Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Bουβουζέλα για την αφραγκία! (Tο οδοντιατρείο των φιλάθλων).


Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών.
Ο λαός είναι το όπιο της θρησκείας.
Το όπιο είναι η θρησκεία του λαού.

Αυτές τις εκδοχές της γνωστής Μαρξιστικής ρήσης, τις θυμάμαι γραμμένες κάπου σε κάποιο σχεδιαστήριο του κτηρίου Γκίνη. Και οι τρεις βγάζουν νόημα, παρ’ όλο που η δεύτερη και η τρίτη μπήκαν στο μίξερ και το αποτέλεσμα ήταν ότι κάτσει. Κάτι σαν τα κατακρεουργημένα αρχαία ρητά στο ποστ για την ώρα της μίζας 2010.

Βέβαια αν στη θέση του οπίου βάλουμε την μπάλα (και μάλιστα την μπάλα… μπάλας) ήτοι «Η μπάλα είναι η θρησκεία του λαού» λαμβάνουμε μία ακόμα αληθή πρόταση.

Πόσω μάλλον στην τωρινή συγκυρία, όπου κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι αναμένουν από τους οικονομικά ανίσχυρους και τους ηλικιωμένους, να πράξουν χαρακίριον, διότι η ύπαρξή τους χαλεί το δεκόρ δια τον καφέν λάτεν των κυρίαρχων του σύμπανδος, κατόχων πλείστων στρεμμάτων σπαρμένων με ραδίκια. (Μέχρι την στιγμή που οι άρχοντες του σύμπανδος αρχίσουν να τα μετρούν ανάποδα. Τστστς τι καλαμοκαβαλημένοι μα τον Ήφαιστον τον κούτσαβλον).

Μουντιάλ λοιπόν. Ο θρύλος λέει ότι τον ΙσπανιΖμόν αυτόν τον καθιέρωσε ο Ζαν Διακοζάν περιγράφοντας το παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικού το 1970. Φαντάζομαι ότι αν το παγκόσμιον κύπελλον είχε γίνει στην Ινγκλατέρα το 1970 αντί το 1966, θα είχε καθιερωθεί ο όρος «Ουόρλδ Καπ» στην Νεοελλαδεζιακήν, κάτι που θα μας έφερνε ακόμη εγγύτερα εις τους Αγγλόπληκτους Κυπρίους αδελφούς μας.
(Όχι ότι η Αγγλοπληξία είναι κάτι απαραίτητα κακό. Το Κυπριακό κράτος είναι απείρως πιο καλά οργανωμένο από αυτό της Ελλάδας. Μάλιστα υπάρχουν και Ελληνόφωνοι κανονισμοί, που είναι εκδόσεις μόνο Κυπριακών και όχι Ελληνικών υπηρεσιών. Οι άνθρωποι απλά έκατσαν και μετέφρασαν τους Βρετανικούς).

Στην Ελλάδα κακά τα ψέματα, το κλωτσοσκούφι και όχι το μπάσκετ είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, αλλά αυτό ακολουθώντας την νεοελληνική μιζέρια, ελάχιστες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις έχει (Euro 1980, 2004 και 2008 καθώς και Παγκόσμιο Κύπελλο 1994 και 2010) και χρειάστηκε να έρθει ο Ότο ο Τεύτων για να βάλει μια κάποια τάξη και με τα υπάρχοντα φασόλια να φτιάξει την πιο γκουρμέ φασολάδα του κόσμου. Διότι αν έχεις φασόλια (Σαμαρεύς, Μπάρμπα – Αντώνης, Χαριστεύς κλπ.) και όχι αστακό (Μέσι, Ιμπραήμοβιτς, Ετό κλπ.) το πολύ μια γαμάτη φασολάδα να φτιάξεις, όχι αστακομακαρονάδα.

Ήτοι η Ελλάδα ακόμα και με αντίπαλο την Μάλτα, δεν τολμά να παραταχθεί π.χ. με 3-4-3 σίγουρη ότι θα ρίξει τουλάχιστον έξι τεμάχια. Ο Όθων σε μια κρίση αφέλειας στο πρώτο του παιχνίδι εναντίον της Φινλανδίας στο Ελσίνκι για τα προκριματικά του Π.Κ. του 2002, κατέβηκε επιθετικά και έχοντας και κάτι μπουμπούκια σαν τον κλασικό φραποέλληνα Γεωργάτο, έχασε 5-1.

Από τότε βέβαια, κατάλαβε ότι έχει φασόλια και όχι αστακό και έπραξε ανάλογα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τρεις προκρίσεις στις τέσσερις και ένα πρωτάθλημα Ευρώπης. Και να έχεις κάτι γελοίους να το παίζουν και ανικανοποίητοι ναούμε, λες και η Ελλάδα πήγαινε πολύ συχνά στα Ευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια κύπελλα. Α μη χέσω με τους φραποκέφαλους πια.

Συνήθως τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν θεάματα όπως το ποδόσφαιρο για να αποπροσανατολίσουν τα πεινασμένα στομάχια των υπηκόων τους. Πιθανώς μια καλή (λέμε τώρα) πορεία της εθνικής, να έκανε τον σοκαρισμένο κόσμο που είναι γκρογκύ από τις απανωτές γροθιές του ΔΝΤ, να σκάσει κάποιο αισιόδοξο χαμόγελο.
Όμως εκτίμησή μου είναι ότι ο φραπεδόβιος Έλληνας έχει φάει πολύ δυνατές σφαλιάρες τελευταία και μάλλον δεν θα καβαλήσει καλάμι, αν η Ελλάδα με κάποιο θαύμα φτάσει στους «8» ας πούμε. Θα έχει μάλλον την αντίδραση του Βούλγαρου που είπε μετά την 4η θέση της Βουλγαρίας το 1994 (τους πάτησε στον μικρό τελικό η Σουηδιάρα 4-0 χαχα). «Και λοιπόν τι έγινε που η Βουλγαρία ήρθε 4η; Εγώ και η οικογένειά μου πάλι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.»

Έτσι που λέτε. Οι βουβουζέλες δεν θα ξεγελάσουν τους τρομαγμένους από τις σκοτεινές προοπτικές Έλληνες. Το πολύ - πολύ, στις πορείες μετά το Παγκόσμιο κύπελλο, να βλέπουμε αγανακτισμένους συνταξιούχους με βουβουζέλες. Ο απίστευτα ενοχλητικός ήχος τους θα αναγκάσει τους ΔΝΤάδες να δώσουν συντάξεις 1500€ από τα 55 για να μην πάθουν παράκρουση.

Και κλείνοντας, για να δικαιολογήσω τον τίτλο «Οδοντιατρείο των Φιλάθλων», θέλω να αναφερθώ στον καλτ αθλητικό δημοσιογράφο – οδοντίατρο Γιώργο Γεωργίου.
Ως γνωστόν ματς χωρίς γκολ, είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο όπως λένε και στα Στέητς (στην Αστόρια), αλλά ο εν λόγω έτσι και λήξει ματς με 3-3 και άνω μιλάει για… διακωμώδηση του αθλήματος γιατί… δεν υπάρχουν άμυνες.
Χεστήκαμε για τις άμυνες ρε φίλε! Άμα δεν κουνήσει η μπάλα το δίχτυ το ματς είναι λειψό. Α, ρε αν είχαν αναλάβει οι Αμερικάνοι το Soccer, που ξέρουν από μάρκετινγκ αθλητικού θεάματος, θα σου έλεγα εγώ… σκορ 6-6 με την σέσουλα!

Μιλάμε άμα περάσουν άλλα 10 χρόνια και γεράσει και παραξενέψει λίγο ακόμα, μέχρι που θα λέει ότι τα μόνα «αντρικά» ποδοσφαιρικά σκορ είναι το 1-0, το 0-0 και το 1-1!

Άιντε βουβουζέλες ανά χείρας! (Και παρακαλάτε να είναι ο Μέσι αδιάφορος στο τρίτο παιχνίδι και να μη μας χώσει 4).

SPELA FOTBOLL, SPARKA SPARKA BOLL!!! (ΠAIΞE ΠOΔOΣΦAIPO, KΛΩTΣA KΛΩTΣA MΠAΛA!!!)

25 σχόλια:

  1. Ο Lionelito στο τρίτο παιχνίδι θα τρώει γαριδάκια με τον τεμπέλη τον αδελφό του...

    (ένας δουλεύει για όλη την οικογένεια. Σιγά μην χρειαστούν τη σύνταξη του Λοβέρδου).

    Αντε καλή επιτυχία και σύντομα η βουβουζέλα στη Βουλή και στην Εξεταστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης αν πάει καλά η ελληνική ντόπα, θα μιλήσουμε πάλι για διεθνή συνωμοσία κι οτι δεν αφήνουν τον ομφαλό του σύμπαντος, να γίνει και νεφρό και πλεμόνι κι ό,τι ζωτικό όργανο του κατέβει του κάθε αδικημένου απο την ποτάνα την κοινωνία. Επίσης ο Πλατινί τα πρόλαβε όλα ( " τα θαύματα μια φορά γίνονται " ) και υπενθυμίζω οτι παίζει και στοίχημα.
    Στην δικτατορία το οικονομικόν πήγαινε καλά, διότι δεν υπήρχαν συνταξιούχοι ( οικονομικός αναλυτής της σημερινής κυβέρνησης ). Άρα, άμα τους ψοφήσουμε θα ξαναζήσουμε το θαύμα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΚΟΜΙΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν Προφήτα χρειάζομαι τις γνώσεις σου γιατί παίζεται ένα καφάσι μπύρες στο εργαστήρι.
    Να το παίξω Αγγλία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς κάναμε και αγιασμό ρε. Θα πολεμήσουμε το ένα όπιο του λαού με το άλλο!

    Μπορεί η Αργεντινή να είχε το χέρι του Μαραντόνα, αλλά εμείς θα έχουμε χέρι Γιαχβέ ρε! ΟΥΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΑΟ ΜΑΟ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά όπια βρε παιδάκι μου... πολλά όπια και μη τα ανακατέψουμε και γινούμε ντίρλα και τρεις λαλούν και δυό χορεύουν και πέντε στην άμυνα...!
    Τέσπα, είτε φάμε χλαπάτσα εξ αρχής, είτε πάμε στους 8 (που του βρήκαταν ετούνου κυρ-πεταλωτά μ';;;), δεν έχουμε Ολυμπιάδα μπροστά μας για να διατηρήσουμε την ανάμνηση και το ηθικό ψηλά... μήπως θα πρέπει το ηθικό να είναι άπατα, ενόψει του Σεπτεμβρίου των νέων μέτρων και σταθμών;

    ΥΓ: Γι αυτό δεν πήρα πλάσμα 65 ναυτικών μιλίων και εμμένω στην αρχαιολογία του καθοδικού σωλήνα, που βγαίνει και στο μπαλκόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό με τον αγιασμό, ήταν όλα τα λεφτά! Το είδα χθες στην Ελληνοφρένεια, με τον υπότιτλο "Η πίστη σώζει, γιατί η άμυνα δεν αντέχει" και μετά από πολλές ημέρες γέλασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να σας την σπάσω: Όπως και για την Εκκλησία και την Ευρωβυζία για ποιό λόγο πρέπει να πληρώνω το κλωτσοσκούφι για το οποίο νοιώθω το ίδιο με τα προηγούμενα; Γιατί πρέπει το χρεωκοπημένο ΕΛ-λαδιστάν μας να πληρώνει τις επίσης χρεωκοπημένες ΠΑΕ και να στέλνει αποστολές σε Γιουρο, Γιουροβύζια, Μουν(τ)ιάλ και άλλες παρλαπίπες. Πραγματικά νοιώθετε εθνικά υπερήφανοι και πιστεύετε πως το χρήμα πιάνει τόπο; Οι ντοπαρισμένοι και καλοπληρωμένοι αθληταράδες μας αποτελούν την δική μας ντόπα που την έχουμε τόσο ανάγκη για να περάσουμε την κρίση; Άρτος και Θεάματα και κυρίως το δεύτερο. Καλύτερα φούντα που είναι και ντόπιο προϊόν και ενισχύει την τοπική οικονομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώστε απογοητεύτηκες με την χθεσινή "κυρία"..
    Εσένα ο νούς σου ειναι πάντα στο σαίκς..
    Δές ετούτη τότε

    Απογευματινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντός ολίγον ημερών,οι νοτιοαφρικάνικες αρένες θα κατακλησθούν από γλαδιάτορες που θα μονομαχήσουν για μια θέση στο πάνθεον της χλίδας και από εκατομμυρίων θεατών και τηλεθεατών που θα περιμένουν την κατασπάραξη των αντιπάλων γλαδιατόρων και τα στοιχήματα θα πέφτουν σύννεφο σκεπάζοντας για λίγο τον καθημερινό βίο και την πολιτιστική υποστάθμη των λαών της υφηλίου.

    Όλα αυτά μας κάνουν 11 888
    Τυχαίο; Δεν νομίζω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ apos

    Γαριδάκια ε;

    Άρα μπορεί να κάτσει κάνα ξέμπαρκο "Χ" να κονομήσουμε;

    @ steven

    Ο Πλατινί είναι βαλτός από τον ΟΠΑΠ και προσπαθεί να παραπλανήσει τους τιμίους αδοπάριστους oμφαλοσυμπαντίτες παίκτας του στοιχήματος. (Πάντως τον Χαριστέα να δω με ντόπα Νότιο-Κορεάτικη και θα τα έχω δει όλα).

    Την παμπάλαια ταινία "Soylent Green" την έχεις δει; Αυτή είναι η λύση για τους συνταξιούχους. Eυθανασία και μετατροπή των πτωμάτων σε πράσινες σοκοφρέτες. Ζήτω το Έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ BioLogos

    Για τετράδα 20 χρόνια μετά το 1990 (4η) ίσως. Για κούπα πιο δύσκολα.

    Θα σου έλεγα Ισπανία, αλλά παρ' όλο που τώρα είναι οι καλύτεροι, είναι μεγάλες κομπλεξάρες.

    @ ellinaki

    Επιτέλους!

    Με την βοήθεια του Θεού θα σας γαμήσουμε τα αγάμητα!

    (Ο θεός είναι ΜΟΝΟ με εμάς ρε μουνιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Conko

    Με αρκετή φούντα, ο καθοδικός σωλήν μέχρι και 70 μιλίων LED μοιάζει! (Μόνο μην κάνουν ντου οι Ισραηλινοί στα διεθνή ύδατα).

    @ ESKARINA

    Είσθε αντεθνικώς δρώσα. Δεν γελούν με τα όσια και τα ιερά της φυλής μας!

    @ Πτώμας

    Οι απόψεις σας συμπίπτουν επικίνδυνα με αυτές του Βούλγαρου οικογενειάρχου από το 1994!

    Να προσέλθετε στο οικείο τμήμα της περιοχής σας δια ταυτοποίησιν πολιτικών φρονημάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Απογευματινός

    Το λίνκιο δεν οδηγεί πουθενά αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή, μάλιστα, αξίζει το βραβείον Πούλιτζερ! Όχι σαν την άλλη...

    Είπα λίνκιο και θυμήθηκα τον ΓΑΠ που μιλώντας με την Μέρκελ μπέρδεψε το λίκνο και το είπε λίνκο. Αλλά μάλλον σύνδεσμο (λινκ) ήθελε να πει, τστστς...

    @ tiktos

    Κάθε άλλο.

    Τόσα να ποντάρουμε στο ότι το Χέλλας θα περάσει τον όμιλο. (Στο παράνομο στοίχημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εμπρός στο δρόμο που χαράξαμε το 1994, εεεε, το 2008 ... μα, ουπς, το ένδοξο 2004 ήθελα να πω!!!

    Είναι βαριά βαριά, η γκλίτσα του τσολιά,
    (αρκεί βέβαια οι άλλοι να μην έχουν κανένα εξκάλιμπερ) !!

    Χαιρετώ Πόλσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάλι αφιέρωσες... Αλλά εμάς που δε μας αρέσει το ποδόσφαιρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοίτα να δεις, κάτι συνομωσιολογικα που προκύπτουσιν!

    Ο Μαραντόνας, λέει, πήγαινε στο Ισραήλ προ αγώνων προκρίσεως, και βαρούσε κι αυτος το κεφάλι του στο τείχος των δακρύων, αλλα η Αργεντινη δεν σταύρωσε κούπα! (Η βίζιτα στο τείχος καταργήθηκε έκτοτε.)

    Αλλα ο Μαραντόνας είναι γνωστος ντοπάκιας.

    Ο δε Μαραντόνας είναι επίσης λαοφιλης.

    Σε συνδυασμο των γεγονότων, προκύπτει "Όπιο του λαου" επι τρία!!! :-)

    Υγ: Σχετικον και unpaiktable: http://bromisteraki.blogspot.com/2009/10/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ marianefeli

    Tόσο βαριά που δεν μπορεί να την σηκώσει μιλάμε. Γι αυτό και συχνάκις σφαλιαρίζεται!

    @ ο δείμος του πολίτη

    Υπάρχει πάντα η άνευ σκοπού και στόχου τσάρκα!

    @ εργδημεργ

    Mε τόση κόκα δεν θα καταλάβαινε και που και πόσο χτυπά την γκλάβα του!

    Πάντως η Eλλάς είχε την τιμή να δεχθεί το τελευταίο τέρμα του Mαραδόνεως σε μουνδιάλ πριν τον τσακώσουν με εφεδρίνη!

    Zήτω το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βασικά ο Γεωργίου έχει την απολύτως ρομαντική άποψη για τους αγώνες: να δίνουν ρεσιτάλ και οι δύο ενδεκάδες, πάνω-κάτω όλη την ώρα με μπαλάρα και τελικώς το 1-0 να γίνεται με απίστευτη ατομική ενέργεια...
    Θεωρητικά στέκει, αλλά ίσως μόνο σε μια διαχρονική μικτή Νοτίου Αμερικής ενάντια στην Μικτή Ευρώπης όπως στο πλέη στέισιον ένα πράγμα...

    Πέραν τούτου, μήπως να κάναμε και κάτι ακόμη; Αν δεν βγει άκρη με το βοητό, να παλουκώνουμε τους αρμοδίους στην ψιλή μεριά και να τους αναγκάζουμε να τις φυσάνε... :):)

    ΥΓ. Ετοιμαστείτε για μεγάλη μπάλα από την ομαδάρα μας.... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Hades

    Kαλά Σάββατο κοντή γιορτή, αναρωτιέμαι πόσο θα τρέχουν οι Kορεάτες εν έτει 2010....

    Θυμάσαι το 2002 που πηγαίνανε λες και είχαν πιει κηροζίνη,πα, πα, πα (Kαι μια παράγκα ναααα ειδικά στον προημιτελικό με την Iσπανία, αλλά τώρα παίζουν χωρίς την εύνοια του διοργανωτή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απορώ αν οι Rymdreglage έχουν κάποια σχέση με τους Tyskarna Från Lund. Φαίνονται να είναι και οι δύο επηρρεασμένοι απο Kraftwerk :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι είναι αυτό το πράγμα με τις βουβουζέλες? Τις είχαν για να τρελαίνουν τα λιοντάρια? Μέχρι και στον άγιον ιερόν αγιασμόν της Εθνικής ακούστηκε βουβουζέλα. Να δείτε που γι αυτό θα χάσουμε από τη Νιγηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ deacon

    Eγώ πιστεύω ότι αυτή η σκατόφατσα με το κόκκινο πουκάμισο τα κάνει όλα. :-P

    @ Neropistolero

    Aχ, αυτό είναι, οι βουβουζέλες τρελάναν τα λιοντάρια μας! :-P

    V for Vyntra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό δεν είναι μπάλα. Αυτό λέγεται ξυλίκι με τσουρουκάδες.

    Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μέσι, για να θυμηθούμε πως γίνεται η ντρίπλα και το άδειασμα.

    Υπάρχει κανείς άλλος που να ξέρει το τόπι και να ζωγραφίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Σπίθας

    V for Vyntra και X for Xyliki ναούμ.

    Καραγκούνης: "Όλα αμίγο, σέρο-σέρο ΟΚ?"

    (Και έτσι πήραμε 0-0 από τα αδιάφορα δεύτερα της Αργεντινής στο τρίτο παιχνίδι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μην το λες, μην το λες..
    "αδιάφορα δεύτερα";
    Ποιός ο Μιλίτο;

    Να μην έρθουν χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...