Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δικαιούται υπηκοότητας ένας χορτάτος σκύλος που αφήνει και την πίτα ολάκερη; Οι πάπυροι του Πρασοκλή του Αλεξανδρινού απαντούν.


Αγαπούλες, για μένα ο κύων της φωτογραφίας δικαιούται Ελληνικής υπηκοότητος ένεκα αθλητικών προσόντωνε. Για τον χλέπα δίπλα δε ξέβρω. Μερβεγιέ.

Πολλή φασαρία έγινε τις τελευταίες μέρες με την απονομή της ελληνικής υπηκοότητας στον γεννημένο στην Ελλάδα, από Νιγηριανούς γονείς, Γιάννη Αντετοκούμπο. Βλέπετε ο φλερτάρων με την Χρυσή Αυγή Αντώνιος, έχοντας καταργήσει τον κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα νόμο Ραγκούση περί ιθαγένειας, σκέφτηκε ότι το μπασκετάκι αρέσει στους ψηφοφόροι, οπότε ας κάμωμε Έλληνα τον σκυλάραπα, που αν δεν έπαιζε καλό μπάσκετ, θα τον στέλναμε στην Αμυγδαλέζα για παραθερισμό.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, προβληματίστηκα. Η Χρυσή Δημοκρατία δεν έχει πρόβλημα με τους νέγροι αν παίζουν καλό μπάσκετ, η Νέα Αυγή όμως. τους θεωρεί χιμπατζήδαι ακόμα και αν παίζουν μπάσκετ και ανεμίζουν Χελλένικ φλάγκζ, που έχουν τα χρώματα της Βαυαρίας (χώρα καταγωγής του Όθωνα) και το σχέδιο της σημαίας της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών. Χμμμμ....


Αριστερά Βαυαρική σημαία της πατρίδας του Όθωνος. Δεξιά σημαία της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών, επιχειρήσεως με ρίζες στον πάτρωνα μας το διάστημα 1830- 1946, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας. (Και Ιρλανδίας σκέτο πριν το 1919).

Έπρεπε να ψάξω τίποτε έγκυρους αρχαίους συγγραφείς για το θέμα. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στον παραγκωνισμένο από την ιστορία Πρασοκλή τον Αλεξανδρινό, κείμενα του οποίου βρήκα σε μετάφραση από τις εκδόσεις Γεωργιάδη και συγκεκριμένα στον κάδο σκουπιδιών έξω από το βιβλιοπωλείο του κυρίου Μβουμβούκου. Βλέπετε οι απόψεις του Πρασοκλέους δεν συνάδουν με την κασμοθεώρισιν του επιχειρηματίου – υπουργού κλεισίματος νοσοκομείων κατ’ εντολήν του Κυρίου Τόμσεν.

Τι λέει λοιπόν ο Πρασοκλής;

«Έλλην υπήκοος πέρα από τους εντόπιους κατοίκους, νοείται και ο μέτοικος αλλοδαπός που έχει συμπληρώσει ικανό αριθμό ετών (πιθανώς 10-15 διότι Έλλην σημαίνει χαϊλίκιον) νομίμου παραμονής στην Πόλιν, ομιλεί την Ελληνικήν καλώς, αγαπεί τον επίσκυρον, τους Ολυμπιακούς αγώνας και τον οίνον τον πίνει αναμεμιγμένο με νεαρό ύδωρ. Επιπλέον, τέκνα αλλοδαπών μέτοικων, ως Έλληνες υπήκοοι νοούνται, αν επιτυχώς έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που επιτάσσει το εκπαιδευτικό σύστημα της Πόλεως. Ως εκ τούτου, λογίζονται και ως υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας στα στρατεύματα της Πόλεως.

Από τα ανωτέρω γίνεται προφανές, ότι υπηκοότης και εθνικότης μπορούν να είναι διαφορετικά σε κάποιο άτομο. Το τι είναι κάθε ένας, ορίζεται από το περιεχόμενο του εγκεφάλου του. Εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως, μικρά πέη, μεγάλοι μαστοί, ξανθή κόμη, μαύρη επιδερμίς και άλλα, ουδεμία σημασία έχουν. Το έθνος, η γλώσσα, και ο πατριωτισμός, βρίσκονται στον εγκέφαλον και μόνον.»


Όπερ μεθερμηνευόμενον:

Αν σήμερα είχαμε εντός των ορίων του Νεοελληνικού κράτους 11.000.000 Τουρκόφωνους Σουνίτες Μουσουλμάνους με κορμιά σαν τους αρχαίους Κούρους, θα μιλούσαμε για Έλληνες;

ΟΧΙ. Για Τούρκους θα μιλούσαμε.

Τώρα που έχουμε 11.000.000 στραβοχυμένους, με γενεαλογικά δέντρα ανάκατα τουρλουμπούκι ολέ, που μιλούν όμως την εξέλιξη της Αρχαιοελληνικής, τότε ναι, μιλάμε για Έλληνες. Τέλος.

Μυαλό, γλώσσα και τέρμα. Ούτε καν θρησκεία. Την θρησκεία μας την άλλαξε ο Αλάριχος ο Γότθος σφαγέας κατ’ εντολή των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Δεν μας έπεσε κι ο γκώλος.

Αλλιώς ρε παιδιά ας κάνουμε σαν τους Εβραίους, που δίνουν υπηκοότητα σε ανθρώπους με Εβραίες μητέρες, όχι πατέρες!

Γιατί;

Γιατί το μούλικο της Εβραίας το τραβήξαμε από το μουνί της και έτσι ξέρουμε ότι είναι δικό της. Νταξ;

Το μπάσταρδο του Εβραίου, που ξέρουμε ότι είναι δικό του; Για τεστ DNA θα τρέχουμε τώρα; Ξαναντάξ;

E, λοιπόν όχι.

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι συκωταριές. Το μυαλό πρέπει να μας ενδιαφέρει. (Α, και το μπάσκετ). :-P

11 σχόλια:

  1. Επιβεβαιώνεται ο Χαράλαμπος ο Καθαρός (Χάρης Κλύν) που έλεγε πως η Γελλάς είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα με μαύρους κατοίκους. Άλλωστε όταν γίνεις πλούσιος και διάσημος είσαι ότι δηλώσεις, όσο είσαι πτωχός και άσημος είσαι κατάλληλος μόνο για να πλένεις σκάλες και παρμπρίζ στα φανάρια. Καλός ο Πρασοκλεύς αλλά ποιός τον ακούει; Άλλωστε σε πένητες δεν δίδουμε υπηκοότητα. Ας πλουτίσουν για να λυθεί το πρόβλημα. ΠΟλύ ωραία η φωτό του wonder jlaw wall για το θέμα: http://2.bp.blogspot.com/-dHeYCzkrn4w/UdQMDnFSU0I/AAAAAAAAE84/hUiqSXnVzSw/s1600/SAMARAS+adekoubo.jpg
    Αν το καλοσκευτείς ο Αντετοκούμπος είναι πολύ πιο Έλληνας από τον Αντώνιο τον Μακεδονομάχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ptomas

      Σαφώς και ναι. Ο Μακεδονομάχος έγινε Έλληνας από γενετικό ατύχημα ο Αντετοκούμπος από επιλογή.

      Και βρε παιδί μου, δεν γίνεται να έχουμε ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ μετανάστες; Τι κατάσταση είναι αυτή;

      (Τα ίδια θα λένε οι ξένοι για το δεύτερο κύμα Ελλήνων μεταναστών, αυτό της κρίσης...)

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. @ αθεόφοβος

      Να σου πω...

      Από αρχαιοελληνικά αγάλματα, μόνο οι Στάυροι είχαν μεγάλα πέη... :-Ρ

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ συμμαχητά, στην περίπτωσην που μυαλό αποδεδειγμένως δεν υπάρχει, πως ημπορεί να μας ενδιαφέρει; Εδώ είναι το πρόβλημα σε τούτη τη χώρα, ότι με την μαζική αφαίρεση εγκεφάλων που έγινε τα τελευταία 30 χρόνια, δεν διαφαίνεται ικανή λύση στον ορίζοντα. Πολύ φοβάμαι ότι το μοναδικό που θα απομείνει θα είναι να βάλουμε σε ένα κλουβί όλους όσους φωνάσκουν ουγκ ουγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εγχείρισις αλλαγής ΔΝΑ πρέπει να αποτελεί υποχρεωτικήν και απαράβατον προϋπόθεσιν δια της αναγνωρίσεως ενός αλλοδαπού ως άτομο ικανό να λειτουργήσει ως επικοινωνιακόν τέχνασμαν Ελλήνος πρωθυπουργού!

    Στην περίπτωσιν που αυτή επηρρεάσει αρνητικώς την καλαθοσφαιριστικήν του ικανότητα, ή οποιασδήποτε άλλης ικανότητας το καθιστά αποδεκτό από το καταναλωτικό κοινόν, προβλέπεται από τον άγραφον νόμον των ιδρυτών της "Έλληνικόν Έθνος" Α.Ε η μηνιαία αποζημίωσίς του μέχρι την ημέραν του θανάτου αυτού, όπως ισχύει και δια τα υπόλοιπα επικοινωνιακάν τεχνάσματαν εξ ιδρύσεως της εταιρίας (βουλευτές, δικαστικοί κ.ά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Reactor

      Ζήτω Έθνος ρε μουνιά και τα καθαρό μας το ΔΝΑ που το πλένουμε ΚΑΘΕ μέρα! :D

      Διαγραφή
  5. Βούλγαροι!.. Βούλγαροι!.. χανούμισες, βαζέλες! Όλο το "Ζήτω το Έθνος" πρόσκυνα, σώβρακα και φανέλες!

    Α ρε κουφάλα, μπορεί να μην έχεις την οικονομική αδυναμία να πας σε ένα κοντινό νησί, όπως εμείς οι τυχεροί εδώ στο Ελλάς ΑΕ, αλλά θα γλιτώσεις της υποχρεωτικές παρελάσεις για την επέτειο του θανάτου του Φύρερ, του Παπαδόπουλου και του Mickey Mouse... Κωλόφαρδε παλιοβάρβαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Reactor

      Εάν είναι παρών ο κ.κ. Πουμβούκος στην παρέλαση του Μίκυ, θα φορέσω τσαρούχι Αμερικανοτσολιά και θα είμαι και εγώ εκεί.

      Διαγραφή
  6. Ω μα φυσικά! Θα έχει και την Ευγονία(Συνέλληνες!) μαζί του ντυμένη Κλάραμπελ! Εγώ κουκούλα, απλά δεν ξέρω ακόμα αν θα την βάλω μόνος μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...