Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμιος μπάφος


Αγαπημένε μου αναγνώστη,

Καταλαβαίνω ότι γίνομαι κουραστικός με το να λέω ότι η σωστή οπτική των εξελίξεων είναι η παγκόσμια, ειδικά τώρα που τούτο δω το τσαρδί – ομφαλός του σύμπαντος ονόματι Ελλάς το έχει πάρει ο Βελζεβούλ παρέα με τον Αυνανιήλ και κάτι καλικατζάρια που κλέβουν μελομακάρονα τα Χριστούγεννα - Πρωτούγεννα.

Οπότε αν ακούσω τα σχολιανά μου στα σχόλια στο στυλ, «είσαι ελιτίστας», «είσαι πολύ ελιτίστας», «η γκλάβα σου έχει μέσα τρίμμα φρυγανιάς ελίτ», «σταδιάλα και συ και ο γρύλος σου», ουδεμία ενδύπωσις θα μου προκληθεί.

(Κουίζ: Γιατί οι αντρικοί ομφαλοί γεμίζουν μπαμπακάκια, αλλά όχι οι γυναικείοι; Η απάντηση στο τέλος του ποστ).

Σήμερα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και την απληστία της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, κάμποσα δισεκατομμύρια άνθρωποι δυστυχούν, όπως γινόταν πάντα άλλωστε.

Όλες οι καινοτομίες της επιστήμης, όλες οι τέχνες, όλες οι θρησκείες (ως μορφές κοινωνικής οργάνωσης και μόνο), όλα τα πολιτικά συστήματα (σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός κ.α.), σαν προϊόντα μιας μικρής καινοτόμου μειονότητας της ανθρωπότητας, απέτυχαν να φέρουν παγκόσμια κοινωνική και οικονομική ευημερία.
(Μέχρι στιγμής τουλάχιστον).

Για την ακρίβεια, έδωσαν σε ανθρώπους άπληστους, κοινωνικά βλάκες και ψυχοπαθείς, ολοένα και αποτελεσματικότερα εργαλεία καταπίεσης, ελέγχου και δυστυχίας. Ποτέ μα ποτέ η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ώριμη για να αφομοιώσει τις προόδους της επιστήμης και την τεχνολογική καινοτομία.

Απλά φανταστείτε, έναν πυροβολημένο μουλά με πυρηνικά όπλα, ή έναν σταρχιδιστή γιάπη της Ουώλ Στρητ που παίζει με παράγωγά μελλοντικών σοδειών σιτηρών καταδικάζοντας κόσμο και κοσμάκη στην πείνα. Ή ακόμα την κατάχρηση των υπερηχογραφημάτων για τον εντοπισμό του φύλου του εμβρύου που γίνεται στην Ινδία, με αποτέλεσμα τις συνεχείς εκτρώσεις θηλυκών εμβρύων. Έτσι κάμποσα χωριά στην Ινδία θυμίζουν gay bar.

Συμπερασματικά, η ανθρωπότητα δείχνει συνολικά ανώριμη να αφομοιώσει την τεχνολογία και την καινοτομία. Το δυστοπικό μυθιστόρημα του Άλντους Χάξλεϋ «Brave New World», με τον πλήρη νοητικό έλεγχο των ανθρώπων ώστε να αγαπούν την σκλαβιά τους, μοιάζει σαν μια λύση για να σταματήσει ο παραλογισμός.

Όμως, είναι προφανές ότι ένας ευαίσθητος θολοκουλτουριάρης σαν εμένα, δεν μπορεί να ανεχθεί τις φρικαλεότητες που αναφέρονται στο εν λόγω μυθιστόρημα.

Θεωρώ, ότι χρειάζεται καταστολή φυσικού τύπου, ώστε όλοι να είναι ντάγκλα και να μην θέλουν να βλάψουν τον διπλανό τους.

Τέρμα η επιστημονική έρευνα. Μια χαρά επίπεδο τεχνολογίας έχουμε. Όλη η προσπάθεια των μεγάλων επιστημόνων, όπως Στέφεν Χώκινγκ, Μίτσιου Κάκου, Τσόλκας, Παππάς (Papimi) κλπ., θα επικεντρωθεί στην βελτίωση της παραγωγής μπάφου και φτηνών ηλιακών υπολογιστών που θα τρέχουν το Pro Evolution Soccer.

7 δις άνθρωποι από τον βαθύπλουτο Ουώρεν Μπάφετ (Μπαφ-ετ. Συμπτωματικόν;) μέχρι το τελευταίο ξυπόλυτο πιτσιρίκι της Σομαλίας θα πίνουν μπάφους και θα παίζουν Pro. Ντάγκλα, ειρήνη και αδελφοσύνη.

Πεινάει το νινί; Δωσ’ του μπάφο.

Πονάει το νινί; Δωσ’ του μπάφο.

Δεν κοιμάται το νινί; Δωσ’ του μπάφο.

Είναι ντάγκλα το νινί; Δωσ’ του κι άλλο μπάφο.

(Τύφλα να ‘χει η πάλε ποτέ σκεπαστή στα Φιλαδέλφεια).

Ίσως με τόσο μπάφο η ανθρωπότητα να φτάσει σε νέα επίπεδα συνειδητότητας, ώστε να μπορεί να χειριστεί την καινοτομία με πνεύμα αλληλεγγύης. Μετά μπορεί ο Τσόλκας να ριχτεί με τα μούτρα στην κατασκευή της FTL / warp drive.

Ε μα, σιχτίρ πια με αυτό το παγκόσμιο μπουρδέλο.

(Λύση του κουίζ: Οι αντρικοί αφαλοί μαζεύουν μπαμπακάκια γιατί οι τρίχες της κοιλιάς γρατζουνάνε και φθείρουν την φανέλα).

17 σχόλια:

  1. Άκρως ενημερωτικόν ποστ!
    Και θεωρούσα διγιδάγκες όταν έβλεπα στην οθόνη ξυρισμένα ανδρικά στήθη ως τα γυναικεία αιδοία την σήμερον ημέρα!
    Που να φανταστώ ότι όλοι αυτοί σιχαίνονται αυτό που κάνω καθημερινώς, δηλαδή δια μιας περιστροφικής κίνησης του δείκτου να βγάζω από το αφάλι το μαλλί της φανέλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθως πληκτρολογησες!!

    Βεβαιως σε πρωτη φαση θα μπορουσαμε να κυρηξουμε την Ελλάδα αποποινικοποιημενη ζωνη μπαφου και αυτο δια να:

    1) Δειξουμε και στους αλλους πως γίνεται. Επιτέλους περνάμε στην πρωτοπορία!

    2) Βγαλουμε απο τον μπαφοτουρισμο τα δεκαπλασια απο αυτα που βγαζει η Ολλανδία. Εμεις εχουμε και Ηλιο, οχι μονο κρύο και ποτάμια!! :Ρ

    3) Γλιτωσουμε τον πουτανοτουρισμο που μας ερχεται οπως σε καθε καλο failed state

    Ταυτα και επικροτώ!

    (εγω που παιζω κυρίως RPG-ξυλικια (τυπου doom, bg και τετοια) σώνομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με απόφαση της κυβέρνήσεως θα χορηγούνται καθημερινώς δισκία σόμα σε όλους τους υπηκόους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια φορα και εναν καιρο οι ανδρικοι αφαλοι μαζευαν μπαμπακι,τωρα μαζευουν και οι γυναικες αποκτησαν τριχα καγκελο,(θεικη εντολη).Χρονια τωρα πηξαμε στα κεντρα αποτριχωσης(εργο του εξω απο δω)που χαλανε τη θεικη εντολη,και ζουμε με την αγωνια σε καθε καινουρια γνωριμια μεχρι να πεσουν τα ρουχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ αθεόφοβος

    Το μαλλί του αφαλού είναι η απόλυτη έκφραση ανδρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Zaphod

    Ναι, αλλά πρέπει να ξυλικώνετε με πνεύμα αδελφοσύνης, ρέγγε, ρέγγε ράστα, ράστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ tiktos

    Μόνο στους Α και Β. Οι C, D, E, θα παίρνουν συμπιεσμένο πίτουρο πασπαλισμένο με τσουένι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TA ΡΟΥΧΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΟΜΦΑΛΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΡΟΥΧΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αρχήν να σας συγχαρώ που επιτέλους βλέπω την εξομοίωσι του Στέφεν Χώκινγκ με τον Τσόλκα που αποτελεί ιστορική δικαίωσι του τελευταίου.
    Το ότι ο άνθρωπος είναι μάστιγα μεγαλύτερη κι από τις πληγές του Φαραώ είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το μόνο ερώτημα είναι ως που θα φτάσει η κατάντια. Πάντως για να προκάμουμε να πάμε σε άλλους πλανήτες και συστήματα κομματάκι δύσκολο το κόβω. Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί. Οπότε ο ένας θα συνεχίσει να τρώει την μάπα του άλλου.
    Πάντως ενθυμούμαι ότι στον Θαυμαστό Νέο Κόσμο τα ναρκωτικά ήταν επιβεβλημένα εξίσου με την περιγραφή σας! Έχω πόμως την αίσθηση ότι το μέλλον είναι συνδυασμός του ΘΝΚ με το 1984. ΤΟ τελευταίο παραέχει πολλά αριστουργηματικά σημεία για να αφήσει την δόξα να την πα΄ρει άλλος συγγραφεύς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @hades
    Κατ' αρχήν να σας συγχαρώ που επιτέλους βλέπω την εξομοίωσι του Στέφεν Χώκινγκ με τον Τσόλκα που αποτελεί ιστορική δικαίωσι του πρώτου
    (αποσαφηνισις-διόρθωσις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ stevenavramidis

    Μας φάγανε οι συνωμοσίες των στοών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Hades

    Πράγματι συνδυασμός των δυο. Το οπλοστάσιο της εξουσίας πρέπει να είναι έτοιμο για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ιστορική δικαίωσι του πρώτου"

    Μλκ κλαίω... έλεος.... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Διεπτυντά του εγκρίτου τούτου ευλογίου (+ευλόγηcον+)!

    Εφ' όσων προυτείνατε, έχω μίαν μικράν ένστασιν.

    Ενθυμείσθε, κύριε Διεπτυντά, έν βίδεον κυκλοφορήσαν προ ολίγων μηνών, με κάτι αραπάδες με το συμπάθειον, ένοπλα μέλη "απελευθερωτικού" τινός κινήματος (εις την δύστυχον Αφρικήν, ουδείς γνωρίζει ποίος "απελευθερώνει" ποίον - και απο τί ακριβώς), άτινα, έμπλεα (Θού, Κύριε!) "μαστούρας", ενεχείρισαν εις πίθηκον Ά Κού τεσσαράκοντα επτά Καλαshνικουόβα πλήρες σφαιρών και απασφαλισμένον - λαβόντος δε του προγόνου το τυφέκιον ανά χείρας (τας άνω) επηκολούθησαν σκηναί υπεράνω πάσης περιγραφής;

    Όθεν, κύριε Διεπτυντά, εύρετε το βίδεον τούτο και αναρτήσατέ το, ίνα μη παρασύρωνται ευκόλως οι νέοι εκ των απατηλών υποσχέσεων της φούντας Τρικάλων, ούτως ειπείν.

    Ειλικρινώς Υμέτερος

    Εργοδότης Δημοσίων Έργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ εργδημεργ

    Πέραν της ασφαλιστικής δικλείδος του Pro Evolution Soccer, θα πρέπει να δώσουμε μπάφο και σε όλα τα πιθηκοειδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...