Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

E άμα είναι έτσι τουλάχιστον ας ευχαριστηθούμε χοληστερίνη.

Σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πρωτίστως στον ομφαλό του Σύμπαντος, το Χέλλας της φυλής των Νεοελλαδέζιων, σίγουρα το να μιλάει κανείς για κλιματικές αλλαγές και την χαζομάρα της στήριξής μας στα ορυκτά καύσιμα είναι μάλλον αντιδημοφιλές.

Πόσω μάλλον δε, όταν άπλυτοι Αφγανοί εισέβαλαν στα όσια και τα ιερά της φυλής μας, τα πανεπιστήμιά μας και θέλουν κάμνουσι απεργία πείνης όπως έκαναν και εις τας πατρίδας των οι αχρείοι. Και όχι μόνον αυτό, αλλά σφουγγάρισαν τα δάπεδα, ω πάνσεπτη θεία Φρειδερίκη, το διανοείσαι;

Ακούτε Αφγανά: Τα πανεπιστήμια μας είναι το αίμα μας και ΜΟΝΟΝ τα βλαστάρια μας μπορούν να τα κάνουν πουτάνα και να τα καίνε μαζί με τις πτυχιακές ή και μεταπτυχιακές εργασίες του κάθε φύτουλα ναούμε.

Να, σαν τις κολώνες του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο όπου κάθε πικραμένος έχει χαράξει κάτι στο στιλ «Babis & Kitsa LFE».

Να, σαν και τον Λόρδο Μπάιρον που χάραξε την καλικαντζούρα του σε μια κολώνα του ναού και εμείς την γυαλίσαμε για να την βλέπουν οι τουρίσται, όου γέα!

Εν κατακλείδι, εάν δεν σέβεσαι την περιουσία σου, σιγά μην την σεβαστεί ο ξένος. Αυτοί τουλάχιστον βάλανε και μια σφουγγαρίστρα. Αφγανά – ΧαμπουργκεροΕΛ άινς τσου νουλ.

Πρότασις: Να χορηγηθούν στις ατομάρες με τις σφουγγαρίστρες Ελληνικά διαβατήρια και ένα αεροπορικό εισιτήριο για Φρανκφούρτη.

Στο θέμα μας τώρα, περί υπερθέρμανσης του πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής και της πιθανής σχέσης που έχει η ανεξέλεγκτη καύση του πεπερασμένου αποθέματος υδρογονανθράκων στο φαινόμενο.

Φαντάζομαι έχετε υπ’ όψη σας την ταινία του τέως προέδρου των ΗΠΑ, τζουτζουκίδα Αλ Γκορ «An inconvinient truth», όπου παρουσιαζόταν ένα δυσμενές σενάριο ανόδου της στάθμης των υδάτων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σαν αιτία της υπερθέρμανσης παρουσιαζόταν η καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους με αποτέλεσμα την έκλυση μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα.
Επίσης σοβαρή επίδραση είχαν και οι κλανιές των βοοειδών που υπερβαίνουν σε πληθυσμό το ένα δισεκατομμύριο και εκπέμπουν μεθάνιο.

Λίγο αργότερα βγήκε το αντίπαλο δέος, το «Global Warming Swindle» όπου αναφερόταν ότι όλα τα ανωτέρω είναι πίπες και συνεπώς μπορεί το σύνολο του πληθυσμού της γης (6,9 δισεκατομμύρια βασιβουζούκοι) να κυκλοφορεί με Hummer χωρίς τύψεις.

Αργότερα βγήκε σε βίντεο η παρακάτω διάλεξη του Dan Miller που παρατίθεται στο τέλος του ποστ και ονομάζεται «A REALLY Inconvenient Truth» που προβλέπει αποκαλυπτικά σενάρια τρισχειρότερα από την ταινία του τζουτζουκίδα Γκορ. Να σημειώσω εδώ ότι ο Dan Miller συνεργάστηκε στην ταινία του Αλ Γκορ.

Σε αυτό το σημείο θα παραθέσω με πινελιές την κριτική μου σε διάφορα σημεία που παρατίθενται τόσο από τους υποστηρικτές όσο και τους αρνητές της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.


1. Υπερθέρμανση του πλανήτη και λιώσιμο των πάγων:
Προφανώς το αν οι πάγοι στην Αρκτική λιώνουν και σε 2-3 δεκαετίες δεν θα υπάρχουν καθόλου πάγοι στην Αρκτική το καλοκαίρι, είναι κάτι που το καταλαβαίνει κανείς μετρώντας το πάχος των πάγων τα τελευταία χρόνια και όχι κοιτώντας έξω από το παράθυρό του. Οι πάγοι λιώνουν και σε μερικά χρόνια ετοιμαστείτε να δεχτούμε μετανάστες από τις Μαλδίβες στις Γενικές Έδρες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

2. Επίδραση της καύσης υδρογονανθράκων στην θερμοκρασία του πλανήτη:
Δεν μπορώ να αποφανθώ, διότι δεν είμαι παντογνώστης. Σίγουρα έχουν κάποια επίδραση. Το αν είναι σημαντική ή αμελητέα είναι άλλο θέμα. Η mainstream άποψη είναι ότι είναι σημαντική. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή το πετρέλαιο θα τελειώσει ή η εξόρυξή του θα γίνει ασύμφορη. Καλόν είναι σιγά – σιγά να απεξαρτόμεθα. Όχι, δεν θα φροντίσει ο θεούλης να έχουμε πετρέλαιο επ’ άπειρον. (Φοβερό ε; Ανατρίχιασα).

3. Carbon Credits και εμπορία αυτών.
Η μεγαλύτερη μαλακία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Η όλη σύλληψη θυμίζει απάτη μεγαλύτερη και από αυτή με τα χρηματιστηριακά παράγωγα. Εάν υπάρχει πρόβλημα και η λύση είναι ο περιορισμός της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων κόψτε τον λαιμό σας, ή λουστείτε τις συνέπειες. Το παράλογο και το ηλίθιο του πράγματος δίνει όπλα στο στρατόπεδο που θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία κλιματική αλλαγή και ότι όλα είναι κόλπο για να κονομήσουν αυτοί που είναι πίσω από την Νέα Τάξη Πραγμάτων (New World Order)

4. Νέα Τάξη Πραγμάτων (New World Order):
Απίστευτη σαχλαμάρα για όποιον έχει διαβάσει λίγη ιστορία και γνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά της φύσης του άτριχου δίποδου χιμπαντζή. Παντού και πάντοτε κάποιοι προσπαθούσαν να κάτσουν στον σβέρκο των άλλων. Και όταν βολευόντουσαν, έκαναν το πάν για να ελέγξουν τα βόδια που τους λούστηκαν από κάτω. Απλά, από τα δόρατα και τους ρουφιάνους, περάσαμε στις πολυεθνικές εταιρίες, τις μικροκάμερες και το data mining σε όλα τα τζαμπέ σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου όλου του κόσμου από μια μικρή ομάδα. Αυτό θα επιδιωχθεί και κατά τα σημάδια, για ένα διάστημα θα επιτευχθεί.
Κάντε τα κουμάντα σας. Οι από ‘παν δε φοβούνται 5 μαλάκες μουτζάχιντ που θα ανατιναχθούν μαζί με μερικούς «άπιστους» πληβείους. Τους πληβείους που θα τους φάνε ζωντανούς αν βγουν από την πολύπλευρη νάρκη τους φοβούνται.

5. Μάνα Γη:
Πατήσατε κάποια –άντα και η δόλια σας η μάνα έχει αρχίσει να ρετάρει και δεν μπορεί να φροντίζει για τα πάντα όπως όταν ήσασταν πιτσιρίκια. Ε λοιπόν άλλη μάνα ΔΕΝ υπάρχει. Αυτή είναι. Ο πλανήτης γη όχι μάνα, αλλά ούτε καν μπατζανάκης σας δεν είναι. Είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να πεθάνεις και πρέπει να κάνεις μόνος σου τα κουμάντα σου. Πραγματικά καταντά κουραστική η μανία των ανθρώπων να ανθρωποποιούν τα πάντα. Στρατηγός άνεμος, Στρατάρχις βροχή, μάνα γη, μπαμπάς ουρανός. Φρικώδης ανωριμότητα.

6. Τόμας Μάλθους και υπερπληθυσμός:
Ναι πιάσαμε τα 6,9 δις ζωή να έχουμε. Φαντάζεστε όμως όλους αυτούς να θέλουν να ζήσουν όπως ο μέσος Αμερικανός; Γίνεται; Δε γίνεται. Μόνο την μπενζίνα να βάλεις που πίνουν τα Αμερικανικά αυτοκίνητα και τα χάμπουργκερ που απαιτούνται ημερησίως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Είναι προφανές ότι για ένα δεδομένο επίπεδο τεχνολογίας, ένα μέρος μπορεί να υποστηρίξει ορισμένο αριθμό ατόμων με συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Το να ακούω κάτι παράφρονες Αγγλοσάξονες ακροδεξιούς τύπου Άλεξ Τζόουνς ότι δεν μπορεί να υπάρξει όριο στον πληθυσμό γιατί θα μας φροντίσει ο Γιαχβέ και η απόκρυφη εξωγήινη τεχνολογία που μας κρύβουν τα μουνιά στην Area51 είναι παραλογισμός και ηλιθιότητα. 2-3 παιδιά ανά γυναίκα παγκοσμίως, για την απλή αντικατάσταση των γενεών είναι η πιο λογική οδός. Πρόκειται να ακολουθηθεί; Όχι, με τίποτα και το παίζω στανταράκι.

Γενικά πιο πιθανό βλέπω να μην γίνεται τίποτα σοβαρό προς την ομαλή μετάβαση στα νέα κλιματικά δεδομένα, με αποτέλεσμα πολέμους, θανάτους, πείνα και δυστυχία τζάμπα και βερεσέ παρά το αντίθετο.

Αλλά από την άλλη πάντα έτσι δεν ήταν τα πράγματα; Οπότε κάντε τα κουμάντα σας. Χτυπήστε χοληστερίνη 500 άφοβα. Μπορεί σε 20 χρόνια να μην μπορείτε να το κάνετε πια.

Καταθλιπτική ομιλία του Dan Miller με πινελιές fear mongering ακολουθεί.




21 σχόλια:

  1. Άψογος. Στο θέμα ειδικά των μεταναστών έχουμε σχεδόν το ίδιο ύφος και τις ίδιες ακριβώς θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερά η σινδόνη σας, αγαπητέ Κάρολε, και καλοσιδερωμένη! :)
    Με βρίσκει σύμφωνη απολύτως λέμε.

    ..Τύφλα νά'χουν οι Ατενίστας.. Αφγανίστας και πάσης Ελλάδος!
    (δεν το ήξερα, αυτό κι αν είναι είδηση: Μας σφουγγαρίζουν, αφιλοκερδώς κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αυτού Πανμεγιστομεγαλειότης George, τα έχει πει, αλλά ποιος τον άκουγε;

    Κατά τ'αλλα, επειδή είμεθα και πολύ λαρτζ, η πρωθυπουργάρα μας σε συνεργασία με την υπουργάρα προστασίας (κυρίως) του πολίτη, θα φροντίσουν για 2 από τα πολλά θέματα που θέτετε. Θα σας δώσω hint: "Βιοκαύσιμα από μετανάστες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμένω το λιώσιμον των πάγων, να πλημμυρίσουν αι Κάτω Χώραι και να γεμίσουμε Ολλανδούς μετανάστας.
    Αρκετά με τους πτωχούληδες ασιάτας και αφρικανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικώς, λατρεμένε, έχω δει το λιώσιμο των πάγων εις την μακρινήν δευτέραν πατρίδαν. Η οποία όση σόγια και αν παράγει, όσες αγελάδες και αν βάλει να βοσκάνε, πόσο πλανήτη να ταΐσει! Νισάφι πια!

    Επομένως, αναμένω το λιώσιμο των πάγων από εκεί, μπας και μας σκάσει κανένας Lionelito μετανάστης και σηκώσουμε καμιάν Κούπαν. Η Γκαγκάτσαινα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

    ΥΓ Για τον Babis+Κitsa χλωμό το κόβω να κράτησε το ειδύλλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε, βράσε όρυζα να έχωμεν τουλάχιστον ολίγη ξηράν θροφήν.

    Στα σοβαρά, προτείνω να δώσουν πτυχίο νομικής στους μετανάστες, μπας και αποκτήσουμε επιτέλους δικηγόρους με αισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Polsemannen αυτή η διάχυτη νοοτροπία σιχασιάς για τους λαθρομετανάστες και αυθόρμητη αγανάκτηση για τις πιθανές καταστροφές που θα συντελεστούν μέσα στο πανεπιστήμιο, είναι τουλάχιστον εμμετική. Για κάποιον μυστήριο λόγο μόνο τα βλαστάρια μας έχουν δικαίωμα να τα σπάνε, και στα παπάρια μας αν ο απέναντι δεν έχει βλαστάρια στο πανεπιστήμιο και δεν γουστάρει να πληρώνει για τα σπασμένα.

    Η θέση πάντως η δική μου λέει το εξής:

    1. Ναι στο άσυλο. Και μην ακούσω την κλασική μπούρδα ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος, γιατί αυτή η μπούρδα είναι 100% ισοδύναμη με την αντίληψη ότι δεν χρειαζόμαστε πυροσβεστήρες αφού δεν έχουμε προς το παρόν φωτιά! Και η μαλακία πρέπει να έχει και τα όρια της.

    2. Τι στον πεοκλή είναι αυτό το άσυλο; Απαντώ! Σε όλα τα λεξικά προσδιορίζεται σαν καταφύγιο, αλλά δύναται να προσδιοριστεί περεταίρω με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό. Οικογενειακό άσυλο; Καταφύγιο για την οικογένεια! Πανεπιστημιακό άσυλο; Χμμμ, μήπως καταφύγιο για τους φοιτητές; Ώστε να διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες; Προφανώς!!! Όποιοι διαφωνούν και θεωρούν ότι είναι για όλους, παρακαλώ να πάρουν τους μετανάστες στο σπίτι τους αφού δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να μην προεκτείνουμε το συλλογισμό και στο οικογενειακό άσυλο.

    3. Πότε γίνεται προσωρινή άρση του ασύλου; Απαντώ: Όταν δεν τίθεται θέμα ασύλου. Δηλαδή, μετανάστες μέσα; Τον πούλο γιατί δεν είναι φοιτητές! Καταληψίες; Τον πούλο και αυτοί γιατί, παρ' όλο που δεν τους πειράζει κανένας στο καταφύγιο τους, δεν αφήνουν αυτοί κάποιον άλλον να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων και του ασύλου!!! Τόσο απλά.

    Στα της κλιματικής αλλαγής τώρα, παραθέτω την μόνιμη μου σοβαρή απάντηση:
    Πάει, τρελάθηκε ο καιρός!
    αλλά και την ειρωνική:
    Η ανθρωπογενής δράση καταστρέφει τον πλανήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΓΗ ΩΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

    Το υπερωκεάνειον κατευθύνεται προς το παγόβουνο.

    Οι επιβάτες της πρώτης θέσης τρώνε σαν τα γουρούνια, ρεύονται, έχουν αρπάξει το τιμόνι κι έχουν κλείσει στο αμπάρι καπετάνιο και ναύτες, προσπαθούν ν'αμπαρώσουν τις πόρτες μη και ανέβει κανας επιβάτης της τρίτης θέσης και φάει κανένα από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους και κυνηγάνε τον Τζάκ και τους φίλους του -μην μας πηδήξουνε τις γυναίκες και χαθεί η καθαρότητα του αίματος των Φον Λούμπεν-Αρπάχτεν Ντε Λαμογια, ντε.

    Οι επιβάτες της τρίτης θέσης, όσοι δεν είναι Τζακ, είτε χτυπάνε τα κάγκελα, είτε προσπαθούν να διαρρήξουν τις κλειδαριές, είτε ανεβαίνουν από τις πόρτες, είτε ακούν τα μηνύματα μορς που στέλνουν οι φυλακισμένοι ναυτικοί και προσπαθούν να καταλάβουν τι στο διάολο γίνεται, είτε είναι σε κατατονία, είτε προσπαθούν να ξυπνήσουν κανέναν κατατονικο, είτε κάτι άλλο πολύχρωμο, ενδιαφέρον και εν τέλει ανεπαρκές.
    Και το πλοίον πορεύεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Τιτανικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ημεθα ήδη όμορφοι και ωραίοι διότι έχομεν από μακρού χρόνου 500 χοληστερίνη!
    Δεν θα αφήσομεν όμως τα Αφγανά να μας την πάρουν!
    Ως γνήσιοι Έλληνες θα την προασπίσωμεν μέχρι τελευταίας ρανίδος λίπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. διόρθωσις: Το πλοίον πορεύεται προς το παγόβουνον.
    Η ευτυχία μου με ετύφλωσεν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ο δείμος του πολίτη

    Eυχαριστώ Δήμο!

    @ Rodia

    Mα αν δεν μας σφουγγαρίσουν τα Aφγανά ποιος θα το κάνει; Eμείς; A;

    @ ellinaki

    Aρχηγός ήταν ο Τζορτζ.

    Ή το άλλο με τα δημητριακά για βιοκαύσιμα; SUV - Aραπάκια 6-0 τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

    Nα επέλθει κάποια αναβάθμισις επιτέλους!

    @ apos

    Πρέπει να μπει καταλύτης στα οπίσθια των βοοειδών!

    H μοίρα του Mέσι είναι να παίξει στην Eλλάδα (στα 50 του).

    Δε φτάνει που ο Babis και η Kitsa μας ζαλίζουν με τα σορόπια τους, είναι και βάνδαλοι!

    @ Mαρία Nεφέλη

    Πτυχία νομικής στους μετανάστες; Γιατί όχι; Mε τέτοιο πληθωρισμό νέων δικηγόρων μερικοί ακόμα δεν θα χαλάσουν την πιάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Batcic

    Tα βλαστάρια μας τα μαστροχαλαστρόνια, τα βλαστάρια μας!!!

    Tεσπα, η Eλλάς είναι χώρα φαιδρή, φαιδροί και οι θεσμοί της λοιπόν...

    Θα ελέγξω και τις δυο απαντήσεις πάραυτα!

    @ Penguin 1&2

    Kαι α ο Tιτανικός όντως πέσει πάνω σε έναν άλλο Tιτανικό που βρέθηκε εδώ από ένα από τα πολλά παράλληλα σύμπαντα;

    @ αθεόφοβος

    Όταν οι άλλοι τρώγαν βαλανίδια εμείς είχαμε χοληστερίνη! Πάντως λέω να γράψω στα έτσι μου τα περι χοληστερίνης, ούτως ή άλλως έχω ακόμα περιθώριο μέχρι το 500. Tζιγεροσαρμάδες κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι ιδίως το περί μάνας γής (μάνος γής εις την αττικήν διάλεκτον, όπως λέμε μάνος-μανώλης) είναι εύστοχον, διότι επιβεβαιώνει την φροϋδική θεωρία περί οιδιποδείου συμπλέγματος: την έχουμε γαμήσει με κάθε πιθανό τρόπο.

    Παρεμπιπτόντως, κράτα και μια φρασούλα για το μέλλον διότι θα γέννει της μοδός: ενυδατωμένοι υδρογονάνθρακες. Έρχεται η ώρα του Χαρδαβέλα εκ νέου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Hades
    @ Hades

    Να δεις που θα γίνει κανένα μπραφ αλά Νεα Ορλεάνη στο Αιγαίο, θα κλάψουν μανούλες!

    (Συνεκμετάλλευση Ελλάδα 9%, Τουρκία 6%, ΒΡ 85%).

    @ ΟΧΙΑ

    Ευχαριστώ, να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αριστουργημα!
    (πολυ γλειψιμο σαν να πεφτει τωρα τελευταια ε;)

    Ας δουμε τα σημεια 1 προς 1 ομως:

    1. Λογικον

    2. Φοβερο (αυτο με τον Θεουλη)!

    3. Οντως, μιλαμε για παντοφλα ολκης

    4. Ναι στο γενικο, δυσκολο ομως το συμπερασμα: "Αυτό θα επιδιωχθεί και κατά τα σημάδια, για ένα διάστημα θα επιτευχθεί."
    Οι ανθρωπινη κοινωνια και ιστορια ειναι τετοια κουλουβαχατα που δυσκολα καποιος μπορει να κατσει στο σβερκο ολων. Μπορει ομως να προσπαθήσει :)

    5. Σωστόοοοος!!

    6. Τι να κανεις που μερικοι ανθρωποι απο μαθηματικα ειναι σκραπες και οταν δεν ξερουν την λυση σε ενα προβλημα περιμενουν τον Θεο να τους το λυσει. Αμα ηταν ετσι και εμεις δεν θα φτιαχναμε σουβλακια, θα περιμεναμε να πεσουν εξ ουρανου... Θου Σουβλακεα φυλακη τω στοματι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Zaphod

    Ω EυχαρισΘώ!

    4. Kοίτα, είναι εξέλιξη του "You can fool some people all the time and all the people some time, but you can't foll ALL the people ALL the time".

    Ή Nαβουχοδονόσωρ, ή Mπομπ Mάρλεϋ, ή Kικέρων, ή Aβραάμ Λίνκολν, δεν θυμάμαι ακριβώς! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ..και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό καταστροφής, πείνας, δίψας, απλυσιάς και αγαμίας, θα έρθει ο Μέγας Σουβλακεύς ίνα σώσει τον κόσμον από την έλλειψη πετρελαίου, τροφής, χάμμερ και στητών βυζών.

    Ευτυχείτε!

    (Η λύση για το πρόβλημα της ενέργειας είναι να διαβάσουν το Prelude to foundation του Asimov όλοι οι ενερτζι εντζινιρζ και να αρχίσουν να σκέφτονται :D)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Prophet Estarian

    Nα σκεφτούν;

    Mα γιατί είσαι TOΣO βάναυσος;

    Aυτά τα μάνιφολδζ σε έχουν οδηγήσει στουν δρόμο του έξιεξηνταέξι και του δύοεξηνταεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H βαναυσότης είναι μια σεξουαλική διαστροφή μου. Χρησιμοποιώ και κοτόπουλα,κυλινδροπίστονα και λούκοζεϊντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...