Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί οι πολιτικοί μιλάνε σαν να απευθύνονται σε ηλίθιους;


Κανονικά, η ανωτέρω φωτογραφία που προέρχεται από τις χρυσές εποχές της Νεοελλάδας, όταν αποκαλύφθηκε η εκμετάλλευση των Ινδών μεταναστών στα φραουλοχώραφα της Μανωλαδας, χρειάζεται επικαιροποίηση.

Βλέπετε τότε υπήρχε ακόμα η γενιά των επτακοσίων Ευρώ, η οποία πάει να γίνει σύντομα των τετρακοσίων και αν. Εάν συνεχίσει αυτή η βιόλα, δεν θα έρχονται Βούλγαροι μετανάστες στην Ελλάδα, που θα κάνουν τους εθνοτσιρίδες να βροντοτσιρίζουν «Τι θέλουν οι Βούλγαροι στην Μακεδονία;». Θα τσιρίζουν οι Βούλγαροι των 200 Ευρώ «Τι θέλουν οι Έλληνες στο Πλόβντιβ;».

Αλλά η οικονομική ξεφτίλα και εξαθλίωση της Νεοελλάδας δεν είναι το κύριο θέμα της αναρτήσεως. Με αφορμή τον δεκάρικο του αρχηγού της ΝΔ περί ευθύνης της αριστεράς για την σημερινή κατάντια της Ελλάδας αναρωτιέμαι:

Μα καλά, σε ηλίθιους απευθύνονται οι πολιτικάντηδες όταν εκτοξεύουν ανερυθρίαστα τέτοιους παραλογισμούς σαν τον ανωτέρω, ή αυτόν που αναγράφεται στην σατυρική φωτογραφία στην αρχή της ανάρτησης;

Η απάντηση είναι σκληρή, αμείλικτη, αδυσώπητη, κακούργα, ραδιούργα και πιθανώς να μην τηρεί τας ιεράς νηστείας. (Μισό κιλό χαλβάς για μεσημεριανό).

Ναι, σε ηλίθιους απευθύνονται.

Γιατί;

Μα διότι οι εκ φυσικού ηλίθιοι, ή οι εκ εντατικής αποβλακώσεως μέσω ΜΜΕ ηλίθιοι, είναι αρκετοί για να στρέψουν το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι εκ των πραγμάτων μειονότητα, ίσως και περίεργοι κίτρινοι ή εμπριμέ, διότι πέρα από το αποβλακωτικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ο μέσος άνθρωπος ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ να σκέφτεται.

Θέλει μασημένη τροφή, θέλει άσπρο εναντίον μαύρου, θέλει φως εναντίον σκότους, θέλει Λουκ Σκάιουωκερ ενατίον Νταρθ Βέιντερ, θέλει παραμύθα βρε αδελφέ.

Διότι η ζωή είναι σκληρή και πολύπλοκη, το σύμπαν άπειρο και χαοτικό και ο ανθρωπάκος πεπερασμένος που θέλει να φάει, να κάμνει σεξ και να ξαπλάρει.

Καλή δικαιολογία μεν δια τον ανθρωπάκο, αλλά με τέτοια νοοτροπία, μόνο πρωκτικό σεξ από τους όποιους εξουσιαστές της πλάκας μπορεί να περιμένει.

Τέλος πάντων. Η ελπίδα για βελτίωση των πραγμάτων πεθαίνει τελευταία, αλλά στο τέλος πεθαίνει.

(Εμ, θα ‘σκαγα αν δεν το έλεγα ο φαρμακόγλωσσος :-Ρ).

17 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα έσκαγες, αλλά δεν έχεις καθόλου άδικο. Οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα

    (κι ήθελα να γίνω κακός σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούω μερικούς-μερικούς σαν το Σαμαρά ή τον Μπενύτο να μιλάνε στη Βουλή και σκέφτομαι πως, αν τους είχα μέλη στο φόρουμ μου, θα τους είχα μπανάρει. Μόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυτυχώς απάντησες μόνος και μας γλίτωσες από την απάντηση!

    Αλλά επειδή εγώ θέλω να είμαι φαρμακόγλωσσος: με τέτοια κόμματα εξουσίας της πλάκας, γιατί θα έπρεπε τα κόμματα «διαμαρτυρίας» να είναι πιο σοβαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να σκεφτείς χρειάζεται εγκέφαλος εν λειτουργία αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι τον λειτουργούν μέχρι εκεί που μπορεί να διαπιστώνει μόνο τι του φταίει και περιμένει από κάποιο Λουκά Παπασκάιουωκερ να τον σώσει.
    Φαίνεται πως σε κάποιο άλλο πλανήτη ζούσε εκείνη η φυλή που έλεγε -Συν Λουκ Σκάιουωκερ και χείρα κίνει-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μια απορία (επειδή το'χα συζητήσει και αλλού και διαφωνίσαμε..)

    θεωρείτε τους πολιτικούς έξυπνους ή βλάκες ; δεν το προσωποποιώ.. (προφανώς υπάρχουν και πολλοί κουτόχορτοι..) αλλά αναφέρομαι στο σύνολο τους.

    εγώ τους θεωρώ έξυπνους αφού μας κοροϊδεύουν και περνάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ο δείμος του πολίτη

    Είδες; Φροντίζω να μην πέσεις στον βούρκο της αμαρτίας!

    @ Κρείτων Κουσουράτος

    είσθε αντιδημοκρατικός! :-Ρ

    @ apos

    Δεν θα έπρεπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Zaphod

    Thx!

    @ αθεόφοβος

    Ο Παπαδήμος είναι τζεντάι λοιπόν! Κάτι είχα ψυλιαστεί...

    @ κουκαρατσας

    Κοίτα και ένας απατεώνας ή λαμόγιο έξυπνος είναι, απλά χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του κατά αντικοινωνικό τρόπο, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περι πολιτικων κομματων στην Ελλαδα διαβαστε=εαμ β-υδροχοος του Παν.Τραιανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οπότε.... ?

    είναι βλάκας ?

    ανήθικος ναι, γενικά λάθος ναι, (και πολλά άλλα κοσμιτικά.. ναι) αλλά βλάκας ?

    τέσπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μια παράφραση στα περί ελπίδας:

    Μόνο αν πεθάνει η ελπίδα έχουμε κάποια ελπίδα τελικά.... #@%$@#%#$^$& (τα είπα όλα, έ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ κουκαρατσας

    Ένας απατεών δεν είναι βλαξ, καθήκι όμως ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι εννοείτε; Δεν είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

      Είμεθα απόγονοι του Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα και όποιος τολμήσει να το αμφισβητήσει αυτό, θα τον λιώσει ο λαός.

      Διαγραφή
  13. Δυστυχώς έχεις δίκιο, φίλε polse. Αν ο κόσμος δεν ήταν χαζός, αν τομλούσε να χρησιμοποιήσει λίγο το μυαλό και να σκεφτεί, να αναζητήσει, να αμφισβητήσει δεν θα υπήρχαν πολλά πράγματα...

    Δεν θα υπήρχε ο Γιωργάκης, ο «λεφτά υπάρχουν», ο «αντιεξουσιαστής στην εξουσία», ο «δεν θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ» στη θέση του πρωθυπουργού (θυμάστε τους πανηγυρισμούς κατά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ;). Δεν θα υπήρχε ο Σαμαράς, που παρά τα πισωγυρίσματα και την παντελή έλλειψη αντιστοιχίας αυτών που έλεγε με αυτά που λέει και αυτά που θα κάνει τελικά, θα εκλεγεί πρωθυπουργός. Δεν θα μπορούσε ο Νταλάρας και τα παπαγαλάκια των μίντια να μιλούν για τραμπουκισμούς των μειοψηφιών...

    Όταν υπάρχουν όμως άτομα που τα ακούν όλα αυτά και τα δέχονται χωρίς να τα υποβάλουν στην παραμικρή κριτική, όλοι οι προαναφερόμενοι μπορούν να αλωνίζουν κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...