Έπρεπε όλες να πληρώσουν πρόστιμο για διακωμώδηση του αθλήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Hades

    Όταν περάσουν άλλα 15 χρόνια και ο Γεωργίου θα έχει γεράσει και παραξενέψει θα ωρύεται:

    "2-2; Διακωμώδηση του αθλήματος! Σκορ πάνω από 1-1 είναι διακωμώδηση!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...