Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Μεγάλη νίκη δια την ανεξιθρησκίαν και την εξάπλωσιν του Ορθού Λόγου του Μεγάλου Σουβλακέως εις την Νύμφην του Θερμαϊκού.

Αγαπητοί εν Μεγάλω Σουβλακέα αδελφοί και αδελφές,

Υπέπεσε τις προάλλες στην αντίληψη μου ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό, διαβάζοντας ένα εκ των ιστολογίων του εκλεκτού ιστολόγου Στυλιανού Φραγκοπούλου.

Ναός ανήκων στην δικαιοδοσίαν του κ.κ. Ανθίμου, ελλείψει προσβάσεως εις οδόν με μεγάλην κίνησιν αμνοεριφίων, απεφάσισε παρά τις αντιδράσεις των αντίχριστων περιοίκων, να στήσει ναΐδιον μετά παγκαρίου επί της διαβάσεως των πεζών! Ενέργεια απολύτως δικαιολογημένη από μιαν άποψιν, διότι αν δεν κάνει κανείς επιθετικόν μάρκετινγκ τη σήμερον ημέρα, δεν παντελονιάζει το μαρούλιν ή άλλα λαχανικά.

Το άρθρον της εφημερίδος «Καθημερινή» ακολουθεί:

"(του Σταυρου Τζιμα, Καθημερινή, 29/5/2009)

Hταν χαράματα όταν σ’ έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, έκανε την εμφάνισή του ένα συνεργείο μαστόρων. Με τη βοήθεια γερανού κατέβασαν από φορτηγό αυτοκίνητο έναν ναΐσκο και δουλεύοντας πυρετωδώς τον εγκατέστησαν σε λίγα λεπτά στο πεζοδρόμιο. Τοποθέτησαν στο εσωτερικό του ένα μικρό παγκάρι, άναψαν και δυο κεράκια και έφυγαν.

Εκπληκτοι το πρωί οι διερχόμενοι διαπίστωσαν ότι το πεζοδρόμιο που διέσχιζαν καθημερινά αμέριμνοι ήταν κλειστό. Δεν είχε φυτρώσει κάποιο δεντράκι, αλλά ένα εκκλησάκι που εμποδίζει τους περαστικούς να κινούνται στο πλακόστρωτο απρόσκοπτα, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ποιος το είχε «φυτέψει»; Οι υπεύθυνοι του ιερού ναού της Παναγίας Παναγούδας που βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, αλλά η πρόσοψή του δεν βλέπει στον πολυσύχναστο δρόμο. Σκέφτηκαν λοιπόν να βγάλουν παγκάρι στο πεζοδρόμιο. Με απλά λόγια έφτιαξαν «μαγαζάκι γωνία», αδιαφορώντας, οι αθεόφοβοι, εάν με αυτόν τον τρόπο φράζουν το πεζοδρόμιο. Οι περίοικοι αντέδρασαν όταν οι της εκκλησίας επιχείρησαν να εγκαταστήσουν το προκατασκευασμένο εκκλησάκι ημέρα και γι’ αυτό πήγαν και το έβαλαν ξημερώματα, τοποθετώντας μάλιστα και εικόνες ώστε να μη διανοηθεί κανείς να το κατεδαφίσει!

Και ο δήμος που είναι υπεύθυνος για τα πεζοδρόμια; Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να αποδοκιμάσει την πρωτοβουλία και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των δημοτών να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δημόσιους χώρους. Δεν έγινε βεβαίως αυτό. Υπερίσχυσε, στη γνώμη και την ψήφο της πλειοψηφίας, η «ανάγκη των πιστών ν’ ανάβουν το κεράκι τους» και ας μην έχουν οι άνθρωποι πεζοδρόμια. Το ζήτησε η εκκλησία, έπρεπε να γίνει. Η επιθυμία της «αγιότητος» είναι διαταγή για τους άρχοντες αυτής της πόλης.

Υπάρχουν όμως και οι πολίτες που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται καθημερινά και αντιδρούν. Εν ριπή οφθαλμού συγκεντρώθηκαν περισσότερες από οχτακόσιες υπογραφές με αίτημα την απομάκρυνση ή την τοποθέτηση του ναΐσκου στο προαύλιο της εκκλησίας ώστε να μην προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των πεζών και το θέμα επανήλθε υπό την πίεση των εξαγριωμένων κατοίκων και της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, όπου όμως δεν ελήφθη ξεκάθαρη απόφαση για την τύχη του παγκαριού και για τον λόγο αυτό επρόκειτο να συζητηθεί και πάλι -εκτός ημερησίας διατάξεως- χθες το βράδυ. Μέσα σε γενική κατακραυγή ο δήμος αναγκάστηκε να αποφασίσει τη νύχτα τη μετακίνηση του ναΐσκου.

Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί θα ξεσηκώνονταν και οι πλάκες των πεζοδρομίων, που φορτωμένες με τραπεζοκαθίσματα και παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα δεν θα άντεχαν και τα παγκάρια. Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, τόσο η δημοτική όσο και η εκκλησιαστική αρχή έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών, αν τις ενδιαφέρει αυτό."


Κατόπιν αυτής της ενέργειας η ανώτέρα θρησκεία όλων, αυτή του ιδικού μας Σουβλακισμού (+Σουβλόγησον+) απεφάσισε να ενεργήσει άμεσα όπως φαίνεται και στην κάτωθι εικόνα!


Εστήσαμεν ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα ένα προκάτ ΣΟΥΒΛΑΤΖIΔΙΚΟ που το δουλεύει ένας τίμιος βιοπαλαιστής ΣΙΧ ΜΕ ΤΟΥΡΜΠΑΝΙ (Τηλ. 2310 999 9999). Η μεγαλοπρέπεια του Ναού του Μεγάλου Σουβλακέως όπως φαίνεται εις την εικόναν εκμηδενίζει την επίδρασιν του Χριστιανορθόδοξου ναΐσκου δεξιά.

Εντός ο Σουβλακοναός διαθέτει παγκάρι δια τον ΜΕΓΑΛΟΝ ΣΟΥΒΛΑΚΕΑΝ (+Σουβλόγησον+) και οι πιστοί θα ημπορούν να τρώγουσι την Ιεράν +Κοινωνίαν+ (πίτα-γύρο, ενίοτε και διπλόπιτη) και να οσμίζονται Ιεράν +Τσίκναν+, εκτός από το να αφήνουν τα μπικικίνια των.

Να ιδούμε ποιος θα οικονομήσει τα περισσότερα. Χα!

Το καταργήσαμε που το καταργήσαμε το πεζοδρόμιο, ας φάμε τουλάχιστον!

+Τσίκνισον+

17 σχόλια:

  1. Βγάλτε τα λιβάνια έξω να μαστουριάσουμε όλοι, Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο με απ'όλα και έξτρα τζατζίκι!
    +Σουβλακολόγησον-όγησον-όγησον+

    υγ ..η Κασπία κάνει αντίλαλο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ pastaflora

    Σουβλόγησον αδελφή Πασταφλώρα!

    @ Ourbax

    Τσίκνισον αδελφέ!

    @ An-Lu

    Τώρα που έχουμε κουκίδα στον χάρτη των στατιστικών από το Αζερμπαϊτζάν, αλλάξαμε κατηγορία! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους εκσυγχρονίζεται η Εκκλησία όλων των ΕΛ-λήνων. Άντε και Drive-through Εκκλησίες με εξυπηρέτηση τύπου fast communion, οικογενείακά πακέτα και παιδικά μενου με δώρο πλαστικά Αρχιεπισκοπάκια.
    Παρεμπιπτόντως ισχύει και το ΕΡΤ Ορθοδόξων Χριστιανών; Κάθε πρωί στις 8:00 ξεκινά η μέρα στο Τρύπιο Πρόγραμμα με το Πάτερ Ημών. Μάλιστα πριν λίγο καιρό αντί για Πατερ Ημών είχε το Χριστός Ανέστη (σουξέ των ημερών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tango (Pingusalatanis Manichortarius)2 Ιουνίου 2009 στις 10:39 π.μ.

    Α, μάλιστα. Ο ναός για τα σουβλάκια και τα καλαμάκια (όχι αυτά που πίνουμε) και το παράρτημα δίπλα για τα ψωμάκια (γιου νόου, ξέρετε πόσο πάει το πρόσφορο με το καλαμάκι;)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α και να προσθέσουμε ότι τον πρώτο μήνα τα σουβλάκια θα διδονται ΤΣΑΜΠΑ εις τους πιστούς.
    Ή κάνουμε επιθετικό μάρκετινγκ ή φτιάχνουμε ξυλόπροκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε λιγο θα βαζουν εκκλησιες και στο κωλο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάκρυα συγκίνησης! Συγχαρητήρια αδελφοί ημών! Θα μπορούσαμε να τον κάνουμε και θαυματουργόν σουβλακοναόν όπου κάθε τσικνοπέμπτην τα τζατζίκια να τρέχουν από το άγιον εικόνισμα του Μέγα Σουβλακέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ptomas

    Γιατί μόνο το Τρύπιο πρόγραμμα και όχι τα άλλα; Να διενεργηθεί ΕΔΕ πάραυτα!

    @ Tango (Pingusalatanis Manichortarius)

    Είμαστε καλοί και θα τους αφήσουμε τα ψωμάκια και τα καλαμάκια που ρουφάν', για να μην κλαίνε!

    @ Prophet Estarian

    Είμεθα τα γόλδεν μπόυζ του Σουβλακισμού!

    @ bill

    Η εκκλησία είναι πανταχού παρούσα αγαπητέ!

    @ ellinaki

    Θαύμα! Θαύμα! Τα ιερά τζατζίκια κονιρτοποιούν τα κόκαλα των αντισουβλακιστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, ε... εκπληκτική αποκάλυψις! Γνωστό τοις πάσι άλλωστε ότι η ημετέρα θρησκεία θέλει να νοιώθει κοντά τους πιστοί, διότι έτσι έρχεται ακόμη κοντύτερα εις το βαλάντιόν τους και η εκκλησία μας έχει αποδείξει διαχρονικά την απέχθειά της προς το χρήμα.
    Κι όπως έχουμε ξαναπεί -διά να μην ξεχνιώμεθα- Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Πέλσε!
    Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν τέτοιον ναΐσκον,δια να τον τοποθετήσω στην αυλή μου που είναι δίπλα στόν δρόμον..
    Έχετε λινκς και άλλα ενδιαφέροντα σάϊτς;; Γράψτε μου..
    Εκτός από κεριά, θα βάλω και τσιγάρα, προ-πό, και προφυλακτικά..(όλα προ-ευλογημένα από λίαν θεοσεβούμενον πρεσβύτερο ).

    Ευχαριστώ εκ τών πρωτέρων, δια την εξυπηρέτησην..

    Απογευματινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ

    Ζητειται συνεταίρος, τίμιος, θρησκευόμενος,με μεγάλα κεφάλαια, για συμμετοχή σε πρωτότυπη επεκερδή επεχείρηση,με εξασφαλισμένα μεγάλα κέρδη!
    Εργαζόμεθα όλες τίς ημέρες, ακόμα και στίς γιορτές.
    Παρέχεται στέγη (κάπως στενάχωρη), και δίδεται και υποτυπώδης τροφή (μικρα ψωμάκια και κόκκινο γλυκό κρασί).
    Πληροφοριες εντός.

    Συνέταιρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το επόμενο (λογικότατο) βήμα είναι να κάνουμε έρανο να στήσουμε ένα τζαμί. Απο τώρα που διαβασα το κειμενο, δηλώνω μωαμεθανή! ΑΜΑΝ ΠΙΑ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τον ναΐσκον αυτόν ,υπάρχει και ..ρίσκο!!!
    δηλαδή:
    Οι νυχτερινοί τουρίστες,να νομίσουν ότι προκειται για ....Βεσπασιανή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Hades

    Απέχθεια προς το χρήμα πράγματι...

    @ Απογευματινός

    Τα πάντα για τους πιστούς!

    Και κοκτέηλζ έχουμε!

    @ Συνέταιρος

    Με δεδομένη την ανεργία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για εύρεση συνεταίρου!

    @ Rodia

    Προσέξτε τι λέτε αγαπητή Ροδιά, διότι βλέπω τον οικείο Μητροπολίτη να στήνει ναϊσκο με παγκάρι και καντήλια, ΑΚΡΙΒΩΣ έξω από την πόρτα του σπιτιού σας! :-D

    @ δ.σ

    Θα βάλουμε πινακίδες σε 42 γλώσσες σαν αυτές που υπήρχαν παλιά στους τηλεφωνικούς θαλάμους της Κοπεγχάγης π.χ. (Μη κατουράτε εδώ μέσα ρεεεεεε!!!!)

    (Μετά καταργήθηκαν οι τηλεφωνικοί θάλαμοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είχα βάλει κι εγώ την υπογραφή μου για να γκρεμιστεί το εκκλησιαστικό τερατούργημα. Κρίμα μόνο που δεν έμεινα Θεσσαλονίκη αρκετά να προσκυνήσω τον σουβλακιστικό ναό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...