Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Βοηθείστε τον Θανάση να δραπετεύσει! (I helped Patrick Mc Goohan escape part II)

(Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση).


Σε συνέχεια του προηγούμενου ψυχανεμιστικού ποστ που ήταν βασισμένο στην καλτ τηλεοπτική σειρά του 1968 «Ο Φυλακισμένος» (The Prisoner), (Ακόμα και σήμερα μαζεύονται κάθε χρόνο στο Portmeirion, χώρο των γυρισμάτων, οι φανς της) ακολουθεί η προσαρμογή των συμπερασμάτων στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Βέβαια βλέποντας την ανωτέρω εικόνα, είμαι σίγουρος ότι ψυχανεμίζεστε που το πάω. (Αλlώστε είναι γνωστό ότι οι αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου ανήκουν χαλαρά στο ευφυέστερο 0,25% των Ελλήνων. Καλά τέτοιο ελεεινό γλείψιμο στους αναγνώστες, ούτε ο «Αποδυτηριάκιας» του «Φίλαθλου» δεν κάνει).

Ανακεφαλαιώνοντας από το προηγούμενο ποστ, κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπική φυλακή που ορίζεται, από τις προκαταλήψεις του, την ευφυία του, την θρησκεία του, την υγεία του, την … βλακεία του και την πίεση του κοινωνικού περιβάλλοντος για να συνταχθεί με την τρέχουσα κοινωνικώς αποδεκτή συμπεριφορά.

Συνεπώς, ακολουθώντας το πνεύμα της τηλεοπτικής σειράς, ο εμφανής καταπιεστής / εξουσιαστής (ο Νο 2), πρόσωπο που αλλάζει κατά περιόδους, έχει σαν στόχο να «σπάσει» το φρόνημα τον Θανάση (Φυλακισμένος Νο 6) κάνοντάς τον άβουλο πιόνι.

Όμως ο εκάστοτε Νο 2 δέχεται εντολές από τον Νο 1, που σύμφωνα με την σουρεαλιστική σειρά, είναι τελικά ο ίδιος ο φυλακισμένος ο Νο 6!

Έτσι ακριβώς και ο μέσος Θανάσης.

Βγάζει μόνος του τα μάτια του, ψηφίζοντας σαν ποδοσφαιρικός χούλιγκαν και επιλέγοντας μόνος του, τους φαύλους, τους ανάξιους, τους μάστορες αυτού του γαμημένου νεποτισμού, που έχουν μετατρέψει το πολίτευμα της Ελλάδας σε ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ενώ παράλληλα κάνουν την ζωή για κάθε νοήμονα άνθρωπο σε αυτή την χώρα, κόλαση.

Τα παιδιά των πρωθυπουργών πρωθυπουργοί, των υπουργών, υπουργοί και των βουλευτών βουλευτές. Μη πω και τα παιδιά των τραπεζοϋπαλλήλων, τραπεζοϋπάλληλοι!

Να πω κάτι περί νεποτισμού.
Στην ιδιωτική οικογενειακή επιχείρηση, μπορεί να είσαι όσο νεποτιστής γουστάρεις. Δικιά σου είναι, αν θες της βάζεις φωτιά και την καις.

Με το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια αξιώματα, δεν μπορεί κανείς να επικροτεί τον νεποτισμό, διότι πολύ απλά με τον αποκλεισμό των άξιων για χάρη των κουμπάρων, την χώρα την παίρνει ο διάολας.

Αλλά που μυαλό ο Θανάσης…

Πως θα σωθεί λοιπόν ο Θανάσης από την βλακεία του, ώστε να αποδράσει από την φυλακή που ονομάζεται Νεοελλαδέζικο πολιτικοκοινωνικό σύστημα; Ώστε να μπορέσει κάποτε αυτός ο τόπος να βρεθεί εκεί που του αξίζει;

Έλα ντε.

Πώς;

Με λοβοτομή; Με ηλεκτροσόκ; Με θαύμα της Παναγίας Σουμελά; Με υπνοπαιδεία; Με διαλογισμό; Διότι παρά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες, ο Θανάσης ζει μακαρίως στην βλακεία του επιλέγοντας τους δεσμώτες του με κριτήρια χουλιγκάνου. Ας ψοφήσει της πείνας, αρκεί να πάρει το πρωτάθλ… ε… τις εκλογές η ομάδαρ… ε…η ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΤΟΥ.

Τι να πω βρε παιδιά, αν έχει κανείς καμιά ιδέα για να βοηθήσει τον φυλακισμένο στην βλακεία του Θανάση….

Δέστε και ένα ενδιαφέρον ποστ από το ελληνάκι εδώ.

17 σχόλια:

  1. Φίλε, κάποιος σου κάνει αντίπραξη, πάτησέ τον καταγής ωσάν το σκουλήκι:

    http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2009/09/o.html

    [μην πεις ότι στο'πα εγώ ε;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Save Thanassis!

    Αν και μεταξύ μας αυτή η χώρα να 'ουμε δεν σώνεται με τίποτε γιατι δεν θέλει να σωθεί!

    Αντε παλι να διαλέξουμε τον (α)καταλληλότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγαλύτερη επιτυχία όλων αυτών που μας "κυβερνάνε" είναι πως μας έπεισαν οτι αποτελούν αναγκαίο κακό! Πως δεν υπάρχει τρόπος να αντισταθούμε, πως απλά επιλέγεις πρόσωπα από μια λίστα ηλιθίων, πως είμαστε χαμένοι από χέρι.
    Ο μεγαλύτερος τους φόβος μήπως και συνειδητοποιήσουμε καμία μέρα την δύναμη μας και τους στείλουμε στο διάολο και καθώς δεν ξέρουν να κάνουν καμιά τίμια δουλειά πεθάνουν από την πείνα. Είναι ο φόβος του θηριοδαμαστή μήπως το λιοντάρι θυμηθεί οτι είναι ο βασιλιάς των ζώων και τον φάει μαζί με το μαστίγιο.
    Πότε θα καταλάβουμε πως εμείς δίνουμε αξία σε αυτούς τους άθλιους και θα τους στείλουμε σπίτι τους; Μάλλον ποτέ γιατί είμαστε εντελώς ζώα. Μας κουνάνε ένα ηλίθιο μαστίγιο και μας πετάνε και κανένα κοψίδι και εμείς κάνουμε τούμπες και τρώμε ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ doctor

    Με την βοήθεια των Ανδρομέδιων αδελφών μας τον έκανα σκόνη!

    @ Zaphod

    Εμ, ο Θανάσης μια ζωή φυλακισμένος και απλά οι Νο 2 θα κάνουν ροτέισιον...

    @ Ptomas

    Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Και έτσι καταφέρνει και κυβερνά(;) ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρότι συμφωνώ εν πολλοίς με τα γραφόμενα, έχω μια απορία : Ο Θανάσης είναι όντως βλάκας ; Ή μήπως είναι ένας μικρός συμφεροντολόγος που η προσωπική καλοπέραση του δεν τον αφήνει να δει όλη την εικόνα ; Μήπως ο Θανάσης προσδοκά ένα διορισμό στο δημόσιο, μια νομιμοποίηση αυθαιρέτου, το βόλεμα του παιδιού του, τις αιώνιες επιδοτήσεις του ελληνικού κράτους ή τέλος πάντως κάποιο άλλο ρουσφετάκι και για το λόγο αυτό είναι πρόθυμος να ψηφίσει οποιονδήποτε του τάξει την πραγματοποίηση του "ονείρου" του ; Μήπως τελικά ο Θανάσης ξέρει πολύ καλά τι κάνει για την πάρτη του και να πάνε να ... δουν αν έρχεται ο Θανάσης όλοι οι υπόλοιποι ;

    Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε βλάκας είναι ο Θανάσης, είτε απλώς ζει στη μικρόφουσκα του και δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του, αξίζει τον κόπο να τον σώσει κανείς (για να μην αναφέρω την παράμετρο που ο Θανάσης δεν θέλει να σωθεί); Κατά τη γνώμη μου, ΟΧΙ.
    Πρώτον διότι η βλακεία δεν παλεύεται και δεύτερον διότι επιθυμώ σφόδρα την εξαφάνιση αυτής της ράτσας του Ελληνάρα, στην οποία ανήκει ο Θανάσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία μόνον λύσις υπάρχει για να σπάσει το φράγμα του νεποτισμού. Να αλλάξεις το όνομά σου σε Κάρολος Κοκακόλας και να κατέβεις αρχηγός κόμματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ESKARINA

    "…Ο Θανάσης είναι όντως βλάκας ; Ή μήπως είναι ένας μικρός συμφεροντολόγος που η προσωπική καλοπέραση του δεν τον αφήνει να δει όλη την εικόνα…"

    Mα αυτός είναι ο κορμός, ο πυρήνας της βλακείας του Θανάση! :)

    @ O Σχολιαστής

    Ελπίζω να μπω στην Eurobank! (Μην πω και στην Πειραιώς) :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ώστε να μπορέσει κάποτε αυτός ο τόπος να βρεθεί εκεί που του αξίζει;"

    Μηπως ο τοπος, ή για την ακριβεια, οι ανθρωποι που τον κατοικουν, βρισκονται εκει που τους αξιζει; Βεβαια οι αλλοι, που δεν γουσταρουν να το τρωνε στην μαπα τι φταινε;

    Καλη μπλογκοσεζον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ DennisV

    Είχα σκεφτεί βέβαια και την σκάντζα του υπάρχοντος πληθυσμού με 15.000.000 Κινέζους!

    Οι ΝεοΕΛλαδέζιοι θα πάνε στην έρημο Τακλαμακάν να βόσκουν καμήλες και να ψάχνουν την λευκή πυραμίδα.

    Με αυτήν την ριζοσπαστική λύση, θεωρώ ότι η Ελληνική φύση και τα αρχαία μνημεία θα τύχαιναν καλύτερης αντιμετώπισης! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η βλακεία είναι ανίατη ασθένεια. Η μοναδική λύση είναι να επέλθει μία τεράστια παρακμή και μέσα από τις στάχτες να αναδυθεί ο Φοίνικας της λογικής (ειλικρινά δεν ήθελα να μου βγει τόσο θολοκουλτουρέ αλλά είναι πρωί ακόμα...)

    Μία άλλη λύση είναι η υποχρεωτική προβολή αυτού του βίδεου στα εκλογικά κέντρα, ως ύστατη προσπάθεια ερεθισμού των νευρώνων του εκλογικού σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ellinaki

    Καλέ, αυτό το βίδεο κάνει καλά μέχρι και τον Πανίκα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Πώς; Με λοβοτομή; Με ηλεκτροσόκ; Με θαύμα της Παναγίας Σουμελά; Με υπνοπαιδεία; Με διαλογισμό; Διότι παρά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες, ο Θανάσης ζει μακαρίως στην βλακεία του επιλέγοντας τους δεσμώτες του με κριτήρια χουλιγκάνου. Ας ψοφήσει της πείνας, αρκεί να πάρει το πρωτάθλ… ε… τις εκλογές η ομάδαρ… ε…η ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΤΟΥ."

    Εγώ είμαι υπέρ των συμβιβαστικών-σωρρευτικών λύσεων. Έχουμε και λέμε.
    - Με λοβοτομή της Παναγίας Σουμελά
    - Με ηλεκτροσόκ της Υπνο-παιδείας
    - Με σφαλιάρες στους δεσμώτες
    - Με διαλογισμό επί της πείνας (που έρχεται)

    (Και με τους Madeleine-Jonas στο Νεοελλαδέζιο θρόνο, όπως είπαμε αλλαχού)

    ΈρρωσΘε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ undantag

    Ζήτω ο ηλεκτροσοκιασμένος Παναγιασουμελολοβοτομημένος ΒασιλεΦς Ιωνάς ο Α'!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η χρηση του ορου "ελευθερια" σε σχεση με την πολιτικη, ειναι ενα απο τα πιο υπουλα κολπα της συγχρονης πολιτικης θεωριας. Η ελευθερια ηταν παντα φιλοσοφικο κονσεπτ και εχει να κανει με την ικανοτητα να ζεις συμφωνα με τις επιλογες σου. Ακομη και το πιο φιλελευθερο καθεστως δεν μπορει να σου παρεχει τετοια "ελευθερια", οπως σωστα λες.

    Πιστευω οτι ο σωστοτερος ορος ειναι αυτονομια (κοινως το να εισαι πολιτικα αυτο-κυβερνωμενος σε επιθυμητο κοινωνικο πλαισιο). Αλλα και παλι αυτο μαλλον εξασφαλιζεται περισσοτερο με κοινωνικη νοημοσυνη (Social Intelligence, wikipedifiable) παρα με νομοθεσια που την εξασφαλιζει. Κοινως, Γορδιος Δεσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ DennisV

    Σωστός, αλλά μην λησμονείς ότι είμαστε απόγονοι του Μεγαλέκου και τους Γόρδιους δεσμούς τους έχουμε για κολατσό! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Oχι αλλο "Αλεκο" ...αρκετον εχω φαει στην μαπα λογω ερευνας/στοχασμου περι του "Μακεδονικου Ζητηματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...