Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

الرومΕλ Ρουμ- (Ιστορίες εθνικής συνέχειας)


Στην Σούρα 30 (Ελ Ρουμ) του Κορανίου, αναφέρεται σύμφωνα με την μετάφραση από το επιτελείο του Ισλαμιστή δημιουργιστή Harun Yahya:

«Οι Ρωμιοί έχουν ηττηθεί σε μια γη πολύ κοντινή. Αλλά αυτοί και μετά την ήττα τους θα αναδειχθούν και πάλι νικητές σε μερικά χρόνια. Αυτή είναι υπόθεση που θα αποφασίσει ο Θεός και για ό,τι έγινε στο παρελθόν και για ό,τι θα γίνει στο μέλλον».

Στο ίδιο χωρίο σε μετάφραση του μεταφραστικού επιτελείου των εκδόσεων «Κάκτος», οι «Ρωμιοί» (Ελ Ρουμ) της μετάφρασης του Ισλαμιστικού επιτελείου, βαφτίζονται «Έλληνες». Προφανώς στο πνεύμα της αέναης συνέχεις του Ελληνικού έθνους δια μέσου των χιλιετηρίδων. Εκ των πραγμάτων το να θεωρεί κανείς την αυτοκρατορία κάτι καραελλήνων από την Γραβιά, όπως του Κωνσταντίνου (Flavius Valerius Constantinus) και του Ιουστινιανού (Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus) που μητρική γλώσσα είχαν την Ελληνική και άλλη γλώσσα δεν εγνώριζαν και δεν άφησαν άλλη να μολύνει τα αυτοκρατορικά τους στόματα, σαν Ελληνικό κράτος, είναι δείγμα υγιούς σκέψης, διότι εθνικόν είναι το αληθές, έτσι Φανούρη - Σιγισμούνδε; Τι; Οι κύριοι δεν ήταν Έλληνες εκ καταγωγής, ούτε είχαν Ελληνική συνείδηση; Το βράδυ δεν έχει πατάτες τηγανητές!

(Διαφημιστική σφην 1:
Στα χέρια μου, σαν ένας από τους διαχειριστές της mailing list της «Αναδάσωσης», έπεσε και ένα PDF με μια μετάφραση του Κορανίου στα Ελληνικά, εγκεκριμένη από τον Βασιλιά της φονταμενταλιστικής ουαχαμπιστικής Σαουδικής Αραβίας, που έχει βαλθεί να εξαπλώσει στην Ευρώπη με κάθε μέσο την δικιά της ακραία εκδοχή του Ισλάμ. Ο αποστολέας έφαγε από εμένα τα δέοντα γαμωσταυρίδια για το σπαμάρισμα, αλλά εκ των υστέρων μετανιώνω που δεν έλεγξα την σούρα 30, για να εκτιμήσω το μέγεθος του λαϊκισμού της Σαουδαραβικής μετάφρασης).

Το εν λόγω χωρίο αναφέρεται σε μία ήττα των Χριστιανών Βυζαντινών από τους Ζωροαστριστές ακόμα Πέρσες που συνέβη κατά την διάρκεια της ζωής του Μωάμεθ. Ο Μωάμεθ και οι οπαδοί του πολέμησαν στο πλευρό των Βυζαντινών, αφού η Χριστιανική θρησκεία ήταν εγγύτερα στο Ισλάμ από ότι στον Περσικό Ζωροαστρισμό.

Το χωρίο του Κορανίου αναφέρει ότι οι Ρουμ (Ρωμιοί, ή Έλληνες στην Παπαρρηγοπουλικήν) μπορεί να έχασαν, αλλά μια μέρα με την βοήθεια του Θεού θα νικήσουν. Αυτή η πρόβλεψη, ίσης αξίας με την πρόβλεψη ότι κάποτε η Μπαρτσελόνα θα συντρίψει τον Άγιαξ Άσπρων Χωμάτων, θεωρείται από πολλούς μωαμεθανούς σαν ένα από τα θαύματα του Κορανίου. Ε, του κερατά. Δεν είχε πάρει και την κάτω βόλτα η Βυζαντινή αυτοκρατορία του 7ου αιώνα. Κάποιον, κάπου θα νικούσε.

Βλέπουμε λοιπόν, με αφορμή το «Έλληνες» στην μετάφραση του «Κάκτου» (αλλά και πάρα πολλές άλλες, μα τον Μεγάλο Σουβλακέα ποιητή πάντων των γύρωνε τε και των μπιρονίονε) ότι υπάρχει αυτή η Παπαρρηγοπούλεια λύσσα της υπερτρισχιλιετούς «συνέχειας» του Ελληνισμού με όρους… Εθνικού κράτους.

Συνέχεια λοιπόν.

Ποια συνέχεια ακριβώς υπάρχει μεταξύ του Ομήρου και του Θεμιστοκλή (Ντέμη) Δεμεχέζη του νταλικιέρη;
Ποια συνέχεια υπάρχει ανάμεσα στα αρχαιοελληνικά αγάλματα και τις πρωταγωνίστριες του Next Top Model;

(Διαφημιστική σφην 2:
Φυσικά και οι δεν είχαν όλοι οι αρχαίοι Έλληνες σώματα σαν τους Κούρους και τις Κόρες, ή τον Ερμή του Πραξιτέλους. Προφανώς οι παχύσαρκοι ήταν ελάχιστοι, αλλά τα αγάλματα σίγουρα αποτελούσαν τα πρότυπα της ομορφιάς της εποχής και όχι απεικόνιση του μέσου ανθρώπου. Ακριβώς όπως οι φωτοσοπιασμένες μέχρι αηδίας μοντέλες στα σημερινά περιοδικά, που είναι λες και έχουν βγει από το Νταχάου, αποτελούν τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς).

Συνέχεια κρατική με την σημερινή έννοια του κράτους προφανώς δεν υπάρχει. Κράτος «Ελλάδα» δεν υπήρχε στην αρχαία εποχή με τις πόλεις κράτη, μετά ήρθε η βραχύβια αυτοκρατορία του Μεγαλέξαντρα, μετά τα Ελληνιστικά βασίλεια και μετά η Ρωμαϊκή κατάκτηση, Η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν πολύ απλά εξέλιξη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, που χρησιμοποιούσε μεν την Ελληνική γλώσσα, αλλά οτιδήποτε άλλο Ελληνικό έπεσε υπό διωγμό, για να ξεριζωθεί η Ελληνική θρησκεία προς όφελος της Χριστιανικής. Οι Έλληνες ήταν μέλη μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας, αλλά σίγουρα δεν ήταν η κυρίαρχη εθνότητα πάνω από τις άλλες, όπως π.χ. οι Γερμανοί και κατά δεύτερο λόγο οι Ούγγροι στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία. Ούτε να πουν ότι ήταν Έλληνες δεν μπορούσαν, μην τυχών και τους πουν Εθνικούς. Οι Έλληνες έγιναν Ρωμιοί, ούτε καν Ρωμαίοι. (Οι Ρουμ που έλεγαν οι συγγραφείς του Κορανίου). Μετά, Τουρκοκρατία και τον 19ο αιώνα, τον αιώνα που άρχισαν να διαμορφώνονται πολλά εθνικά κράτη, μετά την επανάσταση των Γραικών / Ρωμιών /Αρβανιτών (Χριστιανών γενικώς) προέκυψε το Βρετανικό (μέχρι το 1949) προτεκτοράτο «Ελλάς». Μετά ανέλαβαν οι Αμερικανοί και αργότερα το 1981 μπήκε συνεταίρος στην «protection» (προστασία, νταβατζιλίκι) η ΕΟΚ (από το 1992 ΕΕ).

Άντε γεια που θα έλεγε και γνωστός εκ Πειραιά αγγειοπλάστης (τσουκαλάς).
Πάμε στα φυλετικά τώρα, που τόσο πολύ ερεθίζουν σεξουαλικώς διάφορους εθνοπαράφρονες εκ ΝΑ Ασίας (Λάος). Προφανώς μεταξύ του Ομήρου ή κάποιου Μινωίτη πυγμάχου που αποθανατίστηκε στο ανάκτορο της Κνωσού και του Θεμιστοκλή Δεμεχέζη έχουν μεσολαβήσει πολλοί και διάφοροι, όπως Ρωμαίοι, Γαλάτες, Γότθοι. Σλάβοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Βενετοί, Αιγύπτιοι του Ιμπραήμ και δεν συμμαζεύεται. Ας μην πούμε και για τον Γότθο Αλάριχο (Ούλριχ) που με τις ευλογίες του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, έσφαξε κόσμο και κοσμάκη στην ηπειρωτική Ελλάδα επειδή δεν ήταν Χριστιανοί. Αλλά μην απελπίζεστε ω οπαδοί της φυλετικής καθαρότητας. Τα μπασταρδάκια είναι λέει πιο έξυπνα. Άρα ο Δεμεχέζης… εεε… μάλλον φταίνε τα μεταλλαγμένα και το χαζοκούτι που δείχνει Λιακό και νεξτ τοπ μόντελ.

(Διαφημιστική σφην 3:
Εάν τεκνοποιήσουν δυο ξαδέλφια μεταξύ τους, ο δείκτης νοημοσύνης των τέκνων θα είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ από τον Μ.Ο. των δεικτών νοημοσύνης των γονιών τους.
Εάν τεκνοποιήσουν δυο άτομα από την ίδια εθνοτική ομάδα, ο δείκτης νοημοσύνης των τέκνων θα είναι ΙΣΟΣ με τον Μ.Ο. των δεικτών νοημοσύνης των γονιών τους.
Εάν τεκνοποιήσουν δυο άτομα από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, ο δείκτης νοημοσύνης των τέκνων θα είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον Μ.Ο. των δεικτών νοημοσύνης των γονιών τους. Προτιμήστε αλλοδαπές – ους συντρόφισσες –ους. Θα σας ζαλίζουν και λιγότερο τα πεθερικά λόγω αποστάσεως).

Τώρα αν οι Μπουμπουκόπληκτοι νομίζουν ότι οι διάφοροι κατακτητές και επιδρομείς του Ελληνικού χώρου δεν ΠΗΔΟΥΣΑΝ αγνές Ελληνοπούλες, κάπου έχουν εσφαλμένη αίσθηση της πραγματικότητας. Να, κάτι σαν τον καραμαλάκα καραρατσίστα Φαλμεράυερ, που έψαχνε να βρει τον Ερμή του Πραξιτέλη ντυμένο με φουστανέλα ή έστω βράκα στο πρόσωπο των Ρωμιών. Ρε, α πάγαινε από δω.

Ναι βρε Κάρολε, αλλά κάποια υπερτρισχιλιετής συνέχεια δεν υπάρχει θα ρωτήσει η αναγνώστρια του ιστολογίου που είχε την υπομονή να φτάσει μέχρι εδώ χωρίς να λύσει και ένα Σουντόκου ενδιάμεσα.

Ναι υπάρχει.

Και αυτή είναι η συνέχεια της γλώσσας. Φυσικά «Τα πάντα ρει, δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης!» που έλεγε ο Ηράκλειτος. Η Ελληνική γλώσσα επέδρασε σε άλλες σε κάποιες εποχές και δέχτηκε επιδράσεις από άλλες σε κάποιες άλλες πιο δύσκολες. Αν προσθέσουμε και την φυσιολογική διαχρονική μεταβολή της γλώσσας, τόσο στην σύνταξη όσο και στην προφορά, βρίσκουμε τον μοναδικό σίγουρο δεσμό ανάμεσα στον Όμηρο και τον Θεμιστοκλή Δεμεχέζη τον νταλικιέρη.

Διότι τελικά το τι είναι κανείς, είναι αυτό που έχει στο μυαλό του και την καρδιά του πέρα από οποιαδήποτε πατσαβουρόχαρτα υπηκοότητας ή ότι άλλο. Και φυσικά η πρώτη γλώσσα, η μητρική (άντε το πολύ η δεύτερη) καθαρίζει τι θα υπάρχει μέσα στο μυαλό και την καρδιά. Βέβαια, κακώς λέω καρδιά, αυτή είναι απλά μια αντλία που κυκλοφορεί το αίμα στο σώμα. Υπεύθυνος και για το συναίσθημα είναι πάλι ο εγκέφαλος με το δεξί ημισφαίριο. Το αριστερό φυσικά είναι υπεύθυνο για την λογική.

Αυτά τα πολλά περί Κορανίου και υπερτρισχιλιετούς συνέχειας του Ελληνισμού. Κλείνω με την τελευταία διαφημιστική σφήνα για σήμερα.
(Διαφημιστική σφην 4:
Ζητείται κορασίς / νεανίς / γυνή / γραϊδιον που θα εκτιμήσει τα παρακάτω δώρα δια την αιρετικήν αντιορθόδοξην εορτήν του Ψευδοαγίου Βαλενδίνου:

1. Ανθρώπινη καρδιά από σοκολάτα γάλακτος με τις βαλβίδες και απ’ όλα, τυλιγμένη με κόκκινη κορδέλα.
Ή εναλλακτικά:
2. Δεξί ημισφαίριο εγκεφάλου από λευκή σοκολάτα με τις αυλακώσεις και απ’ όλα, τυλιγμένο με φούξια κορδέλα.

Ρομαντισμός και σοσιαλιστικός ρεαλισμός σε ένα μοναδικό δείγμα).

39 σχόλια:

  1. Εύγε Λουκανικοπώλα ..απίθανον είτα ποστίον...Είθε ο Αλλάχ να σε ευλογεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νταξ' τώρα. Δε χρειάζεται κανείς να διαβάσει στοιχειώδη ιστορία για να καταλάβει την φυλετική ασυνέχεια των ΕΛ. Αρκεί να ρίξει μια ματιά στις φάτσες τριγύρω του και να δει ότι στα βάθη των αιώνωνε εις τούτα τα ιεράν χώματαν τα φύλα επηδιόσαντο αναμεταξύ των κατά ριπάς.

    Και φυσικά όσοι βλέπουν σχέση μεταξύ αρχαιοελληνικής κοινωνίας, αισθητικής, νοοτροπίας, κλπ με τα μυαλά του Μπάμπη Δεμεχέζη (πρώτο ξαδερφάκι του Ντέμη), προφανώς δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την αρχαιοελληνική κατάσταση.

    Κατά τ'αλλα ωραίο το έργο, αλλά μας γαμ*σατε στα διαφημιστικά να'ουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, μία καλή ένδειξη για την καθαρότητα της καταγωγής των ελλήνων είναι και τα επίθετα όπως Ασλάνης, Αρζόγλου, Μπαξεβάνης, ή όσα αρχίζουν από Καρα- ή Χατζή- και τα λοιπά. Αν όχι μία ξένη καταγωγή, τουλάχιστον κάποιο συγχρωτισμό με αλλοδαπά στοιχεία, τον δείχνουν, έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλή πλάκα θα είχε να πιάσει κανείς τυχαίες καθημερινές φράσεις και να προσδιορίσει την εθνικότητα των χρησιμοποιούμενων λέξεων. Έτσι, να βλέπαμε σε τι ποσοστό μιλάμε ελληνικά στην καθημεριονότητά μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χεχεχε!!! Πλανάσθε, αγαπητε οικοδεσπότα! Ουχι όλως (διότι δια το Ιερον Κοράνιον ποίος αφώδευσεν), αλλα μερικως!

    Ο γράφων είχεν ως σπορ, ως εργένης, την ενδελεχη παρατήρησιν γυναικείων σωμάτων Ελλ'νίδων (κατα προτίμησιν γυμνων) εις τας πλαζ της επικρατείας, ταυτοχρόνως με την παρατήρησιν γυναικείων αγαλμάτων εις τα μουσεία της επικρατείας. (Επίσης κατα προτίμησιν γυμνων.)

    (Εναλλακτικως -ελλείψει πλαζ, δηλαδης-, όσα η ελαφρωθείσα γυναικεία ενδυμασία απο Μαΐου έως Οκτωβρίου αφήνει να φανουν.)

    Αι παρατηρήσεις μου κατοχυρώνουσιν ουχι μόνο την συνέχειαν του Γένους, αλλα και αυτην ταύτην την διατήρησιν των αρχαίων φυλών, ως οι Αχαιοι, Δωριεις, κτλ κτλ. Δύναμαι ν' αποφανθω τελεσιδίκως εαν γυνη τις είναι φερ' ειπειν βλάχα (δωρικον φύλον), και μόνον εκ του αστραγάλου αυτης!

    Ενδεχομένως εις τα γεράματά μου (και ανωνύμως, ίνα μη φάω παντοφλιά εκ της γραίας) θα δημοσιεύσω τας λεκτικας και φωτογραφικας παρατηρήσεις μου.
    Έως τότε, αρκεσθείτε, αξιότιμε κύριε, εις τας διαβεβαιώσεις μου περι του θέματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γλαύκος

    Αλλάχου άκμπαρ!

    @ ellinaki

    Χωρίς διαφημιστικές σφήνες πώς θα βγουν τα έξοδα μωρέ; Πρέπει να είμεθα ρεαλισταί.

    @ athinovio

    Φυσικά. Και το Χρήστος Αρδίζογλου ακόμα περισσότερο. (Μεγάλη παλιά παιχτούρα της ΑΕΚάρας).

    @ Αγησίας

    Σαν το χαλάλι και το χαράμι που είναι αραβικά και τα πήραμε από τους Οθωμανούς μέσω του Ισλάμ.

    Χαλάαλ=Σύμφωνο με την θρησκεία.

    Χαράαμ=Απαγορευμένο από την θρησκεία.

    @ εργδημεργ

    Ε, καλά δεν εξαφανίζονται τα διάφορα γονίδια που ευθύνονται για διάφορα χαρακτηριστικά μέσω της διασταυρώσεως. Απλά εμφανίζονται εδώ και εκεί είτε σε πλήρη ανάπτυξη είτε ανακατεμένα με άλλα χαρακτηριστικά.

    Ενθυμούμαι μία Κρητικοπούλα οριτζιναλ ξανθή με γαλανά μάτια, με σωματότυπο που περνούσε για Σκανδιναβή (ή Σπαρτιάτισα). Όμως είχε και μια ξανθιά ΜΟΥΣΤΑΚΑ *ΝΑ*, παχιά - παχιά σαν του Σήφη που ξέρει από καλό λάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χεχε. Πολύ καλό κείμενο. Πού έμαθες αυτό για το ΜΟ των Δεικτών Νοημοσύνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή η ανάλυσις σας.
    Επειδή αναφέρετε την Μπαρτσελόνα, να προσθέσω τους Καταλανούς του Ρογήρου δε Φλόρ εις τους "επισκέπτες" του ελλαδικού χώρου επι Μιχαήλ Παλαιολόγου αν ενθυμούμαι καλώς.
    Φευ, αυτή η πρόσμιξις ελάχιστα μας οφέλησε, δεν αναγνωρίζω καταλανικά γονίδια Πουγιόλ στους κυρίους Πάντο και Γεωργέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακεντρεχές, ανιστόρητον, εμπαθές με ιστορικάς ανακρίβειας. Τεχνηέντως αποκρύπτεται η έλευσις από τον Σείριον των προγόνων και η ομοιότης των μετά του αδώνιδος. Μπήκατε εις την λίσταν ίνα τιμωρηθείτε από την ομάδα Έψιλον. Αιδώς πια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτελους ! Αποκαλύπτεται ο σκοτεινός άξων Ρεπούση-Δραγώνα-Polsemannen !!
    ts ts ts ts.....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εθνική συνέχεια mode on :
    Προσωπικά είμαι βέρα (ιταλικό) ελληνίδα αναντάμ παπαντάμ (τούρκικο) και μιλάω την ελληνική γλώσσα φαρσί (τούρκικο). Αυτά που γράφεις είναι μπούρδες (ισπανικό) γιατί η ράτσα (ιταλικό) μας επιβιώνει εδώ και αιώνες.

    Εθνική συνέχεια mode off :
    Σοσιαλιστικός ρεαλισμός και δεξί ημισφαίριο μου ακούγονται λιγάκι αντιφατικά...

    Συμβουλή από πάλαι ποτέ κορασίδα, φημολογούμενη γυναίκα και αναπόφευκτα γραία κάποια στιγμή : ποτέ μην προσφέρεις μισό εγκέφαλο, γιατί αυτή που θα τον κάνει δεκτό θα έχει επίσης μισό εγκέφαλο και κατά πάσα πιθανότητα το διαφορετικό μισό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H σούρα και η προφητεία της έχει επαληθευτεί: το 2004 οι ρουμ πήραμε το Γιούρο στην όμορφη Πορτογαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις ο Βαλένδιος σχέση με αντλίες και εγκεφαλικά 3D χωρία;
    :-ο

    [Πρόκειται καθαρά για νέγρα διαφήμιση]

    Δεύτερη σκέψη
    Τελικά το-σόι-μας-μέσα πιο πολύ μου μοιάζει με τούρτα μαγιονέζα και ρόδια καψαλισμένα στο ασπράδι του αυγού.
    Η μετάφραση του Κορανίου απλώς πρόσθεσε την κορδέλα.-

    Τρίτη σκέψη
    Στην επιστημονική πορεία μου στο χώρο της γνώσης [παρακολουθώ ανελλιπώς Dr House] έμαθα πως ο άνθρωπος μπορεί να έχει μία φυσιολογικότατη [...] ζωή αποκλειστικά με το αριστερό ημισφαίριο.
    Να δείτε που το δεξί είναι γενετική ανωμαλία.

    Τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλτατε,έχω την αίσθηση ότι δεν είσαι και πολύ φαν του Παπαρρηγόπουλου:))

    ΥΓ.μια γνωστή άρια ελληνοπούλα ρωτάει αν η σοκολατένια καρδιά έχει αμυγδαλάκια :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ο δείμος του πολίτη

    Ευχαριστώ. Με το είπε η μαμά μου. (Τι, δε με πιστεύετε;)

    @ Κ.Υ.Π. WALKING

    Μα ο Γεωργεύς τουλάχιστον δεν είναι απόγονος κατοίκου του δουκάτου των Αθηνών από όσο γνωρίζω... χμ... μήπως το κάνει για παραπλάνηση του αντιπάλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Φώντας

    Αφού το Ιερόν Κοράνιον δεν αναφέρει Σείριον, η ύπαρξις του Σειρίου είναι ψέμα των απίστων.

    (Χαντίθ 25.927 υπό Αβδουλάχ Αλ Αβδουλάχ)

    @ Θανασης Ξ.

    Μας πήρανε χαμπάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ESKARINA

    Κοίτα, αν έχει το άλλο μισό, μιλάμε για ισχύ εν τη ενώσει! :-P

    A! To φαρσί είναι Περσικό και φυσικά μας ήρθε μέσω Τούρκων που με την σειρά τους το είχαν πάρει από τους Πέρσες κλπ.!

    @ pastaflora

    Άραγε θα μας χαρίσει εμάς των Ρουμ άλλη μια κούπα ο Αλλάχ τον Ιούλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ diVa

    - Με αντλίες ναι, με εγκεφάλους μόνο σε μεζεδοπωλείο.

    - Α, τούρτα μαγιονέζα... σπέσιαλ! Βέρυ Χελλένικ! (Τι, το γελάς; Με την σχιζοφρένεια που μας δέρνει).

    - Να τα βγάλουμε και να τα αντικαταστήσουμε με blue ray DVD
    για μια νέα οπτικοακουστική εμπειρία!

    @ tiktos

    Και να σκεφτείς ότι βγαίνει η ιστορία του Παπαρρηγόπουλου προσφορά στις εφημερίδες... (τζάμπα δικαιώματα γαρ).

    Ναι, δύναται να υπάρξουν μύγδαλα στη σοκολάτα γάλακτος. Σε λευκή σοκολάτα μπαίνουν ρύζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mια καρδιά με απ'όλα στο 8 παρακαλώ.
    Δε μου αρέσει η λευκή σοκολάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Μ.Ο. είναι αριθμητικός ή γεωμετρικός; Δηλαδής αν τεκνοποιήσει η ένωσις Μπουμπούκου-Μπουμπούκας το αποτέλεσμα IQ θα ισούται με ρίζα πολλαπλασιασμού μηδενικών ή ήμισι αθροίσματος των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενώ εις πρόγονος του Αναστάσιου Πάντου ονομαζόταν Πάντος Ντε Μπριέν.
    Οι Καταλανική κομπανία είχε στις τάξεις της και τους περιβόητους Αλμογάβαρους ή Αλμογαύρους αν προτιμάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Tanila

    Έφτασε!!!

    @ Ptomas

    Μηδέν και μηδέν, μήδεν δια δυο μηδέν.

    @ Κ.Υ.Π. WALKING

    Αγγειοπλάστες (τσουκαλάδες) είχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όχι, μόνο τους αδελφούς Βαρδαλάκη - UFO τον Άκη και τον Γιωργάκη, να τρομοκρατούν Όμπρε,Βικτώρια και Ρέϊνμπόου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχα! ετσι λοιπον εξηγειται η νοημοσυνη Υμων (σουηδελλην) και των Ημετερων κορών (ελληνο-ταδε, δεν το αποκαλυπτω)
    Ευχαριστω Καρολε δια την Γνωσιν :))

    ..οσο για το Ρουμ, μηπως ειναι Ρομ; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φοβερος και τρομερος!!!

    Εδω που φτάσαμε πρέπει να εξηγούμε συνέχεια τα αυτονόητα!

    Εύγε και είθε ο Σουβλακέας ο Τρισμέγιστος να σου έχει παντα εύκολο το σουβλάκιον το επιούσιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Κ.Υ.Π. WALKING

    A, Άκης ο καλύτερος. Χολιγουντιανή κατατομή.

    @ Rodia

    Παρακαλώ, υποχρέωσίς μας!

    Εδώ που τα λέμε, το αραβικό αλφάβητο μόνο τον φθόγγο "ου" (و) έχει, δεν έχει "ο", οπότε και το Ρομ, Ρουμ γίνεται!

    (ΠΟΟΟΟΡδοσία συνέλληνες!!!)

    @ Zaphod

    +Σουβλόγησον+ Ποντήφηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για κάτσε μισό λεπτό ρε polse γιατί δεν μας τα λες καλά: από την στιγμή που αποδεδειγμένα (το λέει και ο Άδωνις άλλωστε) οι αρχαίοι Έλληνες ήτο Χριστιανοί, γιατί να μην ήταν Έλληνες και οι Βυζαντινοί; Εξάλλου είναι γνωστό τοις πάσι (ενίοτε και τοις πασοκ) ότι η εθνική συνέχεια του έθνους (αττική σύνταξις) είναι αμιγώς χριστιανική εθνικά (πιθανώς και εθνικώς πειραιΟς, δεν είμαι βέβαιος).

    Πέραν της πλάκας τώρα, ανοίγεις πολλά θέματα. Πχ, οι μωαμεθανοί τους Έλληνες τους έλεγαν με άλλα ονόματα, αντίστοιχα και τους βυζαντινούς. Εμάς πχ διαχρονικά μας αποκαλούν γιουνάν εκ του Ίωνας, ακριβώς επειδή η πρώτη τους επαφή με'μάς ήταν στην Ιωνία. Τους βυζαντινούς δε, τους αποκαλούσαν ρουμ εκ του ρωμιός διότι απλούστατα η λέξη Βυζάντιο (με χριστιανικές προεκτάσεις φυσικά) αποτελεί μεταγενέστερη εφεύρεση και από την πτώση της αυτοκρατορίας. Το σίγουρο είναι ότι ο όρος Γραικός είναι εκκλησιαστικής (και ουχί τουρκικής) εμπνεύσεως ακριβώς επειδή έπρεπε να γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποφευχθεί το μιαρό όνομα Έλλην. Φυσικά, ουδείς απασχολείται από το γεγονός ότι το ίδιο κάνουμε κι εμείς πχ επειδή οι Φράγκοι (France) άλλωσαν την πόλη το 1204 υποχρεωτικά ονομάζονται Γάλλοι, και πάει λέγοντας.
    Από την στιγμή λοιπόν που τα σιχαμερά ονόματα πρέπει να μένουν μακρυά από εμάς, γιατί να μην έρχονται κοντά σε'μάς και οι "ορθές μεταφράσεις";

    Παρεμπιπτόντως, ο Ιουλιανός ως Θραξ εθεωρείτο Έλληνας έστω και διά της τεθλασμένης και το σημαντικό είναι ότι ο ίδιος εθεωρούσε εαυτόν Έλληνα, αν και πολύ φοβάμαι ότι αν ζούσε σήμερα θα είχε κάποιες ενστάσεις επί τούτου ο κύριος Καρατζαφέρης, ας μην το κάνουμε θέμα όμως.

    Όπως και να'χει, η συνέχεια υφίσταται αλλά όχι όπως την παρουσιάζουν. Το Βυζάντιο ήταν βυζαντινό: συμπεριελάμβανε και σλαύους και βούλγαρους (οι οποίοι αρχικώς αναφέρονται ως τούρκοι κιόλας, άλλο κουλό αυτό) και ασσύριους και αιγύπτιους και πόσους ακόμη. Προφανώς όμως θα θίξει όχι μόνο την ιστορική μας αξιοπρέπεια αλλά και το αμιγές διενέη μας αν παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα ήταν μια ακόμη επαρχία του Βυζαντίου αντί για το αντίθετο που προπαγανδίζουμε. Ως επίσης δεν έχουμε καταλάβει ότι λόγω της φυσικής έχθρας (μέχρι αίματος) ανάμεσα σε ελληνισμό και χριστιανισμό αν υπήρχε κάποια άλλη γλώσσα εξίσου ισχυρή και διαδεδομένη με την τότε ελληνική, το βυζάντιο θα είχε υιοθετήσει εκείνη και όχι την ελληνική. Απλά πράγματα.

    Πάντως, το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στα αρχαία και τα νέα ελληνικά υπάρχουν πολύ περισσότερες ομοιότητες απ'όσες ξέρει (και νομίζει) ο κόσμος. Αλλά δυστυχώς μέχρι και αυτό το ζήτημα έχει πέσει θύμα της ευαγούς σχετικής προπαγάνδας με αποτέλεσμα να το παίρνει ο Εωσφόρος.

    ΥΓ. Σταμάτα επιτέλους να χρησιμοποιείς τόσες ξένες λέξεις, όπως η σφην... :)
    ΥΓ2. Κάτω τα χέρια από το ιερό κοράνιον, ιδίως τώρα που απεδείχθη ότι έχει γραφτεί και αυτό από Έλληνες της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ήρθαμε και εμείς διά το λαικό προσκύνημα. Έκτακτην η ανάρτησή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Hades

    Και γιατί να μην ήταν Έλληνες και οι Αιγύπτιοι ή οι Άραβες; Αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινό πρόγονο, είναι κατ' ουσίαν μέλη του ίδιου έθνους. Και φυσικά ο κοινός πρόγονος δεν μπορεί παρά να είναι ΕΛ-λην, όπερ έδει δείξαι.

    Φυσικά και ο Μωάμεθ ως σύμμαχος των Βυζαντινών λογίζεται σαν ΈΛ-λην!

    Αχ, αυτή η Ελληνοχριστιανική μας σχιζοφρένεια...

    ΥΓ. Η αρχική Βουλγαρική γλώσσα ήταν Ούραλο-Αλταϊκή (ίδια οικογένεια με τα Τουρκικά, Ουγγρικά, Φινλανδικά, Εσθονικά), αλλά οι Βούλγαροι βασιλείς υιοθέτησαν αργότερα τα σλαβικά των κατακτημένων από αυτούς Σλάβων γιατί… ήταν πολύ περισσότεροι! Μάλλον από εκεί προέκυψε η παρεξήγηση…

    @ Βρομιστεράκι

    ΕυχαρισΘώ, +Σουβλόγησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είμεθα όλοι εκ της υπερβορείου Θούλης, την οποία ξαναβρήκε ο Πυθέας. Εξ αυτής υπάρχει η θούλειος συνέχεισ, η οποία μετηλλάχθη εις τα διάφορα τμήματα της υδρογείου και εκκίνησαν αι έριδες των ανθρώπων που οφείλονται στην ζωή ( Εύα ). Το συμπέρασμα είναι ένα: Γαμείτε κύριοι διότι η Θούλη αφανίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι να είπω!
    Χιλιάδες πράγματα που δεν τα είχον σχεφθεί, αλλά το ότι ο Αλάριχος ήντονε Ούλριχ, ε, θα έπρεπε να το έχω σκεφθεί, και δεν...

    Πάντως νομίζω ότι το Κοράνι
    [( ευλόγησον]
    αναιδέστατα μας λέγει ξερά "ρωμαίους", και υποψιάζομαι ότι πίσω πρέπει να κρύβεραι ο Σόρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ steven

    Αν η Ελλάδα είχε την γεωγραφική θέση της Θούλης θα είχε γλυτώσει αρκετά πράγματα!

    @ Sharm

    Howdy to you too!

    @ πρκλς

    Μωρέ μέχρι και γύφτους(Ρομ) μας λέει! ΠΟΡδοσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σου Πόλσε!
    ξέρεις, στην αρχή η επίσημη γλώσσα του Βυζαντινού κράτους ήταν η λατινική, καθότι αυτό ήταν συνέχεια του Ρωμαϊκού (εξού και τα Ρουμ, Ρωμιοί κλπ). Επίσης ο Κωνσταντίνος ΔΕΝ ήταν χριστιανός μέχρι λίγα λεπτά πριν πεθάνει.

    Τέλος, η Θούλη είναι η Ισλανδία, στην οποία ευχαρίστως θα πήγαινα να αναπαραχθώ, μπολιάζοντας με λίγα τούρκικα γονίδια τα ξανθό και γαλανομάτικο γένος! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Кроткая

    Τώρα που χρεοκόπησαν κει παν', να πάμε να διεκδικήσουμε τα οικόπεδα των προπατόρων μας!

    Η Björk είναι μια Σουλιωτοπούλα!

    Καλημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαίρε εν διοί αδελφέ!
    Αυτό με το Μ.Ο. και τις τεκνοποιήσεις ,που το βρήκες γραμμένο ωρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Φιλαλήθης

    Το βρήκα γραμμένο στα άστρα... :-P

    Σοβαρά τώρα, δεν έχω να σε παραπέμψω σε συγεκριμένο λινκ, αλλά το εν λόγω φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και συνοψίζεται στο "τα μπασταρδάκια είναι πιο έξυπνα".

    Γενικά η φύση ευνοεί την ανάμιξη των διαφόρων χαρακτηριστικών που έχουν προκύψει την απομόνωση διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων.

    Αν παρατηρήσεις τα σκυλάκια, θα δεις ότι τα ήμαιμα είναι σαφώς εξυπνότερα από τα ράτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σαν κάπως αυθαίρετο μου 'κάζεται αυτό!
    Μήν γίνουμε ρατσισταί α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "διάφορους εθνοπαράφρονες εκ ΝΑ Ασίας (Λάος)"

    αυτό πλέον το έκανα σύνθημα! απίθανο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ vasiliskos

    Ω, ευχαριστώ, διαδώστε το παντού, αυτοί οι ΝΑ-Ασιάτες δεν αστειεύονται! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...