Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επενδυσάρες σε μπαρμπούτι και νεράκι. Έτσι θα σωθεί το Χέλλας, ο ομφαλός του σύμπαντος ο ονομαστός.

Όσο έλυσαν το οικονομικό τους πρόβλημα απελπισμένοι οικογενειάρχες με το "Πάμε Στοίχημα¨, άλλο τόσο θα λύσει τα προβλήματά της η Ελλάδα πουλώντας τον ΟΠΑΠ και... την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Στην Ελλάδα του 2013, με την ανεργία να χτυπάει 27%, με τάση για 30%+ στο τέλος της χρονιάς, γίνεται λόγος πολύς, βαρύς και ασήκωτος, για τις επενδύσεις που θα φέρουν την περίφημη «ανάπτυξη», ώστε να ξαναβρούν εργασίες και εισοδήματα οι εκατοντάδες χιλιάδες των νέοάπορων άνεργων.

Πράγματι, ο τρόπος για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αποφευχθεί η διαφαινόμενη κοινωνική έκρηξη είναι οι επενδύσεις, ιδιωτικές ή δημόσιες, από Έλληνες επιχειρηματίες, ή και ξένους.

Από επενδύσεις Ελλήνων που θα δημιουργήσουν ΝΕΕΣ επιχειρήσεις, κατά προτίμηση παραγωγής νέων προϊόντων, ή έστω ΒΙΩΣΙΜΕΣ επιχειρήσεις υπηρεσιών, δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολλά. Οι Έλληνες κεφαλαιούχοι ή πάνε τις επιχειρήσεις τους στις και καλά «Βαλκανικές οικονομικές μας αποικίες» όπως η ΦΥΡΟΜ (ε, ρε καλαμοκαβάλημα), ή απλά τις κλείνουν και στέλνουν το κομπόδεμά τους στις νήσους Cayman για ηλιοθεραπεία. Οι προσπάθειες δημιουργίας μικρότερων επιχειρήσεων, από φιλόδοξους νέους μικροεπιχειρηματίες, βρίσκονται κάτω από την Δαμόκλειο σπάθη του συνεχώς μεταβαλλόμενου νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου, που μπορεί να σε κλείσει πριν πάρεις χαμπάρι.

Επενδύσεις του δημοσίου σε μεγάλα δημόσια συγκοινωνιακά, οικοδομικά και υδραυλικά έργα για να δουλέψει το σινάφι μου, των πολιτικών μηχανικών με μπλοκάκι και όλα τα σχετιζόμενα επαγγέλματα, δεν φαίνεται στο εγγύς μέλλον.

Οπότε μένουν οι ξένες επενδύσεις...

Που όμως θέλουν να επενδύσουν οι ξένοι;

Θέλουν να πάρουν ρίσκα ώστε να δημιουργήσουν ΝΕΕΣ επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας, στο ίδιο αντιεπενδυτικό πλαίσιο που αντιμετωπίζουν και οι Έλληνες μικροεπιχειρηματίες:

OXI BEBAIA.

Για μαλάκες ψάχνετε; Το ότι η Henkel υποσχέθηκε στον Μεσσηνίας Ανδώνιον ότι θα επιστρέψει (εν μέρει) την παραγωγή ορισμένων προϊόντων στην Ελλάδα, (αφού την έκανε με ελαφρά κάποια στιγμή, γιατί βρήκε αλλού μεροκάματα της ξεφτίλας) είναι η εξαίρεση.

Τι επενδύσεις έχουν έρθει μέχρι τώρα ή έχουν σχεδόν έρθει και θεωρούνται σούπερ καταπληκτικές από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης;

1. Οι Κινέζοι της COSCO αγόρασαν τον λιμένα Πειραιώς για να έχουν ένα πάτημα για τα προϊόντα τους στην ΕΕ.

Όφελος για την Ελλάδα;
Νέες θέσεις εργασίας: 0(μηδέν) ή και απολύσεις προσωπικού έαν κριθεί αναγκαίο από τους Κινέζους μάνατζερ.
Παραγωγή ΝΕΩΝ προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα: 0 (μηδέν).
Όφελος Δημοσίου προϋπολογισμού: Τα τυχόντα ελλείμματα του ΟΛΠ.
Όφελος μέσου Έλληνα: 0(μηδέν).

2. Ενδεχόμενη Πώληση του κερδοφόρου ΟΠΑΠ. (Παρένθεση: Η διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών από το κράτος είναι μία ύπουλη μέθοδος φορολόγησης την οποία ονομάζω «φόρο μαλακίας». The house always wins niggah. Μου ήρθε να χτυπώ την κεφάλα μου στον τοίχο όταν είδα επιστολή οικογενειάρχη σε αθλητική εφημερίδα να ζητάει κάνα «σιγουράκι» στο Στοίχημα για να θρέψει τα παιδιά του. Οι οικογενειάρχες είναι υπερτιμημένοι. Έχυσε ο άλλος χωρίς καπότα στο αιδοίο μιας εξ ίσου χαζοβιόλας σαν τα μούτρα του και θέλει το βραβείο Νόμπελ; Άσε ρε ψηλέ. Α ρε Άινσταιν με το απόφθεγμα σου περί ανθρώπινης βλακείας… Παιδιά, εκατομμύρια στο στοίχημα κερδίζουν μόνο κάτι Τσουκαλάδες για ξέπλυμα χρημάτων… Ένα από τα λίγα σωστά που έχει πει η Λιάνα Κανέλλη).

Όφελος για την Ελλάδα;
Νέες θέσεις εργασίας: 0 (μηδέν) ή και απολύσεις προσωπικού εάν κριθεί αναγκαίο από τους νέους διαχειριστές.
Παραγωγή ΝΕΩΝ προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα: 0 (μηδέν). Η Ιντραλότ είναι άλλο καπέλο.
Όφελος Δημοσίου προϋπολογισμού: Αρνητικό. Απώλεια κερδών ΟΠΑΠ.
Όφελος μέσου Έλληνα: 0 (μηδέν).

3. Πώληση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Όφελος για την Ελλάδα;
Νέες θέσεις εργασίας: 0 (μηδέν) ή και απολύσεις προσωπικού εάν κριθεί αναγκαίο από τους νέους διαχειριστές.
Παραγωγή ΝΕΩΝ προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα: 0 (μηδέν).
Όφελος Δημοσίου προϋπολογισμού: Απαλλαγή από τα όποια ελλείμματα ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ. Από την άλλη απώλεια ελέγχου Εθνικών υδατικών πόρων.
Όφελος μέσου Έλληνα: Αρνητικό. Η τιμή του νερού θα αυξηθεί κατακόρυφα ώστε να καταστούν οι επιχειρήσεις κερδοφόρες για τους ιδιώτες. Εάν προτιμηθεί το μοντέλο της κρατικής επιδότησης των ιδιωτών ώστε να διατηρηθεί η χαμηλή τιμή του νερού, τότε γιατί πωλούνται οι υδατικοί πόροι της χώρας; Για να κονομήσουν κάτι ξένοι από λεφτά του κράτους (των Ελλήνων φορολογούμενων δλδ.) και των Ελλήνων καταναλωτών νερού; Ε, πια.

Εν ολίγοις, οι ξένοι επενδυτές δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την ευημερία των Ελλήνων, ή για το ξελάσπωμα της Ελληνικής οικονομίας. Τους ενδιαφέρει όμως ο έλεγχος κρίσιμων δημόσιων (προς το παρόν) αγαθών και πόρων και παραγωγικές επενδύσεις μόνο με πολύ χαμηλά ημερομίσθια, ή ευνοϊκό επενδυτικό πλαίσιο και σταθερό φορολογικό περιβάλλον (ή και τα δύο).

Και επειδή αν περιμένετε από τους Τροϊκοστουρνάρες να φτιάξουν ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αξιοπρεπείς μισθούς για τους αυτόχθονες ιθαγενείς, τότε μάλλον παίζετε τον μισθό σας ή το επίδομα ανεργίας στο «Πάμε Στοίχημα» (σας είπα πλαγίως χαζούς, χου, χου, χου) σας λέω τούτο:

Τέτοιο ενδεχόμενο ΔΕΝ παίζει. Τα ασημικά της χώρας θα πουληθούν κοψοχρονιά και οι άνεργοι θα προτιμήσουν να μεταναστεύσουν στην… Βουλγαρία.

Και κάτι τελευταίο: ο ΝΕΟφιλελευθερισμός ΔΕΝ έχει σχέση με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Σωστότερα έχει τόση σχέση όση είχε η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR) και έχει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας με την Δημοκρατία.

Ο ΝΕΟφιλελευθερισμός προσπαθεί να πείσει την πλέμπα να απεμπολήσει το αίσθημα αλληλεγγύης που έχει για τους συνανθρώπους της, ώστε να επιβληθεί ευκολότερα το δίκαιο του πλουσιότερου κλέπτου.

Αλλά ακόμα καλύτερα για αυτήν την τακτική, τα λέει ένας Εβραίος με ΑΡΧΙΔΙΑ, που τολμάει να λέει στα ίσα ότι το κράτος του Ισραήλ σκοτώνει τους Παλαιστίνιους. Ο Νόαμ Τσόμσκυ. Ομιλία περί δημόσιας εκπαίδευσης.

Απολαύστε υπεύθυνα.

14 σχόλια:

  1. Πάντως εαν και εφοσον έσπαγε το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο χώρο του τζόγου, ώστε να μπορούσε ο κάθε πικραμένος William Hill ν' ανοίξει μαγαζάκια στην Ελλάδα πληρώνοντας επί τούτου και τα λεφτά για καμιά σχετική άδεια, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια περίπτωση όπου ο τζόγος θα έφερνε και κάνα φράγκο στην ντόπια οικονομία...
    Αλλά μας έφαγε η μονοπωλιακή πολιτική της μαλθακίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ πρκλς

      Θεωρητικά θα υπάρξει χαμηλότερη γκανιότα, (Διαφημιστική σφήνα: Προτιμάτε Svenska Spel) αλλά σε συνθήκες ολιγοπωλίου, μπορεί να υπάρξει καρτέλ άνετα. Οπότε...

      Διαγραφή
  2. Καλα, το οτι ο ΟΠΑΠ θεωρειται (και ειναι) "βαρυ χαρτι" της ελληνικης οικονομιας αποτελει απο τις μεγαλυτερες ξεφτιλες που μπορει να βιωσει μια χωρα.
    Τουλαχιστον οι τουρκοι, οι περσες, οι γερμανοι, οι καταλανοι, οι βασιβουζουκοι στο παρελθον ηρθαν *οπλισμενοι* και μας καταχτησαν μετα απο σκληρες μαχες. ΟΚ, απο δαυτους χασαμε λογω της υπεροπλιας που ειχαν. Αλλά να τα δινουμε σημερα οικειοθελως στον ΟΠΑΠ ενω δεν εχουμε βρακι να φορεσουμε, ειναι η υψιστη ξεφτιλα του ανθρωπινου ειδους.

    Οσο για τους ξενους "επενδυτες" σαφως και ενδιαφερονται μονο για το πως θα παρουν οτι εχει ακομα ψωμι. Γιατι να τους ενδιαφερει η δικη μας αναπτυξη;
    Ετσι κι αλλιως, για να παρουν πισω τα λεφτα που μας εχουν χωσει - μεσω της αναπτυξης, θα πρεπει η Ελλαδα να εχει 15% αναπτυξη διαρκως για τα επομενα 40 χρονια.
    Αφου λοιπον ξερουν οτι δεν θα παρουν λεφτα, θελουν να παρουν τουλαχιστον γην και υδωρ. Στην περιπτωση τη ευδαπ κυριολεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Jolly Roger

      Κοίτα, μπορεί εν έτει 2013, να ανακλύψαμε την χαρά του γυμνισμού που ξέρεις;

      Άστα, λεηλασία κανονική. Παίζει να πάρουν και αέρα.

      Διαγραφή
  3. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυξάνουν το κόστος για τον καταναλωτή και δε φέρνουν στα κράτος περισσότερα έσοδα... Μάλιστα ορισμένες επιχειρήσεις που χαρίστηκαν σε ιδιώτες επιστρέφουν στο κράτος και πάλι (πχ ηλεκτροδότηση ΗΒ και σύντομα η σταθερής τροχιάς μετακινήσεις)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και καθημενος, ορθώς πληκτρολόγησες!
    Προς το παρον δεν εχουμε ακουσει ουτε καν φημες για επενδυσεις τυπου βιομηχανια ή έστω φτιαχνω μια σωστη παροχη υπηρεσιας. Μονο "πωλειται οπως ειναι επιπλωμενο" - και κοψοχρονια εχει το μαγαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Zaphod

      Με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο...
      Σειρά έχουν τα διαμερίσματα των ΕΛ, που θα κατάσχονται για χρέη ένα χιλιάρικο.

      Διαγραφή
  5. Πάντοτε σοφός κ. Πεταλωτά :)
    Προτείνω κάτι που ίσως σας διέφυγε: Να πωλήσωμεν και τον ιδρώτα μας!!! Είναι ανεκτίμητος λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Rodia

      Είναι βιτσιόζοι. Θα τον παίρνει η εφορία με ειδικά σφουγγάρια και θα τον στέλνει να γίνει σάλτσα γκουρμεδιά με γεύση τρούφας για να τρώνε οι Σόρος, οι Μπάφετ και λοιποί!

      Διαγραφή
  6. Επίσης... Οι επενδυτές θα πλακώσουν μόλις κουρελιαστεί ολότελα και το τελευταίο βρακί που θα απομείνει στην ελληνική επικράτεια._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Rodia

      Για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, πρέπει κάθε Έλλην πατριώτης να έχει μαζί του και τα στοιχειώδη ραπτικά δια το σώβρακόν του!

      Διαγραφή
  7. Έχετε σκεφθεί αγαπητέ οτι μπορούμε να μετατρέψουμε την χώρα σε αυτό που είναι και δεν το ομολογούμε; Κοινώς σε μπουρδέλο. Άπειρες θέσεις εργασίας, τουρισμός γι' αυτόν τον σκοπό κι έσοδα για το κράτος. Κι όλοι καλωγαμημένοι. Η ανάπτυξη οφείλει να είναι στοχευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ steven

    Η Ελλάς μπορεί να προσφέρει σεξ εξαιρετικής ποιότητος! Μόνο σε αυτόν τον ξενέρωτο τον Αλ Θάνι δεν αρέσει. Μα να μην του αρέσει το S/M;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...