Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Όχι ρε φίλε τι με λες τώρα… Προτεκτοράτο στην ΕΕ η Ελλάς;

Αριστερά: Βασιλεύς της Ελλάδος Όθων ο Α’ ο Βαυαρός (1833 – 1862)
Δεξιά: Βασιλεύς της Ελλάδος Όθων ο Β’ ο Ρεχακλής (2002-2010)

Στην εποχή των τροϊκανών γκαουλάιτερ που ζει πλέον η Ελλάδα, βλέπω να ξεπηδάνε σε διάφορα σημεία του ελληνόφωνου διαδικτύου, κραυγές απόγνωσης, αγανάκτησης και άδολου πατριωτιΖΖΖμού που συνοψίζονται στην παρακάτω φράση:

«Αίσχος! Η Ελλάς γίνεται προτεκτοράτο εντός της δόλιας Ευρωπαϊκής Ένωσης!»

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω σε αυτή την διατύπωση. Την άπειρη ανθρώπινη βλακεία κατά το γνωστό τσιτάτο του Άινσταιν; Την άγνοια της ιστορίας; Την άγνοια των τρεχόντων γεγονότων; Την έλλειψη κριτικής σκέψης; (καλά για το τελευταίο ξέρω, ζητάω πολλά, άλλωστε το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σαν αποστολή την νέκρωση της κριτικής σκέψης και την συμμόρφωση στα κελεύσματα και συμφέροντα της τρέχουσας άρχουσας τάξης).

Σε αυτό το σημείο βέβαια ο αναγνώστης θα διαμαρτυρηθεί:

«Ρε Κάρολε, εσένα δεν σε δέρνει η ανθρώπινη βλακεία; Δεν κάνεις και εσύ κατά καιρούς, ενίοτε και κατά ριπάς βλακείες;»

Ευθαρσώς απαντώ:

Όχι! Στην πραγματικότητα είμαι βαφτιστήρι του Μίστερ Σποκ από τον πλανήτη Βάλκαν και μαζεύω υλικό για το διδακτορικό μου στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Φυσικά έκανα πλαστική στα μυτερά αυτιά μου, για να μην τρομάζει ο κόσμος! :-Ρ

Και πάμε πάλι στο θέμα μας.

Το νεοελληνικό κράτος από το 1830 που αναγνωρίστηκε, τι ακριβώς ήταν; Προτεκτοράτο δεν ήταν; Των Βρετανών αρχικά και των Αμερικανών αργότερα; Πότε η Νεοελλάδα μπόρεσε να κάνει κάτι χωρίς τις ευλογίες των πατρόνων της; Ποτέ μήπως; Μήπως οπότε κρίθηκε σκόπιμο δεν τρικλοποδιάστηκε καταλλήλως (βλ. 1922) για να μην χαλάει την πιάτσα; Έλα ντε.

Και πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Ποιος είναι ακριβώς ο στόχος της; Δεν είναι σε τελική ανάλυση η δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς χωρίς σύνορα προς όφελος των ισχυρότερων υπερεθνικών επιχειρήσεων και εις βάρος των μικρότερων τοπικών; Ναι. Και το τελικό στάδιο δεν θα είναι η πλήρης ομοσπονδιοποίηση, με ένα κέντρο εξουσίας στις Βρυξέλλες και την μετατροπή των κρατών – μελών σε κάτι ανάλογο από πλευράς κυριαρχίας με τις πολιτείες των ΗΠΑ; Ξανά ναι.

Βέβαια, κατά πάση πιθανότητα η πλειονότητα των πληθυσμών των χωρών της ΕΕ, δεν το πολυεπιθυμεί αυτό, οπότε κάνοντας κανείς λίγη συνομωσιολογία, μπορεί να θεωρήσει ότι επίτηδες επιβλήθηκε το Ευρώ σε οικονομίες με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες, έτσι ώστε να εκβιαστεί η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης.

Η σωστή πορεία για την υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος, θα ήταν πρώτα η πλήρης ομοσπονδιοποίηση και μετά, αφού θα έχει ομογενοποιηθεί η οικονομία των κρατών – μελών σε μία υπερ – οικονομία, να έρθει το κοινό ισχυρό νόμισμα.

Με αυτό που έγινε τώρα, βάζοντας μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο, βρέθηκε π.χ η Ελλάδα και η Γερμανία με κοινό νόμισμα και μάλιστα… ισχυρότερο του δολαρίου!

Επόμενο ήταν να φάει τα μούτρα του το Ευρώ μαζί και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ένωσης που είδαν την αγοραστική τους ικανότητα είτε να μειώνεται, είτε να απειλείται με μείωση.

Για να επαληθευτεί λοιπόν αυτή η θεωρία συνωμοσίας, θα πρέπει να αναμένουμε κάποια δραματική έκκληση του τύπου:

«Πλήρης ομοσπονδιοποίηση τώρα για να σωθεί το Ευρώ!»

Ίδωμεν.

Στο μεταξύ αγαπητοί προτεκτορατομάχοι μία υπόδειξη:

Μέλος της ΕΕ χωρίς μειωμένη εθνική κυριαρχία δεν γίνεται. Αν θέλει κανείς πλήρη εθνική κυριαρχία, (όσο επιτρέπει ο στρατός της χώρας του) απαιτείται έξοδος από οργανισμούς τύπου ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, κλπ. Κάτι σαν την ΕΛΒΕΤΙΑ ένα πράμα.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε. (Λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα δεδομένης της καταστάσεως).

15 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΝ Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΕΘΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΜΕΝ. ΕΙΜΕΘΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΩΣΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ.
    ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ; ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΤΕ.
    ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΑΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΞΟΜΕΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ " ΑΕΡΑ ". ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.
    Ο ΑΓΩΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΘΗΝΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ ΙΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΜΕΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΝΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΟΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι σαν την ΕΛΒΕΤΙΑ ένα πράμα.

    Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση μόνο αν είχαμε και τις τράπεζες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ελβετικό πρότυπο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μου, είχε υπόψην του ο Καποδίστριας. Δεν ξέρω αν το είχε σχεδιάσει και ο ίδιος.
    Το πρόβλημα με την Ελλαδεζία είναι κι εκείνο που την έκανε κοιτίδα πολιτισμών στην Αρχαιότητα - Η θέση της και το Αιγαίο με τα χίλια πατήματα προς Μέση Ανατολή κι Αίγυπτο. Και βαρκούλα να'χεις που λέει ο λόγος, φτάνεις παντού στην Εγγύς ανατολή με τα πολλά τα πετρέλαια.
    Αν τα Βαλκάνια δεν τα βρούμε μεταξύ τους να κάνουμε μια Ένωση από μόνα μας, προκοπή δε βλέπουμε ούτε εμείς, ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι Βούλγαροι, ούτε οι διάφοροι Νοτιοσλάβοι. Μόνο στο ρόλο της πουτανίτσας θα βλέπουμε φώς και πλέον ο καιρός της μαιτρέσσας τελειώνει.
    Α, ρε Ρήγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ steven

    Θα μάθομεν στους αχρείους τι εστί αληθές σεξ. Οι Τεξανοί της Ευρώπης δικαιώνονται.

    @ αθεόφοβος

    Τι έγινε ναούμε; Μήπως είσθε πΟΡδότης;
    Δεν γουστάβρετε την καρατραπεζάκλα Πειραιώς ας πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ A certain crazed alien penguin

    Όντως, ισχύς εν τη ενώσει.

    Όμως, όπως έδειξε η εμπειρία της Γιουγκοσλαβίας, με τις κατάλληλες συνθήκες, σχετικά εύκολα μπορεί κάποιος να φυτιλιάσει τα φοβικά αντανακλαστικά των ανθρώπων και να γίνουν όλα ρόιδο.

    Και φυσικά μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να είμαστε "κάτι σαν την Ελβετία" εδώ στα Βαλκάνια. Αν μας είχε ευλογήσει ο Γιαχβέ θα ήμασταν "κάτι σαν Ισραήλ". Aλλά παρά τας δεήσεις, μας έχει στο κλάσιμο. :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, όχι τις ευλογίες του Γιαχβέ! Καλύτερα την κατάρα του Δωδεκάθεου, μπας και γίνουμε μύθοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ A certain crazed alien penguin

    Ή 11.000.000 παραδείσια πτήνα, ή αγριολούλουδα, ή αστέρια, ή κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αίσχος! Ντροπή και αίσχος! Η Ελλάς γίνεται προτεκτοράτο εντός της δόλιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ θα έπρεπε να είμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση από μόνοι μας μιας και έχουμε την καλύτερη θέση, την καλύτερη νοοτροπία (ε;), την καλύτερη ιστορία, τα καλύτερα γκομενάκια, τα καλύτερα σουβλάκια και τα μεγαλύτερα τσουτσούνια (ε καλά τώρα!)....
    Α ναι, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι μεν φιλτατε πως η ομοσπονδοποιηση θα επιφερει λογικοτατα περαιτερω μειωση της (χιχιχι) εθνικης κυριαρχιας και ολα τα σχετικα αλλα εδω εχουμε να κανουμε με πρωτοφανες ξεβρακωμα ημων απο τους αλλοι (και σε πλαισιο ικανοτητας, αξιοπιστιας κουτουλού) οποτε το πραγμα ειναι λιγο χοντρον.

    Απο την αλλη δε οι "συμμαχικοι οροι" μου θυμιζουν λιγο κατι συμφωνίες υποτέλειας που έχω ακουστά, αλλα το καλό ειναι (ατιμες δημοκρατιες) πως ξερουμε τον ένοχο σε βαθος και πλατος και για να τον βρουμε αρκει να κοιταξουμε ελαφρως (απο έξω αριστερα ισως; χεχεχε)στον καθρεπτη.

    Γιατι οντως γαμω το κερατο μου, εγω αυτα τα καθικια ποτε δεν τα ψήφισα, αλλα τι να κανω που οι ΕΛληναρες τους τα χωναν και θα τους τα χωνουν; (αμφιδρομα εννοειται).

    Ρε ακομα και τωρα ο Σαμαρας ταζει διορισμους και ο Γαπ-ακης εφαρμοζει μνημονιο με ολιγη (εγω δεν ημανε υπερ αλλα αμα λεμε κατι ή το κάνουμε ή δεν το κάνουμε) και μας φταινε οι ξουξουξου ευρωπαίοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Πρόεδρος Α.Π.Ι.

    Μας ζηλεύουν τα μουνιά που έχουμε τον καλύτερο φραπέ, γι αυτό τα κάνουν αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Zaphod

    Εθνική κυριαρχία ρε μουνιά, ώστε να εκπληρωθεί το Χελλένικ Ντρημ των 11.000.000 δημοσίων υπαλλήλων!

    Ε.Ο. Αριστίντες Χοσέμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η λύσις είναι μια: να γίνωμεν Ινδία με νόμισμα Κίνας. Το α' βήμα ήδη το έδωσεν ο πρωθυπουργός μας δια της γνωστής οδού -της αρνήσεως: «δεν θα γίνωμεν Ινδία» είπεν. Μένει το βήμα β' και διαβλέπω ότι σύντομα θα επιτευχθεί. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΛΑΜΑΚΑΝ λέμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Shalom !

    Κοιτάχτε...είναι προφανές ότι το αγαπημένο μας Yunanistan θα διαλυθεί εις τα εξ' ων συνετέθη και τα κομπόνεντς θα μοιρασθούν στον εκάστοτε πλειοδότη. Δια τούτο προτείνω να ζητήσουμε απο το Ισραήλ να μας επιτρέψει να πάρουμε το franchise του και να γίνουμε ΟΒΡΑΙΟΙ.
    Γιατί ειδικά ΟΒΡΑΙΟΙ, θα με ρωτήσετε. Είναι απλό: Οι ΟΒΡΑΙΟΙ έχουν ιστορικά αποδείξει μιαν απίστευτη ικανότητα να διατηρούν την πολιτισμική τους ταυτότητα χιλιάδες χρόνια μετά τη διάλυση του κράτους τους και μιαν ωραία πρωία να κατσικωνονται σε ένα μέρος και να ξαναδημιουργουν τη χώρα από το μηδέν, εκβιάζοντας τους πάντες και τα πάντα, χαρις το πανίσχυρο-υπερσυνωμοτικό-ερπετόμορφο-συμπαντικό-στον-πουτιν-πουτινιές λόμπυ τους.
    Αν λοιπόν γίνουμε ΟΒΡΑΙΟΙ, απλά θα μεταναστεύσουμε όλοι σε άλλες χώρες , την ελληνική επικράτεια θα καταλάβουν αλμπάνιαν, τουρκις, εντ άδερ τούριστς, και σε 500 χρόνια θα επιστρέψομεν δια να τους %#$%Ρ#σουμεν αφού πρώτα θα έχουμε γίνει η ' πανίσχυρη δύναμη που κρύβεται πίσω από τα πάντα'.

    Πως σας φαίνεται η ιδέα μου;



    ΠΣ

    Γιαγκ χαρ τόγκιτ φερ μογκα ντρόγκερ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Rodia

    Οι Έλ Τακλαμακάν... και εδώ θα έρθουν 11.000.000 Κινέζοι φρεσκότατοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ phoggfileas

    Ρεσέ, αυτό το ερπετόμορφο shapeshifting reptilian δε θα το αντέξω... Θα μας κράζει και ο David Icke ο ερπετομάχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...