Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Σουηδοφρένεια I (Μασήστε snus για να ανασάνουμε)

Η πατρίδα μας ΕΛ-λαδα, που χει σημαία με χρώμα γαλανό και στην μέση μπλαστρωμένο πάνω έχει έναν κάτασπρο σταυρό, είναι η χαρά του ευθυμογράφου. Έτσι εκπομπές τύπου "Ελληνοφρένειας"
έχουν αφθονο και ποιοτικό (με την κακή έννοια) υλικό να ασχοληθούν. Βάζουν και έναν βασιβουζούκο smiley με την γλώσσα έξω να κρατά την Ελληνική σημαία ανάποδα και έχουν έτοιμη την γελοιογραφία του μέσου ΕΛ.

Στην άλλη μου πατρίδα την Σουηδία εκπομπές τέτοιου τύπου είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνουν, διότι η Σουηδική σημαία έχει οριζόντιο άξονα συμμετρίας, οπότε πως στα διάλα να την κρεμάσεις από τον ιστό ανάποδα;

1-0 για τους ΕΛ.

Όμως αυτό δεν σημαίνει με καμιά Χριστοπαναγία ότι δεν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν για τον οποιοδήποτε ευθυμογράφο. Σε αυτό και το επόμενο ποστ θα ασχοληθώ με δύο παράξενα της χώρας
των υπερβόρειων σχεδιαστών φτηνών επίπλων και πολυτελών αυτοκινήτων που καίνε αιθανόλη και βιοντήζελ. Πάμε λοιπόν.

Ο καπνός είναι μια νόμιμη ψυχοτρόπος και εθιστική ουσία από την οποία τα διάφορα κράτη εισπράττουν σημαντικά ποσά μέσω της έμμεσης φορολογίας. Από την άλλη ο καπνός προκαλεί σημαντικές ζημιές στην υγεία του χρήστη και των γύρω του αν αναπνέουν τον καπνό του και ευθύνεται για πάρα πολλούς πρόωρους και επώδυνους θανάτους από την κακιά αρρώστια.

Πρόσφατα ήρθε και στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα περί απαγόρευσης τoυ καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Ορθώς κατ' εμέ αφού ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να υπόκειται στις συνέπειες τoυ βίτσιου σου. Άλλωστε η ελευθερία του καθενός τερματίζει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Τώρα αν οι θεριακλήδες σταρχιδιστές ΕΛ βάλαν την σημαία μεσίστια, αυτό είναι κάτι που λύνεται με:

α) Ξυδάκι β) Snus!

Snus; Τι σκατά είναι το Snus ω υπερβόρειε αδελφέ υμών;

Snus είναι ταμπάκος με κατάλληλη επεξεργασία για να έχει έτσι μια "ύφυγρη" υφή και τoν χώνεις κάτω από το πάνω χείλος! Μετά τον χειρίζεσαι σαν καραμέλα, ενώ το πάνω χείλος σου αποκτά ένα σέξι φούσκωμα. Δεν ενοχλείς τους άλλους με τον καπνό σου, γλυτώνεις τα πνευμόνια σου, (απλά ξεπατώνεις την στοματική κοιλότητα, τα ούλα, τον οισοφάγο και το στομάχι), ενώ παράλληλα μπορείς να ρίχνεις ενίοτε και μάγκικες καφετί ροχάλες!


Όμως σε αυτή την κακούργα κενωνία, τίποτα καλό δεν κρατά πολύ. Η βάναυση και κακούργα ΕΕ το 1992 απαγόρευσε την πώληση του snus σε όλη την ΕΕ πλήν Σουηδίας! (Πωλείται και στην Νορβηγία άμα λάχει). Χαζομάρες θα έλεγα, αφού τα τσιγάρα εξακολουθούν να πωλούνται κανονικότατα σε όλη την ΕΕ. Όμως το θρυλικό snus που σε στανιάρει σαν το τσιγάρο και δεν ενοχλεί και τους γύρω σου, το έφαγε το μαύρο σκοτάδι. (Βέβαια αν δεις την γκόμενα με τα κομμάτια του καπνού να κρέμονται στα δόντια της μπορεί να πάθεις κάτι). Νομίζω ότι πρόκειται καθαρά για περίπτωση καραμπινάτου αντισουηδισμού και αναρωτιέμαι τι κάνουν οι Sverigedemokraterna, οι Σουηδοί Λαοτιανοί.

Πραγματικά θεωρώ ότι οι θεριακλήδες ΕΛ που δεν αντέχουν χωρίς τσιγάρο θα μπορούσαν να σωθούν με το snus όπως σώθηκαν με το παγωτό χωνάκι και τα φτηνοέπιπλα του ΙΚΕΑ του θρυλικού εξηνταβελόνη Ingvar Kamprad.

Πάντως αγαπητοί θεριακλήδες, άμα δεν πάτε κατά Σουηδία μεριά ή δεν βρείτε κάποιον-α snusαδόρο τουρίστα -τρια, μπορείτε πάντα να πάτε να ζητιανέψετε στην Σκανδιναβική Εκκλησία στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά!

37 σχόλια:

  1. Υπερτέλειον! Μπορώ παρακαλώ να σας παραγγείλω μια κούτα για τις δύσκολες μέρες και τις δύσκολες ώρες;

    Κάντε κάτι διά την γειτόνισσά σας, βοηθείστε καλέ τη θεριακλού, βοηθείστε καλέ την αμετανόητη! ~☺~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ωραία. Δε μας έφταναν οι καφρο-αγριοφωνάρες των Ελ, τωρα κάθε φορά που γκαρίζουν θα φτύνουν χόρτο και θα προκαλούν και αισθητική βλάβη με το καφέ το ούλο. Άσε και τον συνειρμό στο baseball (οι πρώτοι διδάξες στο ταυτόχρονο μάσημα snus και ξυσίματος σπερματογόνων αδένων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γουστάρω!!!! Τώρα δηλαδή, εκτός από τις κανονικές ροχάλες στους δρόμους, θα έχουμε και τις σκατουλί, για ποικιλία και για να αναρωτιόμαστε (ροχάλα, ή τσιρλιπιπί?)!!! Άσε που θα μαθαίνουμε και καλύτερο στόχο, με τα πτυελοδοχεία στα μπαράκια!!! Σαν το Λούκι Λουκ ένα πράγμα...
    Αλλά, το βασικότερο που γενικά ισχύει για τους συγχωρίτες μου: καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε!!
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, υπέροχα! Θα ξαναγυρίσουμε στις παλιές καλές εποχές -- παντού πτυελοδοχεία ή επιγραφές "απαγορεύεται το πτύειν". Θα στενάξουν τα μάρμαρα του Μεγάρου, και θα απολαύσουμε πανέμορφες χύμες από καλλίπυγες νεαρές με μινάκια και τακουνάκια.

    Πω! πω! αδερφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΤΕ δε συγκρίνεται με τη ζαλούρα που φέρνει στον αμαθή snuser η πρώτη δόση Göteborgs Rapé!

    Πάντως, ο ορισμός του snus που δίνεις είναι (σκόπιμα; ) ελλιπής! Για τους σιχασιάρηδες που δεν τους αρέσει να φτύνουν και να έχουν ούλα χρώματος φραπεδί, υπάρχουν και οι κομψές συσκευασίες σε μικρές χαρτοσακούλες - λές και ψωνίζεις chic τσάι απ΄του Harrods.

    Για την ΕΛλάδα δε ξέρω, στη Γερμανία πάντως, μπορείς να αγοράσεις τη δόση σου στο ιντερνέτι.

    ΥΓ: όταν μιλήσεις για ξύδια, να δώ πως θα εξηγήσεις την ευγενική παράδοση του förspel!

    YΓ2: πρόσφατα διάβασα στους DN ότι η κεντρική λεωφόρος της Μινεάπολης ονομάζεται ακόμη... Snus Boulevard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαγκιά κλανιά τσιγάρου απού ρουκόφλου καπούτ.
    Προ ενός έτους βρέθηκα σε τέτοιο περιβάλον εις τας Ευρώπας,κανένα απολύτος πρόβλημα.
    Όλα μια ιδέα είναι.

    ΥΓ.αν ήθελα ας έκανα κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι αγαπητέ pölse για την παρουσίαση αυτή του snus. Εδώ και 3 περίπου χρόνια είμαι καθημερινός χρήστης του εν λόγω σκανδιναβικού δημιουργήματος το οποίο και προμηθεύομαι κυρίως μέσω ιντερνετ αν και προτιμώ να εφοδιάζω τη βαλίτσα μου με αρκετές δεκάδες κουτακίων από τον πάντα οικονομικότερο άραβα πσιλικαντζήν της σουηδικής γειτονιάς σε κάθε επίσκεψη μου στον σουηδικόν τόπον.

    Όπως προανέφερε και ο φίλος undatag, υπάρχει και η πιο πολιτισμένη εκδοχή του snus, αυτή που το εν λόγω λασποειδές υλικό βρίσκεται τοποθετημένο εντός μικρών σακουλακίων υλικού ομοίου των σακουλακίων τσαγιού, μορφή που προτιμάται στις εξόδους-μεθύσια μέχρι θανάτου των Σουηδών, καθώς και από τις Σουηδές γοητευτικές δεσποινίδες.

    Το κατά πόσον το εν λόγω hardcore προϊόν θα γίνει αποδεκτόν εκ των θεριακλήδων ΕΛ-λήνων αμφισβητείται έντονα καθώς κανείς περήφανος ΈΛ-λην δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί περήφανος έχοντας ένα φουσκωμένο άνω χείλος, καθώς εξ' όσων όλοι γνωρίζομεν , ΈΛ-λην και φέρων δαρμένος looking αποτελούν ετερόσημες έννοιες. Πέραν τούτου, οι αντιδράσεις τους στην όψη ενός φαινομένου χρήσης τέτοιων ουσιών προκαλεί ρίγος αηδίας καθώς και ανησυχία για το αν πρόκειται όντως για προϊόν καπνού και όχι κάποιου έιδους πρέζας της νέας εποχής. Πριν από 6 περίπου μήνες κατά την διάρκειαν ενός σωματικού ελέγχου μου πήρε γύρω στα 15 λεπτά να πείσω ΈΛ-ληναν μβάτσον ότι πρόκειται περί νόμιμης δια ιδιωτικήν χρήσιν ουσίας και ουχί παραισθησιογόνων ουσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπώ! Πόσο χαίρομαι η δόλια και δολία καπνίστρια που μαθαίνω τόσες πολλές πληροφορίες περί snus και παραγώγων του.

    Γονυπετής ζητώ τη συγγνώμη από τους υγιείς συνανθρώπους μου για τις άθλιες προθέσεις μου να τους βλάψω και αισθητικώς, πέραν του καπνού που ασυλλογίστως και εγκληματικώς φυσώ στα μούτρα τους στη χάση και στη φέξη που συναναστρέφομαι και με ανθρώπους και όχι με το κοράκι στον κήπο μου και την αγελάδα στη φάρμα των Γιένσεν και Χάνσεν.

    Δε γνωρίζω κατά πόσον θα γίνει αποδεκτό το snus από τους ΕΛ, πάντως εγώ η πτωχή μετανάστης θα σκεπτόμουν να το χρησιμοποιήσω μόνον κατά τας ώρας που συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους υποχρεωτικώς, οι οποίοι και ουδεμία ευθύνη φέρουν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως εγώ η παναθλία αμαρτωλή. Τις άλλες ώρες σκέπτομαι να το νδουμανιάζω με παραδοσιακόν σιγαρέττον προερχόμενον εκ κυτίου φέροντος την επιγραφήν: Rygning er yderst skadelig for dig og dine omgivelser, όπου στους omgivelser τοποθετήσατε εμένα, εμένα, εμένα και εμένα.

    Ευγνωμονούσα ΕΛ-ένη ~☺~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Snus? Οnly Judging by the name it must suck!
    BTW, polsemannen are Swedish LAOStines as nuts as greek ones?

    (I am writing in English since something crashed here and I can't write Greek, and I detest Greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Αστερόεσσα

    Νε πάτε στο φέρυ Helsingør-Helsingborg ένα Σ/Κ, όπου θα ψωνίσετε το snus σας (ορίΝΤζιναλ όχι το φλωρέ με τα σακουλάκια) σε τρελές ποσότητες!

    Εκεί θα συναντήσετε τις Σουηδοί να αγοράζουν σαν παλαβοί φτηνότερα οινοπνευματώδη για το σούρωμα του Σ/Κ...

    (Κατάντια, αλλά τεσπα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ellinaki

    Μη νομίζετε, στην Σουηδία υπάρχει ένα παιδικόν παίγνιον ονόματι Brännbol που ομοιάζει πολλά το Αμερικανικόν βασόσφαιρον με τις ροχάλες...

    @ Sophia

    Λέτε αν οι καφενόβιοι ΕΛ μασάνε snus να μην γκαρίζουσι πλέον;

    @ Zaphod

    Και μέσα και έξω και κάτω...

    @ cyrus

    Θέλω να ξαναδώ επιγραφή "Το πτύειν κατά γης προκαλεί νόσον". Τότε θα έχω δικαιωθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ undantag

    Αγαπητέ εξαιρετέε, ορθώς επισημαίνετε τα περί σακουλακίων. Όμως οι σκληροί άνδρες όπως οι ΕΛ χρήζουν του snus χύμα, του ανόθευτου, του αγνού, ορίΝΤζιναλ!

    Είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις τελειωμένο snusαδόρο σε επαγγελματική συζήτηση με καμιά 10αριά νοματαίους από διάφορες χώρες να παλεύει με κάτι ατίθασες φλίδες καπνού που του βγήκαν στα δόντια! Και αυτός πανικόβλητος να τα σπρώχνει πάνω με την γλώσσα!

    Πάντως το άθεο ίδερνετ είναι μεγάλη πληγή και καλώς ήθελε η ΕΕ (χα χα) να του βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι! Ακούς εκεί να αγνοείται η απαγόρευσις της πωλήσεως snus στην ΕΕ πλην Σουηδίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ tiktos

    Ε, όλα μια ιδέα είναι αρκεί να μπορείς να κουμαντάρεις τον εθισμό σου! Αλλά εμείς οι ΕΛ είμαστε πολύ λαρτζ, γλεντζέδαι, ανοικτόκαρδοι κλπ. κλπ.

    @ Dimme

    Εμ, βέβαια κάποιο "δίκαιον" είχε και ο μπατσεύς μέσα στην άγνοιά του, δεδομένης της εντελώς κουλής απαγόρευσης πώλησης στα περίφτερα και αραβοκουρδοτουρκοαλβανοβουλγαροκρατούμενα ψιλικατζήδικα της ΕΕ.

    Δεν γνώριζε ο άνθρωψ τι σκατά ήτο (χύμα για άντρες ή σακουλάκια για φλώρους ε;) το περιεχόμενον των κυτίων, αλλά το ένστικτόν του τον προειδοποίησε!

    Να προταθεί δια προαγωγήν πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ DennisV

    Ντήαρ Ντένις, σόρρυ φορ μαη γκρήκλις μπατ σαμ φίλθυ νέφελιμς σκρούεντ μαη κήμπορδ...

    Ουέλ αζ γιου πόιντεντ άουτ, ιτ ιζ όνλυ νόρμαλ φορ σνους του σακ, σινς δατ ιζ εγκζάκτλυ ουάτ γιου ντου ουίθ ιτ άντερ γιούαρ άπερ λιπ!

    Δη σουήδις Λαότιανς σακ μπώλζ αζ ουέλλ, ΜΠΑΤ γκίβεν δη φακτ δατ δέυ ντον'τ χαβ ένη Μπουμπούκανς ορ Βελοπουλίντανς ορ Βορίντανς ιν δέιαρ ρανκς, δέη ντο σόου ατ εη ματς σμώλερ σκέηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει και η παραδοσιακή λύση της πρέζας καπνού από την μύτη που οδηγεί σε ηχηρότατα και περιεκτικότατα φταρνίσματα (μαζί με καρκίνο του βλεννογόνου όπως άλλωστε και το snus και ο μασώμενος καπνός σε στυλ John Wayne). Μάλιστα πριν από καμιά 80αριά χρόνια ήταν και πολύ της μοδός στους κύκλους του Κολωνακίου. Ότι πρέπει λοιπόν και για του ΛΑΟΣ-ΕΛ-ίτες που το παίζουν και ευπατρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σε πω, αποστολές μικρού προς δοκιμή δείγματος στην Ελλάδα, κάνεις; :p
    (εκτός αν μας προσκαλέσεις στη Σουηδία να έρθουμε να δοκιμάσουμε ..snus.. ναι. βέβαια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟH NO GREEKLISH! TAKE'EM AWAY

    http://www.youtube.com/watch?v=l-lJZiqZaGA

    We need no LAOStines! We'll
    export 'em all to Sweden! Good idea, ha?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...Afer all, someone has to build the Swedish roads, right ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θεριακλήδες της ΕΕ, ενωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ptomas

    Πίσω ολοταχώς που έλεγε και Χριστόδουλος...

    @ Prophet Estarian

    Είσαι να στήσουμε δίκτυο λαθρεμπορίας snus να κονομήσουμε; :-D

    @ DennisV

    Πάνω στην Νόρλαντ (Λαπωνία) υπάρχει πρόβλημα με τα ταρανδοκούραδα και τους ίδιους τους τάρανδους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Να σταλούν πάραυτα προς επίλυσιν του προβλήματος!

    @ An-Lu

    Η κακούργα η ΕΕ φταίει που απαγόρευσε το snus το επιούσιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο όλος χειρισμός της καταστάσεως είναι τελείως ηλίθιος, εκτιμώ.
    Την ίδιαν ώρα που θεωρητικά απαγορεύονται όλες οι σχετικές διαφημίσεις (θεωρητικά, ξαναλέγω) και επιτρέπεται η εισαγωγή καπνών καθ'όσον αποφέρει τεράστια ποσά στην οικονομία, έρχονται και σου λένε "κοίτα, η ΕΕ το απαγορεύει και μην καπνίζεις". Το ακόμη χειρότερο είναι το εξής: ενώ αποδεδειγμένα το κάπνισμα είναι εθιστικό και προκαλεί εξάρτηση (ακριβώς όπως όλα τα ναρκωτικά δηλαδή, διότι μην εξχνάμε ότι οι εις -ίνη λήγουσες ουσίες είναι ναρκωτικές), ουδείς ασχολείται με το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, παρα μόνο εμφανίζεται ένα υποτιθέμενο ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία. Αρλούμπες εκ νέου.
    Και προ πολλών ετών είχαν απαγορευτεί τα κοψίδια (κοκκορετσάκια κι έτσι) τα οποία ακόμη είναι απαγορευμένα κιόλας, αλλά όπου κι αν γυρίσεις κοψίδια βλέπεις. Σημείωση: και αυτή η απαγόρευση για τη δημόσια υγεία είχε γίνει.
    Μερικές ακόμη παρατηρήσεις περί δημοσίου υγείας: ΕΣΥ δεν υφίσταται παρά μόνο στη θεωρία. Τα φάρμα είναι πανάκριβα, μολύνουμε ότι υπάρχει (υδροφόρους ορίζοντες, ποτάμια, λίμνες, ατμόσφαιρα), το νερό που πίνουμε είναι καρκινογόνο (χλωριωμένο γαρ), τα φαγητά που τρώμε είναι είτε μεταλλαγμένα είτε φαρμακωμένα από τα φυτοφάρμακα κι έτσι, και τελικώς το μόνο που μας καίει είναι το τι θα γίνει με το τσιγάρο.

    Προσοχή: μακάρι το ρημάδι να κυρηχθεί παράνομο και να μην μπορείς να το βρεις πουθενά. Χιλιάδες φορές έχω προσπαθήσει να το κόψω και απλά δεν γίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι το κόβουν μόλις τους σκάσει κάποια βαριά προειδοποίηση που έχει να κάνει με την υγεία (χτύπα ξύλο). Εδώ, όταν πριν από 6 χρόνια κατάφερα να το γυρίσω από μαλμποράκι σε καπνό, επί ένα μήνα είχα ζαλάδες, ιδρώτες και ήμουν στην τσίτα. Μετά βίας με έπαιρνε ο ύπνος μιλάμε. Κυριολεκτικά σύνδρομο στέρησης. Δεν κόβεται το ρημάδι, δεν κόβεται. Και ποια η λύση σε όλα αυτά; να μην καπνίζουμε σε δημοσίους χώρους; Ας γελάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ έκοψα το τσιγάρο με το snus. Αργότερα δυσκολεύτηκα να κόψω και το snus λόγω του ότι ο εθισμός στην νικοτίνη είναι μεγαλύτερος. Στο τέλος έκοψα και το snus.

    Πάντως αποφεύγει κανείς όλες τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου που είναι πάνω από 100. . (η καθαρή νικοτίνη δεν είναι η επιβλαβής ουσία στο τσιγάρο) Το μόνο κακό με το snus είναι το μικρό ποσοστό αμμωνίας που περιέχει για να περνάει πιο γρήγορα η νικοτίνη από τα ούλα στο αίμα. Τα αρνητικά του snus είναι η τυχόν επίδραση στα ούλα και στα δόντια
    αλλά και ο υψηλός βαθμός εξάρτησης από την νικοτίνη. Το ότι το snus βρίσκετε εκτός νόμου στην ΕΕ πλην Σουηδίας έχει να κάνει με τα τεράστια συμφέροντα των μονοπωλιακών καπνοβιομηχανιών. Θα μπορούσαν φυσικά να σταματήσουν την παραγωγή τσιγάρων και να το γυρίσουν στην παραγωγή snus , αλλά αυτό θα ήταν αντιοικονομικό. Ένα τσιγάρο καίγεται πολύ γρήγορα και γίνετε «καπνός» η δε περιεκτικότητα σε νικοτίνη είναι πολύ μικρή. Ο καπνιστής χεριάζετε να ανάψει πολλά περισσότερα τσιγάρα για να πάρει το ποσοστό νικοτίνης που περιέχει ένα snus. Καταλαβαίνει κανείς ότι τα κέρδη τους είναι τεράστια.
    Μια μικρή ιστορία πριν πολλά χρόνια στο Αλεχάνδρειο της Θεσσαλονικής που πήγα να παρακολουθήσω μάτς μπάσκετ του Αρη. O μπάτσος που με έψαξε για να μου αάρει τα τυχόν κέρματα η τον αναπτήρα , βρήκε επάνω μου το στρόγγυλο κουτάκι του snus General.
    «Τι είναι αυτό ρε, άνοιξε το!» μου λέει.
    « E... ένα είδος καπνού του λέω από την Σουηδία.»
    Το μυρίζει , ξινίζει λίγο τα μούτρα του και φωνάζει τους άλλους μπάτσους να το μυρίσουν.
    « Άσε ρε φίλε, που είναι καπνός» μου λέει κάποιος με πονηρό χαμόγελο και μου παίρνει το κουτάκι από τα χέρια. «Και πώς το καπνίζεις;»
    «Δοκίμασε , κάτω από το χείλος το βάζεις, του λέω αλλά θα ζαλιστείς την πρώτη φορά.»
    «Κάτω από το χείλος;... καλά, σε πιστέψαμε» μου λέει ειρωνικά. «
    Αυτό κατάσχετε και θα πάει για ανάλυση!» χαχα

    Ακόμα σκέφτομαι τους μπάτσους να μοιράζονται τα σακουλάκια του «μαύρου από την Σουηδία» ζαλισμένους σαν κοτόπουλα να ξερνάνε. ☺:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα,
    Μήπως εννοείς "αδελφέ Ημών" αντί "αδελφέ Υμών";
    Για να προωθηθεί το snus ή ό,τι άλλο πρέπει να αποκτήσει αξία και να απαξιωθούν τα τσιγάρα κλπ.
    Θα μπορούσε να διαδοθεί ο "κοινωνικός ψίθυρος" ότι το κάπνισμα φέρνει στον νου πρακτικές, που γίνονται μόνο ιδιωτικώς, ενώ δημοσίως θεωρούνται χυδαίες.
    Η αξία του snus αντιστοίχως θα αυξανόταν με τον τονισμό της ΕΛ-ληναράδικης συμπεριφοράς του πτύειν. Μπορούμε να φανταστούμε κιόλας τον απολαυστικό συνδυασμό ρεψίματος, ανάδευσης και βήχα με φλέγματα, την οσμή μισοχωνεμένης τροφής κλπ. Η ποσότητα και η ποιότητα του προϊόντος θα δίνουν Ελ- πόντους. είναι προφανές ότι εάν φτύσει κανείς μόνο καπνό, θα έχει λιγότερους πόντους από το να φτύσει καπνό και να τύχει εκείνη την ώρα να ρευτεί κλπ.
    Θα ξαναέρθουν εν τη μόδη και κανόνες ευγενείας του τύπου: "στις συγκεντρώσεις φτύνετε διακριτικά και να καλύπτετε τα προϊόντα με το παπούτσι σας". Σκέπτομαι επίσης τους εξής: "Όταν βρίσκεστε με την συντροφιά κυριών προσέξτε μην γλυστρήσουν στα απορίμματά σας. Η ισορροπία πάνω σε ψηλοτάκουνα είναι δυσκολότερη" και "λόγω σχεδιασμού τα ψηλά τακούνια, δεν βοηθούν μια κυρία να καλύψει τα απορίμματά της. Γίνετε διακριτικός και σπεύστε να την βοηθήσετε καλύπτοντας τα εσείς με το παπούτσια σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προφανώς προτιμότερο όλων είναι να περιορίσει ο κόσμοε γενικότερα την όποια κατανάλωση καπνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δε μπορώ να πω τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΘΩ,
    για την πληροφόρηση.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νικορέτ και πάλι Νικορέτ. Αυτές που φέρνουν τον λόξυγκα, χικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Hades

    Ορθώς επισημαίνετε, όπως και ορθώς βιώσατε το εθιστικόν του Μάρλμπορου. (Άλλωστε ο θρύλος λέει ότι του προσθέτουν κάποια χημικά για επιπλέον εθισμό).

    @ ipodcrates

    Λες να το δοκίμασαν μετά; Κρίμα να χαθεί τέτοιο σκηνικό!

    @ thoughtsofashy

    Σαβουάρ βίβρ αγαπητέ όχι αηδίαι! Επιστροφή στα πτυελοδοχεία!

    (Υμών= Σχιζοειδής πληθυντικός μεγαλοπρέπειας) :-D

    @ diVa

    Ω, μα ήτο ευχαρίΘησίς μου!

    @ pastaflora

    Εμ, ναι. Το snus είναι για σκληροπυρηνικούς που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον ταμπάκον (Όχι τον Δημοσθένη, τον άλλον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Gnwstotata ta snus,agapita se olous tous symfoitites mou (sxedon,alla oxi se emena!

    Edw pantws (Oslo) pwlountai kanonikotata an kai pio dimofili einai ta snus sto fakelaki,you know! Ena tetoio dokimasa stin arxi kai molis to evgala mou irthe mia zalada,mia tholoura,parapataga....jesus!

    Pantws gia tous Ellines,an apofasisoun na sevastoun to nomo,auto tha einai mia lysi alliws tha katevw kai tha tous anagkasw na mathoun to ''Ja, vi elsker dette landet'' ap'eksw!!

    Kalws se vrika btw ^_^
    Filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό με το τσιγάρο χωράει μεγάλη συζήτηση... Όταν ο κάθε αντικαπνιστής πετάει τα σκουπίδια του δίπλα στον κάδο και όχι μέσα και εγώ που είμαι στον πρώτο όροφο το καλοκαίρι με ντάλα ζέστη δεν τολμάω να βγω στο μπαλκόνι μου ή όταν το κάθε Scania, Volvo, Mercedes κλάνουν μεγατόνους CO2 γιατί δε μιλάει κανείς; Εγώ λέω να γίνουν χώροι και για καπνιστές και για μη καπνιστές στα μαγαζιά όπως στη Σουηδία ή μαγαζιά μόνο για καπνιστές και ας πληρώνουν λιγάκι παραπάνω φόρο γιατί θα έχουν πελατεία standard... Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες αλλά τεσπα!
    Το snus είναι αλήθεια ότι εθίζει περισσότερο από το τσιγάρο αλλά απ' ότι ξέρω και στη Δανία μπορεί να βρει κάποιος.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ G Spot Unveiled©

    Ω, καλώς ήλθατε, σίγουρα όλα είναι θέμα σεβασμού τη αρχής "η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου".

    @ hackaday

    Καλημέρα,

    Κοίτα ρεσέ, όλα είναι θέμα αλληλοσεβασμού και φυσικά το θέμα δεν εξαντλείται στο αν φυσάει κανείς τον καπνό του στην μάπα του άλλου. Όπως αναφέρεις υπάρχουν και ένα σωρό άλλα θέματα όπου ο σταρχιδισμός οργιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ένα πολύ βασικό...
    Αναφέρεσαι καθαρά στο Loose Snus και όχι στο αρκετά βολικό Portion Snus.
    Αρκετά μειονεκτήματα του πρώτου δεν εμφανίζονται στο δεύτερο.
    Καταρχήν δεν έχεις χύμα τον καπνό στο στόμα σου, δεν χρειάζεται να λερώσεις τα χέρια σου, δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα portioner(αν δεν ισχύει το προηγούμενο), φυσικά και δεν λερώνεις όπου και αν είσαι γιατι έχει μια μικρί θήκη στο πάνω μέρος για χρησιμοποιημένα snus και το Βασικότερο όλων... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ!
    Χρησιμοποιώ Snus εδώ και αρκετό καιρό και πίστεψε καλύτερα να παίρνω 3-4 snus την ημέρα παρά να καπνίζω 1+ πακέτο τσιγάρα...

    Πολλά τα καλά του snus(οικονομικά, μυρωδιάς, σε αρκετά snus καλύτερη γεύση στο στόμα) αλλά σε λογική χρήση...

    Αν θέλεις να το συζητήσουμε απλά στείλε μου ενα μαιλ στο "c.mysirlidis παπάκιον digitalds τελείαν net"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ SolitaryX88

    Δεν αντιλέγω, αλλά το snus "χύμα" είναι για τους πραγματικά σκληρούς άντρες! :D

    Καλώς ήλθες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mia diefkrinisi
    allo o maswmenos kapnos kai allo to snus
    kserei kaneis pou mporw na agorasw stin ellada?
    makla ifrikia rules (33% nikotini)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ xristos grigoriou

      Από όσο ξέρω, η ΕΕ έχει κάνει κάποια μπαγαποντιά και απαγορεύει την πώληση του snus εκτός Σκανδιναβίας (Επιτρέπεται μόνο στην Σουηδία καθώς και στην Νορβηγία που είναι ούτως ή άλλως εκτός ΕΕ). Ίσως η Σκανδιναβική εκκλησία στην Αθήνα να έχει να προσφέρει.
      SKANDINAVISKA KYRKAN
      Daidalou 18 Plaka
      10558 Athen
      Tel. +30 210 451 6564

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...