Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

15 Οκτωβρίου 2009: Blog Action Day κατά της κλιματικής αλλαγής. Ώρα για μερικά μισάνθρωπα γαμωσταυρίδια.

Εκεί που κάθεσαι αραχτός ετζαμέ τρώγοντας χαλούμι με ωά όρνιθας τηγανητά και αναλογίζεσαι αν πρέπει να ζητήσεις ιδιαίτερα μαθήματα από των Κώστα «τα χεράκια χαρωπά κουνώ» Καραμανλή, για το πώς να γίνεις σέξυ κουνώντας τα κουλά σου, σκάει η e-βόμπα:

«Hey Bloggers,

We're thrilled to announce that after receiving more than 10,000 votes from
past Blog Action Day participants, the issue overwhelmingly voted as the
topic for Blog Action Day 2009 is...Climate Change!

We just launched the new Blog Action Day site a few hours ago to accompany
this announcement, and you can now register for Blog Action Day 09 by going
to: www.blogactionday.org… κλπ. κλπ.»

(Κλουξ στην εικόνα για μετάβαση στο σάητ της σούπερ καραπρωτοβουλίας).


Άντε πάλι μπλογκεροτέτοιες και πηδιώ τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σαν αυτήν εδώ του 2008 κατά της φτώχειας (Βόηθα Μεγάλε Σουβλακέα). Όχι δεν κάνω πλάκα. ΕΙΝΑΙ αποτελεσματικές. Στο να αποκοιμίζουν την συνείδηση των συμμετεχόντων που νομίζουν ότι εποιήσαν έργον μεγάλον και όχι οπήν εντυπωσιακήν εις τα καταγάλανα(*) ύδατα της πατρίδος των.

(*) Το χρώμα των υδάτων δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τόπον και την εποχήν.

Σκοπεύω να ποστάρω αν είμαστε καλά, καρατσανδισμένο δίγλωσσο ποστ (Χελλένικ- Ήνγκλις) που θα κινείται στους παρακάτω άξονες:

1) Το κλίμα ούτως η άλλως κάνει κύκλους και μόνο του χωρίς βοήθεια από εμάς. Αν εμείς του δίνουμε και μία ακόμη, κακό του κεφαλιού μας.

2) Η ύψιστη αρετή για έναν ζωντανό οργανισμό είναι η προσαρμοστικότητα. Αυτή εγγυάται την επιβίωση του είδους σε κάθε συνθήκη. Η ανθρωπότητα κατά πάση πιθανότητα θα εκλείψει κάποια στιγμή πριν της ώρας της από έλλειψη αυτής της αρετής. (Προσοχή: Κάποια στιγμή θα εκλείψει ούτως ή άλλως, που να χτυπιούνται 6,7 δις μπισινοί με μανία στο έδαφος. Νόμος του σύμπαντος) Κύρια αιτία της έλλειψης αυτής της αρετής είναι η απύθμενη ανθρώπινη απληστία, που ανάμεσα σε άλλα ευθύνεται για την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση.

3) Ο πλανήτης που ζούμε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ. Για την ακρίβεια δεν έχει σχεδιαστεί για κανένα ζωικό είδος. ΕΜΕΙΣ προσαρμοστήκαμε σε αυτόν. Χοντρό παράδειγμα: Το τροπικό κλίμα δεν σχεδιάστηκε για τον σκουρόχρωμο άνθρωπο. Ο σκουρόχρωμος άνθρωπος απέκτησε σκούρο δέρμα, χειλάρες, ρουθουνάρες και κατσαρά μαλλιά σαν προσαρμογή στο περιβάλλον αυτό.

4) Βασικός παράγοντας στην παρεξήγηση ότι «Ο πλανήτης και το σύμπαν έγιναν για την πάρτη μας ναούμε» είναι οι θρησκείες και περισσότερο τα τρία δόγματα της ερήμου (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ). Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια δύναμη ή διάνοια που ευθύνεται για την δημιουργία αυτού (και άλλων) συμπάντων. Αν υπάρχει κάτι, τότε θα είναι κάτι εντελώς απρόσωπο και αδιάφορο για τις ανθρώπινες υποθέσεις, όπως π.χ. για το ποιος θα κερδίσει στο κλωτσοσκούφι (Αχ, ΑΕΚάκι πάλι μας πίκρανες. Πάλι στην δίαιτα φέτος). Να, κάτι τόσο απρόσωπο και αδυσώπητο όπως η βαρύτητα. Έχω μεγάλο σεβασμό στην βαρύτητα ξέρετε.

Αυτά το ολίγα για το θέμα.

Στο επόμενο: Εκλογολάγνο ποστ με τίτλο «Ιδιωτοκρατία: Η σαγιονάρα στην εξουσία».

Σας αφήνω με χιουμοριστικό αμερικάνικο βίδεο όπου στο πρώτο μέρος κάνει πλάκα με τις ατέρμονες συζητήσεις στο Κονγκρέσο για την κλιματική αλλαγή…

35 σχόλια:

  1. Ωραία. Εγώ λέω να κάνουμε ένα blog action day κατά των blog action days. Ψήνεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα, Σβεγγενότατε,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ η ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ πρακτική των blog action days που είναι σαφώς κατευθυνόμενα και ΟΧΙ αυθόρμητα (αυτό είναι μια μαλακία βέβαια)...
    ...όσο το γεγονός ότι εν προκειμένω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ για την κλιματική αλλαγή, απολύτως καμμία, και... επίκειται ποστ στο μπλογκ μου περί αυτού (με αναφορά στο ποστ σου).
    Μαζεύω στοιχεία προς το παρόν, π.χ.
    η διακήρυξη 32 χιλιάδων επιστημόνων πως είναι ΜΟΥΦΑ η υπαιτιότητα του CO2 για το υποτιθέμενο θερμοκήπιο.
    Επίσης, τον τελευταίο καιρό το κλίμα αρχίζει να ΨΥΧΡΑΙΝΕΙ. 14 χρόνια κολυμπώ στη θάλασσα, ΠΡΩΤΗ φορά είδα τόσο βροχερό Σεπτέμβριο...
    Τα ξαναλέμε (αφού βρω ΟΛΑ τα στοιχεία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώπώωωω!!! Μ' έφτιαξες, οικοδεσπότα!

    Εννοω το βίδεον με τη Σάρα! Αυτη η γυναίκα έχει τον τρόπο της να με κάνει επι τη εμφανίσει της ν' αναφωνω "- Έστυκα!" (όπως ο ήρωας του Αριστοφάνη στη Λυσιστράτη), και να τη συνδέω με σύνεργα καπνιστου (καπνοσύριγγες και τέτοια), ου μην και με σύνεργα ιππασίας (μαστίγια και τα όμοια).

    Άβυσσος η φαντασία μου, σε λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για περιβάλλον και CO2 κτλ κτλ δεν ξέρω, αλλά περί Βιολογίας κτλ παίρνεις άριστα!

    Αναμένωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
    Ο ανωτέρω αναφωνεί "- Έστυκα!" βλέποντας την Σάρα ,αλλά μπορώ να τον καταλάβω γιατί φίλος μου αναφωνούσε το ίδιο όταν έβλεπε την Τανσουτ Τσιλέρ και ούχι΄ως Ελληναράς αλλά ως αρσενικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια ολα αυτα αγαπητε Πολσε, αλλα κανεις το λαθος να κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.
    Εννοειται οτι το blog action day (για οποιοδηποτε θεμα) ειναι μια βλακεια και μιση. Αλλα ποια ειναι η εναλλακτικη λυση;

    Κλεισμενος στον ακαδημαικο σου πυργο, οχυρωμενος πισω απο τα πτυχια σου και την ψηλη σου νοημοσυνη (αυτα γραφονται χωρις ιχνος ειρωνιας) πιστευεις οτι ολοι εχουν τις δικες σου γνωσεις και την δικη σου κριτικη ικανοτητα.
    Guess what? ΔΕΝ την εχουν.

    Τις προαλλες μιλαγα με 30χρονους/-ες που εχουν απολυτηριο γυμνασιου. Προσπαθουσα να τους εξηγησω γιατι πρεπει να στειρωνουμε τα αδεσποτα. Επεσα απο τα συννεφα οταν διαπιστωσα, οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν ξερουν τι ειναι στειρωση. Δεν ξερουν καν τι ειναι τα @@ και σε τι χρησιμευουν !!

    ΤΟΣΗ γνωση Βιολογιας υπαρχει γυρω μας. Μηδενικη.
    Για να μη σου γραψω μακρυναρια απο τα οσα κουφα εχω ακουσει γυρω απο το περιβαλλον (διο-ξυδια και μονο-ξυδια).

    Κανε μια μεγαλη βολτα στα ελληνικα μπλογκς οταν βρεις τον χρονο. Οχι σε εκεινα που σου αρεσουν, αλλα σε εκεινα που ΔΕΝ σου αρεσουν.
    Προσπαθησε να αντεξεις τις χιλιαδες χιλιαδων τονους συσσωρευμενης αγνοιας, φανατιλας και παραπληροφορησης. Πιστευεις οτι μπλογκ σαν το δικο σου και οσων εκτιμας ειναι η πλειοψηφια; Λαθος. Εισαι ουτε το 1% μεσα σε εναν ωκεανο αγνοιας και βλακειας.

    Υπαρχουν (πολλοι) ανθρωποι που αναστεναζουν για ενα σουτ που εδωσε ο Χ σωβρακοφανελλας. Υπαρχουν (παμπολλοι) ανθρωποι που το μονο νοημα της ζωης τους ειναι αν ο "προεδρος" δωσει αρκετα εκατομμυρια για να παρει η "ομαδαρα" το πρωταθλημα.

    Θεουσες που διοργανωνουν διαμαρτυριες επειδη το μαθημα της σεξουαλικης αγωγης προκειται να μπει στο Δημοτικο. Αυτο κατα την γνωμη τους θα κανει ολες τις ελληνοπουλες πορνες.

    Σε αντιθεση με εσενα, θεωρουν οτι οι λιστες υπογραφων και τα blog action day ειναι αποτελεσματικα μεσα πιεσης. Και σ' αυτο το μοναδικο σημειο εχουν δικιο.

    Θεουσες (αλλες αυτες) ισχυριζονται οτι η ελληνορθοδοξη θρησκεια βρισκεται στην Ελλαδα ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ !
    Ναι, οπως ακριβως στο λεω. Κανουν λοιπον συλλογη υπογραφων για να φερουν πισω την ελληνορθοδοξια στην Ελλαδα.

    Συμφωνω στο οτι ενα blog action day (και μια συλλογη υπογραφων) αποκοιμιζει συνειδησεις και αποπροσανατολιζει απο τον πραγματικο στοχο. Δικιο εχεις. Ακριβως ετσι ειναι. Αλλα μονο οταν μιλας για τον εαυτο σου.

    Οταν η εναλλακτικη για το 99% των συνανθρωπων μας ειναι να ασχοληθουν με την "ομαδαρα" και με το αν οι ΕΛ κατοικουν στον Σειριο η αλλαχοσε, τοτε προτιμω 100 φορες να ασχοληθουν με το περιβαλλοντικο blog action day.

    Τουλαχιστον θα μαθουν οτι υπαρχει και κατι που λεγεται "περιβαλλον" βρε αδερφε. Και οτι πρεπει να ασχοληθουμε μαζι του. Γιατι ΟΥΤΕ αυτο το εχουν συνειδητοποιησει.

    Τωρα το αν το CO2 (τι ειναι αυτο, τρωγεται; ) θερμαινει την ατμοσφαιρα η οχι ειναι πολυυυυυυ ψιλα γραμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ σουηδέ πρίγκηψ(*βλέπε σχόλιο επάνω χεχε) που να δεις δήμαρχο ακατανόμαστο όταν πληροφορηθηκε για εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων (ότι υπάρχει ρε παιδί μου τέτοιο πράγμα) να λέει γεμάτος απορία "εντάξει που να κάνουμε εργοστάσιο εμείς στο ελλάντα, αλλά γιατί δεν τα καίμε μια και καλή εκεί που τα χουμε στη χωματερή?"......

    αυτό το λέω τώρα σαν λαμπρό παράδειγμα που ενδιαφέρθηκε o άνθρωπος και σκέφτηκε και πρότεινε και μια ...λύση ρε παιδί μου, ....γιατί για τον άλλο που ήταν μαζί του στο τουρ που του έδειξαν και τα φουρφούρια στο Samsoe και δεν κατάλαβε τι είδε έχω γράψει ήδη

    θα μου πείς εσύ τώρα λες για τον average πολίτη

    ε τα 'πε ο από πάνω λίγο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για καζανακοτούμπεια 2009... :D

    Τι; εσείς δεν καίτε τα σκουπίδια; πρωτόγονοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΚ, αντίσταση από την πολυθρόνα και με το πληκτρολόγιο στο χέρι δεν γίνεται, ή τουλάχιστον δεν γίνεται έτσι μόνο. Αλλά όπως πολύ σωστά λέει και ο Jolly Roger, καλύτερα η κάθε κατινίτσα, ανάμεσα στο ξεσκόνισμα και στο μαγείρεμα, να ασχολείται με blog actions days και λοιπές ανάλογες ενέργειες παρά με το τι (δεν) φόραγε το κάθε ξεκωλάκι που κυκλοφορεί. Όχι βέβαια ότι θα ωφελήσει σε κάτι αλλά που ξέρεις, μπορεί από IQ τριμμένης φρυγιανιάς να πάει σε IQ ραδικιού...

    Όσον δε αφορά το περιβάλλον, ειλικρινά ελπίζω η κλιματική αλλαγή να είναι η "προγραμματισμένη" αλλαγή, καθόσον τότε είναι μη αναστρέψιμη, η οποία θα οδηγήσει στην εξαφάνιση μας, διότι ως γνωστόν, είμαι great fun της εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους !

    Και μια βιολογική απορία: γιατί ρε παιδιά σας συμβαίνουν τέτοια παράδοξα (όπως οι κραυγές που προκύπτουν αμα τη εμφανισει των δύο κυριών) ;;; Ειδικά εσυ αγαπητέ εργδημεργ, που είσαι και παθών, διαφώτισε με σε παρακαλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω αν απλουστεύεις εσκεμμένα, αλλά το κλίμα δεν είναι ακριβώς εξωγενής παράγοντας στη βιόσφαιρα και είναι πάμπολλα τα παραδείγματα οργανισμών που αλλάζουν το κλίμα.

    Για παράδειγμα το τροπικό δάσος *όντως* προκαλεί τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του τροπικού κλίματος, όπως η σχεδόν καθημερινή βροχή. Και προκαλείται από αυτά με τη σειρά του.

    Γενικά είναι πολύπλοκο, κανείς δε σχεδιάζεται για κανέναν, όλοι πάνε στα κουτουρού και αλληλοεπηρεάζονται λόγω αυτού. Υποψιάζομαι ότι και η οικολογική θεώρηση με τη σειρά της αποδίδει μάλλον υπερβολική σημασία στο κλίμα που έχουμε τα τελευταία 200 χρόνια (πιο πριν: μίνι παγετώνες για 500 χρόνια, πιο πριν: τόσο ζεστά που η Γροιλανδία είχε σχεδόν κλίμα Σουηδίας, 10.000 χρόνια πριν: Younger Dryas, η σαχάρα έγινε grassland, η Ευρώπη έγινε ψυγείο και η αλλαγή αυτή συνέβη μέσα σε 5-10 χρόνια, 20.000 χρόνια πριν: παγετώνες, 100.000 χρόνια πριν: ακόμη παγετώνες) και στα είδη που έχουμε τα τελευταία 20.000 χρόνια (1% των ειδών που έχουν υπάρξει και εξαφανιστεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν το ήξερα και θα το σημειώσω για να αναρτήσω και εγώ ένα ποστ.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα φτιάξω μία ομάδα μπλόγκερς που θα είναι πραγματικοί ακτιβιστές και θα ιδρύσουμε το Ανατολικό Μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Μιχάλης Τσαντίλας

    Ευχαριστώ, καλώς ήλθες!

    @ ellinaki

    Ψηνόμαστε! Δώσε μας κινητοποίηση από το πληκτρολόγιο και πάρε μας την ψυχή!

    @ omadeon

    Η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στην ατμόσφαιρα, είναι υπαρκτή.
    Πέρα από την καύση ορυκτών καυσίμων, ακόμα και η εκτροφή 2 δις βοοειδών π.χ. εκλύει αέρια, από τα λεγόμενα του θερμοκηπίου.

    Το ζητούμενο είναι σε τι βαθμό μπορεί αυτή η δραστηριότητα, να μεταβάλει το κλίμα προς ανεπιθύμητες για εμάς κατευθύνσεις.

    Μπορώ να σου απαντήσω τεκμηριωμένα σε αυτό;

    Όχι. Διότι υπάρχουν ειδικότεροι από μένα για το θέμα.

    Θα αναμείνω το ποστ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα το μεθάνιο που περιέχουν οι πορδές των βοειδών που με τη σειρα τους προκαλούν την τρύπα του όζοντος πάει να ξεχαστεί :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ εργδημεργ

    Μα τον μεγάλο Σουβλακέα, με εκπλήσσετε περισσότερο και από του Σουηδό φορουματζή, που δήλωνε ότι βρίσκει θεογκόμενα την αρχηγό του Σουηδικού κόμματος των κεντρώων Maud Olofsson! (Μετέχει στην κυβέρνηση της επαράτου ΔΕΞΑΣ!)

    @ Zaphod

    Μιλάμε μέχρι και για Ιερό βίδεο ψήνομαι!

    @ αθεόφοβος

    Ο Βεργής έστυκε ως Έλλην λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Jolly Roger

    Χμμμ… όπως λέει και ο βλόγερ άμμος, τελικά το ιστολογείν είναι το ισοδύναμο του να συζητά κανείς στο σαλόνι του, (εντάξει ευρύχωρο σαλόνι) με τις φίλους του.

    Αυτό που λες, είναι στην ουσία το «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταιανα…». Σωστό μεν, αλλά φτάνει τελικά;
    Γίνεται ένα blog action day, κάποιοι ξυπνάνε (κάπως) και μετά βγαίνει ένας Alex Jones που επηρεάζει εκατομμύρια Εημέρικαν Πέητριοτς και τους λέει για το Μωαμεθανικό Κομμούνι (!!!) τον Ομπάμα που θέλει να τους πάρει τα «God given guns and SUV’s»!!!

    (SUV= Stupid useless vehicle)

    Αχχχ…

    @ live your fuck in Greece

    Η πλάκα είναι ότι ο δημαρχάρας μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται ελαφρά πάνω από τον μέσο όρο!

    Βοήθεια γείτονες!

    @ Prophet Estarian

    Καζανακοτούμπεια φορ έβερ ρε! 2009 – 2010 – 2011…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ESKARINA
    Αν κάνουμε τις μεσημεριανούδες να ασχολούνται με τα blog action days, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη μορφωτική επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας!
    Και αυτό διότι ή άνοδος του IQ όσο μικρή και να είναι, θα αφορά τεράστιο αριθμό ατόμων!

    ΑΛΛΑ:

    Άτομα με νοημοσύνη και κριτική ικανότητα είναι δυσκόλως χειραγωγήσιμα. Δώσε λοιπόν χρωματιστές κυλόττες και σελέμπριτιΖ της συμφοράς και άγιος ο Θεός.

    Από κει και πέρα, άσχετα με το δυνατό της χειραγώγησης ή όχι του κλίματος από την ανθρωπότητα, η συνολική της προσαρμοστικότητα θα κρίνει την μακροβιότητα της.

    @ J95

    Αλίμονο δεν μπορεί κανείς σε τρεις γραμμές να περιλάβει τα πάντα. Το κλίμα όπως αναφέρεις πέρα από τους εξωγενείς παράγοντες επηρεάζεται από παράγοντες πάνω στην γη, ακόμα και από τις αφεντομουτσουνάρες μας.

    Πράγματι έχουν συμβεί ακόμα και μέσα στην γραπτή ανθρώπινη ιστορία κλιματικές αλλαγές που είχαν καταλυτικά αποτελέσματα για πολλούς ανθρώπους.

    Όπως π.χ. για τον καταυλισμό των Βίκινγκς στην Γροιλανδία που εξαφανίστηκε μετά από μερικούς αιώνες, λόγω του ότι το κλίμα ψύχρανε. Οι ντόπιοι Ινουίτ επιβίωσαν διότι ο τρόπος ζωής τους ήταν καλύτερα προσαρμοσμένος στο τοπικό περιβάλλον, αντίθετα με αυτόν των Βίκινγκς που φιλοδοξούσαν να στήσουν μια μικρή Νορβηγία στην Γροιλανδία, κάνοντας εισαγωγές κρασιού για… την Θεία κοινωνία…

    @ ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    Οι κλανιές των βοοειδών (εκπομπές μεθανίου) είναι κάτι που ακούγεται ευτράπελο, μολαταύτα είναι ένα υπαρκτό θέμα δεδομένου του μεγάλου αριθμού τους

    @ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ
    Να φέρουν την κΑμμουνίΖμα εδώ και τώρα!

    Καλώς ήλθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λουκανικότατε, το κλίμα αλλάζει από μόνο του αλλά κι εμείς του δίνουμε και καταλαβαίνει.
    Ξέρεις πόσο μεθάνιο εκλύεται στην ατμόσφαιρα αν τρως φασολάδα;
    Ενώ αν τρως kanelbullar μειώνεις τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητε πεταλωτα κενταυρων,

    "[...] «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταιανα…». Σωστό μεν, αλλά φτάνει τελικά; "

    Ποτε δεν μου αρκουσε αυτη η Παναγιωταινα. Σε οτι αφορα εμενα συγκινουμαι αποκλειστικα απο ξανθιες διαστασεων 90-60-90. Ευτυχως, εχω αυτο που επιθυμω.
    Η Παναγιωταινα λοιπον, ποτέ δεν ειναι αρκετη. Αλλα δεν εβαλα καν θεμα Παναγιωταινας (δηλαδη ενος minimal στοχου).
    Το μακρυναριον το οποιον ξυνεγγραψα σημερα το πρωι επιθυμουσε να καταδειξει οτι το 99.99% των κατοικων αυτου του πλανητη, δεν ξερει την τυφλα του.

    Μπορει εσυ να συναγωνιζεσαι (αν και λιγακι δυσκολο ;-) ) τον J95 σε γνωσεις περι του κλιματος, μπορει να συζητας ατερμονως μαζι του αν το κλιμα εχει εξωγενεις η ενδογενεις παραγοντες, αλλα το 99.9% του ανθρωπινου πληθυσμου δεν ξερει τι ειναι το διοξειδιο.

    Το 99.99% δεν απασχολειται με τα βαρια ζητηματα που απασχολουν εσενα και τον J95 - αντε και τον omadeon. Δεν το ενδιαφερει αν το κλιμα θερμαινεται η ψυχεται. Δεν το ενδιαφερει αν αυτο οφειλεται σε ανθρωπογενεις η σε τυχαιους παραγοντες.

    Οι γνωσεις του για την Βιολογια συνοψιζονται στο οτι "αν στειρωσω εναν σκυλο, θα του μαραθουν τα @@ και θα πεσουν". Σου μεταφερω μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ γνωμη ενος τυπικου 26χρονου ελληνα με απολυτηριο Λυκειου.

    Δεν μπαινει λοιπον ζητημα minimal στοχων οπως η Παναγιωταινα. Το ερωτημα ειναι αν το 99.99% ασχολειται με το βρακι του καθε ξεκωλου και με την "ομαδαρα", αντι για το περιβαλλον.

    "Γίνεται ένα blog action day, κάποιοι ξυπνάνε (κάπως) και μετά βγαίνει ένας Alex Jones που επηρεάζει εκατομμύρια Εημέρικαν Πέητριοτς και τους λέει για το Μωαμεθανικό Κομμούνι (!!!) τον Ομπάμα που θέλει να τους πάρει τα «God given guns and SUV’s»!!!"

    Το προβλημα μας ειναι, οτι ο Alex Jones θα λεει τα δικα του, ειτε γινει το blog action day ειτε οχι.

    Πιστευεις πραγματικα, οτι αν σηκωθουμε ολοι και καταγγειλουμε το blog action day σαν bullshit (που ΟΝΤΩΣ ειναι), θα σταματησουν οι πολυπληθεστατοι Alex Jones αυτου του πλανητη να διακυρησσουν τις απυθμενες βλακειες τους; Ισα - ισα που θα αποχαλινωθουν εντελως.

    Το blog action day ειναι για μενα σωστο, για να υπαρχει εστω και μια μικρη φωνουλα στον ωκεανο της αγνοιας "εκει εξω" που να λεει οτι το περιβαλλον δεν τρωγεται, αλλα ειναι κατι που πρεπει να προστατεψουμε.

    Πιστεψε με, οσα ποστ και να γραψεις υπερ / κατα της υπερθερμανσης, οσα επιχειρηματα και να ανταλλαξεις με τον J95 γυρω απο τις κλιματικες αλλαγες, θα σε διαβασει ενας διψηφιος το πολυ αριθμος ατομων. Και θα σε καταλαβουν ακομα λιγοτεροι.
    Ενω ενα blog action day θα το δουν μερικες δεκαδες χιλιαδες - εστω κι αν λεει αποκοιμιστικα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγνωμη, ξεχασα το παρακατω.
    Γραφεις οτι

    "Οι κλανιές των βοοειδών (εκπομπές μεθανίου) είναι κάτι που ακούγεται ευτράπελο, μολαταύτα είναι ένα υπαρκτό θέμα δεδομένου του μεγάλου αριθμού τους"

    Και που να μαθεις για τις κλανιες των μηρμυγκιων !!

    Στην τροπικη ζωνη αποψιλωνουν το δασος, το εδαφος ερημοποιειται (τα γραφω πολυ συνοπτικα τωρα) και σαν φυσικο επακολουθο γεμιζει τερμιτες.
    Η βιομαζα των τερμιτων μετραει κατι δισεκατομμυρια τονους. Φυσικα, τα δισεκατομυρια τονοι βιομαζας τρωνε κατι και (επισης φυσικα) κλανουν μεθανιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H λύση Roger είναι να μεταλλάξουμε το δι εν έη των μυρμηγκιών και των τερμιτών και να κλάνουν οξυγόνο!

    Επίσης πρέπει να απαγορευτεί στον Καραμανλάρα, στον Ευ.Βενιζέλο, στον Πάγκαλο, στην Κανέλη, στον Ταρατατζουμ Καρά Τζαφέρ και στην Πετραλιά να τρώνε φασολάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριοι Jolly Roger και doctor ,

    Κατ' αρχήν ιδού ο υπεύθυνος για τις εκπομπές μεθανίου: Κλουξ!

    Ειδικότερα:

    @ Jolly Roger

    Χρειαζόμαστε τελικά περισσότερα βλογ άξιον δέηζ για την πλέμπα (μπας και ξεκολλήσει από την κυλόττα της Πετρούλας και ξεστραβωθεί) και ει δυνατόν σε επόμενη φάση, βλογ άξιον δέη κατά Λιακό, Άλεξ Τζόουνς και άλλων Μβουμβουκίων! :D

    Μολαταύτα, εδώ στο σαλονάκι μας μπορούμε κάλλιστα να χλευάζουμε αυτά τα αναποτελεσματικά ηβέντζ με ύφος 40 καρδιναλίων, ελπίζοντας ότι ο κόσμος κάποια στιγμή θα περάσει στο επόμενο στάδιο ΜΕΤΑ τα βλογ άξιον δέηζ…

    Όλα αυτά φυσικά πίνοντας τέιον (με γάλα), μετά κανέλμβουλαρ που λέει και ο δόκτωρ…

    @ doctor

    Η φασολάς να δίδεται με δελτίο και αυξημένη φορολογία και τα κανέλμβούλαρ με έχπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οικοδεσπότα και λοιποι παίδες, δεν πρόκειται περι έρωτος, ή ότι εκτιμω την ομορφια (ορίστε; ) της Σάρας. Απλως ανήκει στην κατηγορία των γυναικων, η οποία ξυπνάει μέσα μου το ζώον!

    Κι αυτη η Maud! Τον καταλαβαίνω τον φιλαράκο! Αυτη ανήκει σε μία άλλη κατηγορία γυναικων (συνήθως ελαφρως προβατίνες), που σε προκαλουν να τις κάνεις να κάνουν πράγματα που φυσιολογικα τις φρικάρουν! Πχ εγω θα την ανέβαζα στο τραπέζι, να χορέψει τσιφτετέλι - ή θα την έψηνα να κάνει γυμνισμο! (Είναι σίγουρο ότι θα τσινούσε αγρίως, πριν κάνει οποιοδήποτε απ' αυτα - αλλα εκει έγκειται η γλύκα! Στο ψηστήρι!)

    Υγ: Να μην το μαμήσουμε, διότι -άμα πάμε έτσι- προβλέπω το επόμενο ποστ να είναι περι σέχ και φαντασιώσεων, οπότε πάει το μπλόγκι του οικοδεσπότη! Θα βουλιάξει απ' το βάρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ εργδημεργ

    Είναι ότι κάτι τέτοιες μπορείς να τις ψήσεις να κάνουν ΤΑ απίστευτα ε;
    Χαχαχα!

    @ Κλείτωρ

    Και κακίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η αλήθεια είναι ότι μυρίζει λίγο καμαρίλα το όλο πράγμα με τα μπλόγκ, όπως είχες γράψει άλλωστε παλαιότερα...

    Τεσπα... Ειρήνη ημίν, βασικά όλοι δίκιο έχουμε, ιδίως ο φίλος που στηρίζει την άποψη ότι ο πλανήτης ψύχεται στο γεγονός ότι ο φετινός Σεπτέμβρης στην Αθήνα ήτο κατά τι κρύος και βροχερός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ O Σχολιαστής

    Το θέμα είναι επιπέδου μεσημεριανάδικου και απευθύνεται σε ανθρώπους αντίστοιχου επιπέδου, που ατυχώς αποτελούν την πλειονότητα του κοινού.

    Το μόνο θετικό που μπορεί να περιμένει κανείς (όπως λέει και ο Jolly Roger) είναι μπάς και οι συμμετέχοντες κάνουν και ένα βηματάκι παραπέρα.

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό είναι λίγο χλωμό, διότι για τους περισσότερους τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν ως κατευναστικά συνειδήσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Α καλά έχω εκστασιαστεί τώρα, αυτές οι διαμαρτυρίες είναι σκοπός ζωής μη σου πω... :p

    "Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό είναι λίγο χλωμό, διότι για τους περισσότερους τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν ως κατευναστικά συνειδήσεως"

    Συμφωνώ και νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα, θεωρεί ο καθένας πως έκανε το χρέος του και δεν κάνει κάτι παραπάνω. Εδώ μερικοί θα νιώσουν και τύψεις αν ξεχαστούν και δεν λάβουν μέρος σ'αυτές τις πολύ "ουσιαστικές" προσπάθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ιοκάστη

    Θα νιώθουν τύψεις και θα τις κατευνάσουν με κάτι τέτοια...

    (Τα έχουν όλα και συμφέρουν)

    Δεν είναι όμως κάτι που πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού λίγο - πολύ όλοι μας ψάχνουμε τον ευκολότερο και πιο ανώδυνο τρόπο για να κάνουμε διάφορα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πόλσε, και λίγα λες... Συγκρατημένος εσχατως, ίνα τί; :))

    ellinaki, αν ΨΗΝΟΜΑΙ λέει!!!!! Ηδη, αυτος ειναι ο σκοπος που θα λαβω μερος. Αμαν πια με τις τρομολαγνειες τους. Ψάξαν ψάξαν και βρηκαν κατι που πιανει όλους τους πλανητόβιους: το κλιμα! ΟΥΦΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σύμφωνα με απόρρητη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται εδώ, ο Καραμανλής είναι σίγουρο ότι θα χάσει τις εκλογές:
    http://asimonis.files.wordpress.com/2009/09/tru4.jpg?w=600&h=450

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Rodia

    Σκέφτηκα να δείξω την καλή μου αναθροφή! :-P

    @ doctor

    Κλείδωσε το ματς σε λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μου φαίνεται ότι πρέπει να μεταφράσουμε τα Καζανακοτούμπεια εις την αγγλικήν. Κυριολεκτικά θα σωθεί κόσμος και κοσμάκης... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Hades

    Σώστε τις αθώες παιδικές ψυχούλες από την κόλαση των βλογαξιονδέηζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...