Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006

Περί δεοντολογίας των ελληνικών μπλογκ (Παπαριές κατά ριπάς)


Ε, αμάν πια, βάλθηκαν όλοι οι "αστέρες" της δημοσιογραφίας να εξάγουν τα συντεχνιακά τους τερτίπια στην αναρχοκρατούμενη βλογόσφαιραν.

Παλικάρια και παλiκαρούδες λίγο δύσκολο το βλέπω αυτό. Όποιος ελληνόφωνος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου διαθέτει υπολογιστή (τσομπούτερ στα Σερβοκροατικά) και έστω PSTN σύνδεση στο παγκόσμιον απχαιτευτικόν διαδίκτυον, μπορεί να ανοίξει ένα μπλόγκ, (μπλόγκ στα Σουηδικά) και να γράψει ότι του κατεβάζει γκλάβα του (κεφάλι στα Ελληνικά).

Αμάν πια. Επειδή η κάθε οικοκυρά σας έχει κάνει θεούς έχετε καβαλήσει 45 καλάμια.

Πάρτε το χαμπάρι. Αλλάξανε τα κόζια (Γεωργίου speaking). Όποιος γουστάρει μπορεί να δημοσιοποιεί την άποψη του στο διαδίκτυο χωρίς να είναι υπάλληλος του κάθε μεγαλοεργολάβου δημοσίων έργων.

Τώρα αν κάποιοι δημοσιογράφοι παίζουν σε δύο ταπμλώ, ένα με απόψεις αποδεκτές από τον εργοδότη τους στο μέσο όπου εργάζονται και παράλληλα
λένε τα αντίθετα σε ανώνυμο μπλόγκ, το πρόβλημα είναι δικό τους που δεν έχουν τα κότσια να πουν τις πραγματικές απόψεις τους δημοσίως.

Αλλά ως γνωστόν "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη". (Πιάσε ένα Campari)

2 σχόλια:

  1. Χαίρε φίλε συνιστολογιούχε!
    Καταρχήν να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να δείς με κατανόηση την χοντρομαλακία που έκανα με το blog μου και να διορθώσεις το url.
    Επι του προκειμένου...οτιδήποτε αποφέρει κέρδος ή γίνεται για βιοποριστικούς λόγους ,δεν μπορεί να είναι όσο αγνό θέλουμε ούτε μπορεί να γίνει τόσο δυνατό ώστε να ηγηθεί καταστάσεων.
    Γιαυτό ,τα blogs και τα μάτια μας!
    και μακριά από διαφημήσεις ,μπλογκοβιβλία και σειρήνες που καλούν για επωνυμία ποντάροντας στην ματαιοδοξία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, το blogger Beta έστειλε πολύ κόσμο στον κουβά...

    (Το ελάχιστο που μπορούσε να πάθει κανείς ήταν να ξαναγράψει τα ελληνικά πλαϊνά λίνκς γιατί σε πρώτη φάση έβγαιναν στα αλαμπουρνέζικα).

    Πράγματι ο μόνος τρόπος να χειραγωγηθούν τα μπλόγκ είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση τους και η πρόσδεση τους στα εκδοτικά συγκροτήματα με δελτίο παροχής υπηρεσιών (αμάν...).

    Πιστεύω ότι τα μπλόγκ αποτελούν απειλή για το εκδοτικό κατεστημένο και γι αυτό έxουν λυσσάξει διάφοροι με δεοντολογίες και τοιαύτα φαιδρά*

    (*εάν κανείς λάβει υπ' όψιν το ποιόν των ΜΜΕ στην ΕΛ-λάδα)

    Διότι όπως έγραψε και ο Old Skipper, οι εφημερίδες πάσχουν από περιεχόμενο, και έχει καταντήσει να αγοράζονται για DVD τους...

    Πάντως εγώ να πω την αμαρτία μου, πιο ενδιαφέρουσες βρίσκω τις απόψεις της Μερόπης από τα Τρίκαλα ή του Σβeν από την Στοκχόλμη, παρά αυτές των μεγαλόσχημων δημοσιογράφων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...