Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Βατραχοκλή Τηγανόλαδου PhD MD, Κβαντικού Ψυχολόγου - Δεν θα μας σώσουν οι υπερδιαστατικές κατσαρίθρες

Η ζωή στο Eurogau της Ελλάδας που κυβερνάται από τρεις Euro – Gauleiter που είναι γνωστοί και ως «Τροϊκανοί» φτάνει σε συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα σουρεαλιστικής μιζέριας. Φυσικά, η ντόπια κυβέρνηση Τσολάκ… ε… ΓΑΠ, (ή Σαμαρά αργότερα, ή οικουμενική υπό τον κοινής, κοινότατης αποδοχής Καρατζαφέρη –ρωτήστε και τον Κο Μπουμπούκο-) έχει (και θα έχει) μικρότερα περιθώρια ελιγμών και από τις ντόπιες κατοχικές κυβερνήσεις επί Γερμανικής κατοχής.

Διότι τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς όταν πέφτει στο τραπέζι η φορολόγηση ετήσιων εισοδημάτων του δυσθεόρατου ύψους των 6 ή και 8 χιλιάδων Ευρώ;

Φυσικά ο κόσμος και ειδικά αυτοί που ήταν στην απ’ έξω του πρασινογάλαζου πελατειακού κράτους την έχουν ψωνίσει άσχημα, όπερ και οι συνάξεις στις πλατείες κατά μίμηση των Ισπανών. (Μέχρι και τα all time classic κατσαρολικά των λατινοαμερικάνικων διαδηλώσεων μαϊμουδίσαμε, τρομάρα μας. Άλλα ήντα να κάνεις, ο άνθρωπος και τα άλλα πιθηκοειδή είναι ζώα μιμητικά).

Όμως η κρίση του καπιταλισμού που από το 2008 έδωσε την ευκαιρία στην πολυεθνική χρηματοοικονομική ελίτ να σκίσει οπίσθια, εκτείνεται στο σύνολο του πλανήτη και όχι μόνο στη ασήμαντη από πλευρά ισχύος Ελλάδα, που απλά έτυχε λόγω βλακείας της να χρωστάει στους διεθνείς γερο-λαδάδες πάρα πολλά την λάθος στιγμή.

Και φυσικά ρετσέτες ανώδυνης εξόδου δεν υπάρχουν από κανέναν και για κανέναν όπως αναλύει και ο γίγαντας Βατραχοκλής Τηγανόλαδος PhD MD, Κβαντικός Ψυχολόγος, στην νέα βιβλιαράρα του με τίτλο: «Δεν θα μας σώσουν οι υπερδιαστατικές κατσαρίθρες».




Ούτε κομμουνισμός ούτε σοσιαλδημοκρατία, ούτε καπιταλισμός στρόβιλος (Turbo capitalism), πόσω μάλλον δε ο νεοφιλελευθερισμός που προσκυνά την αόρατη βυζαρού «Ελεύθερη Αγορά» που θα τα λύσει όλα ναούμε αν αφήσουμε τα πάντα όπως λάχει. Οι ανωτέρω θρησκείες είναι εξ ίσου άκαμπτες, δογματικές και παράλογες όσο το Ισλάμ π.χ. διότι δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους τόσο την ατέλεια της ανθρώπινης φύσης όσο και την συνεχή και αδυσώπητη μεταβολή των πάντων, όπερ μαθερμηνευόμενον, κανένα δόγμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πάντα, ακόμα και αν προς στιγμήν είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της καταστάσεως «ν» από τις ν^ν δυνατές καταστάσεις.

Και μια και μιλάμε για το παγκόσμιο κοινό που ψάχνει ρετσέτες από ρετσετοφόρους για να σωθούμε από την μαλακία της ανθρώπινης φύσης μας, ιδού πως βλέπουν την Σωτηρία (όχι την Μπέλλου) πολλά από τα Αμερικανά που ζουν στην Μέκκα του νεοφιλελευθερισμού: (Όπου η General Motors η Citibank και άλλοι πολλοί σώθηκαν από… το κράτος, τύφλα να έχει η Σοβιετία).

Θα έρθουν οι εξωγήινοι στον ΟΗΕ, με μορφή υπερδιαστατικών κατσαρίθρωνε που θα έχουν την ορατή μορφή των grey aliens όπως παρακάτω:


Δια να ευθυμήσουμε ολίγον ας αποδομήσουμε την βυζαρού Ελεύθερη Αγορά που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν με τα γαλακτοφόρα βυζία της με ένα απλουστευτικό παράδειγμα.

Εις μίαν μέσου μεγέθους πόλιν των μεσοδυτικών ΗΠΑ (εις την πολιτείαν της Μινεσότης συγκεκριμένα) υπάρχουσι τέσσερα μεγαλομπακάλικα (σούπερ μάρκετζ). Εις εκ των τεσσάρων (ο Μπουτς Γκούσταφσον με τ’ όνομα) αποφασίζει να μειώσει σημαντικά τα περιθώρια του κέρδους του ώστε να αποκτήσει τελικά μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Θα κάτσουν και οι άλλοι τρεις να εμπλακούν σε έναν πόλεμο τιμών προς τα κάτω, μέχρι να κλείσουν οι πιο αδύναμοι; Ή θα φτιάξουν μυστικά, μα με το καλό, μα με το άγριο, ένα καρτέλ μαζί με τον Μπουτς Γκούσταφσον ώστε να τα πάρουν συστηματικότερα από τους απογόνους των σκανδιναβών μεταναστών; Νομίζω η απάντηση είναι προφανής.

Παραλλαγή:

Έρχεται στην πόλη το Wall Mart και κάνει ντάμπινγκ τιμών κλείνοντας ή εξαγοράζοντας τελικά τα άλλα τέσσερα μεγαλομπακάλικα. Μετά οι τιμές ανεβαίνουν ψηλότερα (μονοπώλιο γαρ), ξαναπαίρνοντας αποτελεσματικά τα φράγκα από τους απογόνους των σκανδιναβών μεταναστών.

Μονά ζυγά οι πολλοί είναι χαμένοι.

Όμοια απέτυχαν ο κομμουνισμός, ή ακόμα το ανάμικτο Σουηδικό μοντέλο (folkhemmet) που τώρα βρίσκεται σε φάση αποδόμησης. Ίσως υπερφορτώθηκε το σύστημα με πολλούς «πρόσφυγες» που τους δίνονταν τζάμπα σπίτια και επιδόματα επιβίωσης (μισθός κανονικός). Ίσως ο μέσος Σουηδός αποβλακώθηκε από τις πολλές παροχές, ίσως ο παγκόσμιος νεοφιλελευθερισμός (ορθότερα η υπερεθνική χρηματοοικονομική ελίτ) το διέλυσε γιατί χαλούσε την πιάτσα, ποιος ξέρει.
(Σε αυτό το σημείο παρακαλούνται οι αναγνώστες να σηκωθούν για την ανάκρουση του Σουηδικού εθνικού ύμνου «Du gamla du fria» προς τιμήν του θανόντος Σουηδικού μοδέλου).

Ρετσέτες γενικής και διαχρονικής εφαρμογής για την αποφυγή της ανθρώπινης δυστυχίας και την δημιουργία ευημερίας ΔΕΝ υπάρχουν.

Γιατί δεν υπάρχουν;

Μα γιατί το πρόβλημα είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση.

Είναι η ανθρώπινη απληστία που κατά κανόνα δεν δίνει όχι έναν χιτώνα σε αυτόν που δεν έχει εάν έχει δύο, αλλά δεν δίνει έναν χιτώνα όταν έχει 5.342 χιτώνες και 12.974 καλτσοδέτες.

Είναι η ανθρώπινη βλακεία που δεν εννοεί να κατανοήσει ότι ζει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν όπου η συνεχής ρύθμιση των ιστίων του σκάφους είναι απαραίτητη για να μην βυθιστεί.

Που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι με τον όρο «Σύμπαν» δεν νοείται το 3άρι στο Ζωγράφου και το αυθαίρετο εξοχικό στην Λούτσα.

Που δεν εννοεί να καταλάβει ότι η προσκολλήση σε αναπόδεικτες μπούρδες όπως το σύνολο των μηχανισμών κοινωνικού ελέγχου που ονομάζονται θρησκείες είναι καταστροφική. (Φυσικά στις θρησκείες περιλαμβάνονται λίγο έως πολύ, όλες οι κοσμοθεωρίας οικονομικές και πολιτικές).

Που επειδή κατάφερε να ικανοποιήσει τις δύο πρωταρχικές σαρκικές ανάγκες (φαΐ και σεξ) βρίσκει ικανοποίηση εξουσιάζοντας και βασανίζοντας τους συνανθρώπους του.

Ρεσέ, θα πεταχτεί κάποιος, «Αν σφάξουμε και κάνουμε σαπούνι, ή φάμε βραστούς με ρύζι όλους αυτούς της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ δεν θα στρώσει η κατάσταση;»

Όχι βέβαια. Όταν γίνει αυτό, την θέση τους θα πάρουν κάποιοι άλλου εξ ίσου αρχίδια. Η ανθρώπινη φύση γαρ.

Δυστυχώς η ανθρώπινη φύση πρέπει να αλλάξει, αλλιώς βελτίωση δεν πρόκειται να υπάρξει. Και φυσικά την μέθοδο για το πώς θα γίνει αυτό σχετικά σύντομα δεν την ξέρω. Ούτε καν ο Βατραχοκλής Τηγανόλαδος την ξέρει.

Μέχρι τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο που ψήνεται για κάποια στιγμή στο μέλλον, θα δούμε μπας και γίνει κανένα από αυτά τα κοσμικά μπραφ και αλλάξει η ρότα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το κοσμικό μπραφ πρέπει να το προκαλέσουμε εμείς.

Δεν έχει υπερδιαστατικές κατσαρίθρες.

15 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση έχουν οι κατσαρίθρες με τις κατσαρόλες που αναφέρεις παρακάτω;

    Κρατάω τα περί ανθρωπίνης φύσεως, που όμως δεν λένε τίποτε από μόνα τους, αφού η ανθρωπότητα είχε και λαμπρές περιόδους, εκτός από τις άθλιες και τις κτηνώδεις....

    Και όλα αυτά βέβαια δεν λύνονται αναμένοντας το κβαντικό μπούμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Οι κατσαρίθρες βολτάρουν στα κατσαρολικά μας τα βράδια :(

    2. Δυστυχώς το σκορ είναι συντριπτικά υπέρ των αρνητικών συμπεριφορών :(

    3. Το κβαντικό μπουμ θα το προκαλέσουμε εμείς. Μόνο του ΔΕΝ έρχεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με έβαλες σε σκέψεις για
    την ετυμολογία
    του γκάου μπίου (αν και θα ναι
    από γκαβός)
    μια σύνδεση
    Gauland /Grekland
    δε βλαπτει
    .................
    αν άλλα έθνη προκόβουν με
    τους άνωθεν -ισμούς
    ..η ανθρώπινη φύση φταίει;;..
    ή το el-dna μας..
    να πάμε σε σουηδό γιατρό
    να ψαχτούμε..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Κάρολε, παρατηρω τα εξης:

    1. εμεις δεν ειμεθα ανοητα πιθηκοειδη, απλως αντιγραψαμε τσι ισπανοι επειδη εκεινοι δεν εφαγαν μάπες με αυτα που έκαναν και έκαναν αυτα που εκαναν επειδη απέφυγαν να κανουν αυτα που καναμε εμεις και τρωγαμε μάπες!

    2. αι κατσαρίθραι θα βολτάρουν ανετως στα κατσαρόλια στο εξης, άνευ ανταγωνισμού, καθότι ταύτα θα παραμένουν κενά!

    3. ξανακαταθετω και εδω (μετα απο πλείστας αναφοράς) την πρόταση νεαρής φοιτήτριας παιδαγωγικού: «Να κατασχέσει με νόμο το κράτος το παραπανίσο ποσό από περιουσίες πάνω από 300.000 ευρώ», που σαν πιο λογική και έμπειρη(!!) ανέβασα το πλαφόν σε 1 μύριο ευρώ. Η πρότασις ουδεμού εσχολιάσθη και αγνοώ τον λόγον. Αδικον εχει μετα η μικρά που αρνείται να ανοίξει εβλόγιον και παραμενει στα φεϊσβούκια; ε;

    4. περί ποταμών, κλπ, όλα καλά, αρκεί να μη γίνουν:
    «Θα σας φτιάξουμε σχολεία!»
    «Δεν έχουμε παιδιά!»
    «Θα σας φτιάξουμε και παιδιά!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ... επειδή κατάφερε να ικανοποιήσει τις δύο πρωταρχικές σαρκικές ανάγκες (φαΐ και σεξ) ...

    Αυτο πως το συμπεραινεις; ;-)

    Με το φαι κατι γινεται. Αν δεν τυχαινει να ανηκεις στα 5 (απο τα 7+ θυμιζω) πιο φτωχα δισεκατομμυρια ατριχων πιθηκοειδων που κατοικουν αυτον τον πλανητη, τότε μαλλον δεν εχεις προβλημα φαγητου.

    Αλλα απο σεξ τα βλεπω σκουρα τα πραγματα. Και για τα 7+ δις - προνομιουχους και μη.

    Αν ειχαμε ικανοποιησει τις σεξουαλικες μας αναγκες αγαπητε πεταλωτα κενταυρων, τοτε:

    α) ουτε πολεμους θα ειχαμε (ποιος αφηνει το τροφαντο γκομενακι για να παει να σκοτωθει; ),

    β) ουτε θρησκευτικοφανατικους θα ειχαμε (σοβαρα τωρα, πιστευεις οτι η σαρα πεη-λην ειναι ικανοποιημενη σεξουαλικα; )

    γ) ουτε ελευθερη αγορα και καπιταλισμο-στροβιλο θα ειχαμε (τα εκατομμυρια $$, την φεραρι και το αρμανι τα θεωρεις απαραιτητα για να πηδηξεις. Αν πηδας ηδη, γιατι να σκιστεις να τα αποκτησεις; ).

    Επειδη ειμαι ανωτερος του Βατραχοκλη Τηγανολαδου διαθετω λυση σε ολα τα προβληματα του πλανητη: γαματε γιατι χανομαστε.
    Ο καιρος γαρ εγγυc, ο 3ος παγκοσμιος ερχεται οσονουπω.

    +σουβλογησον+
    (το σουβλακι μου με σογια παρακαλω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Michalis Melidonis

    A, κοίτα, εμείς δεν προκόβουμε γιατί είμαστε λαρτζ και χαλλλλλαροί διότι έχουμε καταλάβει την ματαιότητα των γήινων πραγματων. (Εξαιρούνται οι Καγιέν).

    Φιλοσοφημένα πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Rodia

    1. Άρα είμαστε πιο λαρτζ στην τελική;

    2. Να τους βάλουμε σαύρες να τους κάνουν παρέα.

    3. Μετά τα κατασχεμένα θα γίνουν Καγιέν και ακίνητα χάι κλας για τον Μπουμπούκο και τους λοιοπούς βουλευτάς που αδυνατούν να φτάσουν το ακτινοβολών μεγαλείο του.

    4. Κοίτα δεν είναι κακό. Ξέρεις πόσοι τρέχουν για τεχνητή γονιμοποίηση; Έχω πάθει πλάκα. 5 χιλιάρικα να την παίξουμε στον κύριο, να συμπυκνώσουμε το προϊόν και να το ζμπρώξουμε μέσα στον κόλπο της Μαρίας με το κλύσμα της γιαγιάς για γούρι.

    Είναι λογαριασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Jolly Roger

    Ούτε καν ο Σθρώς Χαν!

    (Είδες οι μάΒΒΒΒΒρες; Είναι κακούργες παιδί μου!)

    Ίσως ακριβέστερη είναι η φράση "Οι πολιτικοί κάνουν στην χώρα τους αυτό που δεν μπορούν να κάνουν πια στην γυναίκα τους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωπω... λαρτζ, σαύρες, ακτιβολών μεγαλείον, σθρως χαν.. μας ρουμπώνετε εντελώς λέμε...

    κ. πεταλωτά (ω, τι ονομα προφητικόν!) μόνος σκέφτεστε τας απαντήξεις στα σχολια ή τις υπαγορεύει ο επιστήμων κ. Τηγανόλαδος;
    Παραείναι επιστημονικαί! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι αισιόδοξος για τα περισσότερα σημεία που αναφέρεις, polse. Ο πολιτικός συνδυαζμός (αχτιβυζμός) Αλέκου Αλαβάνου-Τσακ Νόρρις που ήδη βρίσκεται στα σκαριά θα βάλει τα πάντα στην τάξη. Μέχρι και νοοτροπία θα μας αλλάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Rodia

    A, όλα κι όλα, με τον Κύριο Βατραχοκλή έχω καθημερινή επικοινωνία!

    @ Hades

    Α, εγώ τον Τσακ τον έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ναουμ.

    Η καρδιά μου είναι αριστερά, τα πόδια μου είναι κάτω/

    Ο ουρανός είναι ψηλά, μα το γρασίδι κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΓΩ ΠΑΛΙ, Ο ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ; ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ; ΒΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ( δεν μιλάω για το κόμμα αλλά γι' αυτους που ανακάλυψαν τον εαυτό τους οτι ήταν ικανοί να ψηφίζουν).
    Οι αγανακτισμένοι είναι έξαλλοι με τουσ πολιτικούς τους. ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ, που λογικά θα πάει σε βία.
    ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ steven

    Πεσμένο βλέπω το Ιχώρ σας αδελφέ Στήβεν.

    Και τι είναι τα παιδιά; Δεν είναι ΕΛ; Δουλικά είναι για να μαζεύουν σκουπίδια των; Άξια συγχαρητηρίων λοιπόν, μην πω και βραβείου Νόμπελ Φυσικής!

    Όσο για τους παλαιότερους ψήφους, τους είχανε κάνει μάγια και δεν ξέραν τι κάνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...