Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2006

Sverigevänner Gti Turbo

Det är märkligt nog hur många sk. Sverige vänner verkar sakna sunt förnuft och har lika stenhårda åsikter som de muslimska fundamentalister, som de hävdar bekämpa.

Kronfågels beslut att halaal-slakta en del av dess kycklingar för att gynna exporten till muslimska länder är väl känt sen flera månader nu. (Beslutet fattades den 1 juli 2005).

Man kan förstå väl att många Svenskar blir störda med kvinnor klädda i muslimska slöjor / hijab/ niqab på gator och torg, samt alla dessa mosköer som verkar byggas i löpande band runt om i Sverige och är minst sagt inte passande med den omgivningen man har vant sig i landet.

Det är helt naturligt och jag måste erkänna att jag själv blir störd när jag ser en kvinna klädd på det sättet.

Det har inte att göra nåt med dessa människors ursprung utom med det själva religiösa fundamentalism, förtryck och hot mot vårt sekulära samhälle som denna fundamentalism innebär.

Jag själv är emot all religiös fundamentalism och förtryck.

Kristeet, Muslimskt, Hinduiskt eller vad som helst, förtryck är en kränkning mot de mänskliga rättigheterna och bör bekämpas.

Trots Kronfågels försök att gynna exporten till de muslimska länderna ,det verkar att det inte har lönat sig.

Så skriver Sverige vännen Rakryggad:

”Nu har det dock kört ihop sig för Kronfågel. Man går med en miljon kronor i förlust om dagen, vilket i sig måste ses som en prestation. Den nye vd:n Peter Rasztar ska vända förlusten till en vinst på 300 miljoner kronor - hur det ska gå till vet man inte. Rakryggad lyckönskar inte Kronfågel.

Vad menar Herr Rakryggad då?

Är det önskevärt att Kronfågel går i konkurs för de tog beslutet att sälja halaal-kycklingar till arabländer?

Vad händer med jobben då?

Är det OK att skattebetalarna ska vara tvungna att betala A-kassa för alla anställda som förlorar sina jobb än så länge inga halaalkycklingar produceras på helig svensk mark?

Detta är ren fanatism!

Mina synpunkter:

1.Det är helt OK om det gynnar försäljningen i muslimska länder att Kronfågel (Eller vilket svenskt företag som helst) säljer halaal-pippis till dessa länder. I Kronfågel driver man ett företag inte FOMI. Man har ansvar gentemot aktieägarna och de anställda.

2.Det vore extremt dårigt om Kronfågel ville sälja halaal-pippis i Sverige eller andra icke muslimska länder, En halaal-markerad kyckling på ICA kan kränka flera icke-muslimer än vad den kan locka.

3.Vill man straffa Kronfågel så köper man inte deras produkter.

4.Man kan väl inte önska att ännu ett svenskt företag ska läggas ned ELLER HUR???

Slutsatsen kan vara att är man Svensk så bör man också vara Sverige vän, så länge man inte tappar det sunda förnuftet. Sverige vän enkelt. Utan Gti Turbo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...